Etnografisch Museum, Krakau

Etnografisch Museum, Krakau: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Krakau: City Pass Krakau-kaart met 38 musea

1. Krakau: City Pass Krakau-kaart met 38 musea

Verken Krakau in je eigen tempo met een citycard van 1, 2 of 3 dagen. Profiteer van toegang tot 38 musea en monumenten. Zie een traditioneel burgerlijk huis of luister naar het trompettergeschal bij de gotische kerk van de basiliek van St. Maria. Kom meer te weten over de held van de Tweede Wereldoorlog Oscar Schindler in de Oscar Schindlerfabriek. Bezoek de Adelaarsapotheek in het voormalige getto, en leer hoe de Holocaust de joden van Krakau heeft beïnvloed. Bezoek het Marktplein Underground Museum en ontmoet vampieren. Een volledige lijst van musea zal bij je citypass worden gevoegd, en om het reizen van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid te vergemakkelijken, kunt je kiezen voor een ticket met onbeperkt reizen met het openbaar vervoer, dag en nacht. De musea die bij de citypass zijn inbegrepen, zijn onder meer: 1. Schindlers Fabriek 2. Grote Markt Underground 3. Pools Luchtvaartmuseum 4. Lakenhal (Sukiennice) 5. Stadsverdedigingsmuren Krakau 6. Archeologisch Museum Krakau 7. 'Stanislaw Lem' Tuin der Belevenissen 8. Czartoryski Museum 9. Het Seweryn Udziela Etnografisch Museum 10. Het Zwierzyniec Huis 11. Het Jozef Mehoffer Huis 12. St. Adalberts Kerk Underground 13. St. Mary’s Church 14. Museum van de Geschiedenis van de Fotografie 15. Centrum voor documentatie van de kunst van Tadeusz Kantor Cricoteka, Archief. Kantoor 16. Museum voor de geschiedenis van de Academie van mijnbouw en metallurgie 17. Het paleis van bisschop Erazm Ciołek 18. De Oude Synagoge 19. Het museum van het aartsbisdom 20. Het Szołayski Huis 21. Het Hipolit Huis 22. Benedictijnse abdij in Tyniec 23. Museum voor gemeentelijke bouwkunde in Krakau 24. Het hoofdgebouw van het Nationaal Museum 25. Regionaal Rydel`s Museum van Pools modernisme Rydlowka 26. The Emeryk Hutten-Czapski Museum 27. Pomorska Straat 28. Celestat 29. MOCAK 30. Stadhuistoren 31. Tentoonstelling in Nowa Huta District Branice 32. Galicja Joods museum 33. De Barbican 34. De Adelaar apotheek 35. Het Krzysztofory-paleis 36. Museum voor het leger Emil Fieldorf Nil 37. Het Jan Matejko Huis 38. Kopiec Kościuszki

Krakau: The Ethnographic Museum Entry

2. Krakau: The Ethnographic Museum Entry

Ontdek het etnografisch museum van Krakau. In het gedeelte Stadhuis is een tentoonstelling te zien die de Poolse volkscultuur belicht, terwijl het tweede gebouw van het museum, het zogenaamde Esterka's huis, tijdelijke tentoonstellingen bevat in de prachtig gewelfde kelder. Afgeleid van een kleine verzameling verzameld door Seweryn Udziela, bestaan de huidige tentoonstellingen uit ongeveer 80.000 pronkstukken, waarvan de meerderheid uit het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw komt. Seweryn Udziela Ethnographic Museum is een toevluchtsoord voor de boerencultuur van Krakau en nodigt alle bezoekers uit om zijn waardevolle en uitgebreide collecties te bekijken. Deze exposities belichten de aantrekkingskracht van de kunstenaars op de levendigheid van folklore, die zij zagen als een tegengif voor de stagnatie en culturele crisis bij Poolse intelligentsia vanaf het begin van de 20e eeuw.

  • Toegangstickets
  • Citycards
2 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Etnografisch Museum, Krakau

Wil je alle activiteiten in Etnografisch Museum, Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Etnografisch Museum, Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 249 beoordelingen

Op zichzelf is deze pas geweldig...maar bij sommige instellingen moet je naar een andere locatie om opnieuw te laten registreren om een entreekaartje te verkrijgen.

Leuk om een kaart te hebben zonder na te denken over kaartjes voor trams en bussen. Snelle toegang tot het museum, de wachtrij omzeilen.

Het was erg handig, niet alleen met toegang tot verschillende plaatsen, maar ook om gebruik te kunnen maken van het openbaar vervoer.

Zeer handige en doelgerichte kaart. Snelle invoer. Het enige nadeel is dat sommige musea vooraf kaartjes aan de kassa moeten halen.

Zeer handig om een aantal musea te bezoeken in Krakau.