Kies data

Dingen om te doen Évora

Wat je niet wil missen in Évora

Vanuit Lissabon: dagexcursie naar Évora en de megalieten

1. Vanuit Lissabon: dagexcursie naar Évora en de megalieten

Verken de geschiedenis van Portugal tijdens een dagvullende excursie naar Évora en de megalieten van de Cromeleque dos Almendres. Je wordt opgehaald bij je hotel en naar Évora gebracht, de historische hoofdstad van de Alentejo. In het stadshart dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat vind je bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd tot aan de renaissance. Ga bijvoorbeeld naar de Tempel van Diana, die uit de 1e eeuw na Christus dateert. Daarna kun je de Kapel van de Botten (Capela dos Ossos) in de renaissancistische São Francisco-kerk bekijken. Kijk je ogen uit op deze mooie maar ietwat lugubere plek waar de muren versierd zijn met menselijke schedels en botten. Laat je daarna rondleiden door de Kathedraal van Évora en beklim ook het dak, want hier heb je een mooi uitzicht over de gouden vlaktes rond de stad. Na Évora is het tijd voor de Romeinse Villa van Tourega, ver verwijderd van de toeristische route. Anta Grande do Zambujeiro is je volgende indrukwekkende bestemming. Deze megalithische dolmen (tombe) is de grootste en belangrijkste op het Iberische schiereiland. Op de weg ernaartoe bekijk je ook de kleinere dolmen Anta da Tourega. Sluit je dag mooi af met een rondleiding door de Almendres Cromlech. Dit megalietencomplex is ouder dan Stonehenge en is de sleutel tot een aantal geheimen rondom eeuwenoude beschavingen en hun kennis van de astronomie. De stenencirkel is indrukwekkend om te zien en correspondeert op mysterieuze wijze met de stand van de zon en de sterren.

Vanuit Lissabon: Évora en Monsaraz-dagtour met wijnproeverij

2. Vanuit Lissabon: Évora en Monsaraz-dagtour met wijnproeverij

Ga op een dagtour vanuit Lissabon en ontdek een van de meest schilderachtige delen van het platteland van Portugal. Baan je een weg door Alentejo met zijn prachtige vlaktes vol met olijfbomen, wijngaarden en kurkeiken. Maak uw eerste stop bij Évora, een Unesco-werelderfgoed en een van de mooiste bewaard gebleven middeleeuwse steden. Volg een rondleiding door de Romeinse tempel, een van de best bewaarde Romeinse bouwwerken op het Iberisch schiereiland. Je gids leidt je ook rond in de niet te missen Chapel of Bones. Neem de tijd om de sierlijke architectuur van de kathedraal van Évora te bewonderen. Je tweede stop is het sierlijke middeleeuwse dorp Monsaraz, een van de oudste in Portugal en gebouwd binnen de muren van een kasteel. Proef een van de beste wijnen van Portugal met uitzicht op een van de grootste kunstmatige meren van Europa. Aan het einde van een volledige dag sightseeing, keert u terug naar Lissabon. Trakteer uzelf en uw familie of vrienden op een privéervaring met ophalen en wegbrengen bij uw accommodatie in Lissabon, Cascais of Ericeira. Als alternatief kunt u kiezen voor een ervaring met een kleine groep en uw gids ontmoeten buiten een van de twee centrale hotels.

Lissabon: Évora-wijntour van een hele dag

3. Lissabon: Évora-wijntour van een hele dag

Verken het culturele wandtapijt van Évora, de hoofdstad van de provincie Alentejo, en een UNESCO-werelderfgoed. Rijd door een rustiek landschap van olijf- en kurkbomen en reis 130 km ten zuiden van Lissabon om de buitenste wijngaarden van deze goed bewaarde schat te bereiken. Loop door de witgekalkte oude binnenstad om de beroemdste bezienswaardigheid van Évora, de Romeinse tempel, te bezoeken. De grote Korinthische zuilen dateren uit de eerste eeuw, de tijd van keizer Augustus. Een andere adembenemende stop is de kathedraal van Évora, een van de belangrijkste gotische monumenten in Portugal. Daarna gaan we naar de Sint-Franciscuskerk met de "Bones Chapel", of Capela dos Ossos, die volledig is versierd met menselijke botten. Wandel daarna door de markt van Évora om de kleurrijke en smakelijke ingrediënten te bewonderen die zijn gebruikt om enkele van de meest fantastische gerechten van Portugal te maken. Bezoek 's middags een van de belangrijkste wijnkelders van Portugal. Proost op de dag met een voorproefje van heerlijke wijnen.

