Ontdek het beste van
Esztergom

Onze aanbevelingen voor Esztergom

Vanuit Boedapest: dagtocht met lunch Donauknie & Szentendre

1. Vanuit Boedapest: dagtocht met lunch Donauknie & Szentendre

Deze dagtour langs de machtige Donau is ideaal voor mensen die geschiedenis willen combineren met de natuur en willen genieten van enkele van de mooiste landschappen van Hongarije. Je ziet historische monumenten en kunstmonumenten terwijl je gids een levendig verhaal vertelt over het Hongaarse leven. Je bezoekt de 750 jaar oude koninklijke residentie in Visegrád, waar je meer te weten komt over het leven in de Middeleeuwen terwijl je geniet van een spectaculair uitzicht op de Donauvallei. Bij Esztergom, de noordelijke poort van Boedapest, pauzeer je bij de grootste kathedraal van het land en bekijk je de begraafplaatsen van beroemde kardinalen terwijl je over het water richting Slowakije staart. Steek de rivier over en grens aan Slowakije om het adembenemende uitzicht vanaf de andere kant te zien. Je stopt bij een kunstenaarsdorp in Szentendre, een barokke stad op de plek waar de Donau het Pilisgebergte ontmoet. Dwaal door de smalle straatjes om de magische sfeer op te snuiven en een panoramisch uitzicht op de rivier te bewonderen. Je hebt tijd om enkele musea te bezoeken, zoals het wereldberoemde Margit Kovács Keramiekmuseum of het Zoetwarenmuseum, waar de gebouwen en mensen zijn gemaakt van marsepein. Blader desgewenst door de winkels van het dorp voordat u terugkeert naar Boedapest. Reis tijdens de maanden mei tot 1 oktober met een magische boottocht, een passende manier om terug in het stadscentrum aan te komen. In geval van lage waterstanden zal de terugkeer naar Boedapest per bus plaatsvinden.

Vanuit Boedapest: dagtocht Donaubocht in het Engels

2. Vanuit Boedapest: dagtocht Donaubocht in het Engels

Tijdens deze onvergetelijke tocht langs de Donau maak je stops in Visegrád, Esztergom en Szentendre. Verken samen met een gids de architectuur en geschiedenis van de plaatsen die je bezoekt. Bekijk de Donaubocht en loop door de middeleeuwse smalle straatjes. Wandel in Visegrád dicht bij de 750 jaar oude stenen van de voormalige Koninklijke Residentie (toegangsprijs niet inbegrepen). Kom meer te weten over het leven in de middeleeuwen, en geniet van het fascinerende panorama van de Donauvallei. Bij Esztergom, de noordelijke poort van Boedapest, staat het centrum van de katholieke kerk. Bezoek de grootste kathedraal van Hongarije en de begraafplaats van de beroemdste kardinalen van het land, zoals Primaat József Mindszenty. Stop daarna om te genieten van het uitzicht over Slowakije, aan de overkant van de rivier. Stop op de terugweg bij het kunstenaarsdorp Szentendre. Dit is een kleine barokke stad aan de poort van de Donaubocht, op de plek waar de rivier de Donau en het Pilisgebergte elkaar ontmoeten, gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving. Wandel door de barokke nederzetting, gebouwd op middeleeuwse ruïnes, en loop via de smalle straatjes omhoog naar een panoramapunt om uit te kijken over de Donau. Geniet van de bijzondere sfeer van dit dorp voordat de reis eindigt.

Vanuit Boedapest: Hele dag Donau bocht bus/boottocht met lunch

3. Vanuit Boedapest: Hele dag Donau bocht bus/boottocht met lunch

Reis door de geschiedenis van Hongarije, te beginnen met een optionele pick-up bij je centraal gelegen hotel in Boedapest. Vertrek in het comfort van een bus met airconditioning en geniet eerst van de opmerkelijke stad Esztergom en de grootste katholieke kerk van het land. Voor de tour krijg je de tijd om te genieten van een 3-gangen lunch voordat je verder gaat naar het magische kunstenaarsdorp Szentendre, waar je gids je meeneemt op een wandeltocht. In de loop van de dag krijg je de gelegenheid om Esztergom vanuit een ander perspectief te bekijken tijdens een fotostop in Slowakije. Aan het einde van de tour keer je terug naar Boedapest. In de zomer (van mei tot 1 oktober) keer je terug met de boot of van oktober tot april met de bus. Als het waterpeil laag is, ga je met de bus terug naar het centrum van Boedapest. Je ontvangt het ticket voor de inbegrepen Boedapest baoat cruise tijdens het winterseizoen (nov-maart) op ons kantoor bij het inchecken. Je kunt op elke dag van je verblijf in Boedapest van deze service gebruikmaken.

