Etna
Kabelbanen

20 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Catania

Catania

Etna Kabelbanen: onze aanbevelingen

De Etna: Wandeltocht met gids over vulkaantop met kabelbaan

De Etna: Wandeltocht met gids over vulkaantop met kabelbaan

Beklim de top van de kraters van de Etna, een van de meest begeerde excursies die een wandelaar kan maken. Wandel met een gids en bewonder de schoonheid en het wonder van de hoogste actieve vulkaan van Europa, tot ongeveer 3.000 meter. Vertrek vanaf Sapienza Refuge in Nicolosi en stijg met de kabelbaan 2.504 meter op om aan de wandeling te beginnen. Je wandelt 1,5 uur bergopwaarts en passeert vele kraters, in het bijzonder de krater van de uitbarsting in 2001 en het maanachtige landschap dat het gebied kenmerkt. Tijdens de wandeling neem je lange pauzes om foto's te maken en uit te rusten. Daarna ga je verder op verkenningstocht naar de Cisternazza en de Belvedere op de Valle del Bove, beschouwd als de beste panoramische plek op de Etna op een schitterende vulkanische depressie die dateert van 64.000 jaar geleden! Hier neem je een pauze om de omgeving te koesteren, een paar foto's te nemen en gewoon het landschap te bewonderen, want van bovenaf kun je de kust van Taormina tot Syracuse zien. Vanaf hier bereik je de Barbagallo kraters, tot bijna 3.000 meter, het hoogst toegestane punt, en geniet je van een bevoorrecht uitzicht op de topkraters en hun constante uitstoot van gassen en waterdampen. Daarna ga je terug naar 2.500 meter en neem je de kabelbaan terug naar Rifugio Sapienza. Ervaar het ongelooflijke gevoel op de top van de wereld te staan in dit rotsachtige, prachtige landschap met de gigantische hemel boven je.

Nicolosi: Etna met kabelbaan, 4x4 en trek excursie

Nicolosi: Etna met kabelbaan, 4x4 en trek excursie

Een goed alternatief voor de topkraters is de 3000 meter hoge Etna-excursie. Je gaat omhoog met een kabelbaan tot 2500 meter en vervolgens met een 4x4 tot 2800 meter. Vanaf hier begint het pad te voet tot 3000 meter. Je kunt de kraters op de top bekijken en daarna stoppen we bij een zijkrater (barbagallo op ongeveer 3000 meter). Je zult de recente lavastromen (1-december-2023) bewonderen totdat je de binnenkant van een lavakanaal bereikt. We bezoeken een uitstroomopening (uitbarsting 2002) en vanaf hier dalen we te voet af naar het kabelbaanstation langs de zandbanken naar de heuvel vanwaar we de Bovevallei kunnen observeren en op mooie dagen een uitzicht hebben dat reikt van de Ionische Rivièra tot het binnenland van Sicilië. Duur: 4 uur wandelen / 5 uur totale tour. Vertrek om 9.30 en 10.30 uur, ontmoetingstijd 45 minuten voor vertrek (het vertrek om 10.30 uur is geschikt voor mensen die met de bus AST uit Catania komen). Trefpunt Shelter Alpine Guides Etna Sud, naast de Refuge Sapienza

