Escuintla (departement)
In kleine groep

In kleine groep
12 activiteiten gevonden

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Topactiviteiten in Escuintla (departement)

24 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Escuintla (departement) In kleine groep: onze aanbevelingen

Vanuit Antigua: Trek naar de vulkaan Pacaya

Vanuit Antigua: Trek naar de vulkaan Pacaya

Loop 2 uur naar de top van de Pacaya-vulkaan en geniet van een prachtig uitzicht. Vertrek vanuit Antigua voor een busreis van 1 uur naar de basis van de vulkaan voordat je meteen begint aan je 2 uur durende trektocht met je lokale gids. Wandel door prachtige dennenbossen naar het moeilijkere vulkanische asgedeelte en uiteindelijk naar de zwavelrokende kegel. Af en toe zie je zelfs kleine uitbarstingen en lavastromen, afhankelijk van de activiteit van de vulkaan. Vanaf de top kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de nabijgelegen vulkanen, Agua, Fuego en Acatenango, de Pacifische laaglanden en helemaal tot aan El Salvador. Om je veiligheid te garanderen, kun je de krater niet bezoeken, maar krijg je een geweldig uitzicht op gloeiend hete lavastromen en stoombaden gecreëerd door de hitte van Pacaya. Neem hier een pauze en ontspan terwijl u geniet van meer mooie uitzichten voordat u terugwandelt naar de voet van de vulkaan, vanwaar u terugkeert naar uw accommodatie.

Vanuit Antigua: Pacaya Vulkaan Tour in Engels/Spaans

Vanuit Antigua: Pacaya Vulkaan Tour in Engels/Spaans

Na een ophaalservice vanaf je hotel vertrek je vanuit Antigua naar de voet van de Pacaya vulkaan. Ga ontspannen in een bus zitten voor de 1 uur durende tocht. Bij aankomst begin je de beklimming met een lokale gids, wandelend door een groot bebost gebied. Volg de paden van het vulkanische gebied en geniet onderweg van het uitzicht op de andere vulkanen en de regionale vegetatie. Wanneer je het plateau bereikt, kun je de hoofdkrater van de vulkaan van een afstand bekijken. Bekijk de lava die afhankelijk is van de activiteit van de vulkaan en enkele stoombaden die door de hitte van de Pacaya vulkaan zijn ontstaan. Nadat je hebt genoten van het spectaculaire uitzicht op de vulkanen Agua, Fuego en Acatenango op de top van Pacaya, begin je aan de afdaling naar de basis, voordat je de bus neemt terug naar Antigua.

Antigua: ATV-tour Pacaya-vulkaan

Antigua: ATV-tour Pacaya-vulkaan

Berijd een quad en voel de adrenalinestoot terwijl je door Pacaya's rijdt. Ontmoet je gids op het ontmoetingspunt in Antigua voor een avontuur vol actie, weg van de drukte en chaos van de stad. Dus spring in onze auto en geniet van de rit terwijl je naar San Vicente Pacaya gaat. Kijk hoe je gids je een snelle veiligheidsintroductie geeft voordat je op de ATV springt. Eerst spring je op de ATV bij San Vicente Pacaya, waar je de gebieden nabij en rond de Pacaya-vulkaan gaat verkennen, omgeven door weelderige bossen en rotsen. Voel de endorfines door je lichaam stromen terwijl je geniet van een opwindende quadtocht over verschillende paden naar het plaatselijke dorp aan de voet van de vulkaan. Duik door verschillende offroad-paden en rijd door vulkanisch zand en lavavelden in een privéplantage. Rijd naar de Calderas-lagune en bewonder het prachtige turquoise water. Geniet van het eten van een lekker broodje terwijl je geniet van het uitzicht. Zorg ervoor dat je je camera meeneemt, want je wilt veel foto's maken. Eindelijk geniet je van een handige lift terug naar Antigua wanneer je tour eindigt. Beëindig je avontuur op een hoogtepunt en ga naar huis met herinneringen die voor altijd bijblijven.

