Kies data

Esplanadi

Esplanadi: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Helsinki: Private City Highlights Tour met transfer

1. Helsinki: Private City Highlights Tour met transfer

Voel de unieke sfeer van een Scandinavische stad met een inzichtelijke privétour door Helsinki. Dompel jezelf onder in de levensstijl van 's werelds gelukkigste land terwijl je de populairste buurten van de stad ontdekt. Leer meer over de lokale geschiedenis en cultuur door de belangrijkste bezienswaardigheden te verkennen. Laat je ophalen bij de haven of luchthaven en ga op ontdekkingstocht met een privégids. Geniet van voorzieningen aan boord, zoals mineraalwater en gratis WiFi. Rijd door de modieuze wijken Ullanlinna, Eira en Kaivopuisto om prachtige art nouveau-structuren te zien. Verken prachtige oevers met een prachtig uitzicht op de Finse Golf. Ontdek Sibelius Park, een orthodoxe en joodse begraafplaats, de Uspenski-kathedraal en de kathedraal van Helsinki. Loop rond Esplanade Park in het hart van de stad en bewonder de oceaan vanuit de sauna en het restaurant van Löyly. Neem een pauze om te zwemmen in het koele oceaanwater en bekijk vervolgens de innovatieve Odi-bibliotheek en het interactieve centrum. Vraag je gids om de route aan te passen als er een plaats is die je graag wilt zien, en laat je dan afzetten bij het startpunt of de door jou gekozen locatie.

Helsinki: begeleide stadswandeling met hoogtepunten

2. Helsinki: begeleide stadswandeling met hoogtepunten

Begin aan een rondleiding door de Finse hoofdstad Helsinki en zie hoe het dagelijkse leven zich ontvouwt met verhalen en geschiedenis van je gids. Bezoek de hoogtepunten van de stad, van het bruisende marktplein waar de lokale bevolking hun boodschappen haalt tot de kolossale Centrale Bibliotheek Oodi. Begin op het iconische Senaatsplein en bewonder de Lutherse kathedraal. Bekijk vanaf het plein de universiteit van Helsinki en de oude senaat en ontdek de betekenis achter het standbeeld van de Russische tsaar. Stel tijdens je wandeling je gids gerust al je vragen over de hoofdstad. Volg vervolgens je gids naar de haven en bewonder de Uspenski-orthodoxe kathedraal. Ga verder naar Market Square en leer meer over de Finse gastronomie. Hier krijg je tips over waar je kunt eten en drinken na de tour. Als je geluk hebt, zie je misschien de lokale bevolking zwemmen en ontspannen in de Oostzee. Baan je een weg naar Havis Amanda en leer over de betekenis van dit standbeeld voor velen in de stad. Stop bij het pittoreske Esplanade Park en zie de man waar de meeuwen het meest van houden. Nadat je de Esplanade bent gepasseerd, loop je door de bruisende Aleksanterinkatu-straat van Helsinki en ontdek je het "eenhoornblok". Bekijk aan het einde van de Aleksanterinkatu-straat het standbeeld van Three Smiths, dat werd beschadigd tijdens de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog. Luister naar verhalen over deze gecompliceerde periode in de geschiedenis van Finland en de impact die tot op de dag van vandaag voortduurt. Stop bij het centraal station van Helsinki voordat je bij de laatste halte van de tour komt, de nieuwe centrale bibliotheek Oodi. Bekijk bij aankomst het Finse parlement, het muziekcentrum en het Kiasma Contemporary Art Museum. Volg een kleine rondleiding door de bibliotheek en bewonder de unieke architectuur voordat je de rondleiding afrondt.

Alles-in-één excursie naar Helsinki en Porvoo aan de kust

3. Alles-in-één excursie naar Helsinki en Porvoo aan de kust

Ontdek het schilderachtige stadje Porvoo tijdens een begeleide kustexcursie, gevolgd door een rondleiding door de Finse hoofdstad Helsinki. Bewonder de traditionele architectuur van Porvoo en enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki, waaronder Sibelius Park, het Olympisch Stadion en de Uspensky-kathedraal. Ontmoet je gids in de haven van Helsinki. Maak vervolgens een mooie rit naar Porvoo, de op een na oudste stad van Finland. Bij aankomst bewonder je de pittoreske roodgeverfde huizen aan het water terwijl je gids je meeneemt op een wandeltocht. Bekijk de Oude Kerk, het Stadhuisplein, evenals winkels en workshops. Na het bezoek aan Porvoo gaat u terug naar Helsinki. Geniet van een sightseeingtour per bus terwijl je Esplanadi Street en de Grand Mannerheim Boulevard ontdekt. Bewonder het uitzicht op het operagebouw, de concertzaal Finlandia, het Nationaal Museum, het parlementsgebouw en het presidentieel paleis. Stop bij het beroemde Sibelius Park, genoemd naar de beroemde Finse componist Jean Sibelius. Zie het Sibelius-monument, een abstracte groepering van honderden stalen buizen. Na het park gaat u verder naar het Olympisch Stadion, de locatie van de Olympische Zomerspelen van 1952. Kom aan bij de Rock Church, direct uit de zijkant van de berg uitgehouwen en bekroond door een prachtige koperen koepel. Bewonder de buitenkant van de Uspensky-kathedraal, de grootste orthodoxe kerk in West-Europa. Zie het centraal station van Helsinki met zijn beroemde klokkentoren en de geliefde Havis Amanda-fontein. De tour eindigt met vrije tijd bij het marktplein aan zee, waar u enkele lokale delicatessen kunt proberen. Aan het einde van de tour wordt u op tijd teruggebracht naar de haven voor het vertrek van uw cruiseschip.

