Kies data

Etna

Etna: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Catania: dagtour Etna bij zonsop- of ondergang met proeverij

1. Catania: dagtour Etna bij zonsop- of ondergang met proeverij

Geniet van een avontuurlijk dagje uit naar de Etna, inclusief handig retourvervoer vanuit Catanië. Het beste van alles is dat je je tour naar je eigen behoeften kunt aanpassen en kunt kiezen tussen een privébeleving of in een kleine groep, in een taal naar je keuze. Verken de eeuwenoude kraters van de vulkaan, een lavagrot en proef lokale producten, terwijl je onderweg geniet van het adembenemende uitzicht. Je wordt aan het begin van de dag opgehaald bij je accommodatie in Catanië door een minibus of 4WD, beide met airconditioning. Laat je professionele gids je leuke feiten over de vulkaan vertellen terwijl je 2000 meter omhoog rijdt. Kom alles te weten over de natuurlijke grondstoffen van de vulkaan, haar gedenkwaardige landschappen en fauna, tot de lavastromen die met uitbarstingen in het verleden wegen en gebouwen bedolven heeft. Eenmaal op de 2000 meter aangekomen, wandel je met je gids rond de oude kraters, recente lavastromen en over het buitenaardse landschap. De tocht is eenvoudig en geschikt voor iedereen, inclusief gezinnen met jonge kinderen en oudere deelnemers. Geniet van een miniproeverij van Siciliaanse lekkernijen tijdens de trek, waarbij je cantuccinikoekjes en zibibbowijn kunt proberen. Na een korte pauze ga je naar de volgende plek: een lavagrot. Met behulp van een helm en een zaklamp ontdek je samen met je gids de oorsprong van de grot en unieke karakteristieken van de grot. Je laatste stop is een uitkijkpunt op Monte Pomiciaro voor een onvergetelijk uitzicht (en fotomomenten) over de Valle del Bove, de belangrijkste vallei van de vulkaan. Als de zonsondergangoptie is geselecteerd, kun je tijdens het 'gouden uur' genieten van een adembenemend uitzicht op de Etna. Na je vulkanische avontuur ga je weer terug naar Catanië, waar je tour eindigt.

Nicolosi: excursie naar de Etna-kabelbaan tot 3000 meter

2. Nicolosi: excursie naar de Etna-kabelbaan tot 3000 meter

Een geldig alternatief voor de kraters op de top is de excursie over de 3.000 m Etna. Je gaat met de kabelbaan omhoog tot 2500 meter hoogte. Vanaf hier begint het pad te voet. Het is mogelijk om de kraters op de top te observeren, daarna stoppen we bij een laterale krater (barbagallo op ongeveer 3000 meter). Je zult de recente lavastromen (2021) bewonderen tot je de binnenkant van een lavakanaal bereikt. We bezoeken een uitbundige ventilatieopening (uitbarsting van 2002) en vanaf hier dalen we langs de zandbanken naar de heuvel vanwaar we de Bove-vallei zullen observeren en op mooie dagen een uitzicht bewonderen dat zich uitstrekt van de Ionische Rivièra naar het binnenland van Sicilië . Duur 4/5 uur. Vertrek om 9.30 en 10.30 uur, vergadertijd 30 minuten voor vertrek (het vertrek om 10.30 uur is compatibel voor degenen die met de bus (AST) vanuit Catania aankomen). Ontmoetingspunt Shelter Alpine Guides Etna Sud, naast de Refuge Sapienza

De Etna: kabelbaan, jeep en wandeltocht naar de top

3. De Etna: kabelbaan, jeep en wandeltocht naar de top

Ga naar de top van de kraters van de Etna, een van de meest begeerde excursies die een wandelaar kan maken. Wandel in alle veiligheid met een bevoegde berg- en vulkaangids en bewonder de schoonheid en het wonder van de hoogste actieve vulkaan van Europa.   Vertrek vanuit Sapienza Refuge in Nicolosi en ga 2.504 meter omhoog met de kabelbaan. Rijd vervolgens in een Jeep met vierwielaandrijving tot 2.900 meter hoogte om je wandeling te beginnen. Loop 1,5 uur bergopwaarts langs vele kraters en neem lange pauzes om foto's te nemen en te rusten. Ervaar het magische gevoel om op de top van de wereld te staan in dit rotsachtige, mooie landschap met de gigantische hemel boven je. Nadat je de top hebt bereikt, daal je in 2 uur weer af naar de kabelbaan, die je naar je vertrekpunt brengt.

