Eyjafjallajökull

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Eyjafjallajökull: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Reykjavik: Wilde Zuid-watervallen, Zwarte Strand & gletsjer

1. Reykjavik: Wilde Zuid-watervallen, Zwarte Strand & gletsjer

Als je een natuurliefhebber bent is deze tour perfect voor jou. Je bezoekt alle grote bezienswaardigheden aan de zuidkust, zoals gletsjers, het Zwarte Strand van Reynisfjara, de gletsjervulkaan Eyjafjallajökull en natuurlijk een aantal van de prachtige watervallen. Het hoogtepunt van de tour is een hike van 1,5 uur over de blauwe ijsgletsjer Solheimajokull. Je begint met een bezoek aan twee grote watervallen aan de zuidkust, Seljalandsfoss en Skógafoss, evenals de minder bekende, geheime watervallen Glufrabui, Kvernufoss en Irafoss. Vervolgens rijd je naar de indrukwekkende gletsjervulkaan Eyjafjallajökull en gletsjerkap Mýrdalsjökullgletsjer, waar je een gletsjerhike maakt van ongeveer 1,5 uur en de gletsjer Solheimajokull van dichterbij bekijkt. Nog iets verder verwijderd ligt het Zwarte Strand van Reynisfjara, waar de zee op het zwarte zand en de hexagonale basaltzuilen slaat en opgestapelde rotsen boven de omgeving uittorenen. In één dag zie je twee vulkanen en ontdek je vijf fantastische watervallen, bezoek je Reynisfjara en krijg je tijdens de gletsjerhike deze slapende ijsgiganten van dichtbij te zien. Een perfecte tour voor de nieuwsgierige toerist en de leergierige natuurliefhebber. Deze activiteit is het hele jaar beschikbaar. Reserveer nu je plek voor deze tour door het zuiden van IJsland. Controleer de beschikbaarheid door een datum te selecteren.

...
Reykjavik: Small-Group South Coast Tour

2. Reykjavik: Small-Group South Coast Tour

Je wordt 's ochtends opgehaald bij Reykjavik door je vriendelijke, ervaren gids. Hiervandaan begin je je avontuur als een kleine groep gasten die in de minibus reist, wat garandeert dat je ervaring zowel comfortabel als persoonlijk zal zijn. Een van je eerste stops is bij de Seljalandsfoss-waterval. Deze valt, die meer dan 60 meter hoog is, tuimelen vanaf een klif die naar binnen buigt. Dit betekent dat wanneer er geen ijs op de grond is, je erachter kunt lopen, waardoor je uitstekende fotomogelijkheden hebt. Skogafoss Waterfall is de volgende in je lijst. Hoewel het zo groot is als Seljalandsfoss, is het vele malen breder en veel krachtiger. De schaal is ongelooflijk indrukwekkend, vooral gezien de hoeveelheid spuit die omhoog komt als het water tegen de rotsen eronder botst. Terwijl je hier bent, ben je vrij om zo dicht bij de waterval te lopen als je durft. Als het weer helder is, kun je Eyjafjallajokull, de beroemde gletsjer en vulkaan die in 2010 uitbarstte, zelfs zien. Je reist dan naar Solheimajokull. Deze fascinerende gletsjertong strekt zich uit van de grotere ijskap Myrdalsjokull, die de vulkaan Katla bedekt, met uitbarstingen die zelfs groter zijn dan die van Eyjafjallajokull. Daarna reis je naar het zwarte zandstrand van Reynisfjara. Deze kuststrook staat bekend om zijn schoonheid, eerbaarheid en dramatische geologie. Het is een andere zeer fotogenieke plek met veel hexagonale basaltkolommen en gedurende de hele zomer kun je papegaaiduikers op de rotsen zien. De verste stop op deze tour is Vik, het meest zuidelijke dorp van IJsland. Wanneer u over het strand loopt, zult u versteld staan van de zeestapels. Volgens de legende bestond de stapel eigenlijk uit de bevroren figuren van trollen die tijdens het spelen in de zee in steen werden veranderd. Met al deze functies verpakt in een enkele dag, keert u terug naar uw minibus en wordt u teruggebracht naar Reykjavík.

