Kies data

Eyjafjallajökull

Eyjafjallajökull: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: tour wilde watervallen, zwart strand & gletsjer

1. Reykjavik: tour wilde watervallen, zwart strand & gletsjer

Dompel jezelf onder in het unieke natuurlijke landschap van IJsland tijdens een rondleiding langs de zuidkust van het eiland. Bezoek gletsjers, het zwarte strand van Reynisfjara, de Eyjafjallajökull-gletsjervulkaan en verschillende watervallen. Maak een schilderachtige wandeling rond de blauwe ijsgletsjer op de Solheimajokull-gletsjer. Begin met een bezoek aan de twee grote watervallen van de zuidkust, Seljalandsfoss en Skógafoss, en de minder bekende watervallen Glufrabui en Irafoss. Terwijl je verder rijdt, rijd je onder de grote Eyjafjallajökull-gletsjervulkaan en de Mýrdalsjökull-gletsjerkap door.   Als je voor de optie met de gletsjerwandeling hebt gekozen (beschikbaar op geselecteerde data van april tot en met oktober), begin je aan een optionele gletsjerwandeling van ongeveer 1,5 uur en kun je de Solheimajokull-gletsjer van dichterbij bekijken.  Nog iets verder ligt het zwarte strand van Reynisfjara, waar de zee op het zwarte zand en de hexagonale basaltzuilen slaat en opgestapelde rotsen boven de omgeving uittorenen. Zie twee vulkanen en ontdek vijf indrukwekkende watervallen. Bezoek Reynisfjara en sta oog in oog met dreigende gletsjers.

IJsland: dagtrip langs zuidkust, Black Beach en watervallen

2. IJsland: dagtrip langs zuidkust, Black Beach en watervallen

Reis door de landbouwgebieden in het zuiden van IJsland en ervaar het land van vuur en ijs uit de eerste hand. Tijdens deze dagtocht (9 uur) kom je zwarte zandstranden tegen, donderende watervallen, krachtige vulkanen en majestueuze gletsjers. Dit prachtige natuurlijke landschap is door de eeuwen heen gevormd door de gecombineerde activiteit van gletsjers en vulkanen. Je bewondert de regenbogen bij de Skógafosswaterval en maakt een wandeling over het zwarte zandstrand Reynisfjara met zijn omliggende basaltkolommen. Volgens de IJslandse legende zijn de kolommen eigenlijk ondeugende trollen, die door de rijzende zon in steen veranderd zijn. Loop achter de Seljalandsfoss-watervallen terwijl je kliffen en grotten ziet.

IJsland: 3-daagse Golden Circle, zuidkust en gletsjertour

3. IJsland: 3-daagse Golden Circle, zuidkust en gletsjertour

Ervaar de schoonheid van Zuid-IJsland tijdens deze driedaagse rondleiding vanuit Reykjavik. Verken de Gouden Cirkel, slaap in het dorp Hveragerði en bewonder de kracht van Geysir Strokkur. Bekijk de golven tegen het zwarte zandstrand van Reynisfjara en ontspan met een optionele cruise op de Jökulsárlón-gletsjerlagune. Dag 1: Begin je tour met een bezoek aan de hoogtepunten van de Golden Circle. Bezoek Thingvellir National Park waar je met één voet in Europa en één in Amerika kunt staan. Bekijk vervolgens Gullfoss, een van de meest indrukwekkende watervallen van IJsland, en bewonder de Geysir Strokkur die elke 5-10 minuten uitbarst. Ontdek het Marsachtige landschap van Kerið, een magisch kratermeer met schitterend blauwgroen water omgeven door felrode aarde. Breng de nacht door in het dorp Hveragerði voordat u de volgende dag aan de zuidkust begint. Bezoek het geothermische park en probeer brood gebakken in de hete grond, kook eieren of ontspan gewoon in de modderbaden. Dag 2: Bezoek de twee grote watervallen van de zuidkust, Seljalandsfoss en Skógafoss, evenals de minder bekende waterval van Glufrabui. Rijd onder de grote Eyjafjallajökull-gletsjervulkaan naar de Mýrdalsjökull-gletsjerkap, waar u kunt genieten van een optionele gletsjerwandeling. Sluit je tweede dag af op het iconische strand van Reynisfjara, waar de zee op het zwarte zand neerstort. Bewonder de grote, zeshoekige basaltkolommen en zwarte rotszeestapels. Rust uit tijdens een overnachting in het afgelegen Suðursveit County. Dag 3: Besteed tijd aan het staren naar majestueuze gletsjers en lagunes voordat je naar de verbazingwekkende Jökulsárlón-gletsjerlagune gaat. Dompel jezelf onder in het landschap met een optionele boottocht en maak kans om zeehonden rond de enorme ijsbergen te zien zwemmen. Ten slotte is de laatste stop bij Fjáðrárgljúfur River Canyon. Aan het einde van je tourervaring ga je terug naar Reykjavik met een geschatte aankomsttijd van 21:15 uur.

