Europa Point

Europa Point: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Gibraltar: rondleiding per bus inclusief tickets

1. Gibraltar: rondleiding per bus inclusief tickets

Verken het stadscentrum per minibus en het natuurreservaat Rots van Gibraltar om bezienswaardigheden te zien zoals de vuurtoren van Europa Point, de Sint-Michielsgrot en de enige wilde apenpopulatie op het Europese continent. Ontmoet je gids en begeef je per minibus door het stadscentrum, inclusief de grote kloof en de synagoge. Stop bij de vuurtoren Europa Point voor een fantastisch uitzicht over Afrika, Spanje, de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Ga verder door naar het natuurreservaat Rock of Gibraltar te reizen. Hier vindt u St Michael's Cave, een natuurlijke grot in het hart van het natuurpark. Ontdek in de grot al zijn geologische formaties, zoals indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. Ontdek de beroemde inwoners van Gibraltar, de brutale apen. Nadat je wat leuke foto's van deze primaten hebt gemaakt, ga je naar het stadscentrum om een ontspannen wandeling te maken langs de beroemde Main Street, die vol staat met winkels en merkwaardige gebouwen.

Dagtocht naar Gibraltar: apen, tunnels en meer

2. Dagtocht naar Gibraltar: apen, tunnels en meer

Ontdek Gibraltar, al meer dan 200 jaar de Britse enclave op het Iberische schiereiland. Rijd als eerste naar het meest zuidelijke punt van Gibraltar, Europa Point. Bezoek de Trinity House vuurtoren die een indrukwekkend uitzicht biedt over de Straat van Gibraltar richting de noordelijke kust van Afrika, die je op een heldere dag ook kan zien. De volgende halte is de prachtige St. Michael's Cave, die tijdens de Tweede Wereldoorlog tot militair hospitaal werd omgebouwd. Het heeft een rijke geschiedenis, die duizenden jaren teruggaat. Vandaag de dag wordt het als concertzaal gebruikt, en het is één van de beste natuurlijke auditoria, met een fantastische akoestiek en zitplaatsen voor 400 personen. Reis dan af naar de Apes' Den waar je de beroemde Berberapen in hun natuurlijk habitat kan zien – de enige plek in Europa waar apen in het wild voorkomen. De tocht van de Rots van Gibraltar neemt je nu mee naar de tunnels van de Grote Belegering, die door de Engelse koopvaardijvloot werden uitgehouwen tijdens de Grote Belegering van 1779 tot 1783. Loop de goed verlichte tunnels af en passeer vele oude kanonnen die de Spaanse grens verdedigden door gaten in de muren. Aan het einde van de tunnel is St. George's Hall, een grote grot waarin kanonnen staan die ook de Rots aan de kant van de Middellandse Zee verdedigde. Deze georganiseerde dagtocht eindigt op het hoofdplein Casemates, waar je daarna kunt winkelen, een hapje eten en ontspannen.

Vanuit Gibraltar: historische tour naar Rots van Gibraltar

3. Vanuit Gibraltar: historische tour naar Rots van Gibraltar

Leer meer over de geschiedenis van Gibraltar tijdens deze rondleiding van 2,5 uur met een kleine minibus met airconditioning en 6-8 zitplaatsen. Je maakt een reis door de tijd en bezoekt Gibraltars beroemdste bezienswaardigheden, zoals de 100 Ton Gun, die gemaakt werd door Sir W G Armstrong in Newcastle-Upon-Tyne in 1870. Er zijn maar 12 van dit soort kanonnen gemaakt en dit is de enige die nog in goede toestand is. Deze 10 meter lange voorlader kon wel tot bijna 13 kilometer ver schieten. Je gaat door naar Europa Point, het zuidelijkste punt van Gibraltar met zijn vuurtoren Trinity House en indrukwekkend uitzicht over de Straat van Gibraltar richting de noordkust van Afrika. De volgende halte is de prachtige St. Michael's Cave, die tijdens de Tweede Wereldoorlog tot militair hospitaal werd omgebouwd. Het heeft een enorme historie die tienduizenden jaren teruggaat. Tegenwoordig wordt het gebruikt als concertgebouw, met een van de beste natuurlijke auditoria met geweldige akoestiek. Je gaat door naar de Apes Den waar je de beroemde berberapen kunt ontmoeten, de enige apen in Europa die nog in het wild in hun natuurlijke leefomgeving rondlopen. Daarna bezoek je de Great Siege Tunnels, die werden uitgehouwen door de Merchant Marines om Gibraltar te verdedigen tijdens de grote belegering van 1779 tot 1783. Daarna ga je naar het imposante Moorse kasteel, dat door de Moren gebouwd werd na hun verovering van Gibralter in de 8e eeuw. De rondleiding eindigt op het Casemates Square, ideaal als je lekker wilt gaan shoppen of ontspannen bij een lokaal restaurant.