Megalithische en Cork Forest-rondleiding vanuit Évora

4. Megalithische en Cork Forest-rondleiding vanuit Évora

Deze tour begint met een zeer interessante en onverwachte rit door een kurkeikenbos, in het Portugees, de Montado. Een cultureel erfgoed dat is nagelaten door de oudste generaties en ons een voorbeeld geeft van een bijna perfecte balans tussen natuur en mens. Vervolgens de zeer beroemde Cromlech van Almendre, door de lokale bevolking beschouwd als de meest mysterieuze plaats in de regio. De waarheid is dat tot nu toe niemand ons een exacte uitleg kan geven over de redenen waarom deze plek bestaat. We zullen de meest bekende theorieën doornemen. Deze staande stenen kunnen ons een ander inzicht geven over ons bestaan. De manier waarop de mensheid is geëvolueerd en hoe belangrijk sommige dingen zijn die we tegenwoordig als eenvoudig beschouwen. We zullen 3 megalithische sites bezoeken en omdat al onze tours anders zijn, hebben we misschien tijd om naar de Romeinse tijd te gaan en een authentieke Romeinse ruïne te bezoeken. Tijdens deze tour heb je de mogelijkheid om in slechts een paar uur tijd de stad uit te gaan en te genieten van de natuur en cultuur.

Monsaraz en wijnrondleiding vanuit Évora

5. Monsaraz en wijnrondleiding vanuit Évora

Vertrekkend vanuit Évora, duurt het ongeveer 4 uur om het geweldige dorp Monsaraz te bezoeken. Dwaal door de straten en geniet van het adembenemende uitzicht op dit dorp op een heuveltop. Betreed een tijdcapsule die je eeuwen terugvoert. Onderweg stopt de tour in San Pedro do Corval, een pottenbakkersdorp. Kom langs bij een pottenbakkerij in familiebezit en heb een geweldige kans om met de lokale bevolking om te gaan en meer te weten te komen over keramiek. Ga daarna niet naar huis zonder unieke wijnen van een lokale wijnboer te hebben geproefd.

Vila Viçosa: rondleiding door marmerkunst en archeologie

6. Vila Viçosa: rondleiding door marmerkunst en archeologie

Begin de tour in het centrum van Vila Viçosa, de Portugese marmerhoofdstad. Het is een van de mooiste dorpen van het land en overal is marmer te vinden. Sluit je aan bij een lokale gids die je kennis laat maken met de hele marmerindustrie: van de grondselectiestrategieën tot een verscheidenheid aan uiteindelijke kunstwerken. Ontdek waarom er zo'n onvergetelijk en uniek landschap is dat volledig is gevormd door de opening van de marmergroeven door de eeuwen heen. Bezoek dan een steengroeve en zie de marmerwinning plaatsvinden en merk op hoe gevaarlijk het is. Omdat het marmer na de extractie nog niet klaar is om te worden toegepast, kunt u ook een bezoek verwachten aan een van de vele fabrieken waar het marmer de definitieve vorm krijgt voordat het naar de markt wordt gestuurd. Je bezoekt ook een ambachtelijke werkplaats om de handgemaakte vormgeving van het marmer te bekijken. De verschillende kleuren van Portugees marmer worden gewaardeerd sinds de Romeinen de heersers waren van het Iberisch schiereiland, en sindsdien werd het Alentejo-marmer gebruikt en naar de hele wereld geëxporteerd, voornamelijk vanuit de steengroeven van dit kleine maar gezellige stadje.

Van Lissabon: Évora Portugees erfgoed dagtour met kleine groepen

7. Van Lissabon: Évora Portugees erfgoed dagtour met kleine groepen

We willen je meenemen in een tijdmachine en een paar eeuwen geleden terugkomen, aangezien onze eerste stop 7000 jaar geleden is bij de Almendres Cromlech. Het volgende is de voormalige Romeinse stad Évora, een UNESCO-werelderfgoed sinds 1986, met Romeinse, Visigotische, islamitische en Portugese invloeden. In Évora kruist de geschiedenis ons in elke hoek, in deze grote puzzel van historische monumenten van meer dan 1000 jaar oud. De wandeltocht begint bij de kerk van São Francisco en de Bones Chapes, een van de must-see plekken in Évora. Op weg naar het middeleeuwse hart van de stad waar de kathedraal (de grootste in Portugal) te vinden is, maar ook enkele antieke getuigenissen zoals de Romeinse tempel en de Romeinse baden. Er zal ook tijd zijn voor een olijfolieproeverij, vrije tijd om te winkelen en te lunchen … sla in ieder geval het lokale eten over. Culturele Hoofdstad van Europa in 2027 zeker niet overslaan.

