Datums kiezen

Ontdek het beste van
Évora

Onze aanbevelingen voor Évora

Vanuit Lissabon: dagexcursie naar Évora en de megalieten

1. Vanuit Lissabon: dagexcursie naar Évora en de megalieten

Ontdek de geschiedenis van Portugal tijdens een rondreis door Évora en de megalieten van de Cromeleque dos Almendres. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Lissabon, begeef je je naar Évora, de historische hoofdstad van de Alentejo. Begin de dag met een rondleiding door de Almendres Cromlech. Dit megalithische complex is ouder dan Stonehenge en onthult enkele geheimen van oude beschavingen en hun kennis van astronomie. Bewonder de cirkel van stenen, op mysterieuze wijze uitgelijnd met de zon en de sterren. Verken vervolgens het door UNESCO beschermde stadscentrum van Évora. Zie overblijfselen uit de Romeinse tijd tot de renaissancetijd. Bezoek de tempel van Diana en leer hoe kurk wordt gewonnen uit kurkeiken. Bezoek de middeleeuwse kathedraal van Évora en klim naar het dak om de gouden vlaktes rond de stad te bewonderen. Ga verder naar de renaissancekerk van St. Franciscus om de kapel van botten te zien, bedekt met menselijke schedels en botten, voordat je terugkeert naar Lissabon.

Vanuit Lissabon: Évora en Monsaraz Dagtour met Wijnproeverij

2. Vanuit Lissabon: Évora en Monsaraz Dagtour met Wijnproeverij

Vertrek op uw dagtour vanuit Lissabon en ontdek een van de mooiste delen van het Portugese platteland. Baan je een weg door Alentejo met zijn prachtige vlaktes vol met olijfbomen, wijngaarden en kurkeiken. Maak uw eerste stop bij Évora, een Unesco-werelderfgoed en een van de best bewaarde middeleeuwse steden. Volg een rondleiding in de Romeinse tempel, een van de best bewaarde Romeinse bouwwerken op het Iberisch schiereiland. Je gids zal je ook rondleiden in de onmisbare Chapel of Bones. Neem de tijd om de sierlijke architectuur van de kathedraal van Évora te bewonderen. Je tweede stop is het sierlijke middeleeuwse dorp Monsaraz, een van de oudste in Portugal en gebouwd binnen de muren van een kasteel. Proef een van de beste wijnen van Portugal met uitzicht op een van de grootste kunstmatige meren van Europa. Keer aan het einde van een volledige dag sightseeing terug naar Lissabon.

eSIM Europa en het Verenigd Koninkrijk voor reizigers

3. eSIM Europa en het Verenigd Koninkrijk voor reizigers

Of je nu het Verenigd Koninkrijk verkent of op een Europees avontuur in meerdere landen gaat, met een eSIM-kaart ben je altijd verbonden. Geniet van onmiddellijke mobiele levering en dekkingsopties van 1 tot 30 dagen met 500 MB tot 10 GB. Deze eSIM is ideaal voor moderne reizigers die gebruik maken van apparaten zoals de iPhone of andere smartphones die de eSIM-functie ondersteunen. Geniet van het gemak van prepaid dekking op alle grote Europese bestemmingen met ononderbroken connectiviteit en zonder verrassingen. Deze eSIM dekt de volgende locaties: Oostenrijk (Österreich) België (Belgien) Bulgarije (Bulgarien) Cyprus (Zypern) Kroatië (Kroatien) Denemarken (Dänemark) Estland Finland (Finnland) Frankrijk (Frankreich) Duitsland (Deutschland) Griekenland (Griechenland) Hongarije (Ungarn) Ierland (Irland) IJsland (Island) Italië (Italien) Letland (Lettland) Litouwen (Litauen) Luxemburg (Luxemburg) Malta Noorwegen Nederland (Niederlande) Polen Portugal Slowakije (Slowakei) Slovenië (Slowenien) Spanje (Spanien) Verenigd Koninkrijk (Vereinigtes Königreich) Tsjechische Republiek (Tschechische Republik) Roemenië (Rumänien) Zweden (Schweden) Zwitserland (Schweiz) Oekraïne

