Datums kiezen

Eyjafjord

Eyjafjord: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Akureyri: 3 uur walvissen spotten

1. Akureyri: 3 uur walvissen spotten

Ervaar de majestueuze schoonheid van de bultruggen van Eyjafjord en ander onderwaterleven in hun natuurlijke leefomgeving tijdens een boottocht vanuit Akureyri. Luister naar het commentaar van de gids en ontdek hoe de warmte van de zomerzon levendig leven en veel voedsel brengt voor de meer dan levensgrote zoogdieren.  Maak gebruik van de diensten van speciaal opgeleide gidsen die experts zijn in het spotten van de dieren. Kom meer te weten over het gedrag van de walvissen en stel alle vragen die je hebt. Je reist aan boord van het enige speciaal aangepaste, snelle schip om walvissen te spotten op IJsland. De boot is geschikt voor 200 personen en biedt een spectaculair uitzicht vanaf de kijkplatforms in bioscoopstijl. Je ontspant aan boord van de boot en profiteert van de ruime zitplaatsen binnen en buiten. Koop onderweg drankjes en snacks bij de bar en de cafetaria aan boord. Geniet van een aangename en comfortabele boottocht, zelfs als je snel vaart, en deel je avontuur live op social media want er is gratis wifi aan boord.

Árskógssandur: boottocht om walvissen te spotten

2. Árskógssandur: boottocht om walvissen te spotten

Het pittoreske dorpje Árskógssandur ligt aan de westelijke oever van Eyjafjörður, IJsland, en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en de rustige wateren van de fjord. Eyjafjörður is een gunstige habitat voor het leven in zee, zo gunstig zelfs dat er in 2016 op al deze tochten walvissen werden gespot. Tijdens deze walvisspottocht glijd je gracieus door de kalme zeeën van Eyjafjörður onder begeleiding en expertise van een gekwalificeerde bemanning. Deze tour duurt ongeveer twee en een half uur. Deze tour geeft je de unieke en uitzonderlijke kans om in contact te komen met de prachtige dieren in het wild in het noorden van IJsland, met name de majestueuze walvissen en zeevogels. Het incheckpunt bevindt zich bij de receptie van Hotel Kaldi.

Akureyri: 2 uur walvisspotten met een RIB-speedboot

3. Akureyri: 2 uur walvisspotten met een RIB-speedboot

Geniet van een 2 uur durende walvis- en vogelspottocht vanaf de drijvende pier in Akureyri. Je ervaart de ongelofelijke bultruggen van de Eyjafjord van dichtbij, beginnend bij de hoofdstad van Noord-IJsland, Akureyri. Met slechts 12 passagiers op elke boot heb je het avontuur van je leven tijdens een kleinschalige walvistocht.   Met de speciaal gemaakte RIB-boten kun je dichter bij de walvissen en de wilde dieren komen dan welke andere boot dan ook. De RIB-boten zijn snelle en kleine boten die je sneller naar de walvissen brengen en ook een groter gebied kunnen bestrijken terwijl je op zoek bent naar de dieren in het wild. Dit betekent een grotere kans om walvissen, dolfijnen en vogels te spotten zonder ze in hun natuurlijke leefomgeving te storen. Als je een passie hebt voor de natuur en van avontuur houdt, is deze boottocht echt iets voor jou.

Van Dalvik: Arctische walvissen spotten in Noord-IJsland

4. Van Dalvik: Arctische walvissen spotten in Noord-IJsland

Bekijk walvissen in het schilderachtige landschap van Eyjafjordur en in de majestueuze bergen van Tröllaskagi, een gebied net voor de poolcirkel. Doe mee aan een leuk en spannend avontuur op zee en ervaar de prachtige natuur en het landschap van Dalvík. Verken de wateren van Dalvík, waar een uitzonderlijk goede kans is om de grote bultrug, witsnuitdolfijnen, dwergvinvissen, kleine bruinvissen en soms zelfs de majestueuze blauwe vinvis, gewone vinvissen of orka's tegen te komen. Raak enthousiast over een tour waarbij gasten in 98% van de walvistochten walvissen of dolfijnen hebben gezien!