...
IJsland: driedaagse gouden cirkel, zuidkust en gletsjertocht

3. IJsland: driedaagse gouden cirkel, zuidkust en gletsjertocht

Bekijk enkele van de meest verbazingwekkende locaties in het zuiden van IJsland tijdens deze driedaagse rondleiding. Op de eerste dag begin je je tour door de hoogtepunten van de Gouden Cirkel te bezoeken. Je bezoekt Thingvellir National Park, waar je met één voet kunt staan in Europa en één in Amerika, en Gullfoss kunt zien, een van de meest indrukwekkende watervallen van IJsland. Bewonder de Geysir Srokkur tijdens elke 5-10 minuten en ontdek het Marsachtige landschap van Kerið, een magisch kratermeer met schitterend blauwgroen water omgeven door felrode aarde. Je overnacht in een gezellig guesthouse vlakbij de grote waterval van Seljalandsfoss Je begint dag twee van je tour door een bezoek te brengen aan de twee grote watervallen van de zuidkust, Seljalandsfoss en Skógafoss, evenals de twee minder bekende watervallen van Glufrabui en Irafoss. Rijd vervolgens onder de grote Eyjafjallajökull gletsjer vulkaan naar de Mýrdalsjökull gletsjer cap waar u kunt genieten van een 1,5 uur lange gletsjerwandeling om de Solheimajokull-gletsjer van dichterbij te bekijken. Sluit de dag af aan het grote Reynisfjara-strand, waar de zee op het zwarte zand neerstort, en je kunt de zeshoekige basaltkolommen en zwarte rotszandstapels zien. Overnachting in hetzelfde guesthouse als de eerste dag. Bekijk op de laatste dag van je tour majestueuze gletsjers en lagunes. Na een stop in het mooie dorp Vik, rijdt u naar het oosten om de waterval Foss á Sidu en Skaftafell National Park te bezoeken. Ga vervolgens naar de verbazingwekkende gletsjerlagune van Jökulsárlón, waar u een boottocht zult maken, zeilen op de lagune. De lagune is vol met enorme brokken ijs die Breiðamerkurjökull gletsjer afsnijden en langzaam naar zee drijven. Er is een goede mogelijkheid om zeehonden te zien zwemmen rond de enorme ijsbergen. Aan het einde van je reiservaring ga je terug naar Reykjavik met een geschatte aankomsttijd van 21:15 uur.

...
2 daagse South Coast Tour met Glacier Hike & Boat Tour

4. 2 daagse South Coast Tour met Glacier Hike & Boat Tour

Begin met een bezoek aan de twee grote watervallen van de zuidkust, Seljalandsfoss en Skógafoss, evenals een bezoek aan de minder bekende, meer geheime watervallen van Glufrabui, Kvernufoss en Irafoss. Je stopt, zodat je een lunch kunt kopen. Rijd onder de grote Eyjafjallajökull gletsjervulkaan en de Mýrdalsjökull gletsjermuts, waar u ongeveer 1,5 uur een gletsjerwandeling maakt en de Solheimajokull-gletsjer van dichterbij bekijkt. Iets verder ligt het grote Reynisfjara-strand, waar de zee neerstort op zwarte zandvlaktes en zeshoekige basaltkolommen en rotsstapels torenen over de omgeving. Je verblijft 's nachts in een zeer gezellige accommodatie, dicht bij de beroemde Seljalandsfoss. Op de tweede dag zult u majestueuze gletsjers en lagunes van naderbij bekijken. Na een stop in het mooie dorp Vik, rijdt u naar de waterval Foss á Sidu en het Nationaal Park in Skaftafell, waar u stopt om een lunch te kopen. Daarna ga je naar de verbazingwekkende Jökulsárlón gletsjerlagune waar je een amfibische boottocht zult hebben, varend op de lagune. De lagune is vol met enorme brokken ijs die de Breiðamerkurjökull-gletsjer afscheuren en langzaam naar de zee drijven. Sommige ijsbergen wassen op de kust, liggend op het levendige zwarte zand als diamanten op satijn. Er is een goede mogelijkheid om zeehonden te zien zwemmen rond de enorme ijsbergen. Na het genieten van deze prachtige ervaring, ga je 's middags terug naar Reykjavik.

