Datums kiezen

Escuintla (departement)
Tours

Tours

Escuintla (departement) Tours: onze aanbevelingen

Vanuit Antigua: Trek naar de vulkaan Pacaya

1. Vanuit Antigua: Trek naar de vulkaan Pacaya

Loop 2 uur naar de top van de Pacaya-vulkaan en geniet van een prachtig uitzicht. Vertrek vanuit Antigua voor een busreis van 1 uur naar de basis van de vulkaan voordat je meteen begint aan je 2 uur durende trektocht met je lokale gids. Wandel door prachtige dennenbossen naar het moeilijkere vulkanische asgedeelte en uiteindelijk naar de zwavelrokende kegel. Af en toe zie je zelfs kleine uitbarstingen en lavastromen, afhankelijk van de activiteit van de vulkaan. Vanaf de top kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de nabijgelegen vulkanen, Agua, Fuego en Acatenango, de Pacifische laaglanden en helemaal tot aan El Salvador. Om je veiligheid te garanderen, kun je de krater niet bezoeken, maar krijg je een geweldig uitzicht op gloeiend hete lavastromen en stoombaden gecreëerd door de hitte van Pacaya. Neem hier een pauze en ontspan terwijl u geniet van meer mooie uitzichten voordat u terugwandelt naar de voet van de vulkaan, vanwaar u terugkeert naar uw accommodatie.

Vanuit Antigua: Pacaya Vulkaan Tour in Engels/Spaans

2. Vanuit Antigua: Pacaya Vulkaan Tour in Engels/Spaans

Na een ophaalservice vanaf je hotel vertrek je vanuit Antigua naar de voet van de Pacaya vulkaan. Ga ontspannen in een bus zitten voor de 1 uur durende tocht. Bij aankomst begin je de beklimming met een lokale gids, wandelend door een groot bebost gebied. Volg de paden van het vulkanische gebied en geniet onderweg van het uitzicht op de andere vulkanen en de regionale vegetatie. Wanneer je het plateau bereikt, kun je de hoofdkrater van de vulkaan van een afstand bekijken. Bekijk de lava die afhankelijk is van de activiteit van de vulkaan en enkele stoombaden die door de hitte van de Pacaya vulkaan zijn ontstaan. Nadat je hebt genoten van het spectaculaire uitzicht op de vulkanen Agua, Fuego en Acatenango op de top van Pacaya, begin je aan de afdaling naar de basis, voordat je de bus neemt terug naar Antigua.

Vanuit Guatemala-Stad of Antigua: Pacaya Volcano Day Tour

3. Vanuit Guatemala-Stad of Antigua: Pacaya Volcano Day Tour

Kom kijken naar de Pacaya-vulkaan: de meest actieve vulkaan van Guatemala op 2.500 meter (meer dan 8.000 voet). Wees getuige van een spectaculair uitzicht op de lagune van Calderas en drie andere vulkanen: Agua, Fuego en Acatenango. De omgeving is een ervaring op zich, die voor een groot deel bestaat uit vochtig bos en rotsen. Na een wandeling over vulkanische zandpaden, met geweldige uitzichten op de vulkanen en unieke vegetatie, kom je aan op het plateau waar je de belangrijkste krater van de vulkaan kunt zien. Vandaag kun je om veiligheidsredenen de krater van de vulkaan niet bezoeken, maar je zult de lava zien (indien actief) en enkele stoombaden die zijn gecreëerd door de hitte van de Pacaya-vulkaan. Bij de vulkaan heb je de mogelijkheid om de vulkaan van dichtbij te bekijken. Na een spannende dag van verkenning en dramatische uitzichten, kom je terug bij je hotel.

Antigua: ATV-tour Pacaya-vulkaan

4. Antigua: ATV-tour Pacaya-vulkaan

Berijd een quad en voel de adrenalinestoot terwijl je door Pacaya's rijdt. Ontmoet je gids op het ontmoetingspunt in Antigua voor een avontuur vol actie, weg van de drukte en chaos van de stad. Dus spring in onze auto en geniet van de rit terwijl je naar San Vicente Pacaya gaat. Kijk hoe je gids je een snelle veiligheidsintroductie geeft voordat je op de ATV springt. Eerst spring je op de ATV bij San Vicente Pacaya, waar je de gebieden nabij en rond de Pacaya-vulkaan gaat verkennen, omgeven door weelderige bossen en rotsen. Voel de endorfines door je lichaam stromen terwijl je geniet van een opwindende quadtocht over verschillende paden naar het plaatselijke dorp aan de voet van de vulkaan. Duik door verschillende offroad-paden en rijd door vulkanisch zand en lavavelden in een privéplantage. Rijd naar de Calderas-lagune en bewonder het prachtige turquoise water. Geniet van het eten van een lekker broodje terwijl je geniet van het uitzicht. Zorg ervoor dat je je camera meeneemt, want je wilt veel foto's maken. Eindelijk geniet je van een handige lift terug naar Antigua wanneer je tour eindigt. Beëindig je avontuur op een hoogtepunt en ga naar huis met herinneringen die voor altijd bijblijven.