Akureyri: Goðafoss, Laufas & The Christmas House Tour

5. Akureyri: Goðafoss, Laufas & The Christmas House Tour

Begeef je op een betoverende reis door de betoverende landschappen en rijke geschiedenis van IJsland. Tijdens de tour zullen deskundige gidsen je vergasten op verhalen over IJslanders, hun erfgoed, humor en lokale tradities, waardoor het een ideaal avontuur is voor gezinnen en iedereen die op zoek is naar een gedenkwaardige verkenning van de verborgen juweeltjes van IJsland. p> Begin uw reis met een bezoek aan de pittoreske Goðafoss-waterval, waar uw deskundige gids inzicht geeft in de IJslanders, hun erfgoed, humor en de omgeving, en eventuele vragen beantwoordt. Nadat we de waterval hebben verkend, gaan we naar het historische Old Turf-huis Laufas en vervolgens naar het Magical House of Christmas, waardoor het een geweldige tour is voor gezinnen. Goðafoss, gelegen in de gletsjerrivier Skjálfandafljót, is van grote betekenis in de IJslandse geschiedenis. Volgens de legende gooide een plaatselijk stamhoofd genaamd Þorgeir beelden van heidense goden in de waterval nadat de natie het christendom had aangenomen. Vandaar dat de naam Goðafoss "waterval van de goden" betekent. Laufás, genesteld aan de monding van de rivier de Fnjóská in Eyjafjörður, is een voorbeeld van een welvarende pastorie uit vroegere tijden. Het oude met turf beklede houten gebouw dateert uit de Middeleeuwen, terwijl het huidige gebouw tussen 1860 en 1877 werd opgetrokken. Terwijl je de verschillende kamers en gangen verkent, vind je artefacten uit het Laufás-huis en naburige boerderijen, die inzicht bieden in hoe IJslanders leefden tot het begin van de 20e eeuw. De kerk van Laufás heeft een preekstoel uit 1698 en is een bescheiden maar mooie weergave van traditionele IJslandse kerken. Het kersthuis, het hele jaar door een attractie, lijkt op een scène uit een sprookjesboek en betovert bezoekers met zijn magische tuin. Binnen word je verwelkomd door een open haard en de feestelijke liedjes en geuren, zelfs tijdens de zomermaanden. Zorg ervoor dat je de trollenmoeder van de verborgen IJslandse Yule-jongen (Gryla) in haar grot opzoekt. Het kersthuis en zijn winkel barsten van de kerstmagie en zorgen voor een heerlijke ervaring voor alle bezoekers. Bij terugkomst in de stad wacht een korte sightseeingtour door Akureyri, waarmee deze boeiende excursie compleet is.

Haven van Akureyri: Dagtrip naar het Mývatn-meer en de Goðafoss-waterval

6. Haven van Akureyri: Dagtrip naar het Mývatn-meer en de Goðafoss-waterval

Verken de natuurlijke schoonheid van IJsland tijdens een dagtocht naar de Goðafoss-waterval en het meer Mývatn. De tour begint met een rit en fotostops langs de schilderachtige kust van Eyjafjordur, een van de langste fjorden van het land. De eerste stop is bij Goðafoss, een adembenemende waterval van 12 meter hoog, gelegen in de rivier de Skjálfandafljót. Vanaf de Goðafoss-waterval gaat de tour verder naar het Mývatn-meer, waarbij u rond het meer rijdt en stopt bij Pseudo-kraters, lavavelden, geothermische modderpoelen en de divergente plaattektoniek. Een lunchstop in een lokaal restaurant voordat u verder gaat met de bezienswaardigheden rond het meer Afhankelijk van de vertrektijd van het cruiseschip vanuit de haven van Akureyri, kan een extra optie zijn om te stoppen bij de Myvatn Nature Baths voor een ontspannen duik in het geothermische zwembad.

