Essaouira Beach

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wat anderen zeggen over Essaouira Beach

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.416 beoordelingen

Netjes opgehaald bij ons hotel, buiten centrum, en ergens in het centrum overgestapt op ander busje. Vriendelijke chauffeur die ons weg ging brengen. Onderweg korte rust- en toiletstop (kost 2 dirham), iets later een korte stop voor uitzicht op de argan bomen plantage. Helaas stop je bij een plek waar zielige geitjes de hele dag op plateautjes in een boom staan. Alleen maar voor de toeristen. Dit is erg sneu en ook de reden voor een ster minder. Volgende stop is bij een argan coöperatie waar ze uitleggen hoe het argan olie gewonnen wordt en is er een shop. Je hoeft het niet te bezoeken. Ook gelegenheid voor wc bezoek. Dan door naar Essaouira waar we opgewacht werden door onze gids Zahid. Deze vriendelijke man nam ons mee de stad in voor een uurtje (vrijwillige keuze om mee te gaan) en daarna heb je nog 3 uur de tijd om te lunchen en wat te winkelen. En dan weer de rit terug, nu met 1 stop weer bij dezelfde plek. In Marrakech moest nu iedereen afgezet worden dus dat duurde wat lang.

A really beautiful town with a great and funny guide and some time to explore for yourself after the tour. He told us in advance that we weren't obliged to stay till the end of the tour but everybody did anyway because it was great fun. Much to see in the old town and overall a great experience. The ride was a bit long but quite alright with stops on the way there. The argan cooperation was a bit too commercial for my taste though, with women working behind a glass and loads of tourists taking pictures of them.

We werden al vroeg (7:45) opgehaald bij onze riad. Tijdens de vrij lange busrit (3 uur) werd driemaal gepauseerd (koffie, arganbomen met geitenkudde en arganolie-coöperatie). De vissers- en vestingplaats Essaouira is zeer bezienswaardig. De rondleiding met gids is de moeite waard, maar de groep was aan de grote kant (3 busjes). Daarna een prima vismaaltijd gegeten en nog wat rondgelopen. Op de terugweg eenmaal gepauseerd. Al met al een erg leuke uitstap vanuit Marrakesh.

Leuke dagtocht vanuit Marrakesh. We werden keurig volgens afspraak om 8 uur opgehaald. Een half uur later waren ook de andere deelnemers opgehaald en we vertrokken mooi op tijd. De chauffeur, Mohammed, was aardig en hij rijdt rustig en veilig. Essaouira is een mooi stadje, rustiger en schoner dan Marrakech. We konden hier ongeveer 4 uren zijn en we hadden voldoende vrije tijd om er rond te kijken en om te gaan eten. Super leuke dag!

De moeite maar te weinig tijd. We kregen amper 3 uren tijd om rond te lopen. Er waren onnodige stops tijdens de rit ernaartoe. Zo was er het bezoek aan een coöperatieve waar de Argon olie werd gemaakt. We hebben hier bijna 45 minuten verloren. ‘s Morgens hebben we ook 30 minuten moeten wachten voor het afhalen van medereizigers. Indien mensen niet op tijd zijn vind ik niet dat we hiervan de dupe moeten zijn.