Lissabon: Évora-wijntour van een hele dag

4. Lissabon: Évora-wijntour van een hele dag

Verken het culturele wandtapijt van Évora, de hoofdstad van de provincie Alentejo, en een UNESCO-werelderfgoed. Rijd door een rustiek landschap van olijf- en kurkbomen en reis 130 km ten zuiden van Lissabon om de buitenste wijngaarden van deze goed bewaarde schat te bereiken. Loop door de witgekalkte oude binnenstad om de beroemdste bezienswaardigheid van Évora, de Romeinse tempel, te bezoeken. De grote Korinthische zuilen dateren uit de eerste eeuw, de tijd van keizer Augustus. Een andere adembenemende stop is de kathedraal van Évora, een van de belangrijkste gotische monumenten in Portugal. Daarna gaan we naar de Sint-Franciscuskerk met de "Bones Chapel", of Capela dos Ossos, die volledig is versierd met menselijke botten. Wandel daarna door de markt van Évora om de kleurrijke en smakelijke ingrediënten te bewonderen die zijn gebruikt om enkele van de meest fantastische gerechten van Portugal te maken. Bezoek 's middags een van de belangrijkste wijnkelders van Portugal. Proost op de dag met een voorproefje van heerlijke wijnen.

Marmeren Tour in Vila Viçosa

5. Marmeren Tour in Vila Viçosa

De tour begint in het centrum van Vila Viçosa, de Portugese marmerhoofdstad. Het is een van de mooiste dorpen van het land en overal is marmer te vinden. Sluit je aan bij onze lokale gids die je kennis laat maken met de hele wereld van marmer: van de grondselectiestrategieën tot een uitstekende verscheidenheid aan uiteindelijke kunstwerken die je overal kunt zien. Op ons hoofdkantoor krijg je een introductie in de marmerwereld in het Marble Interpretive Center, waar geologie, aardrijkskunde en geschiedenis thema's zullen zijn. Hier krijgt u ook een duidelijk beeld van het belang van de marmerindustrie voor de lokale gemeenschap, niet alleen vanuit economisch oogpunt, maar vooral ook vanuit sociaal oogpunt. Leer daarna, terwijl je naar de industrie gaat, ook waarom er zo'n onvergetelijk en uniek landschap is dat volledig is gevormd door de opening van de marmergroeven door de eeuwen heen. Het is tijd om alle schoonheid van dit zeer unieke landschap in je op te nemen. Vervolgens is het tijd om de sites van de marmerindustrie te verkennen en ervan te genieten met een bezoek aan een paar steengroeven waar u de marmerwinning zult zien plaatsvinden en de gebruikte machines zult identificeren, maar ook de gevaren die ermee gepaard gaan. Zodra marmer niet direct na de extractie klaar is om te worden aangebracht, bezoekt u ook een fabriek waar het marmer de definitieve vormen krijgt voordat het wordt aangebracht of naar de markt wordt gestuurd om te worden verkocht. Last but not least, aangezien marmer het perfecte materiaal kan zijn om vorm te geven aan een meesterwerk, moet u zeker een bezoek brengen aan de werkplaatsen van ambachtslieden om de handgemaakte vormgeving van het marmer te zien terwijl u versteld staat van enkele werkelijk overweldigende meesterwerken van marmerkunst. De verschillende kleuren van Portugees marmer worden gewaardeerd sinds de Romeinen de heersers waren van het Iberisch schiereiland, en sindsdien werd het Alentejo-marmer gebruikt en naar de hele wereld geëxporteerd, voornamelijk vanuit de steengroeven van dit kleine maar gezellige stadje genaamd Vila Viçosa.

Évora: begeleide wandeling met verhalen en legendes

6. Évora: begeleide wandeling met verhalen en legendes

De passie die we voelen voor de stad stelt ons in staat om meer dan 45 verhalen samen te stellen die hier zijn gebeurd. Verhalen over haat en liefde, moed en vaardigheid, vriendschap en familie. Verhalen over onze stad die haar gemaakt heeft tot wat ze nu is. Curiositeiten van het oude dagelijkse leven, dat werd een traditie. Legenden die werkelijkheid werden. Verhalen over de meest voorkomende stervelingen tot de belangrijkste persoonlijkheden uit de Portugese geschiedenis. Évora is een van de belangrijkste steden van Portugal geweest, begeerd door andere landen. We zullen de meest interessante mysteries onthullen die niet worden verteld tijdens een typische stadstour door Évora. Laten we door de straten lopen terwijl we de schoonheid van de stad vastleggen. We stoppen op sommige plaatsen om je te vertellen wat daar is gebeurd, of welk verband die site heeft met het verhaal waarvan we willen dat je het weet. We kunnen wel of niet de meest bekende monumenten betreden; we hebben geen scripttour. We willen dat je van de stad geniet terwijl je haar op een meer diepgaande manier leert kennen. Dit is een unieke, ontspannen en onvergetelijke manier om Évora te bezoeken, de stad waar de stenen geschiedenis voortbrengen.