Catania: dagtour Etna bij zonsopkomst of -ondergang met proeverij

Catania: dagtour Etna bij zonsopkomst of -ondergang met proeverij

Geniet van een avontuurlijke dagtocht naar de Etna, inclusief gratis retourtransfers vanuit Catania. Het beste van alles is dat u uw tour kunt aanpassen aan uw behoeften, waarbij u kunt kiezen uit een privé- of kleine groepservaring in verschillende talen. Verken de oude kraters van de vulkaan, een lavastroomgrot en probeer enkele lokale producten, terwijl je onderweg adembenemende panoramische uitzichten bewondert. Begin uw dag met een gratis ophaalservice vanaf uw accommodatie in Catania in een minibus met airconditioning. Verwerk enkele leuke feiten over de vulkaan van je professionele gids terwijl je 2000 meter omhoog rijdt. Luister naar alles, van de natuurlijke hulpbronnen van de vulkaan, gedenkwaardige landschappen en flora tot lavastromen die wegen en gebouwen hebben opgeslokt tijdens eerdere perioden van activiteit. Zodra je de 2000 meter hoogte hebt bereikt, kun je een begeleide wandeling maken rond de oude kraters, recente lavastromen en een buitenaards landschap. Wees gerust, want de tocht is gemakkelijk en geschikt voor zowel gezinnen met jongere kinderen als oudere familieleden. Geniet van de proeverij van Siciliaanse "cantucci" -koekjes en "zibibbo" -wijn. Na een korte pauze ga je naar je volgende stop: een lavastroomgrot. Met een helm en zaklamp ontdek je samen met je gids ruimschoots de oorsprong en opvallende kenmerken van de grot. Je laatste stop is een panoramisch uitkijkpunt op Monte Pomiciaro, dat je onvergetelijke uitzichten en fotomomenten biedt over de Valle del Bove, de belangrijkste vallei van de vulkaan. Als de zonsondergangoptie is geselecteerd, kun je tijdens 'Golden Hour' genieten van een adembenemend uitzicht op de Etna. Na je vulkanische avontuur ga je terug naar Catania, waar je tour eindigt.

Vulkaan Etna: Zuidkant begeleide toppenwandeling naar 3340 meter

Vulkaan Etna: Zuidkant begeleide toppenwandeling naar 3340 meter

Trektochten uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf van alpiene en vulkaangidsen die je graag professioneel en veilig begeleiden naar de top van de Etna. Neem onderweg pauzes en maak unieke foto's van de kraters op de top terwijl je de prachtige natuur om je heen bewondert. Na de ontmoeting en het vertrek vanaf Piazzale Rifugio Sapienza (Etna Zuid) bereik je met de kabelbaan en 4x4 jeep een hoogte van 2800 meter en vanaf hier bereiken we in ongeveer 2 uur wandelen door lavastromen en maanachtige omgevingen de Etna-topkraters op 3340 meter. Hier lopen we over de spectaculaire rand van de Centrale Krater, staan we oog in oog met de duizelingwekkende Noordoost Krater en zien we aan onze zijde de beroemde Zuidoost Krater, auteur van de meest recente en indrukwekkende uitbarstingen. Naast de uitgestrektheid van de topkraters zul je een unieke vulkanische omgeving bewonderen, met gasemissies, vulkanische bommen en de sprankelende kleuren van de grond als gevolg van de sublimatie van verschillende elementen, waaronder vooral zwavel. Tijdens de afdaling bezoeken we de kraters van Barbagallo en steken we een lavastroomkanaal over. Op 2500 masl keren we met de Etna kabelbaan weer terug naar het beginpunt. Vergeet niet dat we het altijd over een actieve vulkaan hebben, dus er kunnen variaties in de route zijn indien nodig.

Mount Etna: Summit Crater Trek met kabelbaan en 4x4-optie

Mount Etna: Summit Crater Trek met kabelbaan en 4x4-optie

Wandel met een vulkanoloog naar de top van de hoogste actieve vulkaan van Europa. Ontdek het uitzicht vanaf de topkraters, verken een lavatunnel en de Valle del Bove. Ontmoet je gids bij het kantoor van de lokale partner tegenover het station van de zuidelijke Etna kabelbaan. Vanaf de top van de kabelbaan doorkruis je maanlandschappen aan boord van een 4x4 tot een hoogte van 2850 meter in het Torre del Filosofo gebied. Begin je trektocht tot aan de rand van de Bocca Nuova (3300 meter), een krater die in 1968 werd geopend en een van de indrukwekkendste in de omgeving is. Wandel naar de top en geniet van 360° panorama's en, als het weer het toelaat, kun je tot aan de Eolische eilanden en bijna heel Noord-Sicilië kijken. Daal af van de kraters op de top en passeer de kraters van de uitbarsting in 2002. Wandel vervolgens over een leuke afdaling van vulkanisch zand en bewonder het vulkanische amfitheater van de Valle del Bove, een spectaculaire caldera van 8 km lang en 4 km breed. Keer met de kabelbaan terug naar het beginpunt.

