Kies data
Belevingen in

Everglades

Topactiviteiten

Topbezienswaardigheden in Everglades

Everglades: De beste dingen die je niet wil missen

Everglades National Park: tocht met hovercraft en dierenshow

1. Everglades National Park: tocht met hovercraft en dierenshow

Ontdek het Everglades National Park, de grootste subtropische wildernis in de Verenigde Staten. Het heeft een gevarieerd landschap met cruciale leefgebieden voor tal van zeldzame en bedreigde soorten. Het is de locatie bij uitstek om verschillende reptielen, waaronder de Amerikaanse alligator, vogels, schildpadden, herten, wilde zwijnen en zelfs de schuwe floridapanter te zien.  Het moeras wordt vaak met 'de Rivier van Gras' aangeduid, omdat het uitgestrekte vlaktes heeft die vol staan met cladium, dat 1 tot 3 meter boven het wateroppervlak uitsteekt. Het cladium is vaak zo dichtbegroeid dat het alleen mogelijk is om je via natuurlijke waterwegen een weg te banen. De weelderige vegetatie van de Everglades omvat ook mangroven, cipressen, palmen, dennen en een bladerdek van hardhout (kleine eilanden).  Vaar met een hovercraft, die speciaal ontworpen is om in ondiep water en moerasland te kunnen manoeuvreren. Deze hovercraft wordt voortgestuwd door een vliegtuigpropeller, die wordt aangedreven door een vliegtuig- of automotor, voor een snelle en leuke tocht. Het water is op de meeste plekken ondiep genoeg om in te kunnen staan, dus verbaas je niet als je gids tijdens je tocht even snel het water instapt. 

Vanuit Miami: Everglades Park per propellerboot & dierenshow

2. Vanuit Miami: Everglades Park per propellerboot & dierenshow

Vertrek met een gids vanuit Miami om de wilde dieren van Florida te ontdekken. Bezoek het Everglades Holiday Park om te genieten van een 45-minuten durende tocht per propellerboot en een educatieve wildlife show.Profiteer van toegang zonder ticket en ontvang een gratis foto van jouw groep. Ga naar de propellerboot en begin aan jouw rondvaart door de Everglades. Jouw ervaren gids zal je wijzen op alligators, zachte schildpadden en vogels in hun natuurlijke habitat.  Vervolgens kun je een wildlife show bijwonen en alligators van dichtbij bekijken. Leer hoe deze reptielen - die ooit bijna tot uitsterven werden bedreigd - zich dramatisch in aantal hebben hersteld. Ga aan het eind van de show zelfs op de foto met een baby alligator.  Stap op de bus om terug te keren naar Miami.

Everglades Safari Park: Airboat Tour en ingang van het park

3. Everglades Safari Park: Airboat Tour en ingang van het park

Bewonder panoramische uitzichten terwijl je op een unieke en leuke manier door het uitstekende Everglades Safari Park reist. Laat een professionele gids je reis vertellen terwijl je dit unieke landschap van dichtbij leert kennen. Begin je tocht met een luchtboot diep in de mysterieuze wildernis van de natuur. Ontspan terwijl je door een ingewikkeld River of Grass-systeem loopt. Leer meer over de wetlands van je gids terwijl je door deze geheim bewaarde jungle en zijn bewoners manoeuvreert. Ervaar adembenemende panoramische uitzichten terwijl je langs het park glijdt met onderweg stops op dijken. Wees op je hoede voor alligators, schildpadden, herten, wilde zwijnen en wasberen. Ontmoet inheemse flora en andere exotische dieren in het wild in de weelderige vegetatie en rust van de Everglades. Na je 40 minuten durende tocht met de moerasboot kun je tijdens een interactieve Wildlife Nature Show enkele van de dieren die de Florida Everglades naar huis noemen van dichterbij bekijken. Je kunt ook de kronkelende Jungle Trail te voet verkennen, het observatiedek bekijken en andere parkexposities bekijken.

