Fabryka Schindlera

Ontdek het verhaal van een man die meer dan 1200 Joden redde en kom meer te weten over Polen ten tijde van de bezetting.

Fabryka Schindlera: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Schindlerfabriek: tour

1. Schindlerfabriek: tour

Ontdek het waargebeurde verhaal achter Steven Spielbergs film Schindler's List tijdens een rondleiding door de Schindlerfabriek, dat nu een museum is. Profiteer van voorrangstoegang en volg een deskundige gids door exposities die de slachtoffers en overlevenden van de Holocaust in Krakau herdenken. Maak een reis terug in de tijd en verken de plek waar meer dan 1200 joden in Krakau werden gered dankzij de inspanningen van Oskar Schindler. Bekijk de permanente tentoonstellingen en wandel door onberispelijke reconstructies van de originele kamers vol herinneringen aan deze donkere tijd in de Europese geschiedenis. Ontdek het vooroorlogse verhaal van Krakau en zijn inwoners, zowel Pools als joods. Kom meer te weten over de nazi-bezetting, de geschiedenis van het getto van Krakau en het concentratiekamp van Płaszów. Bekijk emotionele films en bekijk documenten, foto's en voorwerpen die zijn achtergelaten door de helden en slachtoffers van dit ongelooflijke verhaal.

Krakau: 1,5 uur durende rondleiding door de fabriek van Schindler

2. Krakau: 1,5 uur durende rondleiding door de fabriek van Schindler

Bezoek Schindler's Factory en verken het museum dat gewijd is aan het bewaren van de geschiedenis van deze ongelooflijke gebeurtenissen. Leer de historische context met uw deskundige gids om het verhaal van Oscar Schindler volledig te begrijpen. Bekijk een intiem portret van het leven van Schindler vanaf zijn vooroorlogse inspanningen tot zijn naoorlogse lot. Bezoek zijn oorspronkelijke kantoor en hoor de verhalen van de joodse overlevenden die hij heeft gered. Stap de oude emaillewerkfabriek binnen en leer de realiteit van het dagelijks leven in Krakau tijdens de nazi-bezetting kennen. Dompel jezelf onder in het verleden met reconstructies van het slagveld van 1939, de drukke straten van Krakau, openbare executieplaatsen, het treinstation en de Joodse gettomuur. Tijdens je wandeling van 1939 tot 1945 ontmoet je niet alleen Schindler, maar ook andere belangrijke figuren die in die periode in Krakau actief waren: Himmler, Pankiewicz, paus Johannes Paulus II, Amon Goeth en meer.

Krakau: rondleiding door de Oskar Schindlerfabriek

3. Krakau: rondleiding door de Oskar Schindlerfabriek

Reis terug naar de donkere dagen van de Tweede Wereldoorlog en hoor het inspirerende verhaal van Oskar Schindler bij het museum van Oskar Schindlers fabriek. Het moderne museum is gewijd aan oorlogservaringen uit de 5-jarige bezetting van Polen door de nazi's. Steven Spielberg bracht het waargebeurde verhaal van de industrialist in 1993 aan het licht met de Oscarwinnende film 'Schindler's List'. Schindler redde tijdens de Holocaust de levens van meer dan 1000 mensen. Het museum staat op de plek van het oorspronkelijke kantoor van de fabriek op de straat Lipowa. Leer over de oorlogsverhalen van individuele Krakauers, het lot van de Joden en het ondergrondse verzet tegen de nazi's. Zie archiefmateriaal en foto's uit de oorlog en duik de geschiedenis in met radio- en filmuitzendingen. Historische artefacten en dynamische multimediatentoonstellingen brengen je ervaring verder tot leven.

Krakau: toegang tot Oskar Schindlers fabriek

4. Krakau: toegang tot Oskar Schindlers fabriek

Kom meer te weten over een van de inspirerendste verhalen uit de Tweede Wereldoorlog met een entreeticket voor de voormalige emaillefabriek van Oskar Schindler in Krakau. Kom meer te weten over de man die de inspiratie vormde voor de beroemde film 'Schindler's List' en zie hoe een lid van de nazipartij meer dan 1.200 Joden hielp om aan de Holocaust te ontsnappen. Ontdek hoe het dagelijks leven eruitzag in het door de nazi's bezette Krakau en bestudeer de persoonlijke tragedies van de burgers. Bezoek de nabijgelegen apotheek Pod Orłem aan Plac Bohaterów Getta in het voormalige Joodse getto om een permanente tentoonstelling te zien waarin de massamoord op de joden herdacht wordt. Betreed de apotheek van Tadeusz Pankiewicz, die getuige was van de tragische gebeurtenissen. Ga ook naar binnen bij de Oude Synagoge in het hart van de Joodse wijk en kom meer te weten over de cultuur en het erfgoed van de Joodse gemeenschap dankzij een permanente tentoonstelling van interessante voorwerpen.