Catania: Trektocht over de Etna buiten het toeristische pad

Catania: Trektocht over de Etna buiten het toeristische pad

Begin op een trektocht naar de iconische Etna met een natuurgids. Geniet van prachtige uitzichten, leer de lokale geschiedenis van je gids, bezoek een lavagrot en bekijk de zuidoostelijke krater, het meest actieve gebied van de Etna. Geniet van de meegeleverde trekkingstokken, schoenen en warme kleding. Na uw pick-up gaat u in de richting van de Etna. Als u off-road door Trazzere rijdt, waar u de lavastromen van 1792 kunt zien, zal uw gids de fauna en flora van de vulkaan Etna uitleggen. Leer meer over de geschiedenis van de Etna terwijl je in de richting van de Bove-vallei reist, een oude caldera die ongeveer 64.000 jaar geleden werd gevormd als gevolg van de ineenstorting van twee grote uitbarstingscentra. Al snel arriveer je op een hoogte van 2000 meter boven zeeniveau, waar je wandeling begint. Volg rustige paden, weg van de toeristische paden. Passeer recente lavastromen en geniet van het uitzicht op de kustlijn. Tijdens de trekking kun je op eigen kosten stoppen om broodjes en lokale producten te proeven en een lavagrot te bezoeken. Snelle stop in het toeristische gebied om op te frissen. Aan het einde van uw ervaring keert u terug naar uw vertrekpunt.

Catania: Jeep Tour bij zonsondergang op de Etna

Catania: Jeep Tour bij zonsondergang op de Etna

Leer alles over de Etna, proef lokale producten en bekijk de zonsondergang boven het unieke landschap tijdens een begeleide jeeptour van een halve dag. Stop voor een proeverij van wijnen, gedistilleerde dranken en honing om de smaken en geuren te ontdekken van de lokale producten die in dit vulkanische gebied worden gemaakt. Rij over wegen omringd door adembenemende uitzichten op de verschillende slapende kraters. Bewonder de prachtige Valle del Bove en bezoek een gebied van oude explosieve activiteit, Hornitos. Geniet aan het einde van de tour van een prachtig panorama van het landschap bij zonsondergang.

Vanuit Catania: Etna ochtend- of zonsondergangtour met 4x4

Vanuit Catania: Etna ochtend- of zonsondergangtour met 4x4

Ontdek de Etna en zijn wonderen tijdens deze halfdaagse tour vanuit Catania met gids. We verkennen een lavagrot en ontdekken de legendes eromheen. Tijdens onze trektocht bereiken we de top van een reeks uitgedoofde kraters en vanaf daar genieten we van een adembenemend uitzicht op de vulkaan en de kust. Samen ontdekken we de geschiedenis van de vulkaan, zijn eigenaardigheden en zien we hoe het landschap is veranderd door de stromen die hem hebben gevormd. Hoor het verhaal van de beruchte uitbarstingen van de Etna van je deskundige gids.

Catania: Etna ochtend jeep tour

Catania: Etna ochtend jeep tour

Nadat je bent opgehaald bij het aangewezen ontmoetingspunt, rijd je naar de Etna om je tour te beginnen. Terwijl je naar een hoogte van 2000 meter stijgt, zal je professionele gids je vertellen over de geschiedenis van de vulkaan en zijn unieke aard aan je uitleggen. Loop over paden weg van de toeristische gebieden om de flora en fauna in je op te nemen, weg van de drukte. Verschillende aspecten van de vulkaan zullen worden belicht, zoals de aard en hulpbronnen, de verbazingwekkende landschappen en de enorme lavastromen die gebouwen en wegen hebben verwoest. Je wordt naar een uitkijkpunt gebracht om het panoramische uitzicht op de Valle del Bove te zien, de belangrijkste vallei op de oostelijke helling van de vulkaan. Bezoek een gebied van oude explosieve activiteiten, Hornitos, een semi-grot en een toevluchtsoord van de staat. Leer meer over de oorsprong en de functies in uw gids. Je krijgt ook de kans om de wijnen, likeuren en honing uit dit gebied te proeven. Aan het einde van je tour word je teruggebracht naar je accommodatie in Catania.