Orlando: airboat door Boggy Creek met opties

4. Orlando: airboat door Boggy Creek met opties

De Central Florida Everglades zijn natuurlijke wonderen die je het beste kunt verkennen met een lokale inwoner die de omgeving kent. Het prachtige landschap en de deskundige begeleiding van je kapitein maken deze ervaring onvergetelijk. Verken nauwe waterwegen in de Central Florida Everglades. Je pauzeert hier en daar voor een poging om hét dier van Florida te spotten, de Amerikaanse alligator. Zie zeldzame en bedreigde vogels door de lucht zweven terwijl de zon je verwarmt en de bries door je haar zoeft. De hele trip door zul je allerlei wilde dieren tegenkomen. Deze tour is ideaal voor groepen en gezinnen die de onverwachte kant van centraal Florida willen onderzoeken. Een langere reis met onze gedetailleerde natuurtour van 1 uur verhoogt het aantal ontmoetingen met wilde dieren, vooral de Amerikaanse alligator, die tot 4,5 meter lang en 450 kilo zwaar kan worden. Je ervaart de natuur direct naast schildpadden, zeearenden, blauwe reigers, herten en een breed scala aan watervogels in hun natuurlijke omgeving. Bekijk ook het Gem Mining Station. Je kunt emmers vol schatten uit Florida kopen en meenemen naar het mijnbouwstation. Ontdek verschillende edelstenen, alligatortanden, haaientanden, rotsen en andere schatten. Er is een extra toeslag voor zakken en emmers voor edelstenen. Er is een restaurant met zitplaatsen binnen of op het terras, waar je voor of na de rondleiding kunt dineren (op eigen kosten).

Everglades National Park: ecotour mangrovetunnels met kajak

5. Everglades National Park: ecotour mangrovetunnels met kajak

Het gebied van de Everglades vormt een enorm en gevarieerd ecosysteem dat het grootste mangrovebos van Noord-Amerika bevat. De unieke meren van de Everglades, die omgeven zijn door mangroven, vormen een toevluchtsoord en broedplaats voor reigers, eenden, kaalkopooievaars, kluten, alligators, lepelaars, otters en allerlei schattige kleine visjes. De ecotour door mangrovetunnels in een kajak in nationaal park Everglades neemt je maar naar de binnenkant van het mangrove-ecosysteem in een stabiele kajak (geen ervaring vereist). Vaar door de verbonden, smalle meren en stromende kreken. Drijf door tunnels in het mangrovebos die ontstaan zijn door de dichte mangrovebegroeiing langs de randen van en zelfs over de verbonden kreken en smalle meren. De mangrovetunnels zorgen voor een surrealistische en mystieke ervaring dankzij zonlicht dat door het bladerdak schijnt, de roerloosheid van de planten in het bos en de geluiden van het bos zelf. Krijg allerlei informatie over de kleurrijke lokale geschiedenis van Everglades National Park en de wonderlijke wilde dieren en planten die er te vinden zijn.

Florida: moerasboottocht Everglades met tentoonstelling

6. Florida: moerasboottocht Everglades met tentoonstelling

Beleef een heus avontuur tijdens een 30 minuten durende moerasboottocht door de Florida Everglades. Bekijk dit fascinerende natuurwonder vanuit een uniek perspectief. Je excursie wordt geleid door een ervaren kapitein. Onderweg luister je naar verhalen over hoe Seminolen en panters ooit samen in deze weelderige wildernis leefden. Terwijl je over het gladde water vaart, vang je ook een glimp op van bedreigde wilde dieren. Laat je inspireren terwijl je de natuur van haar beste kant bekijkt. Vergeet bovendien niet dat alle tickets voor de moerasboot automatisch ook toegang verlenen tot de tentoonstellingsruimtes, waar je allerlei lokale en exotische wilde dieren kunt bekijken.