Vanuit Guatemala-Stad of Antigua: Pacaya Volcano Day Tour

Vanuit Guatemala-Stad of Antigua: Pacaya Volcano Day Tour

Kom kijken naar de Pacaya-vulkaan: de meest actieve vulkaan van Guatemala op 2.500 meter (meer dan 8.000 voet). Wees getuige van een spectaculair uitzicht op de lagune van Calderas en drie andere vulkanen: Agua, Fuego en Acatenango. De omgeving is een ervaring op zich, die voor een groot deel bestaat uit vochtig bos en rotsen. Na een wandeling over vulkanische zandpaden, met geweldige uitzichten op de vulkanen en unieke vegetatie, kom je aan op het plateau waar je de belangrijkste krater van de vulkaan kunt zien. Vandaag kun je om veiligheidsredenen de krater van de vulkaan niet bezoeken, maar je zult de lava zien (indien actief) en enkele stoombaden die zijn gecreëerd door de hitte van de Pacaya-vulkaan. Bij de vulkaan heb je de mogelijkheid om de vulkaan van dichtbij te bekijken. Na een spannende dag van verkenning en dramatische uitzichten, kom je terug bij je hotel.

Van Antigua: Pacaya-vulkaandagwandeling

Van Antigua: Pacaya-vulkaandagwandeling

Vulkaan Pacaya (2552 m) is misschien niet de hoogste top van Guatemala, maar de hellingen en unieke landschappen behoren zeker tot de meest indrukwekkende vulkanische landschappen in heel Midden-Amerika. Pacaya, gelegen in zijn eigen nationale park, is een verhalenboekvulkaan met een continue rookpluim die van de top afdrijft en een enorm gedroogd lavaveld dat de vallei vormt aan de voet van de caldera. De groep komt bijeen in Antigua om 08:00 uur (voor een ochtendwandeling) of 14:00 uur (voor een zonsondergangwandeling) – waar drinkwater, badkamerfaciliteiten en buitenuitrusting beschikbaar zijn. Je rit naar de trailhead duurt iets meer dan 1 uur met privévervoer van Antigua naar het parkkantoor. Terwijl de groep de talloze paden op de berg opgaat, openen de indrukwekkende vergezichten van Guatemala zich voor je. Als je de voet van de caldera bereikt, leidt je gids de groep door de ruige gedroogde lavavelden, die onlangs zijn hervormd door een enorme uitbarsting in 2010. Welke omstandigheden je ook tegenkomt op de berg, de groep krijgt de kans om unieke vulkanische rotslandschappen terwijl je naar de top klimt. Hier stopt de groep voor een vers bereide picknick om te genieten van het uitzicht op de nabijgelegen vulkanen Agua, Fuego en Acatenango. Er is volop gelegenheid om geothermische hotspots op de gekoelde lavaformaties te verkennen - die altijd beschikbaar zijn om marshmallows te roosteren! De wandeling naar beneden brengt je over de resterende gedroogde lavavelden voordat je begint aan je afdaling door de weelderige en minder bekende bossen en landbouwgronden van Pacaya. Na je wandeling naar de trailhead, keert de groep met privévervoer terug naar Antigua om rond 16:00 uur (dagwandeling) of 20:30 uur (zonsondergangwandeling) in de stad aan te komen.

Pacaya Vulkaan Tour en Hot Springs met Lunch

Pacaya Vulkaan Tour en Hot Springs met Lunch

Deze dag bezoekt u het Pacaya National Park. Bezoek aan de meest actieve vulkaan van Guatemala, zijn 2500 m. boven de zee; de omgeving wordt gevormd door vochtig bos en rotsen. Transfer naar de voet van de vulkaan Pacaya en vanaf daar beginnen we te wandelen vanuit het dorp San Vicente de Pacaya en beginnen we aan de beklimming. De route wordt geschat op 60 minuten lopen tot een afstand van ongeveer 50 meter vanaf de krater waar je naar beneden kunt kijken de krater naar de lava en ervaar de energie van een actieve vulkaan. De Pacaya-vulkaan blijft een van de actieve vulkanen van Guatemala. Na het bezoek en de verkenning van de Pacaya-vulkaan gaan we verder naar Kawilal Hot Springs om tijd te hebben om te lunchen (inbegrepen). Kawilal is een wereld van ontspanning, waar de belangrijkste elementen van de natuur aanwezig zijn in deze unieke plek met warmwaterbronnen, in onze omgeving gemengd vuur en warmte van de Pacaya-vulkaan die ons het thermale water en de stoom geeft. Heeft een complex dat duurzaam toerisme in ons land promoot, en heeft 12 thermale baden, een thermaal circuit, 25 stoombaden en 3 hydrotherapiebaden. De spa biedt onder andere ontspannende massages, reflexologie, shiatsu-ontspanning, manicure en pedicure, binnen onze faciliteiten bevindt zich ook Fonda Del Castillo, een restaurant met internationale met fastfoodservice. Aan het einde van de Tour Transfer naar Antigua Guatemala.

