Belevingen in
Ericeira

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Ericeira: De beste dingen die je niet wil missen

Ericeira: surfles van 2 uur

1. Ericeira: surfles van 2 uur

Met deze verhouding tussen student en instructeur kun je erop vertrouwen dat je een veilige les van hoge kwaliteit krijgt. Er is tijd en energie gestoken in het vinden van de beste surfinstructeurs in Ericeira. Een staf van professionele strandwachten en CPR-gecertificeerde instructeurs zullen u de juiste technieken bijbrengen. De les duurt 90 minuten tot 120 minuten - afhankelijk van de zeecondities. Wat ga je leren? - Opstaan - Peddelen - Golftiming en plaatsing - Golf selectie - Surfplank- en wetsuit-educatie - Golffysica - Surfetiquette en veiligheid *Prijzen zijn inclusief wetsuit en surfplank, retourtransfer van de winkel naar het strand en verzekering voor ongevallen.

...
Vanuit Lissabon: rondleiding langs kustdorpen en Mafra Palace

2. Vanuit Lissabon: rondleiding langs kustdorpen en Mafra Palace

De eerste stop is Azenhas do Mar, een schilderachtig dorpje aan de kust gebouwd in de "Portugese zachte stijl". Vervolg uw weg langs de kust, langs steile kliffen en wilde stranden. Je komt aan in Ericeira, een dorp dat bekend staat om zijn blauw-witte gebouwen en om zijn levendige eetcultuur. Geniet van vrije tijd om het dorp in je eigen tempo te verkennen en te lunchen. Na de lunch ga je naar Jose Franco, een werkend dorp en openluchtmuseum dat de traditionele cultuur en het handwerk van de regio laat zien. Sluit uw tour af met een bezoek aan het prachtige paleis van Mafra, een meesterwerk uit de achttiende eeuw en een van de belangrijkste gebouwen in de Portugese barokstijl. Het paleis herbergt 92 klokken, 1200 kamers en meer dan 4.700 deuren en ramen. Het herbergt ook de oudste bibliotheek van Portugal met ongeveer 36.000 boeken. Geniet van een rondleiding door de site met je toegewijde gids, die interessante feiten en verhalen over het monument zal delen.

...
Lissabon: stadshoogtepunten minivantour

3. Lissabon: stadshoogtepunten minivantour

Begin je tour vanaf de Marques de Pombal en ga richting de Baixa (downtown) langs Ginjinha, een traditioneel café dat is vernoemd naar een typisch drankje van de hoofdstad. Klim naar de top van de hoogste heuvel van Lissabon om het kasteel van São Jorge te bezoeken. Onderweg passeer je de Se-kathedraal, de Sint-Antoniuskerk en vergeet niet te stoppen bij de verschillende standpunten die Lissabon te bieden heeft om te genieten van het prachtige uitzicht op de stad. Bezoek de oude Moorse wijk Alfama, de wijk waar de Fado is geboren, om te zien hoe het moderne leven zich heeft verplaatst door de smalle stenen straten en de oude pittoreske huizen. Nadat je de kans hebt genomen om wat lunch te kopen, ga je naar New Lisbon en Nations Park aan de rivier waar de Expo '98 plaatsvond en bewonder je de gedurfde en futuristische architectuur. Volg de rivier en ga naar Belém om verschillende monumenten en parken te zien die zijn gewijd aan Portugese ontdekkers. Bezoek het grote Jeronimos-klooster, de thuisbasis van het beste Manuelijnse architectuurmonument van de 16e eeuw, het Monument der Ontdekkingen en de 16e-eeuwse toren van Belém. Rond je tour af in de fabriek van Pasteis de Bélem, ook bekend als Pasteis de Nata. Geniet van deze fantastische traktatie die vóór de 18e eeuw door katholieke monniken in het Jerónimos-klooster werd gemaakt en jaarlijks miljoenen mensen trekt. Een gids zal je onderweg begeleiden en verhalen en curiosa over de bezochte plaatsen delen.

...
Lissabon: privétransfer tussen de luchthaven en het Ericeira-gebied

4. Lissabon: privétransfer tussen de luchthaven en het Ericeira-gebied

Deze enkele reis tussen de luchthaven van Lissabon en uw hotel in het Ericeira-gebied duurt ongeveer 1,5 uur en is geprijsd voor maximaal 3 passagiers. De voordelige en gemakkelijke service is beschikbaar zowel vanaf de luchthaven naar uw hotel als vanaf uw accommodatie in Cascais / Estoril naar de luchthaven van Lissabon. U bent in veilige en betrouwbare handen bij het grootste transferbedrijf dat opereert vanaf de luchthaven van Lissabon, met de reputatie klanten op tijd en comfortabel naar hun bestemming te brengen. Naast deze transferservice biedt de operator ook eersteklas vervoer met chauffeur aan tijdens uw verblijf in de omgeving van Lissabon. Voertuigen voor alle soorten gelegenheden zijn beschikbaar op uur-, dagelijkse, wekelijkse of gelijkmatige maandelijkse basis. U kunt een hoge kwaliteit verwachten, en u bent in de bekwame handen van een gekwalificeerde en hoffelijke professionele chauffeur, die de omgeving goed kent.