Gibraltar: rondleiding, Skywalk, Moors kasteel en meer

4. Gibraltar: rondleiding, Skywalk, Moors kasteel en meer

100 Ton Gun Allereerst bezoeken we het 100 Ton Gun. In de late jaren 1800 werden vier van deze reuzen gebouwd door de marine-autoriteiten van Groot-Brittannië, met het oog op het veiligstellen van hun bezit, twee werden gebouwd voor Gibraltar, terwijl nog eens twee werden gebouwd voor Malta. Europa Point Als we klaar zijn met de 100 Ton Gun rijden we naar Europa Point. Deze site is gelegen op het meest zuidelijke punt aan het einde van de Rots van Gibraltar. Op deze locatie ziet u een adembenemend uitzicht over de Straat van Gibraltar naar Noord-Afrika, Marokko, samen met de baai van Gibraltar en de Spaanse steden langs de kusten. Natuurreservaat & St Michael's Cave Na een bezoek aan de zuidelijke punt van Gibraltar rijden we omhoog richting het bovenste rots natuurreservaat. Onze eerste stop in het park is St Michael's Cave. Die duizenden bezoekers per jaar door zijn enorme grotten ziet dwalen met slechts een paar stappen en gemakkelijke toegang. Dit verbazingwekkende, natuurlijke fenomeen gecreëerd door regenwater dat langzaam door de kalksteenrots sijpelt en verandert in een zwak koolzuur dat de rots miljoenen jaren geleden geleidelijk oploste. Gibraltar Monkeys & Top of The Rock Vervolgens gaan we naar de top van de Rock, en daar zullen we 2 dingen doen: Het glazen uitkijkplatform genaamd The Skywalk, en de apen bezoeken. De Skywalk is een voormalig militair uitkijkpunt omgevormd tot een ultramodern glazen platform en loopbrug met een spectaculair uitzicht over de Middellandse Zee. Een ononderbroken 360º panoramisch uitzichtpunt. Betreed de 360º-omgeving en krijg een gevoel voor de vrijheid en opwinding die je zult ervaren bij The Skywalk. Vanaf de Skywalk, enkele minuten lopen en we zullen wat tijd doorbrengen met onze beroemde apen in Upper Apes Den (dezelfde hoogte als de kabel) De Barbary Macaque Apes zijn de enige die te vinden zijn op het Europese continent. Ze wonen in het bovenste rotsnatuurreservaat van Gibraltar. The Great Siege Tunnels Vanaf de top van de rots rijden we naar de noordkant van de Rock om de Great Siege Tunnels te bezoeken, iets wat je niet mag missen. Deze site verklaart veel van de geschiedenis van het belegerde Gibraltar. De tunnels werden met de hand uit de rots gehouwen tijdens het Grote Beleg dat plaatsvond tussen 1779-1783. Dit werd gedaan om Gibraltar te verdedigen tegen de Spaanse en Franse troepen die Gibraltar op de Britten probeerden te heroveren. Het Moorse kasteel van Gibraltar Terwijl we door het bovenste rotsnatuurreservaat rijden, bezoeken we het Moorse kasteel - Een middeleeuws fort in Gibraltar dat bestaat uit een aantal gebouwen, het Moorse kasteel staat trots op de oostelijke hoogte van de rots, een trots symbool van de lange en kleurrijke geschiedenis van de Rots van Gibraltar, oorspronkelijk gebouwd in de 1160CE en vervolgens tussen 1309 - 1333 door de Spanjaarden geplunderd. Als we het natuurreservaatpark verlaten, rijden we door het oude centrum van Gibraltar.

