Datums kiezen

Escher in Het Paleis

Escher in Het Paleis: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Den Haag: museumticket Escher in Het Paleis

1. Den Haag: museumticket Escher in Het Paleis

Geniet van toegang tot Escher in Het Paleis met korting; een permanente tentoonstelling die gewijd is aan het werk van de wereldberoemde artiest M.C. Escher, wiens kunst vele miljoenen mensen verrast heeft. De collectie bevindt zich in het voormalige winterpaleis van koningin Emma en is het enige publieke gebouw in Den Haag waar de originele koninklijke ambience goed bewaard is gebleven. Bekijk bijna alle werken van deze beroemde kunstenaar van Nederlandse bodem, inclusief de 7 meter lange Metamorphosis III, een grote houtsnede die op een ongewone manier tentoongesteld wordt. Beleef Eschers ongewone manier van het combineren van tijd en ruimte als een organische eenheid. Escher verbaast, en zowel jong als oud is gek op zijn werk. De tentoonstelling is inclusief de bekende 'onmogelijke' prints zoals 'Dag en nacht', waar het Nederlandse landschap overgaat in een zwerm vogels en het bekende 'Klimmen en dalen', waar rijen mensen trappen op en af gaan. De tentoonstelling 'Kijken als Escher' bevindt zich op de tweede etage van het paleis; geniet met je eigen ogen van de puzzels en beleef een van Eschers mysteries met je handen.

Den Haag: hoogtepunten zelfgeleide speurtocht en rondleiding

2. Den Haag: hoogtepunten zelfgeleide speurtocht en rondleiding

Leer Den Haag in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Na het downloaden van de speurtochttour op uw mobiele apparaat (via een link en inloggegevens die u bij het boeken heeft ontvangen), gebruikt u de mobiele app en geïntegreerde kaarten om de 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Den Haag te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Start de activiteit wanneer je maar wilt en geniet van de flexibiliteit om je game op elk moment te pauzeren om een pauze te nemen, de perfecte foto's te maken, te lunchen of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag. In de historierijke stad Den Haag bezoekt u eerst de prachtige Escher in Het Paleis. Dan het unieke Haags Historisch Museum en dan het onvervangbare Mauritshuis. Deze prachtige route gaat verder naar het Plein. Als vijfde halte vind je het Binnenhof. Terwijl je je wandeling door de stad vervolgt, vind je het interessante Rijksmuseum de Gevangenpoort. Paleis Noordeinde mocht natuurlijk niet ontbreken bij deze rondleiding. Daarnaast bewonder je ook de Koninklijke Stallen. De voorlaatste bestemming is de benijdenswaardige World Peace Flame. Terwijl de kers op de taart van deze unieke rondleiding niet anders kon zijn dan het Vredespaleis.

Den Haag: wandeltocht hoogtepunten audio en gps begeleid

3. Den Haag: wandeltocht hoogtepunten audio en gps begeleid

Verken de prachtige Zuid-Hollandse stad Den Haag Loop met mij mee door de stad en ervaar interessante weetjes en de mooiste plekjes van Den Haag. Ik spreek spreekt Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans en Nederlands Tijdens de rondleiding vertel ik over de geschiedenis en de hoogtepunten. En natuurlijk laat ik je de mooiste plekjes zien en maak ik graag foto’s! Wanneer je naar een museum wilt, zijn sommige toegangskaarten niet gratis. Tijdens de wandelingen bezoeken we vele topactiviteiten/bezienswaardigheden zoals Escherpaleis, Mauritshuis, Binnenplaats, Paleis van de Koning, Paleistuin, de leukste winkels en restaurants en echt verborgen pareltjes. Voordat we beginnen, een stukje geschiedenis in een notendop… Den Haag ontstond 5800 jaar geleden als boerennederzetting. Toch begon Den Haag, zoals de stad de waardige naam luidt, pas echt te groeien onder graaf Willem II (1228-1256), die rond het Binnenhof een gravenburcht liet bouwen. Ten noorden van de Hofvijver, waar zich voornamelijk zandgrond bevindt, bouwden edelen en notabelen hun huizen en paleizen. Op de veengronden ten zuiden van het Binnenhofcomplex vestigden zich ambachtslieden en handelaars. Den Haag heeft door de jaren heen een grote ontwikkeling doorgemaakt en kent een rijke historie. Zo bezocht Lodewijk Napoleon, die in 1806 koning van Holland was geworden, de stad, ontwikkelde Den Haag zich tot het regeringscentrum van Nederland en kozen graven, stadhouders, koningen en koninginnen deze stad als hun woonplaats. Kom en ontdek met mij mee en ervaar en geniet van de geweldige stad Den Haag

