Kies data

Dingen om te doen Esztergom

Esztergom: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Boedapest: dagtocht met lunch Donauknie & Szentendre

1. Vanuit Boedapest: dagtocht met lunch Donauknie & Szentendre

Deze dagexcursie over de machtige Donau is ideaal voor mensen die geschiedenis met natuur willen combineren en graag wat van het mooie Hongaarse platteland willen zien. Je ziet historische monumenten en kunstmonumenten terwijl je gids een levendig verhaal vertelt over het Hongaarse leven. Je bezoekt de 750 jaar oude koninklijke residentie in Visegrád waar je meer leert over het leven in de middeleeuwen terwijl je geniet van een spectaculair uitzicht op de Donauvallei. In Esztergom, ten noorden van Boedapest, pauzeer je bij de grootste kathedraal van het land en zie je de begraafplaatsen van beroemde kardinalen terwijl je over het water kijkt richting Slowakije. Je steekt de rivier en grens met Slowakije over en kunt het prachtige uitzicht vanaf de andere kant bekijken.  Je pauzeert bij een kunstenaarsdorp in Szentendre, een barokstad op de plaats waar de Donau de Pilis-bergen ontmoet. Wandel door de nauwe straatjes om de magische atmosfeer in je op te nemen en voor een prachtig uitzicht op de rivier. Je krijgt de tijd om enkele musea te bezoeken, zoals het wereldberoemde keramiekmuseum Margit Kovács of het Banketmuseum, waar de gebouwen en mensen gemaakt zijn van marsepein. Je kunt ook voor je terugkeer naar Boedapest de leuke winkeltjes van het dorp bekijken. Reis tijdens de maanden mei tot en met september en je beleeft een magische boottocht, een passende manier om terug naar het stadscentrum te gaan. De terugvaart vanaf de laatste halte Szentendre naar Boedapest is op een boot over de Donau van dinsdag tot zondag tussen begin mei en eind september. In juli en augustus gaat de boot ook op maandag.

Vanuit Boedapest: dagtocht Donaubocht in het Engels

2. Vanuit Boedapest: dagtocht Donaubocht in het Engels

Tijdens deze onvergetelijke tocht langs de Donau maak je stops in Visegrád, Esztergom en Szentendre. Verken samen met een gids de architectuur en geschiedenis van de plaatsen die je bezoekt. Bekijk de Donaubocht en loop door de middeleeuwse smalle straatjes. Wandel in Visegrád dicht bij de 750 jaar oude stenen van de voormalige Koninklijke Residentie (toegangsprijs niet inbegrepen). Kom meer te weten over het leven in de middeleeuwen, en geniet van het fascinerende panorama van de Donauvallei. Bij Esztergom, de noordelijke poort van Boedapest, staat het centrum van de katholieke kerk. Bezoek de grootste kathedraal van Hongarije en de begraafplaats van de beroemdste kardinalen van het land, zoals Primaat József Mindszenty. Stop daarna om te genieten van het uitzicht over Slowakije, aan de overkant van de rivier. Stop op de terugweg bij het kunstenaarsdorp Szentendre. Dit is een kleine barokke stad aan de poort van de Donaubocht, op de plek waar de rivier de Donau en het Pilisgebergte elkaar ontmoeten, gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving. Wandel door de barokke nederzetting, gebouwd op middeleeuwse ruïnes, en loop via de smalle straatjes omhoog naar een panoramapunt om uit te kijken over de Donau. Geniet van de bijzondere sfeer van dit dorp voordat de reis eindigt.