Van Antigua: Pacaya-vulkaandagwandeling

5. Van Antigua: Pacaya-vulkaandagwandeling

Vulkaan Pacaya (2552 m) is misschien niet de hoogste top van Guatemala, maar de hellingen en unieke landschappen behoren zeker tot de meest indrukwekkende vulkanische landschappen in heel Midden-Amerika. Pacaya, gelegen in zijn eigen nationale park, is een verhalenboekvulkaan met een continue rookpluim die van de top afdrijft en een enorm gedroogd lavaveld dat de vallei vormt aan de voet van de caldera. De groep komt bijeen in Antigua om 08:00 uur (voor een ochtendwandeling) of 14:00 uur (voor een zonsondergangwandeling) – waar drinkwater, badkamerfaciliteiten en buitenuitrusting beschikbaar zijn. Je rit naar de trailhead duurt iets meer dan 1 uur met privévervoer van Antigua naar het parkkantoor. Terwijl de groep de talloze paden op de berg opgaat, openen de indrukwekkende vergezichten van Guatemala zich voor je. Als je de voet van de caldera bereikt, leidt je gids de groep door de ruige gedroogde lavavelden, die onlangs zijn hervormd door een enorme uitbarsting in 2010. Welke omstandigheden je ook tegenkomt op de berg, de groep krijgt de kans om unieke vulkanische rotslandschappen terwijl je naar de top klimt. Hier stopt de groep voor een vers bereide picknick om te genieten van het uitzicht op de nabijgelegen vulkanen Agua, Fuego en Acatenango. Er is volop gelegenheid om geothermische hotspots op de gekoelde lavaformaties te verkennen - die altijd beschikbaar zijn om marshmallows te roosteren! De wandeling naar beneden brengt je over de resterende gedroogde lavavelden voordat je begint aan je afdaling door de weelderige en minder bekende bossen en landbouwgronden van Pacaya. Na je wandeling naar de trailhead, keert de groep met privévervoer terug naar Antigua om rond 16:00 uur (dagwandeling) of 20:30 uur (zonsondergangwandeling) in de stad aan te komen.

Pacaya Vulkaan Tour en Hot Springs met Lunch

6. Pacaya Vulkaan Tour en Hot Springs met Lunch

Deze dag bezoekt u het Pacaya National Park. Bezoek aan de meest actieve vulkaan van Guatemala, zijn 2500 m. boven de zee; de omgeving wordt gevormd door vochtig bos en rotsen. Transfer naar de voet van de vulkaan Pacaya en vanaf daar beginnen we te wandelen vanuit het dorp San Vicente de Pacaya en beginnen we aan de beklimming. De route wordt geschat op 60 minuten lopen tot een afstand van ongeveer 50 meter vanaf de krater waar je naar beneden kunt kijken de krater naar de lava en ervaar de energie van een actieve vulkaan. De Pacaya-vulkaan blijft een van de actieve vulkanen van Guatemala. Na het bezoek en de verkenning van de Pacaya-vulkaan gaan we verder naar Kawilal Hot Springs om tijd te hebben om te lunchen (inbegrepen). Kawilal is een wereld van ontspanning, waar de belangrijkste elementen van de natuur aanwezig zijn in deze unieke plek met warmwaterbronnen, in onze omgeving gemengd vuur en warmte van de Pacaya-vulkaan die ons het thermale water en de stoom geeft. Heeft een complex dat duurzaam toerisme in ons land promoot, en heeft 12 thermale baden, een thermaal circuit, 25 stoombaden en 3 hydrotherapiebaden. De spa biedt onder andere ontspannende massages, reflexologie, shiatsu-ontspanning, manicure en pedicure, binnen onze faciliteiten bevindt zich ook Fonda Del Castillo, een restaurant met internationale met fastfoodservice. Aan het einde van de Tour Transfer naar Antigua Guatemala.