Gibraltar: tour met hoogtepunten uit de Tweede Wereldoorlog en fort

5. Gibraltar: tour met hoogtepunten uit de Tweede Wereldoorlog en fort

Voor liefhebbers van militaire geschiedenis is deze rondreis door Gibraltar essentieel. Reist u met een minibus met airconditioning, rijd langs het evacuatiemonument van de Tweede Wereldoorlog en de witte kalkstenen Britse verdedigingsmuur uit Portland, gebouwd in de 18e en 19e eeuw. Ga verder naar King's Bastion, waar generaal Elliott Gibraltar verdedigde tijdens het laatste Grote Beleg. Reis de rots op en krijg een prachtig uitzicht over de Straat van Gibraltar naar Afrika vanaf het fort van Gibraltar. Breng dan wat tijd door met het kijken naar de beroemde berberapen in hun natuurlijke habitat en zie de enige apen die nog in het wild rondzwerven in Europa. Loop door de tunnels van de Tweede Wereldoorlog, waar foto's te zien zijn die het werk van de troepen documenteren. En bezoek het imposante Moorse kasteel, gebouwd door de Moren in 1160 na Christus na hun verovering van Gibraltar in 711 na Christus. De tour eindigt op het Kazemattenplein, ideaal voor diegenen die willen blijven winkelen of willen ontspannen in een lokaal restaurant.

Dagtrip naar Gibraltar vanuit Sevilla

6. Dagtrip naar Gibraltar vanuit Sevilla

Na vertrek uit Sevilla, is de eerste stop op het zuidelijkste punt van de zogenaamde "Europe end"-stad, waar je de vuurtoren kunt bewonderen die gekleurd is met de huiskleuren van de Engelse Trinity, geplaatst op 49 meter boven de zeespiegel. Na een korte sightseeing rond de stad "Europa einde", ga je terug naar de bus waarin je verder gaat met het bezoek aan de volgende halte, de Sint-Michielsgrot. Na een bezoek aan de Sint-Michielsgrot, vervolgt u de reis naar de volgende halte, de omheining van de beroemde lokale apen, de berberapen. Je krijgt de kans om opzij te lopen naar deze apen, omdat ze volledig vrij zijn om rond de rots te gaan. De volgende stop zou de historische wijk "Kazematten" zijn, waar het bezoek zou eindigen. Daarna wordt u teruggebracht naar Sevilla.

Gibraltar: privétour van een halve dag met toegangskaarten

7. Gibraltar: privétour van een halve dag met toegangskaarten

Allereerst bezoeken we de 100 tons Gun. Aan het eind van de 19e eeuw werden vier van deze reuzen gebouwd door de marine-autoriteiten van Groot-Brittannië, met het oog op het veiligstellen van hun bezit, twee werden gebouwd voor Gibraltar en nog eens twee voor Malta. Als we klaar zijn met het 100 ton kanon rijden we naar Europa Point. Deze site is gelegen op het meest zuidelijke punt aan het einde van de Rots van Gibraltar. Op deze locatie ziet u adembenemende uitzichten over de Straat van Gibraltar naar Noord-Afrika, Marokko. Daarna rijden we de bovenste rots op. Onze eerste stop bij het natuurreservaat is The Pillars of Hercules. Vanaf de Pillars rijden we verder het natuurreservaat in en stoppen we bij St Michael's Cave. Die duizenden bezoekers per jaar door zijn enorme grotten ziet dwalen met slechts een paar stappen en gemakkelijke toegang. Vervolgens gaan we naar de top van de rots waar je vanaf de Skywalk adembenemende uitzichten rondom Gibraltar zult zien. Hier sturen we wat tijd met onze apen Vanaf de top van de rots rijden we naar de noordkant van de rots om de Great Siege Tunnels te bezoeken, iets wat je niet mag missen. Deze site verklaart veel van de geschiedenis van het belegerde Gibraltar. De tunnels werden met de hand uit de rots gehouwen tijdens het Grote Beleg dat plaatsvond tussen 1779-1783. Dit werd gedaan om Gibraltar te verdedigen tegen de Spaanse en Franse troepen die Gibraltar op de Britten probeerden te heroveren. Terwijl we door het natuurreservaat van de bovenste rots rijden, bezoeken we het Moorse kasteel - een middeleeuws fort in Gibraltar dat bestaat uit een aantal gebouwen. Het Moorse kasteel staat trots op de oostelijke hoogte van de rots, een trots symbool van de lange en kleurrijke geschiedenis van de Rots van Gibraltar, oorspronkelijk gebouwd in de 1160CE en vervolgens tussen 1309 - 1333 door de Spanjaarden geplunderd. Deze 'Tower of Homage' werd in de 14e eeuw herbouwd door Abu-l-Hasan en vandaag kun je de binnenkant bezoeken van het onlangs gerestaureerde kasteel, verwonder je over die 14e-eeuwse muren en bewonder de prestaties van de eerste stadsbouwers van Gibraltar, de Moren. Als je goed kijkt zie je nog de kanondeuken in de kasteelmuren. In deze Tour rijden we over de landingsbaan van de luchthaven naar de Spaanse grens op slechts enkele meters afstand van Spanje, je zult zelfs de Spaanse douane aan het werk zien. We rijden ook 360 graden rond de kustlijnen van Gibraltar, oost/west, stoppend bij uitkijkpunten en zien gebieden als de Catalaanse baai, enkele Jurassic-zandduinen en de oude stroomgebieden. De Tour afronden waar je maar wilt in Gibraltar