Krakau: privétour Schindler's Factory Factory

5. Krakau: privétour Schindler's Factory Factory

Begin een reis terug in de tijd naar Krakau tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je gids laat je kennismaken met de geschiedenis van de Poolse joden en geeft je een algemeen historisch overzicht van hun situatie. Als je met een eco-voertuig naar het museum gaat, stop je op het Ghetto Heroes Square - het vertrekpunt voor duizenden Joden uit het getto van Krakau naar verschillende kampen. Deze plek zal je zeker helpen om deze emotionele reis te beginnen door het dagelijkse leven van de inwoners van Krakau onder de nazi-bezetting. Het museum is gehuisvest in de voormalige emailfabriek van Oskar Schindler, de Duitse industrieel die op beroemde wijze de levens van meer dan duizend mensen redde tijdens de Holocaust. Hij werd in 1993 in de schijnwerpers gezet door Steven Spielbergs beroemde film 'Schindler's List'. Sinds die tijd komen toeristen van over de hele wereld naar Lipowa Street om de individuele geschiedenissen van de inwoners van Krakau in oorlogstijd, het lot van de Joden, het ondergrondse verzet van de stad en meer te ontdekken, met behulp van archiefdocumenten, foto's, radio- en filmopnamen. artefacten uit die tijd en dynamische multimedia-installaties. Haal het meeste uit uw bezoek en bekijk Schindler's Factory in uw eigen tempo, zonder haast met uw toegewijde privégids.

Krakau: rondleiding door de fabriek van Schindler

6. Krakau: rondleiding door de fabriek van Schindler

Bezoek een van de belangrijkste en meest populaire musea in Krakau tijdens een rondleiding door de emailfabriek van Oskar Schindler en dompel jezelf onder in het dagelijkse leven van de inwoners van Krakau tijdens de nazi-bezetting van 1939 tot 1945. Leer tijdens je rondleiding over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de impact ervan op het dagelijks leven van gewone mensen. Bekijk het hoofdkantoor van het emailbedrijf, Deutsche Emailwarenfabrik, en hoor hoe de eigenaar, Oskar Schindler, veel van zijn werknemers redde van de onvermijdelijke dood. Dwaal door de vele multimedia-installaties van het museum. Loop door de geplaveide straten van de stad, ga het atelier van de fotograaf binnen, bezoek de kapper, stap in de tram, bekijk een typisch appartement in het Joodse getto en bevind je dan tussen de bewoners in het concentratiekamp Płaszów. De vijf belangrijkste punten in de geschiedenis van de stad worden gemarkeerd door "geheugenmachines" door het hele gebouw - de stempels die u kunt gebruiken om een herdenkingszegel te verkrijgen die verband houdt met de betreffende historische gebeurtenis. Geniet aan het einde van je rondleiding van een uniek souvenir van je bezoek aan de fabriek.

Krakau: voorrangsticket Schindlers fabriek

7. Krakau: voorrangsticket Schindlers fabriek

Boek dit skip the line-ticket voor de fabriek van Oskar Schindler om een beter begrip te krijgen van de geschiedenis van Krakau onder de nazibezetting. Leer hoe de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog zich vermengt met het dagelijks leven en hoe de persoonlijke drama's van individuele mensen overlappen met de bredere geschiedenis van het naziregime.  Ontmoet je lokale gids voor de ingang en ga vervolgens het museum binnen. Luister binnen naar de persoonlijke verhalen van inwoners van Krakau die bijna 6 jaar onder de bezetting van nazi-Duitsland leefden en leer over een persoon die meer dan 1000 levens heeft gered tijdens een bezoek aan zijn persoonlijke kantoor met de symbolische "Ark van de Overlevers". De oorspronkelijke emaillefabriek, ook wel bekend als Oskar Schindler's Deutsche Emailwarenfabrik (DEF), dateert uit 1937. Later, op 1 september 1939, viel Nazi-Duitsland Polen binnen, en men vermoedt dat Oskar Schindler, een Sudeten-Duitser die lid was van de NSDAP en een agent van de Abwehr, op 6 september in Krakau aankwam toen Duitse troepen Krakau binnenvielen.