Pacaya-vulkaantour en warmwaterbronnen vanuit Guatemala-stad

Pacaya-vulkaantour en warmwaterbronnen vanuit Guatemala-stad

Deze dag bezoekt u het Pacaya National Park. Bezoek aan de meest actieve vulkaan van Guatemala, 2500 m. boven de zee; de omgeving wordt gevormd door vochtig bos en rotsen. Stap over naar de voet van de vulkaan Pacaya en vanaf daar begin je met wandelen vanuit het dorp San Vicente de Pacaya en begin je aan de beklimming. De route is ongeveer 60 minuten lopen en tot een afstand van ongeveer 50 meter vanaf de krater. Op de top kun je in de krater naar de lava kijken en de energie van een actieve vulkaan ervaren. Pacaya-vulkaan blijft een van de actieve vulkanen van Guatemala. Aan het einde van je wandeling bereik je een rotsachtig en dor gebied waar je de vulkaan- en lavastromen kunt zien en waar je marshmallows kunt koken. Tijd om foto's te maken. Je begint dan aan je afdaling en tijdens je reis vind je de Lava Store, waar je gerust een souvenir kunt kopen dat gemaakt is van vulkanisch materiaal. Na het bezoek en de verkenning van de Pacaya-vulkaan, gaat u verder naar Kawilal Hot Springs waar u zult lunchen (inbegrepen). Kawilal is een wereld van ontspanning, waar de belangrijkste elementen van de natuur aanwezig zijn in deze unieke plek met warmwaterbronnen. In deze omgeving creëren vuur en hitte van de Pacaya-vulkaan het thermale water en de stoom. Dit is een complex dat duurzaam toerisme in Guatemala promoot en heeft 12 thermale baden, thermaal circuit, 25 stoombaden en 3 hydrotherapiebaden. De spa biedt onder andere ontspannende massages, reflexologie, shiatsu-ontspanning, manicure en pedicure. Binnen deze faciliteiten bevindt zich ook Fonda Del Castillo, een restaurant met internationale fastfoodservice.

Antigua & Guatemala: Pacaya Vulkaan Wandeling & Picknick Avontuur

Antigua & Guatemala: Pacaya Vulkaan Wandeling & Picknick Avontuur

Guatemala ligt verscholen in de Ring van Vuur en heeft meer dan 37 vulkanen. Onder de vier vulkanen die momenteel actief zijn, valt Pacaya op. Deze vulkaan is in de vorige eeuw meerdere keren heftig uitgebarsten, voor het laatst in april 2021, en is sindsdien constant actief gebleven. Een groot deel van de eruptieve activiteit is Strombolisch, wat betekent dat er gas- en asuitbarstingen zijn, met af en toe een Plinische. Ondanks de activiteit is Pacaya veilig om te beklimmen en biedt het een onvergetelijke wandelervaring. De beklimming is gemakkelijk tot middelmatig moeilijk en is daarmee de beste bestemming voor wie op zoek is naar buitenavontuur met weinig tijd en prachtige uitzichten. Onderweg kun je stoppen om marshmallows te roosteren in de stoomopeningen, wat een leuke en gedenkwaardige draai aan je reis geeft.