Helsinki: wandeltocht met kleine groepen met gids voor stadsplanners

4. Helsinki: wandeltocht met kleine groepen met gids voor stadsplanners

Maak kennis met het centrum van Helsinki als een local tijdens een wandeltocht met kleine groepen met een stadsplanner. Geniet van de bezienswaardigheden, cultuur en geschiedenis met je promovendus en professionele stadsplannersgids die de stad door en door kent. Stel al uw vragen. Ontdek weetjes uit het verleden van Helsinki, van de pest in de middeleeuwen tot het verblijf van Lenin in de 20e eeuw. Ontdek tijdens je tocht door het stadscentrum van Helsinki waarom Helsinkians picknicken bij graven, welk beeld het meest wordt gediscrimineerd door meeuwen en waarom er een orthodoxe kathedraal in de stad bestaat. Bezoek veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki, met een typische reisroute (afhankelijk van het weer, de feestdagen en evenementen), waaronder: Senaatsplein, Marktplein, Uspenski-kathedraal, Kathedraal van Helsinki, Nationale Bibliotheek van Finland, het presidentieel paleis, Allas Sea Pool, Esplanadi Park , Kappeli, Old Church Park, het Centraal Station, Oodi, Lasipalatsi, Kamppi Chapel en Amos Rex.

Helsinki: Karl Fazer City Highlights Walking Tour in het Fins

5. Helsinki: Karl Fazer City Highlights Walking Tour in het Fins

Begeef je op een begeleide wandeling door Helsinki en bewonder de vernieuwende kunst, cultuur en architectuur. Bezoek Fazer Cafe Kluuvikatu, de wijk Punavuori, en hoor alles over het leven van Karl Fazer van je gids. Ontmoet je gids bij de Telakkapuistikko, naast het Kohottava Voima-standbeeld, om je tour te beginnen. Slenter rond en zie de Finse cafécultuur en ontdek waarom Fazer een influencer werd in de Finse café- en patisseriecultuur. Ontdek de fasen van het leven van Karl Fazer in Helsinki. Ga door het historische centrum van Helsinki van Punavuori naar Kluuvikatu. Bekijk de oude fabrieksgebieden van Punavuori, het Sinebrychoff-park, de Boulevard en het Aleksanteri-theater. Blijf wakker naar Mannerheimintie, passeer Esplanadipuisto en bewonder het Senaatsplein. Heb je dorst? Geen probleem; je tour eindigt in het Fazer Cafe Kluuvikatu. Maak eventueel gebruik van de 10% kortingsvoucher, deze krijgen alle deelnemers aan de wandeltocht.

Helsinki/Porvoo: milieuvriendelijke groepsrondleiding

6. Helsinki/Porvoo: milieuvriendelijke groepsrondleiding

Bekijk de bezienswaardigheden in Helsinki met een tweedaagse tour door Helsinki en het charmante middeleeuwse stadje Porvoo. Vaar met de veerboot naar het winderige zeefort van Suomenlinna. Ontmoet je gids op het centraal station van Helsinki op de eerste dag van je tour. Volg je gids om de zuilen van de kathedraal van Helsinki, het Senaatsplein, de Uspenski-kathedraal en de rotskerk te zien. Reis met de tram naar de tuinen aan het Sibeliuspark aan zee, het Olympisch Stadion, het marktplein, de markthal en het Esplanadi-park. Neem een retourveerboot naar Suomenlinna voor een rondleiding door het zeefort van Finland. Ontmoet op de tweede dag bij het busstation om een intercitybus naar Porvoo te nemen. Ontdek deze oude stad met hulp van je deskundige gids. Neem wat vrije tijd om rond te lopen. 'S Middags neem je de intercitybus terug naar Helsinki.

Overzicht activiteiten in Esplanadi

Wil je alle activiteiten in Esplanadi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.