Donauknie: privé rondleiding van 8 uur op basis van volpension vanuit Boedapest

4. Donauknie: privé rondleiding van 8 uur op basis van volpension vanuit Boedapest

Begin uw dag met een comfortabele rit naar het noorden naar Esztergom, het centrum van het Hongaarse christendom. Breng een bezoek aan de beroemde basiliek en geniet van een geleid bezoek om je te vergapen aan het uitzicht dat de koepel biedt, ook de schatkamer! Daar worden schatten getoond door onze lokale gidsen! Ga naar Slowakije om het geweldige uitzicht vanaf de oever van de rivier te zien en de oude ruïnes van de Turkis-kerk te zien. Maak verschillende stops bij de rivier de Donau, waar de natuur domineert. Vervolg uw reis en ga naar het kleine stadje Visegrd, waar u het beroemde koninklijke kasteel en de thuisbasis van het beroemde jaarlijkse riddertoernooi in het lagere kasteel kunt bezoeken. Geniet van een echt geweldige 3-gangenlunch Á'lá Carte in een traditioneel restaurant zoals je wilt! Begin dan terug te gaan naar Boedapest. De laatste stop van de tour is in het prachtige stadje Szentendre. Geniet van een begeleide wandeling door het barokke stadscentrum van Szentendre en ga op zoek naar souvenirs.

Vanuit Boedapest: Donaubocht privétour van een hele dag met lunch

5. Vanuit Boedapest: Donaubocht privétour van een hele dag met lunch

Deze privétour van 8 uur vertrekt vanuit Boedapest met een minibus met airconditioning om 3 parels van de Donau-bocht te verkennen. Een van de beroemdste rivieren ter wereld, de rivier de Donau stroomt 1.785 mijl door het Europese continent en passeert enkele van de meest majestueuze steden. In Hongarije heeft een bocht in de rivier bij de stad Visegrád de naam Donaubocht gekregen. Geflankeerd door de Transdanubische bergen aan de ene kant en de Noord-Hongaarse bergen aan de andere kant, is het een spectaculaire regio rijk aan bossen en kalksteengrotten en de thuisbasis van een overvloedige wijnbouw Tijdens deze tour verken je 3 historische plaatsen van de Donau-bocht met je persoonlijke gids. Rijd naar de mooie stad Esztergom, de voormalige hoofdstad van Hongarije van de 10e tot de 13e eeuw en gelegen aan de grens met Slowakije. De kathedraal, de Esztergom-basiliek, is de grootste kerk in Hongarije. Ga verder naar Visegrád, een klein kasteelstadje op de rechteroever van de Donau. Hier verken je de overblijfselen van het Koninklijk Paleis en bezoek je de citadel van het Visegrád-kasteel. Maak wat souvenirfoto's van de Donau-bocht vanaf het fantastische verhoogde uitkijkpunt van het kasteel. Je zult genieten van een 3-gangenlunch in een lokaal restaurant in Visegrád voordat je verder gaat naar het middeleeuwse stadje Szentendre. Bekend om zijn kunstscène, slenter je door de charmante straten, omzoomd met moderne kunstgalerijen, ambachtswinkels en boetieks.

Boedapest : eSIM Internet Data Plan voor Hongarije 4G/5G

6. Boedapest : eSIM Internet Data Plan voor Hongarije 4G/5G

Dompel jezelf onder in de rijke cultuur en historische schoonheid van Hongarije zonder een slag te missen! Onze eSIM zorgt ervoor dat je verbonden blijft met high-speed data, of je nu een bad neemt in de thermale baden van Boedapest, het historische kasteel van Eger verkent of de exquise wijnen van de Tokaj regio proeft. Zo werkt het: 1. Kopen: Kies het datapakket dat bij je reisplannen past. 2. 3. Scannen en activeren: Bij aankoop ontvang je een QR-code. Scan deze met je eSIM-compatibele apparaat en je kunt aan de slag! 3. Blijf verbonden: Geniet van ononderbroken connectiviteit tijdens je Hongaarse reis. Compatibiliteit: Zorg ervoor dat je apparaat eSIM ondersteunt. Bekijk onze compatibiliteitslijst op https://esimfox.com/pages/compatible-devices voor meer informatie.

Boedapest: Helikopteravontuur of rondvluchten

7. Boedapest: Helikopteravontuur of rondvluchten

Bekijk de bezienswaardigheden van Boedapest en omgeving of de ongeëvenaarde schoonheid van Visegrad en de Donauknie overdag vanuit vogelperspectief. Onze turbinehelikopters kunnen comfortabel tot 4 passagiers vervoeren, waardoor we ook rondvluchten voor grotere groepen kunnen aanbieden. Voor buitenlandse klanten is een meertalige brochure beschikbaar. Door aanwezig te zijn op een evenement of door vluchten uit te voeren op aangepaste routes streven we ernaar om aan alle behoeften van onze klanten te voldoen. Neem de deelnemers aan je evenement mee op een rondvlucht met een helikopter en verrijk je gasten met een onvergetelijke ervaring!