Antigua: Marshmallows Roosteren bij Pacaya Vulkaan 6-uur durende Tour

Antigua: Marshmallows Roosteren bij Pacaya Vulkaan 6-uur durende Tour

Bereid je voor op een onvergetelijk avontuur met onze exclusieve tour naar de majestueuze Pacaya vulkaan! Vanuit het comfort van je hotel in het charmante stadje Antigua Guatemala nemen we je mee op een schilderachtige rit van een uur rechtstreeks naar de voet van Pacaya, waar je reis naar het hart van vulkanische schoonheid begint. Bij aankomst word je begroet door vriendelijke lokale bewoners die handige diensten aanbieden om je beklimming te vergemakkelijken, zoals handgemaakte houten trektochten, snacks en deskundige gidsen die elk verborgen juweeltje langs het pad kennen. Een bescheiden toegangsprijs van Q100 per persoon opent de poort naar dit spectaculaire natuurwonder. Als we aan het pad beginnen, kan het nat zijn onder je voeten, wat een spannende uitdaging toevoegt aan je wandeling. Hoewel het pad niet al te moeilijk is, zullen de eerste 15 minuten je opwarmen en je hart laten pompen! Maak je echter geen zorgen - onze deskundige gids zorgt ervoor dat er genoeg stops zijn om op adem te komen. Deze pauzes zijn niet alleen rustgevend, maar ook perfecte momenten om de prachtige vergezichten die zich om je heen ontvouwen in je op te nemen. De beklimming van de top van de vulkaan duurt ongeveer twee uur, maar elke stap is gevuld met adembenemende landschappen en de verwachting van het bereiken van een van de meest ongelooflijke displays van de natuur. Op de top verandert de omgeving dramatisch in een uitgestrekt veld van versteende lava - een grimmig en ontzagwekkend gezicht. Hier wacht je een buitengewone ervaring: marshmallows roosteren boven de hitte van een actieve vulkaan! Hoe vaak krijg je de kans om te genieten van zo'n unieke traktatie te midden van vulkanische wonderen? Neem de tijd om van de omgeving te genieten, de perfecte foto's te maken (zorg ervoor dat je wat foto-inspiratie verzamelt van sociale media om het ontzagwekkende landschap op creatieve manieren vast te leggen) en geniet van de schoonheid van de kracht van de natuur. Nadat we van de piekervaring hebben genoten, beginnen we aan onze afdaling, kronkelend langs de vulkaan met de ondergaande zon die ons pad verlicht. De afdaling verloopt soepel en is gevuld met reflectieve momenten terwijl je terugkijkt naar de top die je hebt bedwongen. Onze comfortabele bus staat klaar om je terug te brengen naar Antigua en zet je af bij je hotel of trefpunt, met een vol hart en een goed humeur. Ga met ons mee op dit avontuur waar elke stap een verhaal vertelt, en neem herinneringen mee naar huis die een leven lang meegaan. Ik kan niet wachten om je daar te zien!

Beklim de actieve vulkaan Pacaya: Gedeelde tour met lunchpakket

Beklim de actieve vulkaan Pacaya: Gedeelde tour met lunchpakket

Je avontuur begint met een handige ophaalservice vanaf je hotel, waar ons vriendelijke team je zal begroeten. Vanaf daar nemen we je mee op een schilderachtige rit van slechts 1,5 uur naar de fascinerende Pacaya Vulkaan. Als je aan de voet van de vulkaan aankomt, vult de verwachting de lucht. De wandeling begint en je wordt omringd door de adembenemende natuurlijke schoonheid van Guatemala. De beklimming verloopt soepel en geleidelijk, waardoor hij toegankelijk is voor wandelaars van elk niveau. Naarmate je verder komt, verandert het landschap en zie je panoramische vergezichten. Het bereiken van de top is een moment van triomf. Te midden van deze ontzagwekkende achtergrond genieten we van een lunchpakket. Uiteindelijk is het tijd voor de afdaling, die slechts een uur duurt. Tot slot zorgen we voor een comfortabele terugbrengservice naar je hotel.