Orlando: 1,5 uur durend moerasbootavontuur in de Everglades

7. Orlando: 1,5 uur durend moerasbootavontuur in de Everglades

Ontdek Shingle Creek in Centraal-Florida tijdens een 1,5 uur durende tocht op een moerasboot naar de bovenloop van de Everglades in Florida. Je reist terug naar de tijd van voor de stedelijke ontwikkeling en bouw van pretparken in Orlando wanneer je de moerassen van Florida betreedt. Ga naar de plek waar de grootste riviermonding ter wereld begint vanuit een beekje en leg deze prachtige natuur vast met je camera. Luister naar verhalen over de indianen en vroege kolonisten, die hun paden uithouwden door de moerassen. Reis met een moderne boot met 6 zitplaatsen op diverse hoogten, zodat je onbelemmerd uitzicht hebt op de diverse flora en fauna. Je komt door een natuurlijke leefomgeving met weelderige vegetatie en glijdt door de moerassen en wetlands. Je komt door dichte begroeiing, op zoek naar de bedreigde Amerikaanse zeearend, Amerikaanse alligators in verschillende maten, en vele andere diersoorten die in dit grootste subtropische ecosysteem van de continentale Verenigde Staten leven.

Kissimmee: moerasboottocht in de Everglades van 1 uur

8. Kissimmee: moerasboottocht in de Everglades van 1 uur

Ga terug naar het tijdperk dat pretparken nog niet bestonden en ervaar de ongerepte moerassen van Florida tijdens een spannende tocht in een moerasboot. Vertrek vanuit Kissimmee en ontdek Shingle Creek, het grootste estuarium (riviermonding) ter wereld waar het natuurschoon je een pure Florida-ervaring belooft. Terwijl je door de moerassen vaart, vertelt je kapitein verhalen over de Amerikaanse Indianen en de geschiedenis van de vroege kolonisten die zich een weg door de moerassen van centraal Florida gebaand hebben. De ultramoderne boten bieden een perfect uitzicht voor alle passagiers. De veelzijdige flora en fauna houdt alle ogen en camera's zonder twijfel bezig. Ervaar, terwijl je het moeras en de natte prairie verkent, het subtropische klimaat dat de groei van de vegetatie flink bevordert en een natuurlijke leefomgeving creëert voor een verscheidenheid aan diersoorten.

Miami: Big Bus-combi - Everglades, stadstour en boottocht

9. Miami: Big Bus-combi - Everglades, stadstour en boottocht

Geniet van deze driedelige Miami-tour krijg alle must-sees van deze levendige stad te zien. Van een tocht met een luchtboot in de Everglades tot een stadstour door Miami en een boottocht langs "Millionaire's Row", je zult tijdens deze combo-tour vele hoogtepunten zien. Kies de deluxe-optie om ook de Florida Everglades, met een rijke fauna aan exotische vogels, slangen, vissen en schildpadden, te ontdekken. Woon een show met wilde dieren bij en krijg de kans om een jonge alligator vast te houden. Maak daarna een boottocht met een hovercraft over de 'Rivier van gras'. Vervolgens ontdek je de stad Miami. Deze tour gaat langs alle belangrijke plekken, zoals Coconut Grove, Miami Beach en het Art Deco District. Bekijk de woningen van filmsterren en miljonairs en luister naar verhalen over liefde, passie, verraad en zelfs moord. Als laatste ga je op een cruise door Biscayne Bay. Tijdens deze tocht kom je langs de haven van Miami, Fisher Island, de Biscayne Bay en langs de 'Millionaire's Row', een rij van luxe onroerend goed – de verblijfplaats van rijke filmsterren, politici, beroemde sporters en zakenlui. Je krijgt een vertrekschema voor elke ervaring wanneer je aankomt. De rondleidingen kunnen op verschillende dagen worden gevolgd op basis van het verstrekte schema en je hebt 3 dagen om alle activiteiten te ervaren.