Monsaraz en wijnrondleiding vanuit Évora

7. Monsaraz en wijnrondleiding vanuit Évora

Vertrekkend vanuit Évora, duurt het ongeveer 4 uur om het geweldige dorp Monsaraz te bezoeken. Dwaal door de straten en geniet van het adembenemende uitzicht op dit dorp op een heuveltop. Betreed een tijdcapsule die je eeuwen terugvoert. Onderweg stopt de tour in San Pedro do Corval, een pottenbakkersdorp. Kom langs bij een pottenbakkerij in familiebezit en heb een geweldige kans om met de lokale bevolking om te gaan en meer te weten te komen over keramiek. Ga daarna niet naar huis zonder unieke wijnen van een lokale wijnboer te hebben geproefd.

Vanuit Lissabon: Dagtour in kleine groep naar Évora en Arroiolos

8. Vanuit Lissabon: Dagtour in kleine groep naar Évora en Arroiolos

We willen je meenemen in een tijdmachine en een paar eeuwen geleden terugkomen, want onze eerste stop is de voormalige Romeinse stad Évora, een UNESCO-werelderfgoedlocatie sinds 1986, met Romeinse, Visigotische, islamitische en Portugese invloeden. In Évora kruist de geschiedenis ons in elke hoek, in deze grote puzzel van historische monumenten met meer dan 1000 jaar oud. De wandeltocht begint bij de kerk van São Francisco en de Bones Chapes, een van de must see plekken in Évora. Op weg naar het middeleeuwse hart van de stad, waar de kathedraal (de grootste van Portugal) te vinden is, maar ook enkele antieke getuigenissen zoals de Romeinse tempel en de Romeinse baden. Er zal ook tijd zijn voor een olijfolieproeverij, vrije tijd om te winkelen en te lunchen … sla in ieder geval het lokale eten over. Absoluut niet om de Europese Culturele Hoofdstad van 2027 over te slaan. We eindigen deze dag met een bezoek aan de hoofdstad van het Portugese handwerk Tapijten, proeverij van wijn, olijfolie en lokale pasteitjes.

Évora privé wandeltour

9. Évora privé wandeltour

Welkom in Évora, een middeleeuwse stad boordevol geschiedenis en charme! Als lokale gids en gepassioneerde liefhebber van deze stad neem ik je graag mee op reis om de meest waardevolle plekken te ontdekken. Tijdens de tour word je getrakteerd op spannende verhalen en fascinerende legendes die het roemrijke verleden van Évora tot leven brengen. Maak je klaar om de betoverende geplaveide straten te verkennen die eeuwenlang geheimen hebben bewaard. Ik zal de verhalen achter enkele monumenten met je delen en de opmerkelijke gebeurtenissen en personages onthullen die de identiteit van dit middeleeuwse wonder hebben gevormd. Terwijl we door de historische steegjes slenteren, voelt u de unieke sfeer van Évora, ondergedompeld in zijn rijke cultuur en tradities. Bij elke stap ontrafelen we verborgen geheimen en intrigerende curiositeiten die alleen een lokale gids kan bieden. Maak van de gelegenheid gebruik om prachtige foto's te maken en onvergetelijke herinneringen te creëren. Mis de kans niet om de meest waardevolle plekjes van de stad te ontdekken terwijl u wordt betoverd door spannende verhalen en boeiende legendes. Laten we samen Évora verkennen en in zijn rijke geschiedenis duiken! Neem contact op om uw rondleiding te boeken en een persoonlijk en authentiek geleid bezoek te verzekeren.

Évora: zelfgeleide stadsverkenning telefoonspel

10. Évora: zelfgeleide stadsverkenning telefoonspel

Ontdek Evora in je eigen tijd met een verkenningsspel op je telefoon. Los fascinerende raadsels op en volg aanwijzingen om de verborgen geschiedenis van deze prachtige stad te ontdekken. Leer meer over veertien verschillende locaties, waaronder de kathedraal van Évora. Zoek in je eentje of race tegen je vrienden door het centrum van de stad dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Vind je weg naar de Templo Romano Évora en de gruwelijke Chapel of Bones. Je kunt raden waar het van gemaakt is om die naam te krijgen.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Évora

Alle activiteiten

105 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Évora

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Évora?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Alentejo (gebied)

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Évora?

Andere activiteiten in Évora

Wil je alle activiteiten in Évora bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Évora

Gemiddelde beoordeling

4.6
(398 beoordelingen)

Uitgebreide reis met bezoek aan megalieten, Evora en kurkfabriek. Een gebied in Portugal dat het ontdekken waard is. De kleine groepsreis is de beste manier om te gaan. Meer waarde en intiem. Onze gids Phillip was uitstekend! Leuke en leerzame dag. Zo blij dat ik deze heb geboekt.