De Etna: Trekking met gids over 3000 meter top

De Etna: Trekking met gids over 3000 meter top

- Bijeenkomst om 8:30 bij Bar/Restaurant "Terrazza dell'Etna" (direct op 2000 m) - De vulkanologische/alpiene gids leidt je na een briefing naar de kabelbaan om de klim naar 2500 m boven zeeniveau te beginnen. - We beginnen de trektocht tot 3000 m boven zeeniveau door vulkanische zandvlakten, oude en recente lavastromen. - Eenmaal aangekomen bij de basis van de Summit Craters, zul je het suggestieve landschap zien dat uniek is in de hele wereld; vanaf hier kun je de grootsheid van deze verbazingwekkende vulkaan voelen. - We beginnen de afdaling naar 2500 m boven zeeniveau met een lunchpauze (niet inbegrepen) en bezoeken de nog steeds dampende krater van 2001 op 2700 m boven zeeniveau. - Dan gaan we terug naar het beginpunt om de excursie te beëindigen.

Veelgestelde vragen over Etna-Kabelbanen

Welke andere activiteiten dan Etna-Kabelbanen zijn de moeite waard in Catania?

Andere onmisbare dingen om te doen in Catania:

De topbezienswaardigheden in Catania

Activiteiten in Etna

Steden in Italië

Andere activiteiten in Etna

Wil je alle activiteiten in Etna bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Etna

Gemiddelde beoordeling

4.6
(630 beoordelingen)

Als je de kans krijgt, moet je zeker de Etna bezoeken als je op Sicilië bent. Deze reis overtrof al mijn verwachtingen. Werd de dag ervoor geïnformeerd dat we het moesten verzetten vanwege slecht weer, wat voor mij prima was. Ik werd op tijd opgehaald bij mijn hostel. Eenmaal daar aangekomen ontmoetten we de rest van onze groep en de gids. De wandeling zelf was ook geweldig, soms behoorlijk intense hellingen, maar genoeg pauzes om wat informatie te delen, foto's te maken en op adem te komen. En de gids zelf was zo aardig, je kon zien dat hij echt gepassioneerd is over zijn werk en al onze vragen beantwoordde. Totaal verrast dat we onze snacks konden nuttigen in een van de kraters, die zo'n mooi uitzicht boden. Een deel van de weg naar beneden was absoluut hilarisch, omdat je moest doen alsof je van de hellingen aan het 'skiën' was. Laat je voeten door het vulkaangrind naar beneden glijden. De hele excursie was gewoon geweldig!

Dit was een geweldige ervaring. Onze gids was zeer deskundig en zeer gepassioneerd over het landschap. Helaas was het weer niet schitterend, dus we kregen niet de geweldige uitzichten waarover we hadden gelezen, maar de hele sfeer was gewoon ongelooflijk. Zeker de moeite waard om te doen. We wisten niet zo zeker wat voor soort kleding we moesten meenemen, maar gelukkig hadden we vooraf goede communicatie met de gidsen en leenden we jassen en stokken, dus we voelden ons erg verzorgd. De jassen waren hard nodig omdat het een stuk kouder was dan we hadden verwacht! We konden onderaan een aantal heerlijke broodjes kopen om mee te nemen voor de lunch, wat geweldig was.

De gids is geweldig, hij is gepassioneerd en heeft gevoel voor humor, dus luisteren is een genot. Mijn advies aan iedereen die gaat: de Etna heeft andere temperaturen dan in Catania, het verschil kan oplopen tot 22 graden, dus ik stel voor dat je je voorbereidt zoals je zou doen voor een reis naar de bergen. De weervariabiliteit is identiek aan die in typische bergen.

De chauffeur (opa) is echt geweldig, behulpzaam en helpt ons tijdens de reis de geschiedenis en het functioneren van de vulkaan te ontdekken. Het bezoek aan de vulkaan is geweldig, we stoppen op het juiste moment om onze hartslag te verlagen terwijl we dingen uitleggen die we moeten weten over de vulkaan Etna. Ik raad het echt aan.

Onze reis werd geannuleerd vanwege slecht weer en het zou een slechte ervaring zijn geweest. Hoewel we teleurgesteld waren, vonden we dit heel eerlijk, omdat het anders geldverspilling zou zijn geweest. Binnen een week kregen we het volledige bedrag terug.