Escuintla (departement)

Escuintla (departement)

Escuintla (departement) In kleine groep: onze aanbevelingen

Vanuit Antigua: Trek naar de vulkaan Pacaya

Vanuit Antigua: Trek naar de vulkaan Pacaya

Loop 2 uur naar de top van de Pacaya-vulkaan en geniet van een prachtig uitzicht. Vertrek vanuit Antigua voor een busreis van 1 uur naar de basis van de vulkaan voordat je meteen begint aan je 2 uur durende trektocht met je lokale gids. Wandel door prachtige dennenbossen naar het moeilijkere vulkanische asgedeelte en uiteindelijk naar de zwavelrokende kegel. Af en toe zie je zelfs kleine uitbarstingen en lavastromen, afhankelijk van de activiteit van de vulkaan. Vanaf de top kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de nabijgelegen vulkanen, Agua, Fuego en Acatenango, de Pacifische laaglanden en helemaal tot aan El Salvador. Om je veiligheid te garanderen, kun je de krater niet bezoeken, maar krijg je een geweldig uitzicht op gloeiend hete lavastromen en stoombaden gecreëerd door de hitte van Pacaya. Neem hier een pauze en ontspan terwijl u geniet van meer mooie uitzichten voordat u terugwandelt naar de voet van de vulkaan, vanwaar u terugkeert naar uw accommodatie.

Vanuit Antigua: Pacaya Vulkaan Tour in Engels/Spaans

Vanuit Antigua: Pacaya Vulkaan Tour in Engels/Spaans

Na een ophaalservice vanaf je hotel vertrek je vanuit Antigua naar de voet van de Pacaya vulkaan. Ga ontspannen in een bus zitten voor de 1 uur durende tocht. Bij aankomst begin je de beklimming met een lokale gids, wandelend door een groot bebost gebied. Volg de paden van het vulkanische gebied en geniet onderweg van het uitzicht op de andere vulkanen en de regionale vegetatie. Wanneer je het plateau bereikt, kun je de hoofdkrater van de vulkaan van een afstand bekijken. Bekijk de lava die afhankelijk is van de activiteit van de vulkaan en enkele stoombaden die door de hitte van de Pacaya vulkaan zijn ontstaan. Nadat je hebt genoten van het spectaculaire uitzicht op de vulkanen Agua, Fuego en Acatenango op de top van Pacaya, begin je aan de afdaling naar de basis, voordat je de bus neemt terug naar Antigua.

Antigua: ATV-tour Pacaya-vulkaan

Antigua: ATV-tour Pacaya-vulkaan

Berijd een quad en voel de adrenalinestoot terwijl je door Pacaya's rijdt. Ontmoet je gids op het ontmoetingspunt in Antigua voor een avontuur vol actie, weg van de drukte en chaos van de stad. Dus spring in onze auto en geniet van de rit terwijl je naar San Vicente Pacaya gaat. Kijk hoe je gids je een snelle veiligheidsintroductie geeft voordat je op de ATV springt. Eerst spring je op de ATV bij San Vicente Pacaya, waar je de gebieden nabij en rond de Pacaya-vulkaan gaat verkennen, omgeven door weelderige bossen en rotsen. Voel de endorfines door je lichaam stromen terwijl je geniet van een opwindende quadtocht over verschillende paden naar het plaatselijke dorp aan de voet van de vulkaan. Duik door verschillende offroad-paden en rijd door vulkanisch zand en lavavelden in een privéplantage. Rijd naar de Calderas-lagune en bewonder het prachtige turquoise water. Geniet van het eten van een lekker broodje terwijl je geniet van het uitzicht. Zorg ervoor dat je je camera meeneemt, want je wilt veel foto's maken. Eindelijk geniet je van een handige lift terug naar Antigua wanneer je tour eindigt. Beëindig je avontuur op een hoogtepunt en ga naar huis met herinneringen die voor altijd bijblijven.