Van Reykjavík: dagtrip naar de zuidkust met gletsjerwandeling

4. Van Reykjavík: dagtrip naar de zuidkust met gletsjerwandeling

Combineer een sightseeingtour met een gletsjerwandeling op deze begeleide dagtrip vanuit Reykjavík per bus. Bewonder de watervallen Skógafoss, Seljalandsfoss en Gljúfrabúi. Wandeling op de Mýrdalsjökull-gletsjer. Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Reykjavik en passeert de geothermische energiecentrale Hellisheiðarvirkjun. Stop bij de Skógafoss-waterval met de "Game of Thrones". Luister naar het verhaal over de verborgen schat achter de waterval. Reis naar de Mýrdalsjökull-gletsjer en luister terwijl je gids je veiligheidsinstructies geeft. Controleer je veiligheidsuitrusting en ga het ijs op. Wandel 2,5 uur met 1,5 uur doorgebracht op de prachtige gletsjer. Ga naar het zwarte zandstrand van Reynisfjara. Geniet van het uitzicht op de basaltkolommen die uitkijken op het strand en probeer een papegaaiduikerfamilie te spotten. Ga verder naar de watervallen Seljalandsfoss en Gljúfrabúi voordat je terugkeert naar Reykjavík.

Vanuit Reykjavik: tour met kleine groepen aan de zuidkust

5. Vanuit Reykjavik: tour met kleine groepen aan de zuidkust

Je wordt 's ochtends opgehaald uit Reykjavik door je vriendelijke, ervaren gids. Vanaf hier begin je je avontuur als een kleine groep gasten die in de minibus reizen, wat garandeert dat je ervaring zowel comfortabel als persoonlijk zal zijn. Een van je eerste stops is bij de Seljalandsfoss-waterval. Deze watervallen, die meer dan 60 meter hoog zijn, tuimelen van een klif die naar binnen buigt. Dit betekent dat als er geen ijs op de grond ligt, je er achter kunt lopen, wat uitstekende fotomomenten mogelijk maakt. De Skogafoss-waterval is de volgende op je lijst. Hoewel hij zo groot is als Seljalandsfoss, is hij vele malen breder en veel krachtiger. De schaal ervan is ongelooflijk indrukwekkend, vooral gezien de hoeveelheid opspattend water die opstijgt als het water tegen de rotsen beneden botst. Terwijl je hier bent, ben je vrij om zo dicht bij de waterval te lopen als je durft. Bij helder weer kun je zelfs Eyjafjallajokull zien, de beroemde gletsjer en vulkaan die in 2010 uitbrak. Je reist dan naar Solheimajokull. Deze fascinerende gletsjertong strekt zich uit van de grotere ijskap Myrdalsjokull, die de vulkaan Katla bedekt, met uitbarstingen die nog groter zijn dan die van Eyjafjallajokull. Daarna reis je naar het zwarte zandstrand van Reynisfjara. Dit stuk kustlijn staat bekend om zijn schoonheid, griezeligheid en dramatische geologie. Het is een andere zeer fotogenieke plek met veel zeshoekige basaltkolommen, en gedurende de zomer kun je papegaaiduikers tegenkomen op de kliffen. De verste stop op deze tour is Vik, het meest zuidelijke dorp van IJsland. Als je over het strand loopt, sta je versteld van de zeestapels. Volgens de legende bestaat de stapel in feite uit de bevroren figuren van trollen die tijdens het spelen in de zee in steen veranderden. Met al deze functies in één dag verpakt, keert u terug naar uw minibus en wordt u teruggebracht naar Reykjavík.

