Etna

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Beste activiteiten rond de Etna

De Etna kijkt uit over Sicilië en is de hoogste vulkaan in Europa. In de regio is van alles te zien - hier een aantal tips voor als je de Etna wil bezoeken!

 • Wandelen naar de top

  1. Wandelen naar de top

  Ervaren wandelaars kunnen in een uur of vijf de top van de Etna beklimmen. Hiervandaan zie je de prachtige geografische formaties van Sicilië.

 • Silvestri kraters

  2. Silvestri kraters

  Deze kraters liggen een stuk lager dan de top, en zijn goed bereikbaar voor mensen die een onwijze trek naar boven minder zien zitten. Er gaan bustours naartoe.

 • Wijnproeven

  3. Wijnproeven

  Sicilië staat bekend om prachtige wijngaarden en heerlijke wijn, dus wat is er beter dan een lekker slokje lokale wijn na je trip op de Etna?

 • Palermo

  4. Palermo

  Pak een Hop on, hop off bus en ontdek de grootste stad van Sicilië, met villa's, tuinen, kasteel Zisa en de kathedraal.

Plan je bezoek

 • Wat trek je aan?

  Je wil stevige wandelschoenen dragen en kleren die niet te verstikkend zijn bij warm weer. Als je richting de top gaat, kan het slim zijn een sjaal mee te nemen om doorheen te ademen - het zwavelgehalte in de lucht is daar hoger.

 • Wanneer gaan?

  Voor de wandeling omhoog is de periode maart - september het best. In de winter wil er nog wel eens sneeuw vallen en wordt het eerder een skigebied! Begin vroeg in de ochtend aan de trektocht, zodat je tegen de middag op de top bent, als er volop zonneschijn is.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  10:00 - 23:00. Gesloten op zondag.
 • Toegangsprijzen
  Gratis om te bekijken. Prijzen hangen af van wat je wil doen.
 • Heb ik een gids nodig?
  Een gids boeken wordt zeker aan te raden. Check onze populairste tours en excursies.
 • Hoe kom ik er?
  Vanuit Catania: neem de AST-bus. Vanaf de A18: ga naar Rifugio Sapienza. Vanuit Taormina: neem de SAT-shuttle.
 • Extra tips

  • Check het weer vooraf. Er zijn webcams op de top die je de omstandigheden aldaar kunnen tonen.

  • Kleed je geschikt voor het weer en draag goede schoenen!

Etna : autres lieux à visiter

Vous souhaitez découvrir tout ce que Etna a à offrir ? Pour voir la liste complète, cliquez ici.

Wat anderen zeggen over Etna

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 4.106 beoordelingen

Erg leuke jeeptour. Gids Alessio gaf ontzettend veel uitleg op een boeiende en humoristische manier. Niet alleen over de Etna, maar ook over de Siciliaanse cultuur. Je kon duidelijk merken dat hij er (veel) plezier in had. Wij konden helaas de grot niet bezoeken vanwege omstandigheden, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. De lokale proeverij is leuk en producten (o.a. wijn, olijfolie, honing) zijn te koop voor hele redelijke niet-toerisme prijzen. Al met al een aanrader!

Fantastic trip! We got picked up at our hotel, made a coffee stop (where they could also arrange lunch for during the trip) and went to the Etna. Ernesto and the other guide know the area very well, it was an adventurous walk with nice views, although cloudy that day. Recommend!

Leuke trip naar de Etna met een heerlijke lunch én wijnproeverij in een wijnmakerij. Daarna nog even flink afkoelen in de Alcantara kloof. Neem als je hebt waterschoenen mee want dat scheelt pijnlijke voeten in het ijskoude water.

We had an amazing trip! The guide was really nice and he told us a lot of interesting things in a really fun way. We would really recommend this tour work Andreia, it was a lot of fun !

Mooie wandeltocht, mooie uitzichten. Lekker eten en wijn. Kort bezoekje aan een honingboerderij met de mogelijkheid om honing, olie of andere lekkere producten te kopen.