Vanuit Guatemala-Stad of Antigua: Pacaya Volcano Day Tour

Vanuit Guatemala-Stad of Antigua: Pacaya Volcano Day Tour

Kom kijken naar de Pacaya-vulkaan: de meest actieve vulkaan van Guatemala op 2.500 meter (meer dan 8.000 voet). Wees getuige van een spectaculair uitzicht op de lagune van Calderas en drie andere vulkanen: Agua, Fuego en Acatenango. De omgeving is een ervaring op zich, die voor een groot deel bestaat uit vochtig bos en rotsen. Na een wandeling over vulkanische zandpaden, met geweldige uitzichten op de vulkanen en unieke vegetatie, kom je aan op het plateau waar je de belangrijkste krater van de vulkaan kunt zien. Vandaag kun je om veiligheidsredenen de krater van de vulkaan niet bezoeken, maar je zult de lava zien (indien actief) en enkele stoombaden die zijn gecreëerd door de hitte van de Pacaya-vulkaan. Bij de vulkaan heb je de mogelijkheid om de vulkaan van dichtbij te bekijken. Na een spannende dag van verkenning en dramatische uitzichten, kom je terug bij je hotel.

Van Antigua: Pacaya-vulkaandagwandeling

Van Antigua: Pacaya-vulkaandagwandeling

Vulkaan Pacaya (2552 m) is misschien niet de hoogste top van Guatemala, maar de hellingen en unieke landschappen behoren zeker tot de meest indrukwekkende vulkanische landschappen in heel Midden-Amerika. Pacaya, gelegen in zijn eigen nationale park, is een verhalenboekvulkaan met een continue rookpluim die van de top afdrijft en een enorm gedroogd lavaveld dat de vallei vormt aan de voet van de caldera. De groep komt bijeen in Antigua om 08:00 uur (voor een ochtendwandeling) of 14:00 uur (voor een zonsondergangwandeling) – waar drinkwater, badkamerfaciliteiten en buitenuitrusting beschikbaar zijn. Je rit naar de trailhead duurt iets meer dan 1 uur met privévervoer van Antigua naar het parkkantoor. Terwijl de groep de talloze paden op de berg opgaat, openen de indrukwekkende vergezichten van Guatemala zich voor je. Als je de voet van de caldera bereikt, leidt je gids de groep door de ruige gedroogde lavavelden, die onlangs zijn hervormd door een enorme uitbarsting in 2010. Welke omstandigheden je ook tegenkomt op de berg, de groep krijgt de kans om unieke vulkanische rotslandschappen terwijl je naar de top klimt. Hier stopt de groep voor een vers bereide picknick om te genieten van het uitzicht op de nabijgelegen vulkanen Agua, Fuego en Acatenango. Er is volop gelegenheid om geothermische hotspots op de gekoelde lavaformaties te verkennen - die altijd beschikbaar zijn om marshmallows te roosteren! De wandeling naar beneden brengt je over de resterende gedroogde lavavelden voordat je begint aan je afdaling door de weelderige en minder bekende bossen en landbouwgronden van Pacaya. Na je wandeling naar de trailhead, keert de groep met privévervoer terug naar Antigua om rond 16:00 uur (dagwandeling) of 20:30 uur (zonsondergangwandeling) in de stad aan te komen.

Pacaya Vulkaan Tour en Hot Springs met Lunch

Pacaya Vulkaan Tour en Hot Springs met Lunch

Deze dag bezoekt u het Pacaya National Park. Bezoek aan de meest actieve vulkaan van Guatemala, zijn 2500 m. boven de zee; de omgeving wordt gevormd door vochtig bos en rotsen. Transfer naar de voet van de vulkaan Pacaya en vanaf daar beginnen we te wandelen vanuit het dorp San Vicente de Pacaya en beginnen we aan de beklimming. De route wordt geschat op 60 minuten lopen tot een afstand van ongeveer 50 meter vanaf de krater waar je naar beneden kunt kijken de krater naar de lava en ervaar de energie van een actieve vulkaan. De Pacaya-vulkaan blijft een van de actieve vulkanen van Guatemala. Na het bezoek en de verkenning van de Pacaya-vulkaan gaan we verder naar Kawilal Hot Springs om tijd te hebben om te lunchen (inbegrepen). Kawilal is een wereld van ontspanning, waar de belangrijkste elementen van de natuur aanwezig zijn in deze unieke plek met warmwaterbronnen, in onze omgeving gemengd vuur en warmte van de Pacaya-vulkaan die ons het thermale water en de stoom geeft. Heeft een complex dat duurzaam toerisme in ons land promoot, en heeft 12 thermale baden, een thermaal circuit, 25 stoombaden en 3 hydrotherapiebaden. De spa biedt onder andere ontspannende massages, reflexologie, shiatsu-ontspanning, manicure en pedicure, binnen onze faciliteiten bevindt zich ook Fonda Del Castillo, een restaurant met internationale met fastfoodservice. Aan het einde van de Tour Transfer naar Antigua Guatemala.

