Etnografisch Museum, Krakau

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Etnografisch Museum, Krakau: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Krakau: The Ethnographic Museum Entry

1. Krakau: The Ethnographic Museum Entry

Ontdek het etnografisch museum van Krakau. In het gedeelte Stadhuis is een tentoonstelling te zien die de Poolse volkscultuur belicht, terwijl het tweede gebouw van het museum, het zogenaamde Esterka's huis, tijdelijke tentoonstellingen bevat in de prachtig gewelfde kelder. Afgeleid van een kleine verzameling verzameld door Seweryn Udziela, bestaan de huidige tentoonstellingen uit ongeveer 80.000 pronkstukken, waarvan de meerderheid uit het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw komt. Seweryn Udziela Ethnographic Museum is een toevluchtsoord voor de boerencultuur van Krakau en nodigt alle bezoekers uit om zijn waardevolle en uitgebreide collecties te bekijken. Deze exposities belichten de aantrekkingskracht van de kunstenaars op de levendigheid van folklore, die zij zagen als een tegengif voor de stagnatie en culturele crisis bij Poolse intelligentsia vanaf het begin van de 20e eeuw.

Sitemap Etnografisch Museum, Krakau

Wil je alle activiteiten in Etnografisch Museum, Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Etnografisch Museum, Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 223 beoordelingen

We hadden een 3-daagse Krakau-kaart meegenomen en het maakte onze vakantie zo gemakkelijk, vooral bij het gebruik van de trams. Het vermeed de noodzaak om altijd het juiste wisselgeld voor de automatische kaartautomaten te hebben, wat onze stressniveaus aanzienlijk verminderde. Het biedt ook toegang tot zoveel musea/interessante bezienswaardigheden: er is zoveel te doen in Krakau dat je keuze te over heeft.

We blijven een week in Krakau. Met 3 dagen stadspas kun je deze eenvoudig optimaliseren. Als u voor een korte tijd blijft, zal het moeilijk zijn om de bezoeken te organiseren met de openingstijden enz. Omdat het met 12 toeristische districten tijd kost om te reizen

Het was erg handig, niet alleen met toegang tot verschillende plaatsen, maar ook om gebruik te kunnen maken van het openbaar vervoer.

Heel handig. Overal naartoe met de tram en bus. En toegang tot 40 musea. En skip the row is erg handig bovendien. Een aanrader !

Zeer handig om een aantal musea te bezoeken in Krakau.