Everglades National Park

Doorkruis de beroemde wetlands van Florida per moerasboot en spot onder andere alligators en floridapanters.

Everglades National Park: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Everglades National Park: tocht met hovercraft en dierenshow

1. Everglades National Park: tocht met hovercraft en dierenshow

Ontdek het Everglades National Park, de grootste subtropische wildernis in de Verenigde Staten. Het heeft een gevarieerd landschap met cruciale leefgebieden voor tal van zeldzame en bedreigde soorten. Het is de locatie bij uitstek om verschillende reptielen, waaronder de Amerikaanse alligator, vogels, schildpadden, herten, wilde zwijnen en zelfs de schuwe floridapanter te zien.  Het moeras wordt vaak met 'de Rivier van Gras' aangeduid, omdat het uitgestrekte vlaktes heeft die vol staan met cladium, dat 1 tot 3 meter boven het wateroppervlak uitsteekt. Het cladium is vaak zo dichtbegroeid dat het alleen mogelijk is om je via natuurlijke waterwegen een weg te banen. De weelderige vegetatie van de Everglades omvat ook mangroven, cipressen, palmen, dennen en een bladerdek van hardhout (kleine eilanden).  Vaar met een hovercraft, die speciaal ontworpen is om in ondiep water en moerasland te kunnen manoeuvreren. Deze hovercraft wordt voortgestuwd door een vliegtuigpropeller, die wordt aangedreven door een vliegtuig- of automotor, voor een snelle en leuke tocht. Het water is op de meeste plekken ondiep genoeg om in te kunnen staan, dus verbaas je niet als je gids tijdens je tocht even snel het water instapt. 

Miami: Everglades Airboat, dierenshow & bustransfer

2. Miami: Everglades Airboat, dierenshow & bustransfer

Vertrek vanuit Miami op een tour met gids om de wilde dieren van Florida te ontdekken. Bezoek het Everglades Holiday Park om te genieten van een 45-minuten durende tocht per propellerboot en een educatieve wildlife show.Profiteer van toegang zonder ticket en ontvang een gratis foto van jouw groep. Ga naar de propellerboot en begin aan jouw rondvaart door de Everglades. Jouw ervaren gids zal je wijzen op alligators, zachte schildpadden en vogels in hun natuurlijke habitat.  Vervolgens kun je een wildlife show bijwonen en alligators van dichtbij bekijken. Leer hoe deze reptielen - die ooit bijna tot uitsterven werden bedreigd - zich dramatisch in aantal hebben hersteld. Ga aan het eind van de show zelfs op de foto met een baby alligator.  Stap op de bus om terug te keren naar Miami.

Miami: Everglades Safari Park Airboat Tour en parkingang

3. Miami: Everglades Safari Park Airboat Tour en parkingang

Ontdek de flora en fauna van Everglades Safari Park terwijl uw kapiteins tijdens een rondvaart door de ongerepte wateren van het nationale park navigeren. Leer dit unieke landschap van dichtbij kennen met een gids. Geniet van natuurshows, tentoonstellingen, een observatieplatform en een junglepad-promenade. Begin je tocht met een luchtboot diep in de mysterieuze wildernis van de natuur. Ontspan terwijl je door een ingewikkeld River of Grass-systeem loopt. Leer meer over de wetlands van je gids terwijl je door deze geheim bewaarde jungle en zijn bewoners manoeuvreert. Ervaar adembenemende panoramische uitzichten terwijl je langs het park glijdt met onderweg stops op dijken. Wees op je hoede voor alligators, schildpadden, herten, wilde zwijnen en wasberen. Ontmoet inheemse flora en andere exotische dieren in het wild in de weelderige vegetatie en rust van de Everglades. Na je 40 minuten durende tocht met de luchtboot kun je tijdens een interactieve Wildlife Nature Show enkele van de dieren die de Florida Everglades naar huis noemen van dichterbij bekijken. Je kunt ook de kronkelende Jungle Trail te voet verkennen, het observatiedek bekijken en andere parkexposities bekijken.

Vanuit Miami: dagtrip Everglades National Park met hovercraftrit, wildlifeshow & vervoer

4. Vanuit Miami: dagtrip Everglades National Park met hovercraftrit, wildlifeshow & vervoer

Verken het Everglades National Park en zijn gevarieerde flora en fauna terwijl je over kalm water glijdt tijdens een tocht met een luchtboot. Kijk uit voor inheemse vogels en slangen en voel de lucht door je haar blazen terwijl je luistert naar je gids die de geschiedenis van het park uitlegt. Sluit je tour af met een levendige natuurshow. Laat je ophalen bij je accommodatie en reis af naar de prachtige Everglades. Wanneer je aankomt begint je dag in dit fascinerende park pas echt. Ontdek de diverse dieren in de omgeving, zoals vogels, slangen en beren. Bekijk de fascinerende wilde dieren en bijzondere planten terwijl je door het water van het Everglades National Park vaart, een exclusief paradijs voor vele diersoorten. Geniet daarna van een rit met een hovercraft, geleid door deskundigen die je alles vertellen over de verbazingwekkende geschiedenis van dit nationale park. Eindig je dag met een vermakelijke wildlifeshow. Met dagelijkse vertrektijden 's ochtends en 's middags is dit het ideale dagje uit voor de hele familie.