Van Akureyri: Dagtrip naar het Mývatn-meer en het Godafoss-cruiseschip

7. Van Akureyri: Dagtrip naar het Mývatn-meer en het Godafoss-cruiseschip

Ontdek het magische wonderland van het Myvatn-meer en de Godafoss-waterval met een ervaren lokale gids. We vertrekken vanuit de haven van Akureryi met een prachtige rit langs de Eyjafjord naar de Godafoss-waterval en vervolgens naar het beroemde Myvatn-meer. De tour stopt bij populaire topattracties in het Myvatn-meer en de natuurbaden van Myvatn. Deze voordelige tour is inclusief: Rondleiding in kleine groepen met een ervaren lokale gids en vervoer (16 - 17 persoons minibus) Ophalen en afzetten bij de haven van Akureyri Rij langs de adembenemende Eyjafjordur, de langste fjord van IJsland op weg naar de Godafoss-waterval, de beroemde 'The Waterfall of the Gods' Lake Myvatn-gebied, inclusief: Lake Myvatn: Een meer dat 2300 jaar geleden werd gevormd door een uitbarsting van basaltlava Modderpoelen van Hverir Hverarönd in Námaskarð natuurlijke stoomopeningen Dimmuborgir Lavavelden en lavaformaties met lavapilaren bekend als de donkere kastelen Natuurbaden van Myvatn Een prachtige geothermische lagune in lavavelden. Geniet van het bad of ontspan in het Kvika Restaurant (let op: eten, drinken en entree zijn niet bij de prijs inbegrepen). Als je ervoor kiest om de natuurbaden niet te gebruiken, kan de gids je meenemen naar de Grjótagjá kloof en grot: een deel van de kloof tussen het Euraziatische en Amerikaanse continent en een oude badgrot, terwijl anderen in de groep de natuurbaden gebruiken. ALS U NIET ZEKER BENT VAN DE AANMEERTIJDEN VAN UW SCHIP, NEEM DAN CONTACT OP MET DE ACTIVITEITENAANBIEDER OM TE BEVESTIGEN DAT UW SCHIP GESCHIKT IS VOOR DE TOUR.

Dalvík: Whale Watching Speedboot Tour

8. Dalvík: Whale Watching Speedboot Tour

Ervaar de adrenaline-pompende sensatie van racen door het water terwijl je op zoek gaat naar walvissen en dolfijnen langs de kust van Noord-IJsland. Ontmoet bultruggen, spot witsnuitdolfijnen, dwergvinvissen, bruinvissen en soms zelfs een prachtige blauwe vinvis, gewone vinvis of orka. Vaar mee en geniet van het pittoreske landschap van Eyjafjordur. Maak kans om papegaaiduikers te zien die in de zomer tussen april en augustus in de baai broeden. Ontspan in geveerde stoelen, die de tocht veiliger maken en meer comfort bieden als u snel door het water reist. Ga naar huis nadat je de rijke overvloed aan IJslandse dieren in het wild hebt gezien.

Akureyri: Walvissen spotten in de middernachtzon

9. Akureyri: Walvissen spotten in de middernachtzon

Ervaar de magische middernachtzon en zie prachtige bultruggen tijdens deze ontzagwekkende tour in Akureyri. Geniet van cruisen aan boord van een supersnel, op maat gemaakt rondvaartschip dat een onovertroffen uitzicht biedt vanaf de uitkijkplatforms met meerdere niveaus. Ontspan in de comfortabele zitplaatsen binnen en buiten of aan de bar en cafetaria, terwijl u geniet van het uitzicht. Leer meer over de natuur en het landschap van je zeer ervaren, vriendelijke gidsen en voel je een belangrijk onderdeel van de bemanning door het team en de tourleden te helpen de walvissen te spotten.