Vanuit Boedapest: dagtrip Donaubocht met lunch

3. Vanuit Boedapest: dagtrip Donaubocht met lunch

Je dagreis naar de Hongaarse geschiedenis begint met een ophaalservice in je centraal gelegen hotel in Boedapest. Vertrek in het comfort van een bus met airco en begin met genieten van de opmerkelijke stad Esztergom en de grootste katholieke kerk van het land.  Je hebt tijd om te genieten van een heerlijke 3-gangen voordat je verder gaat naar het magische kunstenaarsdorp Szentendre, waar je gids je op een rondleiding neemt. In de loop van de dag heb je de mogelijkheid om Esztergom vanuit een ander perspectief te bekijken tijdens een fotomoment in Slowakije. Keer aan het einde van rondleiding terug naar Boedapest per boot, in de zomermaanden en met de bus van oktober tot april.

Vanuit Boedapest: wijn- en geschiedenisdagtour met lunch en Palinka

4. Vanuit Boedapest: wijn- en geschiedenisdagtour met lunch en Palinka

Bezoek twee landen in één reis! Verken de grootste basiliek van Hongarije, krijg een panoramisch uitzicht op de Donau-bocht en proef de beste wijnen van de regio in een prachtige wijngaard. Dineer in een lokaal restaurant voor een authentiek Hongaars gerecht, voordat u traditionele Palinka's proeft. Begin met het ophalen van uw hotel in een minibus met airconditioning. Geniet vanaf daar van de rit van 45-55 minuten naar de wijnstreek Neszmély door het heuvelachtige landschap van het Pilisgebergte. Na aankomst in het dorp Kesztölc, bezoekt u een uitzonderlijke, charmante wijngaard, bekend bij wijnliefhebbers vanwege zijn unieke biologische en traditionele wijnselectie. De wijnmakerij produceert elk jaar een kleine hoeveelheid wijn, die meestal wordt verkocht in geselecteerde restaurants en uit hun kelders. Je maakt een rondleiding door de kelder en proeft 6 wijnen uit hun selectie met traditionele hapjes, terwijl de wijnboer uitleg geeft en je vragen beantwoordt over het harde werk van het maken van wijn. Ga vervolgens naar de basiliek van Esztergom, de grootste basiliek in Hongarije en de 4e grootste van Europa. Na het bewonderen van de prachtige sculpturen en fresco's van de kerk, is het de moeite waard om de trap naar de koepel te beklimmen. Vanaf daar is het uitzicht over de Donaubocht adembenemend. Vanaf de basiliek maak je een korte wandeling naar het restaurant Csülök Csárda. Het restaurant zelf heeft een lange geschiedenis, met een kelder die in de middeleeuwen is gebouwd. Daar zal je lunchen, die zal bestaan uit de favoriete traditionele gerechten van het land. Het restaurant heeft ook een geweldige selectie van de Hongaarse "palinka". Je gids legt de oorsprong en het maken van deze sterke drank uit voordat je je dag afsluit met 3 monsters van verschillende smaken van Palinka. Voor of na de lunch kunt u een kort bezoek brengen aan Slowakije. U kunt de basiliek vanaf de andere kant van de rivier de Donau zien en foto's maken op een rondweg van 10-15 minuten. Aan het einde van de tour word je teruggebracht naar je hotel in Boedapest.

Van Boedapest: privétour van een hele dag Donau-bocht met lunch

5. Van Boedapest: privétour van een hele dag Donau-bocht met lunch

Deze privétour van 8 uur vertrekt vanuit Boedapest met een minibus met airconditioning om 3 parels van de Donaubocht te verkennen. Een van de beroemdste rivieren ter wereld, de rivier de Donau stroomt 1.785 mijl door het Europese continent en passeert enkele van de meest majestueuze steden. In Hongarije heeft een bocht in de rivier bij de stad Visegrád de naam Donaubocht gekregen. Geflankeerd door de Transdanubische bergen aan de ene kant en de Noord-Hongaarse bergen aan de andere, is het een spectaculaire regio rijk aan bossen en kalksteengrotten en de thuisbasis van een overvloedige wijnbouw Tijdens deze tour verken je 3 historische plekken van de Donaubocht met je persoonlijke gids. Rijd naar de mooie stad Esztergom, de voormalige hoofdstad van Hongarije van de 10e tot de 13e eeuw en gelegen aan de grens met Slowakije. De kathedraal, de Esztergom-basiliek, is de grootste kerk van Hongarije. Ga verder naar Visegrád, een klein kasteelstadje op de rechteroever van de Donau. Hier verken je de overblijfselen van het Koninklijk Paleis en bezoek je de citadel van het kasteel Visegrád. Maak een aantal souvenirfoto's van de Donaubocht vanaf het fantastische verhoogde uitkijkpunt van het kasteel. U zult genieten van een driegangenlunch in een lokaal restaurant in Visegrád voordat u doorgaat naar het middeleeuwse stadje Szentendre. Bekend om zijn kunstscene, slentert u door de charmante straatjes, vol met hedendaagse kunstgalerijen, ambachtswinkels en boetieks.