Everglades National Park: ecotour mangrovetunnels met kajak

5. Everglades National Park: ecotour mangrovetunnels met kajak

Het gebied van de Everglades vormt een enorm en gevarieerd ecosysteem dat het grootste mangrovebos van Noord-Amerika bevat. De unieke meren van de Everglades, die omgeven zijn door mangroven, vormen een toevluchtsoord en broedplaats voor reigers, eenden, kaalkopooievaars, kluten, alligators, lepelaars, otters en allerlei schattige kleine visjes. De ecotour door mangrovetunnels in een kajak in nationaal park Everglades neemt je maar naar de binnenkant van het mangrove-ecosysteem in een stabiele kajak (geen ervaring vereist). Vaar door de verbonden, smalle meren en stromende kreken. Drijf door tunnels in het mangrovebos die ontstaan zijn door de dichte mangrovebegroeiing langs de randen van en zelfs over de verbonden kreken en smalle meren. De mangrovetunnels zorgen voor een surrealistische en mystieke ervaring dankzij zonlicht dat door het bladerdak schijnt, de roerloosheid van de planten in het bos en de geluiden van het bos zelf. Krijg allerlei informatie over de kleurrijke lokale geschiedenis van Everglades National Park en de wonderlijke wilde dieren en planten die er te vinden zijn.

Orlando: airboat door Boggy Creek met opties

6. Orlando: airboat door Boggy Creek met opties

De Central Florida Everglades zijn natuurlijke wonderen die je het beste kunt verkennen met een lokale inwoner die de omgeving kent. Het prachtige landschap en de deskundige begeleiding van je kapitein maken deze ervaring onvergetelijk. Verken nauwe waterwegen in de Central Florida Everglades. Je pauzeert hier en daar voor een poging om hét dier van Florida te spotten, de Amerikaanse alligator. Zie zeldzame en bedreigde vogels door de lucht zweven terwijl de zon je verwarmt en de bries door je haar zoeft. De hele trip door zul je allerlei wilde dieren tegenkomen. Deze tour is ideaal voor groepen en gezinnen die de onverwachte kant van centraal Florida willen onderzoeken. Een langere reis met onze gedetailleerde natuurtour van 1 uur verhoogt het aantal ontmoetingen met wilde dieren, vooral de Amerikaanse alligator, die tot 4,5 meter lang en 450 kilo zwaar kan worden. Je ervaart de natuur direct naast schildpadden, zeearenden, blauwe reigers, herten en een breed scala aan watervogels in hun natuurlijke omgeving. Bekijk ook het Gem Mining Station. Je kunt emmers vol schatten uit Florida kopen en meenemen naar het mijnbouwstation. Ontdek verschillende edelstenen, alligatortanden, haaientanden, rotsen en andere schatten. Er is een extra toeslag voor zakken en emmers voor edelstenen. Er is een restaurant met zitplaatsen binnen of op het terras, waar je voor of na de rondleiding kunt dineren (op eigen kosten).

Florida: moerasboottocht Everglades met tentoonstelling

7. Florida: moerasboottocht Everglades met tentoonstelling

Beleef een heus avontuur tijdens een 30 minuten durende moerasboottocht door de Florida Everglades. Bekijk dit fascinerende natuurwonder vanuit een uniek perspectief. Je excursie wordt geleid door een ervaren kapitein. Onderweg luister je naar verhalen over hoe Seminolen en panters ooit samen in deze weelderige wildernis leefden. Terwijl je over het gladde water vaart, vang je ook een glimp op van bedreigde wilde dieren. Laat je inspireren terwijl je de natuur van haar beste kant bekijkt. Vergeet bovendien niet dat alle tickets voor de moerasboot automatisch ook toegang verlenen tot de tentoonstellingsruimtes, waar je allerlei lokale en exotische wilde dieren kunt bekijken.