...
Lissabon: Ericeira, Mafra Rural Beach en wijntour

5. Lissabon: Ericeira, Mafra Rural Beach en wijntour

Je reis begint met een ochtend pick-up in je hotel in Lissabon, Cascais, Ericeira of Sintra. Vanaf daar kunt u genieten van een korte rit naar Mafra, ongeveer 40 minuten van Lissabon. Het klooster van Mafra is een meesterwerk uit de achttiende eeuw en een van de belangrijkste monumenten van Portugal, uniek vanwege zijn twee beiaarden met 92 klokken, 1200 kamers, meer dan 4.700 deuren en ramen en de oudste bibliotheek van het land met ongeveer 36.000 boeken. en transcripties. Ga na Mafra naar het schilderachtige Portugese, unieke dorp José Franco. Deze man was een beeldhouwer en een dichter die besloot een levend museum te bouwen om de gebruiken, arbeidsactiviteiten en andere aspecten van het Portugese plattelandsleven in zijn tijd in 1945 te laten zien. Het resultaat is een gigantisch museum dat is omgebouwd tot een dorp! Ga vervolgens naar Ericeira, het eerste World Surfing Reserve in Europa en de 2e ter wereld. Het is een toeristisch dorp dat ook bekend staat om zijn blauw-wit gekleurde straten en huizen. Geniet in Ericeira van wat vrije tijd, voor eventueel een ontspannen Portugese lunch (niet inbegrepen) of een wandeling door de stad en langs de kust. Last but not least, om deze exclusieve dag af te sluiten, ga je naar een voortreffelijke wijnmakerij en kelder voor een proeverij en een historische ervaring die je een fascinerend inzicht geeft in de wereld van de Portugese wijnproductie. Een familiebedrijf verwelkomt u voor een vermakelijke en verhelderende rondleiding door wijnen en kelders om de geheimen van het wijnbereidingsproces te ontdekken. Leer hoe wijn wordt geproduceerd en geniet van een proeverij van zes verschillende wijnen (vier lokale wijnen en twee andere prachtige wijnen) vergezeld van lokaal brood en olijven.  

...
Van Lissabon: privédagtrip naar Mafra en Ericeira

6. Van Lissabon: privédagtrip naar Mafra en Ericeira

Kies je eigen avontuur met een deskundige gids en ga op een spannende dagtocht vanuit Lissabon. Laat uw gids de beste locaties en restaurants voorstellen en ontwerp uw reis aan uw wensen. Breng misschien een bezoek aan Mafra Palace, een indrukwekkend UNESCO-werelderfgoed met een prachtige bibliotheek, of ontdek het prachtige World Surfing Reserve van Ericeira aan de westkust van Portugal. Begeef je op een treinreis door een betoverend bos of bezoek het charmante dorpje José Franco. Ontdek onderweg heerlijke Portugese gerechten en pas je ervaring aan met je gids terwijl je verder gaat.

...
Ericeira: 2 uur durende privé-fietstocht door het World Surfing Reserve

7. Ericeira: 2 uur durende privé-fietstocht door het World Surfing Reserve

Geniet van een privéfietstocht van 2 uur rond het eerste World Surfing Reserve in Europa. Bekijk de 7 prachtige golfhotspots die surfliefhebbers steeds weer naar Ericeira brengen, de thuisbasis van zowel regionale als internationale surfwedstrijden. Profiteer van een route die door uw gids op uw groep is afgestemd, met een aantal uitdagende beklimmingen en relatief eenvoudige singletracks. Verwacht voornamelijk enkelsporige en onverharde wegen, met een paar verharde wegen en geweldige bezienswaardigheden rondom. Ga met je gids over de kliffen van Ericeira en de geweldige kustlijn. Omarm de rit van 20 km met een klim van 300 m op een tocht voor allerlei soorten mountainbikerijders. Vergelijk de kliffen met het platteland van Ericeira in het natuurpark en verborgen baaien met prachtige stranden. Zie bekende hotspot zoals Ribeira d'Ilhas en Coxos.

...
Ericeira, Cabo da Roca: e-bike-tour

8. Ericeira, Cabo da Roca: e-bike-tour

Reis door gevarieerd landschap en terrein met een prachtige route met een geweldige mix tussen kustlandschap en platteland. Bewonder de indrukwekkende kliffen aan de kust van Ericeira, Cabo da Roca en het landelijke landschap van het natuurpark Sintra. Ontdek prachtige uitzichten, fietsen op een elektrische fiets, omringd worden door goede mensen en in contact zijn met de natuur. Of je nu een ervaren fietser of beginner bent, deze tour is voor elk soort ontdekkingsreiziger. De rit duurt ongeveer 5 uur en je legt een afstand van ongeveer 70 km langs de kust af. Verwacht een aantal uitdagende beklimmingen en relatief gemakkelijke singletracks, met rondom geweldige bezienswaardigheden. De route wordt door uw gids voor uw groep aangepast. Verwacht onderweg een aantal uitdagende beklimmingen en relatief gemakkelijke singletracks.