Reykjavík: 2-daagse zuidkusttour en gletsjeravontuur

6. Reykjavík: 2-daagse zuidkusttour en gletsjeravontuur

Verken de zuidkust van IJsland tijdens een tweedaagse rondleiding vanuit Reykjavik. Ervaar een prachtig uitzicht op de Solheimajokull-gletsjer en luister naar de golven die op het zwarte zandstrand van Reynisfjara beuken. Zoek naar zeehonden die zwemmen in de Jökulsárlón-gletsjerlagune en bewonder de Fjadrargljufur River Canyon. Begin met een bezoek aan de twee grote watervallen van de zuidkust, Seljalandsfoss en Skógafoss, evenals een bezoek aan de minder bekende, meer geheime waterval van Glufrabui. Je stopt zodat je lunch kunt kopen. Rijd onder de grote Eyjafjallajökull-gletsjervulkaan en de Mýrdalsjökull-gletsjerkap door, waar u ongeveer 1,5 uur lang een optionele gletsjerwandeling kunt maken en de Solheimajokull-gletsjer van dichterbij kunt bekijken. Bewonder het grote strand van Reynisfjara, waar de zee neerstort op zwart zand en zeshoekige basaltkolommen en rotsstapels hoog boven de omgeving uittorenen. Na een overnachting in een accommodatie op het IJslandse platteland, bekijk je majestueuze gletsjers en lagunes van dichterbij. Kies ervoor om uw ervaring te verbeteren met een 1,5-2 uur durende begeleide gletsjerwandeling. Kies deze optie en zorg voor alle benodigde veiligheidsuitrusting om van het prachtige blauwe ijs te genieten. Bezoek de Jökulsárlón-gletsjerlagune en maak een optionele amfibische boottocht, zeilend op de lagune. Zie hoe de enorme brokken ijs van de Breiðamerkurjökull-gletsjer barsten en langzaam de zee in drijven. Zie ijsbergen op het levendige zwarte zand liggen als diamanten op satijn. Zie zeehonden die rond de enorme ijsbergen zwemmen voordat je de kerk Hofskirkja met grasdak en de Fjadrargljufur River Canyon bezoekt. De kloof werd een paar duizend jaar geleden gevormd tijdens een ijstijd en liet een kronkelende rivier achter toen de ijskap zich terugtrok.

