Datums kiezen

Ontdek het beste van
Essaouira

Onze aanbevelingen voor Essaouira

Vanuit Marrakech: Essaouira dagtocht

1. Vanuit Marrakech: Essaouira dagtocht

Verken de charmante kuststad Essaouira tijdens een dagtrip vanuit Marrakesh. Geniet van wat vrije tijd om de stad te verkennen, waar u de bruisende haven van Essaouira kunt zien, door de levendige medina van de stad kunt wandelen en door de levendige markten kunt dwalen. Begin uw ochtend met ophalen bij uw accommodatie in Marrakesh. Reis comfortabel in een auto met airconditioning naar Essaouira. Aankomst in Essaouira en baan je een weg door de rechte straten. Geniet van vrije tijd om de historische havens en de bruisende vismarkten te bezoeken. Vraag uw chauffeur gerust om suggesties voor de perfecte plek voor de lunch. Bezoek een coöperatie van Berbervrouwen die arganolie produceren en leer meer over dit populaire lokale product. Bekijk de oude bronzen kanonnen die uitkijken op de Atlantische Oceaan en wandel door de kleurrijke markten en cederhoutbewerkingswinkels. Na uw dag in Essaouira kunt u 's avonds genieten van een naadloze transfer terug naar Marrakesh.

Vanuit Marrakech: Essaouira Hele dagtrip

2. Vanuit Marrakech: Essaouira Hele dagtrip

Ontdek Essaouira tijdens deze dagtocht met een lokale gids. Verken de adembenemende bezienswaardigheden en straten van de havenstad en bekijk lokale markten en juweliers. Vertrek 's ochtends uit Marrakech en ga naar het prachtige Essaouira aan de Atlantische kust. Zodra u aankomt in de havenstad, voorheen bekend als Mogador, heeft u tijd om te genieten van de charmante bezienswaardigheden van Essaouira. Maak foto's van de okerkleurige muren, het prachtige en levendige Moulay El Hassan-plein, de markten die ook wel soeks worden genoemd, evenals de kleine straatjes van de oude medina van de stad. Geniet daarna van een lunch met verse vis in een lokaal restaurant. Tijdens je reis bezoek je ook een vereniging van Berbervrouwen die arganolie produceren, bekijk je de lokale markten en bewonder je de edelstenen in de juwelierswijk.

Vanuit Marrakesh: dagtrip Essaouira en Atlantische Kust

3. Vanuit Marrakesh: dagtrip Essaouira en Atlantische Kust

Ervaar de Boheemse sfeer van Essaouira aan de Atlantische kust tijdens een dagexcursie vanuit Marrakech. Transfer per voertuig met airconditioning door West-Marokko, onderweg genietend van het uitzicht op het dorre landschap en de arganbomen (afhankelijk van beschikbaarheid). Stop bij de stad Chichaoua voor koffie. Aankomst in Essaouira ongeveer 2 uur na uw vertrek uit Marrakech. Krijg je eerste uitzicht op meer dan 10 kilometer aan gouden stranden, populair bij surfers vanwege de constante, verkwikkende wind. Eenmaal in Essaouira bent u vrij om de medina en de Portugese architectuur op eigen gelegenheid te verkennen. zelf begeleid naar de Skala du Port en het bastion ten zuidoosten van de medina. Slenter door de labyrintische straten van de medina en luister naar traditionele Gnaoua Muic muziek op elke hoek. Kijk hoe ambachtslieden aan het werk zijn en thuya-houtambachten maken. Ga verder naar de vissershaven om te zien hoe de vissers hun vangst van de dag verkopen. Proef verse zeevruchten tijdens de lunch in de haven. Maak vervolgens een wandeling langs het strand voordat u terugkeert naar Marrakech. Onderweg stop je bij een arganoliecoöperatie om te zien hoe de Berberdames de traditionele arganolie verwerken, plaatselijk bekend als “ vloeibaar goud."

Marrakech: Dagtocht met gids naar Essaouira met Co-Op bezoek

4. Marrakech: Dagtocht met gids naar Essaouira met Co-Op bezoek

Verken de beste plekken in Essaouira tijdens een dagexcursie vanuit Marrakech. Bekijk de bruisende haven van Essaouira, wandel door de levendige medina van de stad en leer meer over een Berberse vrouwenolievereniging. Na het ophalen begin je de dag met een busje naar Essaouira. In Essaouira baan je je een weg door de rechte straten van de stad. Bezoek de historische havens en de levendige vismarkten en ga dan naar een coöperatie van Berbervrouwen die arganolie produceren. Vervolg de tocht naar de oude bronzen kanonnen met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Dwaal door de kleurrijke markten en cederhoutbewerkingswinkels met je gids die je de weg wijst. Na je dag in Essaouira neem je 's avonds de laatste transfer naar Marrakech.