Boedapest: privétour Donaubocht

6. Boedapest: privétour Donaubocht

DANUBBEND TOUR (hele dag tour) Dit is een aangename excursie voor zowel natuurliefhebbers, architectuur als oude stadsverkenners. We beginnen eerst in Esztergom, de oudste stad van Hongarije. Bekijk het kasteel en bezoek de grootste katholieke kerk van het land. Voel de emotie door de Donau over te steken en een nieuw land in Slowakije te betreden. De volgende bestemming is in Visegrad, rijdend naar de oude ruïnes van de Citadel. De bijzondere sfeer, de historische omgeving en de natuurlijke schoonheid van de Donaubocht maken deze plek tot een populair excursiegebied. De volgende stad is beroemd om zijn gekleurde huizen, smalle charmante straatjes, antiekwinkels, musea en een levendige bewegingssfeer, Szentendre is een stad van kunst en musea. Het is geen toeval dat de rust van het stadje en de nabijheid van de bruisende metropool Boedapest hier meer dan honderd kunstenaars hebben aangetrokken.

Boedapest: The Fabulous Danube Bend Full-Day Tour

7. Boedapest: The Fabulous Danube Bend Full-Day Tour

Maak kennis met het gebied van Hongarije, de Donau-bocht, tijdens een dagtour vanuit Boedapest. Bezoek Esztergom, de ooit bezochte kroningssite in Hongarije. Bewonder de schatten van de Primatenkerk van Hongarije en het eerste koninklijke paleis van de Arpad-dynastie. Ga door naar Visegrád om het middeleeuwse fort en het renaissancistische paleis van koning Matthias te zien. Geniet van de pittoreske en mediterrane sfeer van Szentendre, de thuisbasis van talloze galerijen en schilders. Maak een wandeling door de smalle straat van Szentendre, waar u de mogelijkheid heeft om een galerij of het Marsepein-museum te bezoeken. Zie de Servische katholieke Blagovestenska-kerk en het centrale plein met het Servische kruis. Er is ook de mogelijkheid om te stoppen voor de lunch aan de oevers van de rivier de Donau in Visegrád in een sfeervol openluchtrestaurant. De lunchkosten zijn niet inbegrepen in de tourprijs.

Donaubocht: privérondleiding van 8 uur op basis van volpension vanuit Boedapest

8. Donaubocht: privérondleiding van 8 uur op basis van volpension vanuit Boedapest

Begin uw dag met een comfortabele rit naar het noorden naar Esztergom, het centrum van het Hongaarse christendom. Breng een bezoek aan de beroemde basiliek en geniet van een geleid bezoek om je te vergapen aan het uitzicht dat de koepel biedt. Ga naar Slowakije om het geweldige uitzicht vanaf de oever van de rivier te zien en de oude ruïnes van de Turkis-kerk te zien. Maak verschillende stops bij de rivier de Donau, waar de natuur domineert. Vervolg uw reis en ga naar het kleine stadje Visegrd, waar u het beroemde koninklijke kasteel en de thuisbasis van het beroemde jaarlijkse riddertoernooi in het lagere kasteel kunt bezoeken. Geniet van een echt geweldige 3-gangenlunch in een traditioneel restaurant. Begin dan terug te gaan naar Boedapest. De laatste stop van de tour is in het prachtige stadje Szentendre. Geniet van een begeleide wandeling door het barokke stadscentrum van Szentendre en ga op zoek naar souvenirs. Tussen 13 april en 27 oktober kunt u per boot terugkeren naar Boedapest, behalve op maandag.

