Fabryka Schindlera
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Bestsellers

Fabryka Schindlera: tours & tickets

Fabryka Schindlera: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Krakau

Bekijk alle 547 tickets en tours

Wat anderen zeggen over Fabryka Schindlera

Gemiddelde beoordeling
4.3 / 5
gebaseerd op 6.421 beoordelingen

Geschiedenis van de Joodse wijk en het getto

Zelfs hartje winter staat er een lange rij buiten. Met je geprinte ticket kan je die rij simpel overslaan,. De schindler fabriek is heel erg informatief. Alles bijzonder uitgebreid gedocumenteerd. Het is prima zonder gids te doen. Je krijgt een heel goed beeld van het "leven" in het getto, de helden en ook van de misdadigers onder het eigen volk. De historische waarde van de fabriek is een bekend verhaal, kijk de film van te voren nog even. Je ziet de fabriek namelijk nu als een museum met veel gangen die er gecreëerd zijn. Niet meer als fabriek! Wel vind je nog elementen die origineel zijn. Het pand, is heel herkenbaar en bijzonder om er te zijn. Vergeet vooral niet om ook even bij de villa te kijken. Vervallen maar het was het woonhuis van Oscar. Er staat niets over aangegeven, maar het staat om de hoek en is enorm. De apotheek is klein, maar erg mooi. Trek alle deuren en laden open en neem er de tijd voor! Niet minder indrukwekkend dan de fabriek. Dit waren buitengewone helden!

Krakau: entreeticket voor Oskar Schindlers fabriek Beoordeeld door

Fantastisch hoe je in een korte tijd veel van Krakau ziet en hoort

Een aanrader voor je eerste dag in Krakau. We zijn erg tevreden over deze tour. Je ziet en hoort (audioguide) veel en de gids vertelt nog extra. We waren vergeten te reserveren voor het schindlerlist musuem. Nu bleek dat de organisatie tickets voor ons gereserveerd had. Je besluit ter plekke of je hier gebruik van wil maken. Het zijn tickets voor de normale toegangsprijs en dit zonder dat je in de rij hoeft te staan. Wij kozen in overleg met onze gids om het schindlerlist museum aan het eind te bezoeken omdat we dan meer tijd in het museum zouden hebben en het museum lag dicht bij onze accomodaties. We maakten dus geen gebruik van de mogelijkheid om na het museumbezoek weer terug gebracht te worden naar het centrum omdat je dan 1 uur de tijd krijgt om het museum te bezoeken.

Krakau: rit per elektrische auto & optie Schindlerfabriek Beoordeeld door

Aanrader om indruk van Krakau te krijgen

Het was niet duidelijk waar precies de elektrische auto zo komen Er was geen aanspreek punt daar De elektrische auto was te laat wat een stukje onzekerheid met zich mee bracht omdat er geen aanspreekpunt was en je dus niet wist wat er aan de hand was en of je wel op de juiste plek was, waar hij zou komen Dit is jammer want vervolgens hadden we een heel vriendelijke driver/gids die ons Krakau in vogelvlucht heeft laten zien, met af en toe een stop. De driver/ gids heeft voor ons de min punten weer goed gemaakt.

Krakau: rit per elektrische auto & optie Schindlerfabriek Beoordeeld door

Erg handig, maar kijk eerst voor jezelf of het voordelig voor jouw is

Het is een ideale kaart, je stapt zo de tram en bus in en in de aangegeven musea kan je zo doorlopen. Kijk wel naar je eigen plannen. Wij hebben uiteindelijk minder gedaan, zaten in hartje centrum waardoor de kaart voor ons uiteindelijk duurder is dan wat we werkelijk gedaan hebben. De tram is erg goedkoop en als je maar 2 of 3 musea wil bezoeken, dan heb je het geld er niet uit...

Krakau: City Pass Krakow Card Beoordeeld door

Zeer indrukwekkend en zeker een aanrader!

Interessante en indrukwekkende tour. Onbegrijpelijk dat dit grote kamp eigenlijk vergeten wordt. Wij hadden een geweldige Engels talige gids. Alle lof voor hem. Hij had alle tijd voor ons en vertelde ons heel veel over de ghetto’s en het kamp. Tot slot nog het Schindler museum bezocht. Aanrader voor iedereen die naast Auschwitz ook een ander groot kamp wil bezoeken in Krakau.

Krakau: Schindlerfabriek en concentratiekamp Plaszow Beoordeeld door