Pacaya-vulkaantour en warmwaterbronnen vanuit Guatemala-stad

Pacaya-vulkaantour en warmwaterbronnen vanuit Guatemala-stad

Deze dag bezoekt u het Pacaya National Park. Bezoek aan de meest actieve vulkaan van Guatemala, 2500 m. boven de zee; de omgeving wordt gevormd door vochtig bos en rotsen. Stap over naar de voet van de vulkaan Pacaya en vanaf daar begin je met wandelen vanuit het dorp San Vicente de Pacaya en begin je aan de beklimming. De route is ongeveer 60 minuten lopen en tot een afstand van ongeveer 50 meter vanaf de krater. Op de top kun je in de krater naar de lava kijken en de energie van een actieve vulkaan ervaren. Pacaya-vulkaan blijft een van de actieve vulkanen van Guatemala. Aan het einde van je wandeling bereik je een rotsachtig en dor gebied waar je de vulkaan- en lavastromen kunt zien en waar je marshmallows kunt koken. Tijd om foto's te maken. Je begint dan aan je afdaling en tijdens je reis vind je de Lava Store, waar je gerust een souvenir kunt kopen dat gemaakt is van vulkanisch materiaal. Na het bezoek en de verkenning van de Pacaya-vulkaan, gaat u verder naar Kawilal Hot Springs waar u zult lunchen (inbegrepen). Kawilal is een wereld van ontspanning, waar de belangrijkste elementen van de natuur aanwezig zijn in deze unieke plek met warmwaterbronnen. In deze omgeving creëren vuur en hitte van de Pacaya-vulkaan het thermale water en de stoom. Dit is een complex dat duurzaam toerisme in Guatemala promoot en heeft 12 thermale baden, thermaal circuit, 25 stoombaden en 3 hydrotherapiebaden. De spa biedt onder andere ontspannende massages, reflexologie, shiatsu-ontspanning, manicure en pedicure. Binnen deze faciliteiten bevindt zich ook Fonda Del Castillo, een restaurant met internationale fastfoodservice.

Antigua & Guatemala: Pacaya Vulkaan Wandeling & Picknick Avontuur

Antigua & Guatemala: Pacaya Vulkaan Wandeling & Picknick Avontuur

Guatemala ligt verscholen in de Ring van Vuur en heeft meer dan 37 vulkanen. Onder de vier vulkanen die momenteel actief zijn, valt Pacaya op. Deze vulkaan is in de vorige eeuw meerdere keren heftig uitgebarsten, voor het laatst in april 2021, en is sindsdien constant actief gebleven. Een groot deel van de eruptieve activiteit is Strombolisch, wat betekent dat er gas- en asuitbarstingen zijn, met af en toe een Plinische. Ondanks de activiteit is Pacaya veilig om te beklimmen en biedt het een onvergetelijke wandelervaring. De beklimming is gemakkelijk tot middelmatig moeilijk en is daarmee de beste bestemming voor wie op zoek is naar buitenavontuur met weinig tijd en prachtige uitzichten. Onderweg kun je stoppen om marshmallows te roosteren in de stoomopeningen, wat een leuke en gedenkwaardige draai aan je reis geeft.