...
Privétour Mafra, Ericeira en Sintra vanuit Lissabon

9. Privétour Mafra, Ericeira en Sintra vanuit Lissabon

Verlaat de traditionele Lissabon- en Sintra-tours en neem deel aan deze privétour naar Mafra om een prachtig gebouw te ontdekken dat alleen mogelijk was dankzij het Braziliaanse goud dat het land binnenstroomde, waardoor koning João V de bouw van de grootste barokke paleizen van de 18e eeuw. Je privétour van een hele dag begint met een pick-up bij je accommodatie in Lissabon en een rit naar Mafra, waar je het Mafra National Palace zult bezoeken. Tijdens een rondleiding door het paleis bezoekt u de bibliotheek, die wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld. Mafra's grandioze paleis-klooster tart elke beschrijving. In opdracht van koning João V in 1717 om de geboorte van zijn eerste kind te vieren, was het naar verluidt ontworpen om in pracht te wedijveren met het Spaanse koninklijke paleis. De overweldigende architectonische details omvatten meer dan 5000 deuropeningen, 2500 ramen, 880 kamers, 154 trappen, 29 binnenplaatsen en 330 monnikencellen. De twee klokkentorens herbergen samen meer dan 100 klokken (de grootste collectie ter wereld), nog steeds elke zondag gespeeld en hoorbaar over een afstand van 25 kilometer (15 mijl). Tour door de weelderige koninklijke appartementen; bezoek de 11 kapellen van de roze en grijsmarmeren basiliek; verwonder je over de bizarre medische instrumenten in het ziekenhuis en de apotheek; en loop rond in de prachtige natuurtuin van acht vierkante kilometer, oorspronkelijk ontworpen door de koning als een hertenkamp en bron van jacht, amusement, voedsel en brandhout. Last but not least, bespaar tijd voor de verbluffende bibliotheek; Het is versierd met marmer en jacarandahout en is een van Europa's mooiste, met meer dan 40.000 zeldzame delen, waaronder de vroegste editie van Homerus in het Grieks, een drietalige bijbel uit het begin van de 16e eeuw en een eerste editie van Os Lusíadas door Luís de Camões, beschouwd als de Portugese nationale dichter. Niet ver van Mafra, reis terug in de tijd naar het begin van de 20e eeuw in Olaria Tipica Joao Franco (typisch dorp van José Franco). Dit fascinerende en enigszins surrealistische miniatuurwerkdorp toont de traditionele cultuur en het handwerk van de omgeving, vervaardigd met behulp van traditionele technieken door de beroemde Portugese pottenbakker en beeldhouwer José Silos Franco. Tijdens het bezoek is het de moeite waard om het brood met worst (pão com chouriço) te proberen, het is erg lekker! Er is ook een eigen winkel waar handgemaakt aardewerk uit het hele land wordt verkocht. Het dorp verbeeldt het waargebeurde verhaal van de regio en wekt ongetwijfeld de nieuwsgierigheid van de vele reizigers van alle leeftijden die hier regelmatig passeren. In dezelfde ruimte is ook een permanente tentoonstelling te zien van de keramische werken van José Franco. Na deze onderdompeling in de geschiedenis ga je het vissersdorp Ericeira bezoeken, een wandeling maken, de lokale gastronomie proeven en een beetje meer van zijn geschiedenis leren kennen. Ericeira is een authentiek vissersplaatsje. Hier zie je nog vissersboten, sterke golven en kleine vissershuisjes. Het wordt de perfecte plek voor een ongelooflijk verse vislunch. In de omgeving is er ook een miniatuurdorp dat de tradities van de stad uitbeeldt. Onlangs werd dit vissersdorp opgenomen in de lijst van de 10 "coolste kleine steden van Europa". Het staat bekend om zijn geschiedenis, kliffen, zandstranden, surfen, verse zeevruchten en verse vis. Het is de beste plek voor een verse lunch. Daarna gaat de tour verder naar Sintra, voornamelijk door landelijke landschappen. Ontdek de monumenten en het centrum van Sintra, waar je wat tijd hebt om de oude straten van Sintra te verkennen en het uitkijkpunt van het dorp te bekijken.

...
Ericeira: privé fietstocht bij zonsondergang

10. Ericeira: privé fietstocht bij zonsondergang

Bekijk de zonsondergang terwijl je fietst door Europa's enige World Surfing Reserve Ericeira. Geniet van de vredige sfeer van deze speciale tijd van de dag terwijl je langs de kust aan de ene kant en het prachtige Portugese platteland aan de andere kant fietst. Fiets langs adembenemende kliffen en door landelijke landschappen tijdens deze 20 kilometer lange mountainbiketocht. Verwacht voornamelijk singletracks, onverharde en verharde wegen, uitdagende beklimmingen en geweldige bezienswaardigheden rondom. Een privétour, niet alleen voor ervaren mountainbikerijders, maar voor alle soorten ontdekkingsreizigers.

...

Sitemap Ericeira

Wil je alle activiteiten in Ericeira ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.