Marrakech: Dagtrip Essaouira met bezoek aan de Argan Co-Op voor vrouwen

5. Marrakech: Dagtrip Essaouira met bezoek aan de Argan Co-Op voor vrouwen

Begin je dagtrip naar Essaouira vanuit Marrakech met een wandeling langs de vruchtbare vlakten van Haouz naar de stad Chichaoua, waar je stopt voor een koffiepauze voordat je verder gaat naar Essaouira. Onderweg doorkruis je een bos van arganbomen. Leer hoe argan wordt gewonnen tijdens een bezoek aan een plaatselijke vrouwencoöperatie. Bekijk van binnen hoe ter plaatse natuurlijke cosmetica wordt gemaakt van het arganzaad. Ga daarna verder naar Essaouira. Kom aan in Essaouira en heb tijd om de stad op je gemak te verkennen. Bezoek daarna de vissershaven. Doorkruis de Medina van Essaouira, met zijn souks, traditionele kraampjes, kunstgalerieën en houtwerkplaatsen. Ontdek de kunst van het inlegwerk van cederhout en geniet van de prachtige voorwerpen die ambachtslieden je door de steegjes van de medina presenteren. Bezoek de stadsmuren en poorten van Essaouira, de Citadel van Essaouira, militaire gebouwen en twee belangrijke vestingwerken: de stadsmuren en de Sqala du Port d' Essaouira. In de late namiddag keer je terug naar Marrakech met een inbegrepen transfer.

Essaouira zandduinen: Quad tour van een halve dag

6. Essaouira zandduinen: Quad tour van een halve dag

Trek op een quad door de zinderende gouden duinen van Essaouira. Na een korte veiligheidsinstructie mag je jezelf in de beschermende kleding hijsen voor een eerste testrit. Zo kun je alvast wennen aan je quad en de veiligheidsregels. Heb je je quad eenmaal in de smiezen, dan ben je klaar voor de 3 uur durende quadsafari. Eerst steek je Oued Ksob over naar de ruïnes van het Sultanspaleis. Die zullen je op je tocht naar het ongerepte strand van Diabat vergezellen. Daarna raas je verder door de uitgestrekte duinvelden, over dan weer zanderig en dan weer rotsachtig terrein, met als einddoel een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Vanuit Marrakech: Dagtrip naar Essaouira met een busje

7. Vanuit Marrakech: Dagtrip naar Essaouira met een busje

Je dagtrip naar Essaouira vanuit Marrakech begint met een schilderachtige rit door de Haouz-vlakte. Halverwege je reis stop je bij het dorp Chichaoua voor een heerlijk kopje koffie. Terwijl je verder rijdt, doorkruis je het arganbos en maak je een stop bij een lokale vrouwencoöperatie om te leren over de productie van fijne cosmetische producten op basis van arganolie. Bij aankomst in Essaouira heb je de vrijheid om de prachtige stad in je eigen tempo te verkennen. Met zijn gastvrije bevolking en nette straten is het navigeren door de medina een koud kunstje. Begin je ontdekkingstocht in de vissershaven, waar oude Portugese forten en middeleeuwse oorlogskanonnen uitkijken over de Atlantische Oceaan. Dwaal door de goed onderhouden vestingwerken van de 18e-eeuwse medina en duik in de historische Bab Laalouj en Mellah, de oude Joodse wijk. Struin langs de verschillende kunstwinkeltjes, souvenirgalerieën en ambachtelijke thuya-houtwinkeltjes in de straten. Geniet van een heerlijke lunch met zeevruchten in een van de plaatselijke cafés voordat je de kashba bezoekt, die bekend staat om zijn rol als militair bolwerk. Als je van strand houdt, maak dan een ontspannen wandeling langs de zandstranden en speel zelfs een vriendschappelijk spelletje met de plaatselijke bevolking, die bekend staat om hun warmte en gastvrijheid. Aan het eind van de middag neem je afscheid van Essaouira en begin je aan je terugreis naar Marrakech. Je dagtrip eindigt met een drop-off bij je hotel of het dichtstbijzijnde toegankelijke punt bij je riad. Geniet van het gemak van ophaal- en terugbrengservice vanaf alle hotels in Marrakech of het dichtstbijzijnde toegankelijke punt naar de Riad in de oude stad.

