Datums kiezen

EtnaKabelbanen

Etna Kabelbanen: onze aanbevelingen

Etna: kabelbaan, jeep en wandeltocht naar de top

1. Etna: kabelbaan, jeep en wandeltocht naar de top

Ga naar de top van de kraters van de Etna, een van de meest begeerde excursies die een wandelaar kan maken. Wandel in alle veiligheid met een bevoegde berg- en vulkaangids, en bewonder de schoonheid en het wonder van de hoogste actieve vulkaan van Europa.   Vertrek vanuit Sapienza Refuge in Nicolosi en ga 2.504 meter omhoog met de kabelbaan. Rijd vervolgens in een Jeep met vierwielaandrijving tot 2.900 meter hoogte om je wandeling te beginnen. Loop 1,5 uur bergopwaarts langs vele kraters en neem lange pauzes om foto's te nemen en te rusten. Ervaar het magische gevoel van op de top van de wereld staan in dit rotsachtige, mooie landschap met de gigantische hemel boven je. Nadat je de top hebt bereikt, daal je in 2 uur weer af naar de kabelbaan, die je naar je vertrekpunt brengt.

Nicolosi: Etna-kabelbaan, 4x4-excursie en trektocht

2. Nicolosi: Etna-kabelbaan, 4x4-excursie en trektocht

Een goed alternatief voor de kraters op de top is de 3.000 meter hoge Etna-excursie. Je gaat met de kabelbaan omhoog tot 2.500 meter, daarna per 4x4 tot 2750 meter. Vanaf hier begint het pad te voet tot 3000 meter. Het is mogelijk om de kraters op de top te observeren, daarna stoppen we bij een zijkrater (barbagallo op ongeveer 3000 meter). Je bewondert de recente lavastromen (2023) tot je de binnenkant van een lavakanaal bereikt. We bezoeken een uitbundige opening (uitbarsting van 2002) en vanaf hier dalen we af langs de zandbanken naar de heuvel vanwaar we de Bove-vallei zullen observeren en op mooie dagen een uitzicht bewonderen dat zich uitstrekt van de Ionische Rivièra tot het binnenland van Sicilië . Duur: 4 uur wandelen / 5 uur totale tour. Vertrek om 9.30 en 10.30 uur, ontmoetingstijd 30 minuten voor vertrek (het vertrek om 10.30 uur is compatibel voor degenen die met de bus (AST) vanuit Catania aankomen). Trefpunt Shelter Alpine Guides Etna Sud, naast de Refuge Sapienza

Etna: retour kabelbaan en 4x4 buskaartje

3. Etna: retour kabelbaan en 4x4 buskaartje

Ga met de kabelbaan de Etna op en geniet van een rondleiding op de bodem van de kraters op de top. Verken het gebied in een 4x4-bus die is ontworpen om het terrein te beheren. Stap uit de bus om meer te weten te komen over de vulkaan tijdens een korte wandeling met je gids. Laat uw ticket valideren bij het loket "Priority pass" dat zich bij de ingang van het station "Funivia dell'Etna" bevindt. Je avontuur begint op een hoogte van ongeveer 6.300 voet (1.900 m) bij het vertrekstation "Funivia dell'Etna". Bereik het bergstation op ongeveer 8.200 voet boven zeeniveau (2.500 m). Bij sterke wind wordt uw beklimming uitgevoerd door de 4x4-bussen. Als u het bergstation bereikt, stapt u aan boord van een speciale 4x4-bus om de maximaal toegestane hoogte van de top te bereiken (ongeveer 2.900 meter). Vervolg uw ervaring met een alpine-vulkaangids om de omgeving te verkennen. Samen met je gids waardeer je het betoverende landschap op de bodem van de centrale krater dat je, met volledige zichtbaarheid, laat verdwalen in het uitzicht op een groot deel van Oost-Sicilië. In geval van sneeuw wordt uw beklimming uitgevoerd met speciale rupsvoertuigen (snowcat). Na ongeveer 30 minuten te hebben verkend, keert u terug naar het kabelbaanstation en gaat u terug de vulkaan af met uw retourticket.

Mount Etna: Summit Crater Trek met kabelbaan en 4x4-optie

4. Mount Etna: Summit Crater Trek met kabelbaan en 4x4-optie

Wandel naar de top van Europa's hoogste actieve vulkaan met een vulkanologische gids. Ontdek het uitzicht vanaf de kraters op de top, verken een lavatunnel en de Valle del Bove. Ontmoet je gids bij het kantoor van de lokale partner tegenover het station van de zuidelijke Etna-kabelbaan. Vanaf de top van de kabelbaan doorkruis je maanlandschappen aan boord van een 4x4 tot een hoogte van 2850 meter in het Torre del Filosofo-gebied. Begin je tocht tot we de rand van de Bocca Nuova (3300 meter) bereiken, een krater die in 1968 werd geopend en een van de meest indrukwekkende in de omgeving is. Wandel naar de top en geniet van 360°-panorama's en, als het weer het toelaat, kunt u zelfs de Eolische eilanden en bijna heel Noord-Sicilië zien. Daal af van de kraters op de top en passeer de kraters van de uitbarsting van 2002, loop vervolgens een lavatunnel binnen en bewonder het vulkanische amfitheater van de Valle del Bove, een spectaculaire caldera van 8 km lang en 4 km breed. Terugkeer per 4x4 en kabelbaan naar het startpunt.