Den Haag: Stadsverkenningsspel en Tour

4. Den Haag: Stadsverkenningsspel en Tour

Combineer de opwinding van een stadsrondrit met een spelplezier tijdens deze zelfgeleide smartphonewandeling door Den Haag. Vind gemakkelijk attracties met de navigatiefunctie van de app. Download de app en start het spel door naar de eerste locatie te gaan. Gebruik observatie, logica, verbeeldingskracht en teamwerk om het raadsel op elke locatie op te lossen, de raadsels zijn altijd moeilijk. Pauzeer de app op elk moment als je even wilt pauzeren, koffie wilt drinken of wat meer tijd wilt besteden aan het bezoeken van een van de bezienswaardigheden. Speel het spel in je eigen tempo. In de historierijke stad Den Haag bezoekt u eerst de prachtige Escher in Het Paleis. Dan het unieke Haags Historisch Museum en dan het onvervangbare Mauritshuis. Deze prachtige route gaat verder naar het Plein. Als vijfde halte vind je het Binnenhof. Terwijl je je wandeling door de stad vervolgt, vind je het interessante Rijksmuseum de Gevangenpoort. Paleis Noordeinde mocht natuurlijk niet ontbreken bij deze rondleiding. Daarnaast bewonder je ook de Koninklijke Stallen. De voorlaatste bestemming is de benijdenswaardige World Peace Flame. Terwijl de kers op de taart van deze unieke rondleiding niet anders kon zijn dan het Vredespaleis.

Vanuit Amsterdam: Kinderdijk en Den Haag Tour met musea

5. Vanuit Amsterdam: Kinderdijk en Den Haag Tour met musea

Geniet van het prachtige landschap vanuit het comfort van een luxe minibus. Je wordt opgehaald bij een centraal gelegen ontmoetingspunt in Amsterdam en in ongeveer 75 minuten naar Kinderdijk gereden. Leun achterover, ontspan en geniet van het uitzicht op het Nederlandse landschap terwijl je naar het UNESCO-werelderfgoed gaat. Bezoek een werkende windmolen van binnenuit, bekijk de film over het gebied en leer meer over de geschiedenis van dit UNESCO-werelderfgoed. Na een bezoek van 90 minuten stapt u weer in de minibus en rijdt u verder naar Den Haag. Deze bruisende stad is de thuisbasis van enkele van Europa's belangrijkste politieke instellingen, waaronder de Nederlandse regeringszetel en de koninklijke familie. Het is ook de thuisbasis van tal van ambassades en internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof, het Internationaal Strafhof en verschillende koninklijke paleizen. Begin je avontuur in Den Haag, waar je een stadstour per minibus maakt. Je ziet alle hoogtepunten en er wordt een lunchstop gemaakt (op eigen kosten) voordat je geniet van een inbegrepen bezoek aan een van de drie culturele hoogtepunten van Den Haag. Ontdek het Mauritshuis, de thuisbasis van enkele van de beste Nederlandse schilderijen uit de Gouden Eeuw. In dit museum vind je meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel en afbeeldingen van Rembrandt van Rijn. Geniet van een inbegrepen audiotour van Escher in Het Paleis. Dit voormalig koninklijk winterpaleis herbergt nu ruim 120 prenten van de beroemde MC Escher. Door de manier waarop hij speelde met perspectief, ruimte en realiteit, blijft hij tot op de dag van vandaag fascineren. Wat maakt het kleine land Nederland zo groot? Ontdek dit en meer bij Madurodam. De kleinste stad ter wereld zit vol met prachtige miniaturen, speelse activiteiten en geweldige attracties voor kinderen en volwassenen om te ontdekken wat ons zo uniek maakt.

Den Haag: Historische audiogids

6. Den Haag: Historische audiogids

Tijdens deze zelfgeleide GPS-audiotour zie je het prachtige oude stadscentrum, waar koningen regeren en enkele van 's werelds beroemdste kunst wordt tentoongesteld. We beginnen onze reis bij het Mauritshuis en ontdekken hoe Den Haag uitgroeide van een kleine nederzetting tot het centrum van de politieke macht in Nederland, en eindigen de tour met een wandeling langs de beroemdste laan van het land. Onderweg stoppen we bij een plein waar vele executies hebben plaatsgevonden, een beruchte voormalige gevangenis, en ik zal de beste vishut van de stad aanwijzen. Den Haag vormt een rijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis en de personages die er wonen. Ga met me mee om enkele van deze mensen en hun verhalen te ontdekken. De tour is klaar wanneer u maar wilt en de audio wordt automatisch op precies het juiste moment en op de juiste plaats afgespeeld met behulp van de GPS van uw smartphone en de mobiele VoiceMap-app, die ook offline werkt.

Andere activiteiten in Escher in Het Paleis

Wil je alle activiteiten in Escher in Het Paleis bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Escher in Het Paleis

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 253 beoordelingen

Mooie tentoonstelling, veel info over Escher, interessante film. Leuk dat er in het paleis van elke ruimte verteld werd waar die door koningin Emma voor gebruikt werd. Wat mij betreft hadden er nog meer foto’s mogen hangen

Duidelijk ook de achtergrond van Escher. Voor kinderen leuke prikkelende vragen. De gastvrouw en mannen waren zeer vriendelijk. Een aanrader

Zeer mooi museum, niet te groot en prachtig werk van Escher. Ook zeer leuk om met kinderen te doen, er is een interessante puzzeltocht.