Van Akureyri: Hverir en Lake Myvatn Geothermal Baths Tour

10. Van Akureyri: Hverir en Lake Myvatn Geothermal Baths Tour

Lake Myvatn Classic-tour reist door enkele van de meest spectaculaire en unieke landschappen in IJsland. Tijdens deze tour ziet u watervallen, lavasculpturen, borrelende modderpoelen en stomende ventilatieopeningen, ondergrondse grotten, vulkanen, kraters en sluit u de dag ontspannen af in de geothermische wateren van de natuurbaden. Dit op vier na grootste meer van IJsland wordt omgeven door lavavelden, kraters, panoramische uitzichten en een geweldig vogelleven. Deze tour neemt je mee naar: Dimmuborgir, een uniek gebied met lavasculpturen en rotsformaties, Hverir waar je de stomende en borrelende modderpoelen kunt verkennen, de ondergrondse grotten van Grjótagjá. Sluit de dag af in de natuurbaden van Myvatn, waar u kunt genieten van een ontspannen duik in de geothermische wateren. Een dag aan het Myvatn-meer is een dag om nooit te vergeten. De tour vertrekt vanuit Akureyri. De eerste stop geeft je het beste uitzicht over Akureyri en Eyjafjörður. Na een korte fotostop rijden we verder naar de Goðafoss waterval. Een van de mooiste en uniek gevormde watervallen van IJsland. Hier vertellen we je waarom de watervallen belangrijk zijn in de IJslandse geschiedenis en geven we je genoeg tijd om de omgeving van dichtbij te verkennen. Daarna gaan we door naar Myvatn. We stoppen even bij de pseudo-kraters voordat we verder rijden naar Dimmuborgir. Dimmuborgir is een uniek en zeer interessant gebied. Bezoekers krijgen de tijd om tussen de ongewone lavasculpturen, pilaren en grotten te lopen. Onze gidsen weten alles van dit gebied en lopen graag met je mee en leggen uit hoe het gebied 2500 jaar geleden is ontstaan, en vertellen je ook een paar volksverhalen over de lokale trollen. Na een lunchpauze met uitzicht op Dimmuborgir bezoeken we de voormalige natuurbaden gelegen op de tektonische platen tussen Europa en Amerika. De laatste vulkaanuitbarsting in Myvatn was in 1984 van de vulkaan Krafla en de lava van deze uitbarsting is overal zichtbaar. Hverir is een gebied met borrelende zwavelmodderpoelen en stomende ventilatieopeningen, let op waar je loopt terwijl je dit unieke gebied verkent! De natuurbaden van Myvatn zijn onze laatste stop en we raden u aan om van deze optionele extra te genieten. De geothermische wateren zijn de perfecte plek om te ontspannen voordat je terugrijdt naar Akureyri. Tijdens de wintermaanden voegen de vorst, de laagstaande zon en vaak sneeuw iets extra's toe aan deze geweldige tour door Myvatn.

27 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Eyjafjord: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Eyjafjord

Wil je alle activiteiten in Eyjafjord bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Eyjafjord

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 552 beoordelingen

Deze walvistocht was onbeschrijfelijk! Omdat het momenteel niet het seizoen is, waren er maar zo'n 15 mensen aan boord, wat erg gezellig was. Onze gids was erg knap en bood veel interessante informatie over walvissen in IJsland. Na slechts 5 minuten hadden we succes en keken we heel lang naar twee bultruggen die het eten lanceerden - een fantastisch gezicht. Kleinere walvissen en dolfijnen werden ook kort en verlegen getoond. Deze tocht was zeer diervriendelijk, er werd niet gehaast en de motor stond altijd uit als je in de buurt van dieren was. Bovendien werd de zoektocht uitgevoerd zonder sonar of andere elektronische apparaten.

Een fantastisch uitje waarbij we ondanks het schijnbaar ongunstige seizoen verschillende walvissen van dichtbij konden observeren. Zeer vriendelijke gids en bemanning, prettige opmerkingen, koffie en koekjes aangeboden aan boord om op te warmen, en alleen op de fjord deze dag... Wat wil je nog meer genieten van het observeren van deze fascinerende dieren? Ook de prijs/kwaliteit verhouding is zeer bevredigend.

We hebben niet veel walvissen gezien, maar we zagen ze nog steeds. Eén deed een staartzwaai. Onze gids was deskundig en legde alles uit.

Ik ben erg tevreden! Onze gids heeft ons gedurende de hele activiteit aangenaam vermaakt! We hebben zelfs walvissen gezien!!!!

Perfect. We hadden veel geluk en zagen veel walvissen.