Etna: trektocht met gids naar de hoogste kraters

5. Etna: trektocht met gids naar de hoogste kraters

Geniet van een fysieke uitdaging met als beloning de prachtige uitzichten tijdens een klimtocht met gids naar de hoogst toegestane veiligheidshoogte van de Etna.Pauzeer onderweg en maak unieke foto's van de kraters op de top terwijl je de adembenemende natuurlijke schoonheid om je heen bewondert. Na de ontmoeting en het vertrek uit Rifugio Sapienza bereik je met de kabelbaan een hoogte van 2.500 meter en vanaf daar ga je te voet verder en maak je een trektocht van ongeveer 2 uur bergopwaarts en 2 uur bergafwaarts langs een lavastroomkanaal, met zowel oude als recente lavastromen tot je de basis van de meest actieve krater van dit moment bereikt, de Zuidoostelijke Krater en de Centrale Krater. Dan neemt je gids je ook mee om de grote kraters van 2002 te zien, de Crateri Bargaballo.Geniet van een leuke afdaling over het zand, met uitzicht op de Valle del Bove. Eindig door met een kabelbaan terug te keren naar het beginpunt. Voel je veilig dankzij de begeleiding van vulkanologische gidsen, die bevoegd zijn om tochten op actieve vulkanen te begeleiden, in overeenstemming met lokale verordeningen en vulkanische risiconiveaus. Zij voeren deze excursie uit tot het maximaal toegestane veiligheidsniveau, momenteel gepland op 3000 meter en heel dicht bij de topkraters van de vulkaan. De wandeling, vulkanologisch en geologisch heel interessant, is een goed alternatief voor de topkraters (op 3.340 meter hoogte) en is een van de meest complete en fascinerende trektochten die je op de Etna kunt maken tussen de kraters, breuken en lavastroom.

Vanuit Palermo: excursie van een hele dag naar de Etna en Taormina

6. Vanuit Palermo: excursie van een hele dag naar de Etna en Taormina

De hoogste actieve vulkaan van Europa wordt uitvoerig bestudeerd door wetenschappers en is tevens populair bij wandelaars en natuurliefhebbers. Bezoek de vulkaan Etna en het dorp Taormina, bovenaan een klif, tijdens deze 11 uur durende excursie vanuit Palermo. Vanaf Crateri Silvestri neem je de kabeltrein met een lokale berggids, naar een hoogte van tot 2.500 meter boven zeeniveau. Vanaf dit punt heb je een onvergetelijk panoramisch uitzicht. Net ten zuiden van Taormina vind je het natuurreservaat Isola Bella, en verder naar het zuiden kom je bij de populaire badplaats Giardini Naxos. Bezoek het dorp Taormina, op 45 minuten rijden van de vulkaan Etna. Het dorp is gelegen op een klif die uitkijkt over de Ionische Zee en heeft een eeuwenoud Grieks theater, vele oude kerken, antiekwinkels, sfeervolle cafés en goede restaurants.

Funivia dell'Etna: voorrangsticket kabelbaanretour

7. Funivia dell'Etna: voorrangsticket kabelbaanretour

Boek vooraf uw Funivia dell'Etna-kabelbaanticket en verzeker uw zitplaats voor deze unieke kabelbaanervaring. Valideer uw ticket bij het loket "Priority pass" dat zich bevindt bij de ingang van het station "Funivia dell'Etna" op een hoogte van 1923 meter (ongeveer 6.300 ft). Reis in stijl aan boord van een nieuwe generatie kabelbaan en bereik het bergstation op 2500 meter (ongeveer 8200 voet). Op die grote hoogte bevindt u zich voor een uniek panorama, klaar om de topkraters van de vulkaan van onderaf en de Ionische kustlijn te bewonderen. Ervaar de ruige schoonheid van de Etna en de omgeving, voordat u ontspant tijdens de terugreis met de kabelbaan terug naar beneden.