Estergom: Hoogtepunten Wandeltocht

9. Estergom: Hoogtepunten Wandeltocht

Samen met een professionele gids bezoek je de meest charmante plekjes van de stad. We zullen uitleggen wat er zo speciaal is aan het Sint-Stefanusplein, evenals fascinerende feiten en legendes uit de omgeving navertellen. Het zal je verbazen hoeveel verhalen er in de straten, gebouwen en hoeken van Estergom verborgen zitten. Je lokale gids zal je laten zien wat er speciaal en uniek is aan het leven in deze stad. De tour is perfect voor degenen die de stad voor het eerst bezoeken en er het maximale uit willen halen.

Esztergom: romantische wandeltocht

10. Esztergom: romantische wandeltocht

Ga mee op deze exclusieve tour voor alle romantici van de wereld. Samen met een professionele lokale gids bezoek je schilderachtige, gezellige en romantische plekjes door de hele stad. We laten je de beste plekken zien om op date te gaan in de stad, en ook waar je mooie foto's kunt maken. Je zult verrast zijn hoeveel historische liefdesverhalen er verborgen zijn in de straten, gebouwen en parken van de stad. Van hartverscheurend en tragisch tot hilarisch en pittig. Ontdek waarom het centrale plein van Esztergom zo speciaal is en ontdek interessante feiten en legendes in de stad dankzij je gids. Deze tour wordt vooral aanbevolen in de Sint-Valentijnperiode.

Beschikbare activiteiten

  • Dagtochten
  • Privétours
11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Esztergom

Wil je alle activiteiten in Esztergom ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Esztergom

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 552 beoordelingen

Uitstekend ! Excursie om zonder aarzeling te doen De gids VERA is gewoon schattig en erg gepassioneerd. Ze luistert echt naar ons en vertelt ons met veel plezier en humor het verhaal van Boedapest, wat de excursie erg levendig maakt. We waren een groep van 20 personen. We halen je op met de auto voor je hotel en brengen je vervolgens naar het EURAMA-kantoor en dan gaan we allemaal naar een zeer comfortabele bus met airconditioning. We hadden 2 gidsen, een Engelssprekende en onze Franstalige. De 2 gidsen, hoewel ouder, waren zeer bekwaam en geduldig. Na 1u30 rijden, een stop in Slowakije, keren we terug naar Hongarije, bezoeken de basiliek en rijden dan om te eten met een paranomisch uitzicht op het kasteel van de wolken, wandelen dan door het dorp en we eindigen met een cruise van een uur op de Donau. Hoewel een beetje duur, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding Als u Frans bent, dient u een speciaal verzoek in om Madame VERA als uw gids te hebben, u zult niet teleurgesteld worden

Onze gids Christine was fantastisch informatief en lief. Ze heeft veel kennis van het land en de geschiedenis, ook buiten de route, en beantwoordt graag alle vragen. Onze chauffeur was ook aardig en behulpzaam en je voelde je de hele reis veilig. Fantastische plaatsen om te bezoeken en hoewel het voor ons te droog was om een boottocht te maken, was de dag absoluut perfect. Bedankt voor een goede rondleiding!

De gids was eigenlijk een leraar die tijdens de tour veel gedetailleerde informatie gaf. Zeer goede lunch, mooi uitzicht restaurant. Uitstekende rit

Geweldige reis, verken in één dag de meest interessante plekken in Boedapest. de gids was uitstekend en erg aardig.

Fantastische 1-daagse tour tussen Hongarije en Slowakije