...
Thorsmork vulkaanwandeling Super jeep & wandeltocht

5. Thorsmork vulkaanwandeling Super jeep & wandeltocht

Thorsmork, een prachtige vallei omringd door gletsjers en bergen, is het decor voor de tour van vandaag. Je wordt opgehaald in Reykjavík en rijdt de stad uit richting het oosten. Na het passeren van een paar kleine dorpjes kom je aan bij de eerste stop van de dag, de machtige Seljalandsfoss-waterval. Dit is de val waar je achter kunt lopen en dus van beide kanten kunt genieten. Na het verkennen van de Seljalandsfoss-waterval, passeer je de Gigjokull-gletsjerlagune waar je enkele van de effecten van de beroemde Eyjafjallajokull-uitbarsting vanaf 2010 kunt zien. Vanuit Basar-hut, in het hart van Thorsmork, begin je vervolgens aan de populaire Fimmvorduhals-wandeling. Tijdens je wandeling zie je de twee kraters, Magni en Modi, gevormd tijdens deze beruchte uitbarsting. De nieuwe lava, grote kraters, uitzicht op de gletsjer samen met de omliggende bergen en levendige kleuren maken deze wandeling echt uitstekend. Het hoogteverschil ligt tussen de 700-800 meter en de lengte is in totaal ongeveer 16 km. De wandeling Thorsmork - Fimmvorduhals mag niet worden gemist door liefhebbers van het buitenleven die IJsland bezoeken. Word fysiek actief terwijl u geniet van een van de meest schilderachtige plekken die u ooit zult tegenkomen. In Thorsmork heeft elk seizoen zijn charme, waardoor je een geweldige kans hebt om het steeds weer te bezoeken. Houd er rekening mee dat deze tour behoorlijk veeleisend is en dat de omstandigheden in Þórsmörk soms moeilijk kunnen zijn. De gidsen verwachten dat deelnemers dienovereenkomstig gekleed zijn en goede wandelschoenen hebben. De super jeeps bieden plaats aan 5 - 12 personen, dus onze tours zijn altijd een kleine groepservaring!

...
Reykjavik: Private Golden Circle en South Coast Tour

6. Reykjavik: Private Golden Circle en South Coast Tour

Je begint je premium Golden Circle- en zuidkust-tour door met je jeep langs de prachtige schilderachtige route van Nesjavallaleid te rijden. Deze weg slingert zich door bergen en vulkaankraters en biedt een prachtig uitzicht op Thingavallavatn, het grootste natuurlijke meer van IJsland. De eerste stop van de tour is het Thingvellir National Park, dat bekend staat als de locatie van het eerste parlement, zowel in IJsland als in de wereld. Je gaat dan verder naar het beroemde warmwaterbrongebied van Geysir. Geysir barst elke 8-10 minuten uit, en je kunt door het gebied lopen en foto's maken van de warmwaterbronnen voordat we naar Gullfoss gaan, de gouden waterval, een andere onmisbare plek om te zien in IJsland. Uw reis gaat dan verder richting Fludir, waarbij u eerst stopt bij de Faxi-waterval en vervolgens de geheime lagune bereikt (alleen tijdens de maanden april - september) . Dit prachtige natuurlijke warme zwembad is een van de oudste in IJsland en is absoluut een juweeltje dat je niet mag missen. Na een ontspannend bad in de Secret Lagoon (optioneel en op eigen kosten), gaat u verder richting de zuidkust. Als je naar het zuiden rijdt, kom je dichter bij een van de meest actieve vulkanen van IJsland, Hekla. In de middeleeuwen stond Hekla bekend als de "poort naar de hel". Je hebt een prachtig uitzicht op de vulkaan terwijl je naar het Lavacentrum rijdt, je volgende stop, waar we de monitoring van actieve vulkanische systemen, aardbevingen en oppervlaktebewegingen in IJsland kunnen observeren. Je maakt dan een snelle lunchstop bij Katla Restaurant, dat zich in het Lava Centre bevindt. Na de lunch gaat u verder naar Seljalandsfoss en Skogafoss, twee van de beroemdste watervallen van IJsland. Zet je camera's klaar en zorg ervoor dat je een regenjas draagt, want je hebt tijd om achter Seljalandsfoss te lopen en doordrenkt te raken in het ongerepte stromende water. Na de waterval rijd je langs de meest beruchte vulkaan van IJsland, Eyjafjallajokull, de vulkaan die het luchtverkeer in 2010 bevroor en IJsland beroemd maakte over de hele wereld. Je volgende stop is Solheimajokull, een prachtige gletsjertong waar je gemakkelijk naartoe kunt lopen. Hier heb je de kans om dicht bij de gletsjer te lopen en het blauwe, witte en zwarte ijs te bewonderen. Je gaat uiteindelijk verder naar de Dirholey Cliffs en Reynisfjara, waar je zwarte zandstranden, zeestapels en basaltkolommen kunt bewonderen.