Miami: Big Bus-combi - Everglades, stadstour en boottocht

8. Miami: Big Bus-combi - Everglades, stadstour en boottocht

Geniet van deze driedelige Miami-tour krijg alle must-sees van deze levendige stad te zien. Van een tocht met een luchtboot in de Everglades tot een stadstour door Miami en een boottocht langs "Millionaire's Row", je zult tijdens deze combo-tour vele hoogtepunten zien. Kies de deluxe-optie om ook de Florida Everglades, met een rijke fauna aan exotische vogels, slangen, vissen en schildpadden, te ontdekken. Woon een show met wilde dieren bij en krijg de kans om een jonge alligator vast te houden. Maak daarna een boottocht met een hovercraft over de 'Rivier van gras'. Vervolgens ontdek je de stad Miami. Deze tour gaat langs alle belangrijke plekken, zoals Coconut Grove, Miami Beach en het Art Deco District. Bekijk de woningen van filmsterren en miljonairs en luister naar verhalen over liefde, passie, verraad en zelfs moord. Als laatste ga je op een cruise door Biscayne Bay. Tijdens deze tocht kom je langs de haven van Miami, Fisher Island, de Biscayne Bay en langs de 'Millionaire's Row', een rij van luxe onroerend goed – de verblijfplaats van rijke filmsterren, politici, beroemde sporters en zakenlui. Je krijgt een vertrekschema voor elke ervaring wanneer je aankomt. De rondleidingen kunnen op verschillende dagen worden gevolgd op basis van het verstrekte schema en je hebt 3 dagen om alle activiteiten te ervaren.

Kissimmee: Ticket voor Boggy Creek Everglades Sunset Airboat Tour

9. Kissimmee: Ticket voor Boggy Creek Everglades Sunset Airboat Tour

Ervaar de opwinding van het kijken naar de zonsondergang in de Everglades met dit airboat-tourticket van Kissimmee. Vaar door West Lake Tohopekaliga terwijl de wetlands 's nachts ontwaken. Blijf veilig met de meegeleverde gehoorbescherming en reddingsvest. Check in voor je tour en stap aan boord van de moerasboot. Terwijl de zon van de hitte van de dag in de avond ondergaat, kijk hoe het vee op zoek gaat naar een plek om te overnachten, enorme zwermen vogels naar hun broedplaatsen vliegen en wezens van de nacht beginnen te verhuizen om te genieten van het koelere weer . Ontdek onveranderd gebied in de wildernis van de Central Florida Everglades. Zoek naar alligators, schildpadden en vogels in hun natuurlijke omgeving. Keer terug naar je startpunt aan het einde van je tour.

Ecoavontuur Everglades: 2 uur in Sawgrass Recreation Park

10. Ecoavontuur Everglades: 2 uur in Sawgrass Recreation Park

Verken de mooie Everglades en ontdek de verscheidenheid aan wilde dieren in het gebied. Begin je avontuur met een 30 minuten durende rit in een airboat door de Florida Everglades. Bezoek de tentoonstelling met reptielen, exotische wilde dieren en 'moerastuin'. De activiteit staat onder leiding van ervaren gidsen, die je onderweg verhalen vertellen over hoe de Seminole (inheems volk) en de florida-panter ooit samen in dit wilde gebied woonden. Ook zul je een glimp opvangen van bedreigde dieren in het wild terwijl je over het glasachtige water scheert.  Je avontuur omvat een bezoek aan de tentoonstelling Exotic Wildlife, die ernaar streeft het publiek te informeren over bedreigde diersoorten zoals de panter uit Florida, luipaarden, wolven en ook een aantal verrassende kleinere zoogdieren. Een andere organisatie brengt elke dag verschillende dieren naar het park voor een bezoek en de verzorgers beantwoorden graag je vragen over deze vriendelijke dieren. Bekijk een originele dinosauriër: de alligator. Bij de reptielententoonstelling kun je tientallen soorten zien die wel of juist niet voorkomen in Florida. Naast vriendelijke schildpadden en iguana's kun je leren over de kannibaal - een alligator van bijna 500 kilo. De verzorgers tonen je graag hoe deze dieren in het wild leven en overleven. Er zijn ook een aantal soorten varanen en geredde exotische slangen en je mag een baby-alligator vasthouden.

Topactiviteiten

Sitemap Everglades National Park

Wil je alle activiteiten in Everglades National Park ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Everglades National Park

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 5.901 beoordelingen

Onze gids Kat vertelde ons leuke en begrijpelijke dingen over de alligators en flora en fauna van de bergen voor en tijdens de tocht met de luchtboot! We hadden geluk en zagen zelfs twee alligators van dichtbij tijdens onze rit! De daaropvolgende "dierenshow" met John was goed gedaan, met veel informatie en een open oor voor vragen achteraf. Altijd mijn plezier!

De tour door de Everglades was heel leuk. Captain Erik (of Captain Babyface, hoe hij zichzelf noemde ;-) ) is een super leuke gids en is erg enthousiast. Hij doet er echt alles aan om wildlife te spotten en dat is gelukt ook! Een boottour door de Everglades is zeker aan te raden om te doen.

We kochten het kaartje voor 3 activiteiten. Dat was ongeveer € 39. Daarmee deden we een hop on hop of tour, een salsacursus en het Artechhouse. De salsa-avond alleen al zou € 79 per persoon hebben gekost. Dus als je veel wilt beleven, is het de moeite waard om de pas te kopen.

De tocht met de airboat was erg leuk. We hebben een alligator gezien. Daarna kregen we veel interessante informatie over de dieren in de Everglades.

Zeer goede activiteit, voor een leuke plek erg vermakelijk?