Etna: begeleide trektocht naar de top en kraters

4. Etna: begeleide trektocht naar de top en kraters

Je ontvangt een korte instructie van je deskundige gids in het restaurant Crateri Silvestri op de hellingen van de Etna en rijdt vervolgens met de kabelbaan naar een hoogte van 2500 meter boven zeeniveau. Je stapt over op een 4WD-bus en gaat de berg op naar een hoogte van 2.900 meter boven zeespiegel in de buurt van de Torre del Filosofo. Je begint vervolgens aan je 2-uur durende tocht naar de top van de krater en neemt onderweg pauze om te profiteren van het landschap en het uitzicht. Je wandelt door het maanlandschap van de lavavelden terwijl je je een weg baant langs de natuurpaden van de hoogst actieve vulkaan van Europa. Geniet van de panoramische uitzichten vanaf de top en trek vervolgens terug naar het bovenste kabelbaanstation. Keer dan terug naar het ontmoetingspunt met de kabelbaan en werp een laatste blik op de broeierige berg. 

Etna: begeleide trektocht naar topkraters

5. Etna: begeleide trektocht naar topkraters

Geniet van een fysieke uitdaging met lonende uitzichten tijdens deze begeleide klim naar de top van de Etna. Neem de kabelbaan en vervolgens trek naar de top. Neem onderweg pauzes en maak unieke foto's van de kraters op de top. Ontmoet je gids op de Piazzale Rifugio Sapienza. Nadat je je uitrusting hebt ontvangen en een eerste briefing hebt gekregen, begin je aan de wandeling naar de top van de Etna op 3.300 meter hoogte. Neem de kabelbaan om snel op een hoogte van 2.500 meter te komen, en vervolgens een speciale 4x4-bus naar 2.900 meter, bij Torre del Filosofo. Van daaruit begint de 2-uur durende beklimming, met tussenpauzes om tijdens de tocht van het uitzicht te genieten.Wandel door de op een maan lijkende lavavelden die je rechtstreeks leiden naar de top van de Etna: de hoogste actieve vulkaan van Europa. Bewonder de eigenaardige kenmerken die het topgebied typeren. Begin de afdaling door leuk zand. Bezoek de Barbagallo-flankkraters van de Etna en een lavastroomkanaal.Tenslotte neem je de kabelbaan weer bergaf om terug te keren naar het beginpunt.

Mount Etna: begeleide trektocht door topkraters

6. Mount Etna: begeleide trektocht door topkraters

Wandel naar de top van de hoogste actieve vulkaan van Europa met een gids tijdens deze tour in een terreinwagen vanuit Belpasso. Ontdek het uitzicht vanaf de kraters op de top, verken een lavatunnel en rijd met een kabelbaan boven de Etna. Ontmoet je gids in Belpasso en rijd in het comfort van een 4x4 minibus naar de kabelbaan. Vlieg over maanachtige landschappen terwijl je een hoogte van 2900 meter bereikt in het Torre del Filosofo-gebied. Bekijk de Bocca Nuova, een krater die in 1968 werd geopend en een van de meest indrukwekkende kraters van het gebied is. Dwaal naar de top en geniet van een uitzicht van 360° en als het weer het toelaat, zie je de hele weg naar de Eolische eilanden en bijna heel Noord-Sicilië. Daal de berg af en passeer de kraters van de uitbarsting van 2002. Loop een lavatunnel binnen en bewonder het vulkanische amfitheater van Valle del Bove, een spectaculaire 8 km lange en 4 km brede caldera. Keer terug naar het aankomststation van de kabelbaan aan het einde van de tour, op een hoogte van 2500 en transfer terug naar Belpasso.

Catania: tour per Jeep naar vulkaan Etna bij zonsondergang

7. Catania: tour per Jeep naar vulkaan Etna bij zonsondergang

Klim aan boord van een 4x4-Jeep om je begeleide tour van een halve dag te beginnen. Kom meer te weten over de geschiedenis en de werking van de vulkaan Etna. Stop voor een wijn-, sterke drank- en honingproeverij om de lokale producten die in deze vulkanische regio worden gemaakt te proeven en te ruiken. Rij over wegen die een adembenemend uitzicht op de diverse sluimerende kraters bieden. Bewonder de prachtige Valle del Bove en verken een oude lavastroomgrot met lampen. Sluit je tour af met zicht op een prachtig panoramisch landschap waarachter de zon ondergaat. 