...
Private South Coast & Eyjafjallajökull Tour

7. Private South Coast & Eyjafjallajökull Tour

Maak een reis met een privégids en voertuig naar de zuidkust van IJsland met zijn vele natuurlijke wonderen om van te genieten. Je rijdt door lavavelden en langs bergen en gletsjers naar het meest zuidelijke deel van IJsland. Bezoek de Seljalandsfoss-waterval en de Skogafoss-waterval, de Solheimajokull-gletsjer en het zwarte zandstrand van Reynisfjara met zijn rijke vogels, prachtige basaltkolommen en prachtige zeestapels. Geniet onderweg van een mooi uitzicht op de Hekla-vulkaan, de meest actieve vulkaan van IJsland, en de beroemde Eyjafjallajökull-gletsjer die in 2010 uitbarstte. Krijg een prachtig uitzicht op Mýrdallsjökull, bekend als een van de grootste gletsjers van IJsland.

...
Van Reykjavik: South Coast Private Tour

8. Van Reykjavik: South Coast Private Tour

Spring in een comfortabele Super Jeep voor een privétour met maximaal 7 personen. Breng de dag door met het verkennen van de schilderachtige zuidkust van IJsland. Begin met het bezoeken van enkele van de gebieden die het meest zijn getroffen door de uitbarsting van de Eyjafjallajökull-vulkaan in 2010, waarbij vulkanische as alle luchtverkeer tussen Noord-Amerika en Europa stopte. Leer hoe vulkaanuitbarstingen de geologie en cultuur van IJsland hebben gevormd. Ga verder om de prachtige Seljalandsfoss-waterval te bewonderen. Volg je gids het pad af direct achter de val om de machtige Skógafoss-waterval te bereiken. Loop en rijd over zwarte zandstranden bezaaid met de Atlantische branding. Bekijk de torenhoge, door vogels bewoonde kliffen rondom het schilderachtige kustplaatsje Vík. Stop bij lokale restaurants en cafés in Vik om een idee te krijgen van het IJslandse leven. Geniet van de flexibele route van deze privétour en voel je vrij om verzoeken te doen of om suggesties van je gids te vragen. U kunt er zeker van zijn dat deze persoonlijke ervaring de beste manier is om een van de mooiste regio's van IJsland te leren kennen.

