Essaouira
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Essaouira

Bekijk alle tours en activiteiten in Essaouira

Essaouira: 7 Hoogtepunten en bezienswaardigheden

De middeleeuwse architectuur in deze stad is zo bijzonder dat het als decor is gebruikt in de film 'Othello'. Deze stad, die halverwege de Atlantische kust en tussen Casablanca en Agadir ligt, heeft vanalles te bieden. Verse vis en schaaldieren, kleurrijke bazaars, wandelroutes, stranden en woestijnen wachten hier op je!

Medina

Deze vestingsstad, een prachtig doolhoof aan straatjes uit de 18e eeuw, werd gebouwd volgens een mix van moderne Europese militaire architectuur en Noord-Afrikaanse invloeden.

Skala du Port

Deze vissershaven is een betoverende plek om voorbijgaande schepen te bestuderen. Je kan hier zelfs houten schepen gemaakt zien worden en op afstand zie je 'Île de Mogador'.

Foto: Martina Rathgens@flickr (CC BY 2.0)

Diabat

In deze vroegere hippie-enclave hingen de bandleden van de Rolling Stones rond. Bezoek de kasteelruïne en Ranch de Diabat voor paard- en kamelenritjes. Moador Golf ligt hier ook dichtbij.

Hammam Lalla Mira

Dit is het één van de oudste Turkse baden, verwarmd door zonne-energie. Naast een fantastisch interieur kun je hier ook genieten van een heerlijke massage. Het is onderdeel van een kosthuis, dus boeken is essentieel.

Musee Sidi Mohamed Ben Abdallah

Antroplogie en kunst komen in dit gerenoveerde museum samen. Hier vind je alles over de regionale kunst in een museum met wapens, instrumenten, tapijten en historische foto's Essaouira.

Cooperative Feminine Marjana

Op een half uur van Essaouira ligt deze compleet andere wereld, waar vrouwen de bekende argan-olie volgens traditionele methodes maken.

Watersporten

De krachtige winden zijn ideaal voor kite- en windsurfers. Het watersportcentrum aan de promenade geeft informatie en advies aan nieuwkomers, je kunt hier ook materiaal huren.

Essaouira: Plan uw bezoek

Kan een vrouw alleen reizen?

Essaouira is meer relaxt dan andere Marokkaanse steden, maar natuurlijk zijn er uitzonderingen - wees dus altijd voorzichtig. Marokkaanse mannen zijn niet gewend aan blote schouders of enkels, dat kan dus opvallen. Wees vriendelijk, maar assertief- dat is ons advies.

Kan ik gemakkelijk op dagtrip naar Marrakech?

Jazeker en zo zie je ook meer dan alleen het platteland! Je kan met de auto, met de bus of met een eigen chauffeurl de duurste optie uiteraard. De goedkope bus gaat maar twee keer per dag, de rit duurt ongeveer drie uur.

Geiten die in bomen klimmen; feit of fabel?

Het is echt zo! De geiten in dit deel van Marokko beschikken een speciale eigenschap. Het zijn goede klimmers, ze houden vooral van de Arganboom, die in juni/juli in bloei staat. Elke hoef heeft twee tenen die ze kunnen spreiden zodat ze balans houden, de zachte zolen zorgen voor grip. Twintig geiten in één boom, dat is pas een apart gezicht!

Tips & informatie

 • Taal
  Arabisch
 • Valuta
  Marokkaanse dirham (MAD)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +212
 • De beste periode voor een bezoek
  De herfst is de leukste tijd om te gaan, de winden zijn kalmer, de zon en hitte zijn niet zo intens als in de zomer en de toeristen zijn veelal vertrokken.

Activiteiten in Essaouira

Sitemap Essaouira

Wil je alle activiteiten in Essaouira ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Essaouira

lang onderweg: 3 u heen,3 u terug,5 u aldaar.stipte ophaling:correct!!

lange reis, maar alles correct en stipt verlopen! Om 8 u stipt opgehaald van hotel maar nog andere mensen moeten ophalen (logisch). Eigenlijk vertrek was om 9 uur.Onderweg is er tussenstop met bezichtiging van winkeltjes. 5 uur is voldoende tijd om Essaouira te bezoeken. Vriendelijke chauffeur.

Dagtocht naar Essaouira vanuit Marrakesh Beoordeeld door Luc, 30-10-2016

Essaouira
4.2
Gebaseerd op 19 beoordelingen van GetYourGuide-klanten