Catanië: wandeling Etna en grotten

8. Catanië: wandeling Etna en grotten

Je wordt opgehaald en vertrekt richting de Etna. Je gaat offroad door Trazzere waar je de lavastromen uit 1792 kunt zien; je gids vertelt je meer over de flora en fauna rond de vulkaan Etna. Luister naar verhalen over de geschiedenis van de Etna terwijl je richting de Bove-vallei reist, een eeuwenoude caldera die ongeveer 64.000 jaar geleden werd gevormd als gevolg van het instorten van 2 grote uitbarsting-centra. Al snel arriveer je op een hoogte van 2.000 meter boven zeeniveau, waar je wandeling begint. Hier kun je deSilvestri-kraters bewonderen, lavastromen van de vulkanische uitbarsting van 2001/2003, en geweldige uitzichten op de oostkust. Tijdens de wandeling kun je pauzeren om broodjes en lokale producten te proeven, en bezoek je het binnenste van een lavagrot, met helmen en zaklampen. Aan het einde van je beleving word je teruggebracht naar het beginpunt.

Catania: wandeltocht Etna

9. Catania: wandeltocht Etna

Geniet van een wandeling op de hoogste, actiefste vulkaan van Europa. Verken een fascinerend landschap en geniet van adembenemende uitzichten tijdens dit klimavontuur. De tour begint met een vroege ochtend ophaalservice vanaf het gekozen ontmoetingspunt. Onderweg zal er een pauze zijn voor een kopje koffie en om iets te eten te kopen. Bereik het startpunt van je wandeling buiten de gebaande paden. Hier krijg je een helm en alle uitrusting die je nodig hebt voor je wandeling. Bewonder aan het begin van je trektocht het betoverende landschap van de Valle del Bove, de grootste depressie van de Etna, en zijn maanachtige woestijnen.Vanaf daar heb je een adembenemend uitzicht op de rokende topkraters en het omringende landschap met uitzicht op de Ionische Zee. Tot slot word je in de middag teruggebracht naar Catania, waar je tocht eindigt.

Vanuit Catania: excursie naar de Etna bij zonsondergang

10. Vanuit Catania: excursie naar de Etna bij zonsondergang

Deze prachtige zonsondergangervaring van de beroemde vulkaan Etna is echt een must see. Begin met een halte in Zafferana Etna, een klein stadje aan de oostelijke kant van de vulkaan Etna, geliefd om zijn honingproductie. Bezoek één van de beroemdste biologische boerderijen van de stad om heerlijke typische lokale producten te proeven, waaronder honing en wijn. Ga verder naar een lavagrot gemaakt tijdens de uitbarsting van 1792 en ga de prachtige site in om meer te weten te komen over de lavastroom en de krachten die ze creëren. Je wandelt vervolgens over de bergpaden naar de Sapienza-hut van de berg Etna en geniet van een aangename wandeling rond de lavastromen die zijn ontstaan uit de nieuwste uitbarstingen en de oude Silvestri-kraters die dateren uit de uitbarsting van 1892. Vanaf deze hoogste piek kun je de zon zien ondergaan boven het adembenemende landschap voordat je 's avonds terugkeert naar je hotel.

Etna: topattracties in de buurt

Sitemap Etna

Wil je alle activiteiten in Etna ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Etna

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 8.804 beoordelingen

We werden opgehaald in centrum Catania, waarna we naar een dorpje op 800m hoogte reden. Daar konden we een koffie en middageten kopen indien nodig. We reden verder naar het beginpunt van de wandeling en kregen schoenen, wandelstok, jassen en een rugzak. De wandeling nam ons mee langs verschillende kraters en we hadden de mogelijkheid om ons middageten met zicht op de top op te eten. Bij het afdalen kan je je verwachten aan een leuke verrassing! Na een korte stop in de cafetaria van de Etna werden we terug in het centrum afgezet.

It was an amzing trip!! The first stop at the local farm was very interesting and fun to do. After that we went to the Etna while our awesome guide named Simone gave us a lot of information about everything. We stopped to eat and drink something and after that we went inside a lava cave. Simone was an amazing guide! Definitely recommend doing this.

Prachtige ervaring met een super leuke gids voor herhaling vatbaar!! De wandeling was zeker te doen als je een beetje conditie hebt zeker niet te snel en regelmatig stoppen voor tekst en uitleg van de gids eenmaal boven wauw de verschillende kraters van in het verleden mooi en spectaculair!!

It was a wonderfull tour on the Etna! The guide was great! The hike was pretty tough but its doable and super beautiful with all the views!

Zeker de moeite waard. Luca is een fantastische begeleider!