Miami: bustour open dak & optie rondvaart & Everglades Show

10. Miami: bustour open dak & optie rondvaart & Everglades Show

Geniet van de zon en verken de levendige stad Miami en haar populaire bezienswaardigheden in een dubbeldekkerbus met open dak waar je in en uit kunt stappen. Verken iconische bezienswaardigheden zoals  Wywood en Lincoln Road en  bezoek de beste bezienswaardigheden van Miami voor zo weinig of zo lang als je wilt.  Boottocht van 1,5 uur door Biscayne Bay (als je die optie hebt geselecteerd) Vaar langs Fisher Island, Miami Beach en de cruiseschepen en vrachtdistricten van de haven van Miami. Ontdek de huizen van de rijke en beroemde inwoners van Miami vanaf het bovendek in de open lucht of het ingesloten lagere dek van je boot. Frisdranken, bier, wijn, cocktails en snacks zijn te koop aan boord.  Kies de deluxe-optie om ook de Florida Everglades, met een rijke fauna aan exotische vogels, slangen, vissen en schildpadden, te ontdekken. Woon een show met wilde dieren bij en krijg de kans om een jonge alligator vast te houden. Maak daarna een boottocht met een hovercraft over de 'Rivier van gras'. Miami Night Tour van 1,5 uur (als je die optie hebt geselecteerd) • Alle belastingen, kosten en toeslagen • Fooien (optioneel) • Ophalen en afzetten bij je hotel • Eten en drinken • Je moet deze voucher overhandigen bij het omwisselpunt om toegang te krijgen tot de bus en boot. Ontdek Miami in je eigen tempo Bezoek de beste bezienswaardigheden en attracties van de stad Geniet van een ontspannende rondvaart en bekijk Miami vanaf de Bay Bekijk alle mustsee-wijken: van Little Havana, South Beach en Coconut Grove tot Downtown Miami en Wynwood Je zult in de gelegenheid zijn om te genieten van je favoriete verleden, of het nu gaat om shoppen op de autovrije straat van Lincoln Road, zonnebaden op één van de beroemdste stranden ter wereld, of misschien genieten van een verfrissend drankje van één van de vele lokale vestigingen langs Ocean Drive. Werkt: tussen 8:40 uur en 17:40 uur. Beleef Miami by night tijdens een panoramische busrit  Classic ticket De City Loop neemt je mee door diverse en unieke delen van Upper Miami. Reis door Midtown met zijn nieuw ontwikkelde winkel-, eet- en woonruimtes voordat je je een weg baant door de straten van Wynwood, beroemd om zijn straatgraffiti en muurschilderingen. Dagticket voor de hop on, hop off-tour en 1 dag gratis De bussen rijden de hele dag door elke 30 minuten. Werkt: tussen 9:15 uur en 17:15 uur. Frequentie: elke 30 minuten   livegidsen Vermakelijke en ervaren Engelssprekende gidsen bieden een spannend en leerzaam commentaar. Je luistert naar fascinerende feiten en verhalen over Miami's tropische geschiedenis, monumenten, multiculturele dynamiek, kenmerkende Art Deco-architectuur en meer. Persoonlijk vooraf opgenomen commentaar is ook beschikbaar op alle bussen met een keuze uit 6 talen (Engels/Spaans/Frans/Duits/Italiaans/Portugees).

Sitemap Everglades

Wil je alle activiteiten in Everglades ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Everglades

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 6.744 beoordelingen

Een zeer verfrissende ervaring in de zomerse hitte. De bootsman beantwoordde alle vragen en nam de tijd om ze te beantwoorden. Naast een jonge, broeierige alligatordame, zagen we ook een alligator vlak langs de boot zwemmen. De dierenshow daarna is een aanrader. Het is het wachten waard!!

Heel leuk, wel maar 2 alligator’s gezien. De man die met de boot vaarde stopte op plekjes en gaf uitleg. Na de tocht nog een toffe show gezien met uitleg en 1 kleine alligator en 1 kleine krokodil, en 1 grote alligator

Super excursie! Gids Stacey was heel vriendelijk en wist ontzettend veel te vertellen over de Everglades, de Indianen en de geschiedenis. Goede communicatie ook vooraf. Absoluut een aanrader

De gidsen vertellen met liefde over de natuur. Informatie en grapjes wisselen elkaar af.

Je bent met twee uur hier wel klaar maar hadden dit niet willen missen.