Etna: winterse trektocht op grote hoogte

8. Etna: winterse trektocht op grote hoogte

Ontdek de wonderen van de zuidelijke helling van de Etna op grote hoogte tijdens deze epische, begeleide klim. Start het avontuur vanaf 2500 meter boven de zeespiegel, bij de aankomstterminal van de kabelbaan en leer over de fascinerende uitbarsting van 2001 terwijl je geniet van de grote  Valle  del  Bove  die de oostelijke zijde van de vulkaan markeert. Terwijl je klimt, neem je de unieke vergezichten op de bergachtige omgeving en het uitgestrekte landschap beneden je in je op. Hoogtepunten van de tour zijn de kraters aan de top, de kraters van 2002, de  Cisternazza, de Piano  del  Lago, en de oude  Montagnola  Krater. Aan het einde van een onvergetelijke ervaring daal je weer af vanaf de top naar de kabelbaanterminal, van waar je weer naar beneden wordt gebracht. De excursie wordt aangepast aan de meteorologische en vulkanische omstandigheden van de dag. De veiligheid van de deelnemers wordt te allen tijde gerespecteerd.

Mount Etna: Excursie naar de basis van de topkraters

9. Mount Etna: Excursie naar de basis van de topkraters

Uw deskundige gids haalt u rond 08.30 uur op bij uw accommodatie in Catania, of een andere centrale locatie. De gids brengt je naar Rifugio Sapienza waar je met de kabelbaan naar 2500 meter gaat. Hier brengt een 4x4-voertuig u naar de maximaal bereikbare hoogte van 2750 meter. Geniet met de gids van de pracht van de vulkaan voor de indrukwekkende centrale en zuidoostelijke kraters, die worden omringd door oude en recente lavastromen. Keer terug naar Rifugio Sapienza om in de richting van Monte Nero Degli Zappini te gaan. Maak een natuurwandeling met je gids om de geologische en botanische aspecten van de Etna te ontdekken. Stop voor een heerlijke lunch van authentiek Siciliaans gebak vergezeld van water en wijn uit de Etna. 'S Middags bezoek je een vulkanische grot en gebruik je helmen en fakkels om veilig de diepte van de vulkaan te verkennen. Je deskundige gids leert je wat basisinformatie over speleologie en het fascinerende fenomeen dat verband houdt met uitbarstingen.

Etna: excursie naar de kraters aan de top

10. Etna: excursie naar de kraters aan de top

Beklim de Etna en zie de indrukwekkende top. Je vertrekt vanaf   de zuidkant van de vulkaan, ten noorden van Nicolosi. Je gaat eerst met een kabelbaan en vervolgens met een speciale off-road minibus naar een punt op 2900 meter boven de zeespiegel, waar je met een erkende vulkanologische   gids doorloopt tot 3300 meter. Vanaf deze hoogte kun je de indrukwekkende top van de Etna en haar actieve kraters bewonderen. Tijdens de afdaling kun je de kraters van recente uitbarstingen verkennen. Je daalt met de gids te voet af van 3300 tot 2500 meter. Vanaf daar ga je met de kabelbaan weer verder naar beneden.  Deze tour is met een kleine groep en is afhankelijk van de weersomstandigheden en of de vulkaan   kalm is. De tocht duurt ongeveer 5 en een half uur en vereist een redelijk niveau van fitness.

Beschikbare activiteiten

17 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Etna

Wil je alle activiteiten in Etna bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Etna

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 630 beoordelingen

Dit was een once-in-a-lifetime tour, Giuseppe was een geweldige gids. Vanwege de huidige beperkingen konden we niet naar de top klimmen, dus we hoefden de 4x4-bus niet te nemen - we kregen hiervoor een vergoeding. Qua uitrusting leenden we wandelstokken (elk 1) en waren blij dat we het deden. Het is erg winderig aan de bovenkant, dus een windjack of een jas met capuchon is zeker nodig. De uitzichten zijn ongelooflijk en Giuseppe was geweldig in het uitleggen van alles terwijl we verder gingen. Er waren verschillende reisgroepen die tegelijkertijd begonnen, maar Giuseppe deed altijd zijn best om onze groep bij elkaar te houden en de ervaring uniek te maken. Een paar mensen moesten na het eerste uur of zo afhaken omdat het een behoorlijk steile klim is op oneffen terrein, op grote hoogte. We zouden deze reis zeker aanraden!

Interessante Wanderung met technische gids van 2.500 op 3.000m Höhe (Danke Pepe!)! Wer konnten leider nicht bis zum Gipfel, das - täglich actualisierte - Ampelwarnsystem zu starke vulkanische Aktivitäten anzeigte, aber the Tour lohnt sich trotzdem absolut. Ja, de mens kan zelfverzekerd zijn met de Seilbahn hoog en dort herumlaufen, aber der Guide führt auch abseits der Pfade door Lavatunnel and es läuft sich dort deutlich besser in den ausgeliehenen hohen Wanderschuhen als in normale sneakers.

Edoardo showed us all the beauty the Etna has to offer. The hike was beautiful with stops every now and then to tell some key notes about various craters, previous lava streams and ladybugs! We had a great time and would highly recommend for anyone visiting!

Prachtige ervaring met een leuke en ervaren gids, hij heeft veel vertelt op een mooie manier. wel een dagvullend programma met een serieuze wandeling

Heel interessante en adembenemende + pittige toer, met een overenthousiaste gids!