Antigua, Guatemala: Pacaya-vulkaanwandeling en picknickavontuur

7. Antigua, Guatemala: Pacaya-vulkaanwandeling en picknickavontuur

Verken de ongelooflijke geografie van Guatemala, genesteld in de Ring van Vuur met meer dan 37 vulkanen, waaronder drie die momenteel actief zijn. Vooral de Pacaya-vulkaan biedt een onvergetelijke wandelervaring die zowel uniek als veilig is. Gelegen op 2500 meter boven de zeespiegel, biedt het een ideale gelegenheid voor reizigers die op zoek zijn naar een toegankelijke beklimming en epische panoramische uitzichten, waaronder drie naburige vulkanen die zichtbaar zijn vanaf de top. Ons avontuur begint bij Casa Mandarina, gelegen op 2da Calle Poniente 2, Antigua. Vervolgens reizen we naar het bezoekerscentrum van San Vicente Pacaya, een mooie rit die ongeveer 1,5 uur met de auto duurt. Het wandelpad begint op ongeveer 1.900 meter boven zeeniveau (6.300 voet), en hoewel de klim een beetje steil kan zijn, zijn er onderweg meerdere rustpunten. Ons tempo zal ontspannen zijn, zodat u kunt genieten van de reis, waarbij de duur van de beklimming varieert tussen 1,5 en 2,5 uur. Bedenk dat het geen race is; je kunt de tijd nemen en genieten van de ervaring. Zodra we de top bereiken, wordt je getrakteerd op een betoverend uitzicht op de actieve vulkaan. De Pacaya-vulkaan zal je herinneren aan de vitaliteit van Moeder Natuur en haar majestueuze aanwezigheid. We brengen ongeveer een uur door op de top, waar je de ongelooflijke energie van de vulkaan kunt absorberen en kunt genieten van een heerlijke picknick. De picknick bestaat uit Maya-warme chocolademelk of traditionele cusha, tortilla's, kaas en verschillende bijgerechten, zoals plakjes kip of varkensvlees, seizoensfruit, tomatensaus, avocado, bonen, groene uien en limoen. Het is een feestmaal geschikt voor een 'Chapín', de lokale term voor een Guatemalteeks. Er zijn ook veganistische opties beschikbaar voor mensen met dieetvoorkeuren.

Pacaya-vulkaantour en warmwaterbronnen vanuit Guatemala-stad

8. Pacaya-vulkaantour en warmwaterbronnen vanuit Guatemala-stad

Deze dag bezoekt u het Pacaya National Park. Bezoek aan de meest actieve vulkaan van Guatemala, 2500 m. boven de zee; de omgeving wordt gevormd door vochtig bos en rotsen. Stap over naar de voet van de vulkaan Pacaya en vanaf daar begin je met wandelen vanuit het dorp San Vicente de Pacaya en begin je aan de beklimming. De route is ongeveer 60 minuten lopen en tot een afstand van ongeveer 50 meter vanaf de krater. Op de top kun je in de krater naar de lava kijken en de energie van een actieve vulkaan ervaren. Pacaya-vulkaan blijft een van de actieve vulkanen van Guatemala. Aan het einde van je wandeling bereik je een rotsachtig en dor gebied waar je de vulkaan- en lavastromen kunt zien en waar je marshmallows kunt koken. Tijd om foto's te maken. Je begint dan aan je afdaling en tijdens je reis vind je de Lava Store, waar je gerust een souvenir kunt kopen dat gemaakt is van vulkanisch materiaal. Na het bezoek en de verkenning van de Pacaya-vulkaan, gaat u verder naar Kawilal Hot Springs waar u zult lunchen (inbegrepen). Kawilal is een wereld van ontspanning, waar de belangrijkste elementen van de natuur aanwezig zijn in deze unieke plek met warmwaterbronnen. In deze omgeving creëren vuur en hitte van de Pacaya-vulkaan het thermale water en de stoom. Dit is een complex dat duurzaam toerisme in Guatemala promoot en heeft 12 thermale baden, thermaal circuit, 25 stoombaden en 3 hydrotherapiebaden. De spa biedt onder andere ontspannende massages, reflexologie, shiatsu-ontspanning, manicure en pedicure. Binnen deze faciliteiten bevindt zich ook Fonda Del Castillo, een restaurant met internationale fastfoodservice.

Beklim de actieve vulkaan Pacaya: Gedeelde tour met lunchpakket

9. Beklim de actieve vulkaan Pacaya: Gedeelde tour met lunchpakket

Je avontuur begint met een handige ophaalservice vanaf je hotel, waar ons vriendelijke team je zal begroeten. Vanaf daar nemen we je mee op een schilderachtige rit van slechts 1,5 uur naar de fascinerende Pacaya Vulkaan. Als je aan de voet van de vulkaan aankomt, vult de verwachting de lucht. De wandeling begint en je wordt omringd door de adembenemende natuurlijke schoonheid van Guatemala. De beklimming verloopt soepel en geleidelijk, waardoor hij toegankelijk is voor wandelaars van elk niveau. Naarmate je verder komt, verandert het landschap en zie je panoramische vergezichten. Het bereiken van de top is een moment van triomf. Te midden van deze ontzagwekkende achtergrond genieten we van een lunchpakket. Uiteindelijk is het tijd voor de afdaling, die slechts een uur duurt. Tot slot zorgen we voor een comfortabele terugbrengservice naar je hotel.

9 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Escuintla (departement)

Escuintla (departement)

Veelgestelde vragen over Tours in Escuintla (departement)

Welke andere activiteiten dan Tours zijn de moeite waard in Escuintla (departement)?

Andere onmisbare dingen om te doen in Escuintla (departement):

Andere activiteiten in Escuintla (departement)

Wil je alle activiteiten in Escuintla (departement) bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.