Van Lissabon: Evora en Monsaraz Tour met transfer

8. Van Lissabon: Evora en Monsaraz Tour met transfer

Laat de sfeer van de grote stad Lissabon achter je en reis voor een dag naar het Portugese platteland. Doe mee met deze rondleiding om twee traditionele steden te bezoeken en een glimp op te vangen van de lokale cultuur en levensstijl. Reis terug naar de middeleeuwen terwijl je door Evora en Monsaraz slentert. Begin de dag door Lissabon uit te rijden en maak van deze gelegenheid gebruik om te stoppen bij het iconische heiligdom van Christus de Koning. Kom aan in Evora om omringd te worden door middeleeuwse straten, paleizen en prachtige typische huizen. Wandel door het historische centrum en andere nabijgelegen bezienswaardigheden. Reis daarna naar de grens tussen Portugal en Spanje om het kasteel van Monsaraz te ontdekken. Verken dit ongelooflijke oude gebouw en maak een tocht door de charmante straten van de stad, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op de Alentejo-vlaktes voordat je terugkeert naar Lissabon.

Évora: begeleide wandeling met verhalen en legendes

9. Évora: begeleide wandeling met verhalen en legendes

De passie die we voelen voor de stad stelt ons in staat om meer dan 45 verhalen samen te stellen die hier zijn gebeurd. Verhalen over haat en liefde, moed en vaardigheid, vriendschap en familie. Verhalen over onze stad die haar gemaakt heeft tot wat ze nu is. Curiositeiten van het oude dagelijkse leven, dat werd een traditie. Legenden die werkelijkheid werden. Verhalen over de meest voorkomende stervelingen tot de belangrijkste persoonlijkheden uit de Portugese geschiedenis. Évora is een van de belangrijkste steden van Portugal geweest, begeerd door andere landen. We zullen de meest interessante mysteries onthullen die niet worden verteld tijdens een typische stadstour door Évora. Laten we door de straten lopen terwijl we de schoonheid van de stad vastleggen. We stoppen op sommige plaatsen om je te vertellen wat daar is gebeurd, of welk verband die site heeft met het verhaal waarvan we willen dat je het weet. We kunnen wel of niet de meest bekende monumenten betreden; we hebben geen scripttour. We willen dat je van de stad geniet terwijl je haar op een meer diepgaande manier leert kennen. Dit is een unieke, ontspannen en onvergetelijke manier om Évora te bezoeken, de stad waar de stenen geschiedenis voortbrengen.

Kurksafari in een klassieke Land Rover, met optionele lunch

10. Kurksafari in een klassieke Land Rover, met optionele lunch

De boerderij die je bezoekt is een paradijs voor wandelaars, avonturiers en wijnliefhebbers. Verken deze wereld van glooiende heuvels, kurkbossen, olijfboomgaarden en wijngaarden in een landschap dat af en toe wordt onderbroken door een middeleeuws fort of een verlaten kapel. Al zes generaties lang verdienen de familie-eigenaren hun brood op het landgoed in de Alentejo met een oppervlakte van 1.400 hectare door kurkbossen duurzaam te beheren, schapen te fokken en heerlijke wijnen te maken. Je bent van harte uitgenodigd om de vreugde van hun leven te delen en de schoonheid van het omliggende platteland te zien. Als natuurliefhebber en vogelaar word je hier zeker niet teleurgesteld. Met een beetje geluk zie je een Egyptische mangoest, een trap, everzwijn, hop, bijeneter, dwergarend en nog veel meer diersoorten. Bij aankomst maak je kennis met de gids, Joana. Begin met een lekker kopje thee, koffie of een verfrissend drankje. Dan neemt de gids je mee op een prachtige, twee uur durende Jeep-tour in een klassieke Land Rover naar de diepste delen van het kurkbos. Tijdens de tour zal ze alles uitleggen over de kurkbomen en de kurkcyclus (het strippen van de kurk, de opslag en de kurkproductie). Ook kom je meer te weten over de lokale fauna en flora, wijngaarden, Iberische varkensmesterij, olijfgaarden en alle boerderijactiviteiten. Als je terugkeert naar het wijnhuis, breng je een bezoek aan de winkel waar je de mooiste producten kunt vinden, waaronder kurken handwerk, olijfolie, en natuurlijk de wijnen. Geniet vervolgens van een traditioneel driegangendienr van een kurkproducent in een rustig, door een familie gerund restaurant. Daarna is het tijd om naar huis te gaan met de mooiste herinneringen aan de Alentejo op zak.

Beschikbare activiteiten

45 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 3

Veelgestelde vragen over Évora

Welke topattracties zijn een must-see in Évora?

Évora: wat zijn de beste betaalbare dingen om te doen?

Andere activiteiten in Évora

Wil je alle activiteiten in Évora ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.