Vanuit Marrakech: Dagtocht Essaouira

8. Vanuit Marrakech: Dagtocht Essaouira

Dagtrip naar Essaouira vanuit Marrakesh biedt een heerlijke ontsnapping naar de kuststad die bekend staat om zijn levendige cultuur, boeiende geschiedenis en schilderachtige landschappen. U vertrekt 's ochtends vanuit Marrakesh en maakt een mooie rit door het Marokkaanse platteland naar de Atlantische kust. Bij aankomst in Essaouira wordt u begroet door de charmante blauw-witte medinamuren van de stad, die een opvallend contrast vormen met de azuurblauwe zee. Als je de smalle, kronkelende straatjes van de medina binnenstapt, word je ondergedompeld in een levendige sfeer vol met kleurrijke winkels, drukke markten en de geur van vers bereide zeevruchten. Wandel langs de oude wallen die de stad omringen en biedt een panoramisch uitzicht op de oceaan en de pittoreske haven vol met traditionele blauwe vissersboten. De verfrissende zeebries en het geluid van meeuwen boven je hoofd creëren een serene sfeer terwijl je de charmante straatjes met kunstgalerijen, handwerkwinkels en schilderachtige cafés verkent. Het strand in Essaouira is een populaire plek voor ontspanning en wateractiviteiten. Voel het zand tussen je tenen terwijl je een ontspannen wandeling langs de kustlijn maakt of geniet van een verfrissende duik in de Atlantische wateren. Misschien heb je zelfs de kans om te zien hoe lokale vissers vakkundig hun boten manoeuvreren of de eeuwenoude kunst van het netvissen beoefenen. Liefhebbers van zeevruchten zullen genieten van de overvloed aan verse zeevruchten die beschikbaar zijn in Essaouira. Geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant, waar u kunt genieten van de beroemde gegrilde vis van de stad en andere lokale specialiteiten. Neem daarna de tijd om de culturele bezienswaardigheden van de stad verder te verkennen, zoals de Skala de la Ville, een fort met een prachtig uitzicht op de kust, of het levendige Place Moulay Hassan, waar u kunt genieten van de levendige sfeer en de lokale manier van leven kunt observeren. van het leven. Aan het einde van de dag begin je aan de terugreis naar Marrakesh, waarbij je herinneringen aan de charme van Essaouira, de schoonheid van de kust en de levendige culturele scene met je meedraagt.

Marrakech: Essaouira dagtrip met transfers en Co-op bezoek

9. Marrakech: Essaouira dagtrip met transfers en Co-op bezoek

Ontmoet elkaar 's ochtends buiten het Argana Café of geniet van een handige ophaalservice vanaf je hotel of riad in Marrakech. Begin aan een 3 uur durende reis naar de mooie badplaats Essaouira. Stop voor een pauze bij een café waar je een hapje kunt eten en je benen kunt strekken. Tijdens je tweede stop kun je foto's maken van de geiten die in de arganbomen klimmen, gevolgd door een kort bezoek aan een vrouwencoöperatie en ontdek je hoe een reeks cosmetische producten ter plaatse wordt gemaakt. Arriveer in Essouria en verken de prachtige stad, de vele boetiekjes en het idyllische strand in je eigen tempo met vrije tijd. Tenslotte vertrek je uit Essaouira met een handige retourtransfer en kom je laat in de avond aan in Marrakech.

Essaouira: surfles van 2 uur

10. Essaouira: surfles van 2 uur

Je surfavontuur begint bij de watersportwinkel van de lokale touroperator. Daar ontmoet je je instructeur en krijg je de noodzakelijke uitrusting. Vervolgens ga je naar het strand waar het pas echt leuk wordt! Als je een beginner bent, helpt je instructeur je met je evenwicht en leer je hoe je op je surfplank op kunt staan. Je leert de golven begrijpen en hoe je voor het beste resultaat precies de juiste golf op het juiste moment te pakken moet zien te krijgen. Daarna werk je aan je houding en positie om nog langer op de surfplank te blijven staan. Als je al wat ervaring hebt, wordt de les aangepast aan jouw niveau. Leg je instructeur uit hoeveel surfervaring je al hebt. Dan focus je je tijdens de sessie op doelen die jouw vaardigheden perfectioneren.

Alle activiteiten

263 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Essaouira

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Essaouira?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Marrakesh

Andere activiteiten in Essaouira

Wil je alle activiteiten in Essaouira bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Essaouira

Gemiddelde beoordeling

4.4
(4.696 beoordelingen)

We ontmoetten elkaar rond 19.40 uur rond het Huna-plein en kwamen om 18.00 uur terug. Nadat we onderweg een pauze hadden genomen, hebben we de plaats bezocht waar Marokkaanse olie wordt gemaakt, en wie daar wat boodschappen wilde doen, kon dat doen (de prijzen zijn hoog). Na aankomst in Essaouira brachten we 10 uur (4 uur) door voordat we ons verzamelden op het ontmoetingspunt en teruggingen naar Marrakech. Bij deze tour stond dat we 5 uur vrije tijd zouden hebben, maar we bleven eigenlijk 4 uur en 1 uur minder, maar het was meer dan genoeg tijd. Ik ben blij dat het gemakkelijker was dan zelf de bus te boeken.

De reis omvat alleen de terugreis. Maar in Essaouira heb je geen gids nodig omdat de bus direct de muren van de Medina verlaat en het leuk is om de stad zelfstandig te kunnen bezoeken. Er is ook voldoende tijd om te stoppen voor de lunch. De kust van boven de muren is erg mooi.

Mouhcine was onze metgezel. De tour was zeer betrouwbaar en aangenaam. Ongeveer 3 uur rijden naar E. en ongeveer 4 uur daar blijven.

Te kort omdat er verplichte bezoeken waren die de tijd in Essaouira verkortten

Het was heel gezellig en heel gezellig, alles ging goed :)