Vanuit Reykjavik: Super Jeep Tour door de Thórsmörk-vallei

7. Vanuit Reykjavik: Super Jeep Tour door de Thórsmörk-vallei

Verken de natuurlijke wonderen van de Diamond Circle van IJsland tijdens een tour in een Super Jeep, inclusief de watervallen Seljalandsfoss en Gljufrabui, de Eyjafjallajökull-vulkaan en de bergkam Thórsmörk met zijn dramatische uitzichten over de rivierbedding van Markarfljót. Geniet van het ophalen van Reykjavik in de jeep voordat je naar de eerste bestemming gaat, de Seljalandsfoss-waterval. Loop achter het watergordijn om de waterval vanuit elke hoek te bewonderen. Bezoek vervolgens de Gljufrabui-waterval die wordt verborgen door een klifrots, waardoor het een letterlijk verborgen juweeltje van de zuidkust is. Je rijdt dan naar de Gígjökull-gletsjer, waar je getuige zult zijn van de kracht van de beroemde Eyjafjallajökull-vulkaan. Rijd door ruig terrein en steek onoverbrugde gletsjerrivieren over in de speciaal ontworpen Jeep, met een indrukwekkend uitzicht op het spectaculaire landschap van IJsland vanaf de Valahnúkur-berg. Kom ten slotte aan bij de bergrug van Thórsmörk, een groene oase gelegen tussen de drie gletsjers Eyjafjallajökull, Mýrdalsjökull en Tindfjallajökull. Het biedt een dramatisch uitzicht op weelderig groen dat contrasteert met de zwarte zandwoestijn van de Markarfljót-rivierbedding.

Dagtocht rond zuidkust van IJsland in minibus

8. Dagtocht rond zuidkust van IJsland in minibus

Nadat je vroeg bent opgestaan en vanuit een van de coolste steden van Europa bent opgehaald begint je 10 uur durende tour door IJsland. Je stopt eerst bij de waterval  Seljalandsfoss, zonder twijfel een van de beroemdste watervallen van het land. Dit is een waterval waar je achter kunt lopen. Ze is 65 meter hoog en onderdeel van de rivier Seljalandsá, die ontspringt onder de gletsjer bij Eyjafjallajökull - de beroemde vulkaan die in 2010 uitbarstte en het vliegverkeer wereldwijd ontregelde.  Ga vervolgens naar de prachtige waterval Skógafoss,  een van de grootste, met een  breedte van 25 meter en een hoogte van 60 meter. Je kunt ook naar de top van de waterval lopen. Je stopt in Reynisfjara voor de lunch. Probeer IJslandse vleessoep of een van de vele andere gerechten. Maak een wandeling op een zwarte strand en misschien zie je wel  papegaaiduikers, als je geluk hebt. Daarna rijdt je naar het dorp Vík voor een korte stop. De gletsjer Sólheimajökull  bevindt zich tussen de vulkanen Katla en Eyjafjallajökull en maakt deel uit van de grotere Mýrdalsjökullgletsjer. Je stapt op de parkeerplaats uit en maakt een wandeling van 15-20 minuten langs de gletsjer. Op de weg terug naar de stad hoor je verhalen over de trollen in de rotsen, elfen, en je stop op enkele geheime plekken, waarna je rond 18:00 uur weer in Reykjavik aankomt.