Gibraltar: ultieme privérondrit van een hele dag

8. Gibraltar: ultieme privérondrit van een hele dag

Begeef je op de ultieme tour door Gibraltar en bekijk alle bezienswaardigheden tijdens een autorit van een hele dag, volledig privé voor je groep. Verken het bovenste Rock Nature Reserve, ontdek het 100-tons kanon en kijk ver naar beneden vanaf de top van O'Haras Battery. Begin de weg om een echte Gibraltarees te worden door opgehaald te worden en naar het Upper Rock Nature Reserve te gaan. Geniet van een rondleiding door het gebied en ontdek enkele van de beste bezienswaardigheden, zoals de Catalaanse baai, de pilaren van Hercules, de Sint-Michielsgrot en meer. Neem op eigen kosten een korte lunchpauze en blader door enkele winkels voor souvenirs. Begin dan aan het tweede deel van de tour. Ga naar het hoogste punt van de rots, O'Haras Battery, en voel het gevoel op de top van de wereld te zijn. Ontdek de Skywalk en brutale apen van het gebied, voordat je meer te weten komt over de Great Siege Tunnels, WW2-tunnels en de City Under Siege Exhibition. Als je het park verlaat, passeer je de oude stad en zie je de Spaanse douane aan het werk bij de niet zo verre grens. Bekijk Gibraltar van 360 graden en maak er een dag van die je niet snel zult vergeten.

  • Rondleidingen
  • Avonturen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours

Sitemap Europa Point

Wil je alle activiteiten in Europa Point ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Europa Point

Gemiddelde beoordeling

3.9 / 5

gebaseerd op 82 beoordelingen

Uitstekende gids met veel expertise

Een gemotiveerde, betrokken en zeer attente gids / chauffeur vergezelde ons (we waren een groep van drie personen) door de middag. We hebben veel inzichtelijke informatie ontvangen, deze tour is echt een aanrader. Helaas kon ik niet voor mezelf boeken, maar alleen voor twee personen. Dus ik betaalde twee keer de prijs - dat zou door de organisator moeten worden gewijzigd.

We hebben erg genoten van de tour / onze gids Carlos Plata was absoluut geweldig en omdat hij een inwoner van Gibraltar was, gaf hij veel informatie over het Britse overzeese gebiedsdeel met humor erin. Beveel de tour ten zeerste aan als je tijd beperkt is. Hield van straat Michael's Cave en Europa Point. Nogmaals bedankt. Sonny en Pete Sydney, AUSTRALI.

essentieel

Een volledige excursie, in minder tijd dan geschat, denk ik omdat het feestelijk was en we minder wachttijden hadden, met Peter als een gids die het heel goed uitlegde.

great !! taxi driver CARLOS PLATO took great care of our trip. very helpful for our 84 year old father. highly recommended and especially Carlos

Zeer interessante tour genoten er veel van.

Geweldige klantenservice vanuit het kantoor en de planners