Antigua: Marshmallows Roosteren bij Pacaya Vulkaan 6-uur durende Tour

Antigua: Marshmallows Roosteren bij Pacaya Vulkaan 6-uur durende Tour

Bereid je voor op een onvergetelijk avontuur met onze exclusieve tour naar de majestueuze Pacaya vulkaan! Vanuit het comfort van je hotel in het charmante stadje Antigua Guatemala nemen we je mee op een schilderachtige rit van een uur rechtstreeks naar de voet van Pacaya, waar je reis naar het hart van vulkanische schoonheid begint. Bij aankomst word je begroet door vriendelijke lokale bewoners die handige diensten aanbieden om je beklimming te vergemakkelijken, zoals handgemaakte houten trektochten, snacks en deskundige gidsen die elk verborgen juweeltje langs het pad kennen. Een bescheiden toegangsprijs van Q100 per persoon opent de poort naar dit spectaculaire natuurwonder. Als we aan het pad beginnen, kan het nat zijn onder je voeten, wat een spannende uitdaging toevoegt aan je wandeling. Hoewel het pad niet al te moeilijk is, zullen de eerste 15 minuten je opwarmen en je hart laten pompen! Maak je echter geen zorgen - onze deskundige gids zorgt ervoor dat er genoeg stops zijn om op adem te komen. Deze pauzes zijn niet alleen rustgevend, maar ook perfecte momenten om de prachtige vergezichten die zich om je heen ontvouwen in je op te nemen. De beklimming van de top van de vulkaan duurt ongeveer twee uur, maar elke stap is gevuld met adembenemende landschappen en de verwachting van het bereiken van een van de meest ongelooflijke displays van de natuur. Op de top verandert de omgeving dramatisch in een uitgestrekt veld van versteende lava - een grimmig en ontzagwekkend gezicht. Hier wacht je een buitengewone ervaring: marshmallows roosteren boven de hitte van een actieve vulkaan! Hoe vaak krijg je de kans om te genieten van zo'n unieke traktatie te midden van vulkanische wonderen? Neem de tijd om van de omgeving te genieten, de perfecte foto's te maken (zorg ervoor dat je wat foto-inspiratie verzamelt van sociale media om het ontzagwekkende landschap op creatieve manieren vast te leggen) en geniet van de schoonheid van de kracht van de natuur. Nadat we van de piekervaring hebben genoten, beginnen we aan onze afdaling, kronkelend langs de vulkaan met de ondergaande zon die ons pad verlicht. De afdaling verloopt soepel en is gevuld met reflectieve momenten terwijl je terugkijkt naar de top die je hebt bedwongen. Onze comfortabele bus staat klaar om je terug te brengen naar Antigua en zet je af bij je hotel of trefpunt, met een vol hart en een goed humeur. Ga met ons mee op dit avontuur waar elke stap een verhaal vertelt, en neem herinneringen mee naar huis die een leven lang meegaan. Ik kan niet wachten om je daar te zien!

Beklim de actieve vulkaan Pacaya: Gedeelde tour met lunchpakket

Beklim de actieve vulkaan Pacaya: Gedeelde tour met lunchpakket

Je avontuur begint met een handige ophaalservice vanaf je hotel, waar ons vriendelijke team je zal begroeten. Vanaf daar nemen we je mee op een schilderachtige rit van slechts 1,5 uur naar de fascinerende Pacaya Vulkaan. Als je aan de voet van de vulkaan aankomt, vult de verwachting de lucht. De wandeling begint en je wordt omringd door de adembenemende natuurlijke schoonheid van Guatemala. De beklimming verloopt soepel en geleidelijk, waardoor hij toegankelijk is voor wandelaars van elk niveau. Naarmate je verder komt, verandert het landschap en zie je panoramische vergezichten. Het bereiken van de top is een moment van triomf. Te midden van deze ontzagwekkende achtergrond genieten we van een lunchpakket. Uiteindelijk is het tijd voor de afdaling, die slechts een uur duurt. Tot slot zorgen we voor een comfortabele terugbrengservice naar je hotel.

Veelgestelde vragen over In kleine groep in Escuintla (departement)

Welke andere activiteiten dan In kleine groep zijn de moeite waard in Escuintla (departement)?

Andere onmisbare dingen om te doen in Escuintla (departement):

Topattracties in Escuintla (departement)

Activiteiten in Escuintla (departement)

Rondleidingen in Guatemala

Wat te doen in Guatemala

Andere activiteiten in Escuintla (departement)

Wil je alle activiteiten in Escuintla (departement) bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.