Vanuit Boedapest: Draagvleugelboot Donau

8. Vanuit Boedapest: Draagvleugelboot Donau

Stap aan boord van het draagvleugelboot cruiseschip in Boedapest en vaar in de richting van Esztergom. Geniet van de schilderachtige tocht over de rivier naar de Donauknie. Onderweg passeer je de Salomon Toren, het Koninklijk Paleis in Visegrád en de Esztergom Basiliek. Je hebt de mogelijkheid om in Vác, Visegrád of Esztergom van boord te gaan en de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. De boottocht is ook een goede keuze voor fietsliefhebbers, want het schip kan ook fietsen vervoeren. Na Esztergom keert de draagvleugelboot terug naar Boedapest.

Hongarije: privé dagexcursie over de Donaubocht

9. Hongarije: privé dagexcursie over de Donaubocht

Ervaar de schoonheid en geschiedenis van de Donau-bocht tijdens een dagexcursie die je meeneemt langs de Blauwe Donau vanuit Boedapest. Bezoek de grootste basiliek van Hongarije in Esztergom, het centrum van de katholieke kerk van het land. Bewonder het uitzicht op de Donau-vallei vanaf de voormalige koninklijke residentie op de top van de Visegrád-heuvel. Op de terugweg stop je bij de barokke nederzetting Szentendre en maak je een wandeling door de smalle geplaveide straatjes. Je hebt tijd om door de vele winkels met handwerk en souvenirs te snuffelen. De route en duur van de tour zijn flexibel en kunnen aan uw interesses voldoen. Houd er rekening mee dat toegangsprijzen en lunch niet bij de tourprijs zijn inbegrepen. De terugreis per boot naar Boedapest is alleen beschikbaar op zaterdag en zondag. Boek je de tour voor maandag of donderdag, dan is de terugreis naar Boedapest per bus.

Privé-Donaubocht ervaring met Gabor

10. Privé-Donaubocht ervaring met Gabor

Ik ontmoet je op een afgesproken tijd en plaats. Je begint je reis naar de formele hoofdstad van Hongarije richting Esztergom. Je brengt een kort bezoek aan Slowakije voor een fotostop. Gasten krijgen de gelegenheid om de prachtige basiliek te verkennen, de belangrijkste kerkelijke begraafplaats te bezoeken, het prachtige uitzicht te bewonderen, het middeleeuwse kasteel te bezoeken en meer te leren over de geschiedenis van de belangrijkste Hongaarse heersers. De volgende stop is Visegrád, waar we het kasteel en de omgeving, gebouwd na de Tataarse invasie, zullen beklimmen en verkennen. Terwijl we de tentoonstelling van het kasteel bezoeken, krijgen we inzicht in de middeleeuwse wereld van de ridders. Na een heerlijke lunch volgt Szentendre, de voormalige kunstkolonie en tegenwoordig een bohemien centrum met geweldige galerieën en uitstekende musea. Aan het eind van de dag keer je met de auto terug naar je hotel.

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Esztergom

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Esztergom?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Szentendre

Andere activiteiten in Esztergom

Wil je alle activiteiten in Esztergom bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Esztergom

Gemiddelde beoordeling

4.1
(556 beoordelingen)

De reis was uitstekend! Onze gids was Martha en ik heb echt genoten van haar gesprek. We hebben zoveel van haar geleerd en het was erg interessant. De bus was schoon en comfortabel. Airconditioner heeft veel geholpen tijdens zo'n warm seizoen. We namen een vegetarische optie voor de lunch en het was echt heerlijk. De boot die we op de terugweg namen was erg druk en we konden geen goed plekje vinden om te zitten, maar toch was het uitzicht geweldig! Heel erg bedankt voor de rondleiding!

Een hele leuke en leerzame excursie. Christine onze gids wist enorm veel te vertellen over de historie van Hongarije en dit gaf voor ons aan de dag een bijzondere invulling. Zeker de moeite waard! Jozef de chauffeur bracht ons deze dag veilig en kundig naar de diverse bestemmingen.

Ik twijfelde of ik wel of niet zou gaan, maar ik denk dat het een goede beslissing was en ik heb een andere kant van Hongarije kunnen ervaren dan Boedapest. Zowel de chauffeur als de gids waren vriendelijk en verliepen zoals gepland. Bedankt

Hele mooie tocht, heen met de bus en terug met de boot, ik kan het aanbevelen. Gids zeer vriendelijk en bekwaam. Ophalen bij het hotel werkte ook prima. Top excursie ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

De dagtocht is goed verlopen. Onze gids is geweldig. De plaatsen zijn allemaal betoverend. Ik heb deze tour ten zeerste aanbevolen aan familie en vrienden.