...
Reykjavik: privédagtrip Thórsmörk en Seljalandsfoss

9. Reykjavik: privédagtrip Thórsmörk en Seljalandsfoss

Ontdek het beste van de natuurlijke schoonheid van IJsland tijdens deze dagtrip vanuit Reykjavik. Bezoek iconische locaties zoals de Seljalandsfoss-waterval en de Thorsmork-bergrug. Laat je ophalen bij je hotel in Reykjavik in een moderne 4x4 en rijd over gletsjerrivieren om je eerste stop van de dag te bereiken, de Seljalandsfoss-waterval. Mis de kans niet om achter de waterval te lopen en te genieten van een uniek uitzicht op het vallende water en de omgeving. Vervolg vervolgens je avontuur door de Thorsmork-vallei. Stop bij Gígjökull en geniet van een wandeling naar de rand van de gletsjer en loop vervolgens door een vulkanische krater. Steek de diepe gletsjermeren over en geniet van een panoramisch uitzicht op de bergkam voordat je 's avonds terugkeert naar Reykjavik.

...
Privétour: de spectaculaire zuidkust

10. Privétour: de spectaculaire zuidkust

Laat je 's ochtends ophalen bij je accommodatie in Reykjavík en maak je klaar om de zuidkust van IJsland te ontdekken tijdens deze privétour van 10 uur. Laat uw chauffeur/gids weten of u speciale verzoeken heeft, neem plaats in het comfortabele voertuig en houd uw camera in de aanslag terwijl u ten oosten van de hoofdstad het platteland in rijdt. De eerste stop is Urriðafoss, de meest omvangrijke waterval van het land, voordat je verder gaat naar de misschien wel meest gefotografeerde waterval van het land, Seljalandsfoss. Seljalandsfoss, tegen de achtergrond van de Eyjafjallajökull-gletsjer, is vooral populair omdat bezoekers er echt achter kunnen lopen. Stop vervolgens bij het bezoekerscentrum Eyjafjallajökull om meer te weten te komen over de beruchte uitbarsting van de vulkaan in 2010, die een reischaos veroorzaakte door heel Europa, voordat je doorgaat naar de Skógarfoss-waterval. De laatste stop is het zwarte zandstrand van Reynisfjara en de natuurlijke zeeboog van Dyrhólaey. Na een hele dag verkennen, ga je terug naar Reykjavík. Afhankelijk van de tijd kan er nog een of twee tussenstops zijn voordat je weer bij je accommodatie wordt afgezet.

...

Sitemap Eyjafjallajökull

Wil je alle activiteiten in Eyjafjallajökull ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Eyjafjallajökull

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 85 beoordelingen

We zouden deze tour niet boeken omdat we al 2 anderen hadden geboekt, maar we waren zo blij dat we dat deden! Dit was de beste tour van de hele vakantie, het was zo mooi en erg leuk! De gletsjerwandeling was zo bevrijdend en zeer leerzaam, zeker de moeite waard. Ik moet onze gids speciaal bedanken die het echt fantastisch heeft gemaakt! Hij was zo grappig en vertelde ons heel veel coole dingen! Helaas kan ik zijn echte naam niet herinneren om hem een goede schreeuw te geven omdat hij voor de grap zei dat hij hem BoBo moest noemen! Maar BoBo was geweldig en ik kan hem niet genoeg bedanken voor het maken van deze dag uitstekend.

We hebben een geweldige tijd gehad tijdens de Wild South-tour, onze gids was geweldig, zeer deskundig en grappig. De watervallen waren geweldig en de gletsjer was een van de hoogtepunten van mijn reis. Het was in sommige gebieden iets meer een klim, we hadden stijgijzers die op de bodem van onze schoenen pasten, helmen en ijspikkers om over de gletsjer te wandelen, het uitzicht was geweldig! Ik zou deze reis ten zeerste aanbevelen aan iedereen!

Prachtige watervallen en uitzichten.In de titel en omschrijving staat dat je ook de gletsjerhike erbij zit maar dat is dus niet zo. Je gaat er alleen heen en ziet een klein stukje. Dat was niet heel duidelijk.

Een lange dag vol geweldige indrukken met als absolute hoogtepunt de gletsjer hike. De gids wist veel te vertellen en zorgde dat we veilig op de gletsjer waren. Echt een aanrader!

Wij zijn een gezin van 4 en dit was onze favoriete tour van onze vakantie. . zeer goed georganiseerde, comfortabele bus en de bezienswaardigheden waren geweldig