Reykjavik: Private Golden Circle en South Coast Tour

9. Reykjavik: Private Golden Circle en South Coast Tour

Je begint je premium Golden Circle- en zuidkust-tour door met je jeep langs de prachtige schilderachtige route van Nesjavallaleid te rijden. Deze weg slingert zich door bergen en vulkaankraters en biedt een prachtig uitzicht op Thingavallavatn, het grootste natuurlijke meer van IJsland. De eerste stop van de tour is het Thingvellir National Park, dat bekend staat als de locatie van het eerste parlement, zowel in IJsland als in de wereld. Je gaat dan verder naar het beroemde warmwaterbrongebied van Geysir. Geysir barst elke 8-10 minuten uit, en je kunt door het gebied lopen en foto's maken van de warmwaterbronnen voordat we naar Gullfoss gaan, de gouden waterval, een andere onmisbare plek om te zien in IJsland. Uw reis gaat dan verder richting Fludir, waarbij u eerst stopt bij de Faxi-waterval en vervolgens de geheime lagune bereikt (alleen tijdens de maanden april - september) . Dit prachtige natuurlijke warme zwembad is een van de oudste in IJsland en is absoluut een juweeltje dat je niet mag missen. Na een ontspannend bad in de Secret Lagoon (optioneel en op eigen kosten), gaat u verder richting de zuidkust. Als je naar het zuiden rijdt, kom je dichter bij een van de meest actieve vulkanen van IJsland, Hekla. In de middeleeuwen stond Hekla bekend als de "poort naar de hel". Je hebt een prachtig uitzicht op de vulkaan terwijl je naar het Lavacentrum rijdt, je volgende stop, waar we de monitoring van actieve vulkanische systemen, aardbevingen en oppervlaktebewegingen in IJsland kunnen observeren. Je maakt dan een snelle lunchstop bij Katla Restaurant, dat zich in het Lava Centre bevindt. Na de lunch gaat u verder naar Seljalandsfoss en Skogafoss, twee van de beroemdste watervallen van IJsland. Zet je camera's klaar en zorg ervoor dat je een regenjas draagt, want je hebt tijd om achter Seljalandsfoss te lopen en doordrenkt te raken in het ongerepte stromende water. Na de waterval rijd je langs de meest beruchte vulkaan van IJsland, Eyjafjallajokull, de vulkaan die het luchtverkeer in 2010 bevroor en IJsland beroemd maakte over de hele wereld. Je volgende stop is Solheimajokull, een prachtige gletsjertong waar je gemakkelijk naartoe kunt lopen. Hier heb je de kans om dicht bij de gletsjer te lopen en het blauwe, witte en zwarte ijs te bewonderen. Je gaat uiteindelijk verder naar de Dirholey Cliffs en Reynisfjara, waar je zwarte zandstranden, zeestapels en basaltkolommen kunt bewonderen.

Reykjavik: privédagtrip Thórsmörk en Seljalandsfoss

10. Reykjavik: privédagtrip Thórsmörk en Seljalandsfoss

Ontdek het beste van de natuurlijke schoonheid van IJsland op deze dagtrip vanuit Reykjavik. Bezoek iconische locaties zoals de waterval Seljalandsfoss en de bergkam Thorsmork. Laat je ophalen bij je hotel in Reykjavik in een moderne 4x4 en rijd over gletsjerrivieren naar je eerste stop van de dag, de Seljalandsfoss-waterval. Mis de kans niet om achter de waterval te lopen en te genieten van een uniek uitzicht op het vallende water en de omgeving. Vervolg vervolgens je avontuur door de Thorsmork-vallei. Stop bij Gígjökull en geniet van een wandeling naar de rand van de gletsjer en loop vervolgens naar beneden door een vulkanische krater. Steek de diepe gletsjermeren over en geniet van een panoramisch uitzicht op de bergkam voordat je 's avonds terugkeert naar Reykjavik.

15 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Eyjafjallajökull

Wil je alle activiteiten in Eyjafjallajökull ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Eyjafjallajökull

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 692 beoordelingen

Spectaculair, maar je moet op een voorbereide manier warm gaan. Mijn groep was 8, van verschillende nationaliteiten maar erg leuk. Om onze gids Addi te benadrukken, een geweldige chauffeur en uitstekende gids, erg grappig en altijd bezorgd over ons welzijn Oh, en Wi-Fi in de minibus, cool

De tour was uitstekend, onze gids Cristina gaf ons veel informatie over elke site die we bezochten en dit maakte de ervaring nog beter. De transferbus is zeer comfortabel en de chauffeur die erin rijdt is uitstekend en erg vriendelijk. Ik raad de tour met dit bedrijf zeker aan.

dit was onze 3e tour, en net als alle andere wederom een fantatstische ervaring. Hele leuke (royal) guide met wederom fantatstische verhalen. Voldoende tijd voor de attracties en alles was gewoon goed geregeld.

Een hele leuke excursie! Zeer de moeite waard. We hadden ook een hele leuke, goede gids, Christina. Ze was top! Ging altijd mee uit de bus en gaf heel veel informatie.

helaas werd de tocht na het 1e punt geannuleerd. Jammer, maar niet verantwoord vanwege het weer. We krijgen het volledige bedrag teruggestort. Chapeau!