Krakau: stadstour per elektrische golfkar

8. Krakau: stadstour per elektrische golfkar

Ontmoet je chauffeur-gids op het ontmoetingspunt in het centrum van de stad. Ontdek het beste van Krakau tijdens een 1,5 uur durende tour met een audiogids in 28 talen. Kom meer te weten over de monumenten en gebieden die je passeert en ontvang tal van aanbevelingen voor je verblijf in de stad. Bezoek eerst de oude binnenstad van Krakau met het grootste middeleeuwse marktplein van Europa. Reis langs de Koninklijke Route, de verdedigingsmuren en vestingwerken. Zie prachtige gebouwen zoals de Jagiellonian University, het Słowacki-theater en het adembenemende Wawel-kasteel. Verken de Joodse wijk van Kazimierz waar je prachtige synagogen, oude begraafplaatsen, sfeervolle straten en pleinen kunt zien. Bezoek de wijk Podgórze waar je een bezoek brengt aan het Ghetto Helden-plein, de Adelaar-apotheek en de overblijfselen van de voormalige gettomuren. Kom meer te weten over de tragische geschiedenis van de Joodse gemeenschap tijdens de Tweede Wereldoorlog, en zie de beroemde fabriek van Oskar Schindler, waar vele levens werden gered. Vervolgens word je afgezet bij het ontmoetingspunt of een andere locatie in het centrum van de stad.

Krakau: tour in e-auto en optionele Schindler's fabriek

9. Krakau: tour in e-auto en optionele Schindler's fabriek

Ontdek Krakau in één dag tijdens een stadstour in een milieuvriendelijke elektrische buggy. Leer meer over de kleurrijke geschiedenis van de stad van je lokale gids terwijl je door de iconische buurten van de stad rijdt en langs de belangrijkste bezienswaardigheden komt. Bekijk het Wawel-kasteel, de Joodse wijken en het voormalige Joodse getto allemaal vanuit het comfort van jouw e-buggy. Maak een onvergetelijke reis in een milieuvriendelijke, elektrische buggy door de charmante straten van Krakau. Bezoek de drie meest historische wijken van de stad met gemak en comfort. Ga eerst naar de Oude Stad om het betoverende Koninklijk Kasteel van Wawel te zien dat boven de stad en de rivier de Vistula uittorent, het Barbican met zijn versterkte torentjes en muren, indrukwekkende kerken, en een aantal andere historische gebouwen. Vervolgens ga je naar de historische Joodse wijk van de stad met zijn adembenemende reeks christelijke kerken, joodse synagogen en de historische gebouwen van de voormalige stad Kazimierz. Bewonder de trendy winkels, bars en galeries die nu aan deze straten liggen. Tenslotte rijd je naar de overblijfselen van de muren van het voormalige Joodse getto en het centrale plein voordat je je tour eindigt bij het Schindler's Fabrieksmuseum. Hier kun je, als je voor de optie gekozen hebt, het museum in jouw eigen tempo bezoeken, zonder gids, met vooraf gekochte voorrangstickets. Na een uur in het museum wordt je opgehaald en teruggebracht naar het oorspronkelijke vertrekpunt van de rondleiding. Als alternatief word je, als je het museum niet bezoekt, onmiddellijk na het einde van de tour afgezet bij het oorspronkelijke vertrekpunt van de tour.

Krakau: Kazimierz, Schindler's Factory & Ghetto Tour met gids

10. Krakau: Kazimierz, Schindler's Factory & Ghetto Tour met gids

Kom meer te weten over het joodse erfgoed van de stad Krakau tijdens een rondleiding. Begin de tour buiten de oude synagoge in de wijk Kazimierz. Deze wijk is al eeuwen de thuisbasis van de Joodse gemeenschap. Verken de charmante straten van deze nu trendy wijk met je gids, terwijl je leert over de geschiedenis van Joodse mensen in Krakau. Bezoek vervolgens de emaillefabriek van Oskar Schindler. Kom meer te weten over de verschrikkingen van de Holocaust en de heroïsche inspanningen van Oskar Schindler om het Joodse volk te redden uit de concentratiekampen die door het naziregime worden beheerd. Eindelijk, begeef je naar de site van het voormalige Joodse getto, waar veel Joden gedwongen werden te leven tijdens de nazi-bezetting van Polen. Lees meer over het lijden en de overvolle omstandigheden die de Joodse gemeenschap heeft doorstaan. Bekijk een deel van de niet-vernietigde muur rond het getto, huizen waar duizenden ontheemde joden woonden, de apotheek "Under the Eagle" en het monument van 68 stoelen op het Heldenplein.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Privétours
105 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 7

Sitemap Fabryka Schindlera

Wil je alle activiteiten in Fabryka Schindlera ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Fabryka Schindlera

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 5.724 beoordelingen

Het museum geeft aan de oorlogstijd in Krakau. Hoe get was voor de Poolse en Joodse inwoners, maar ook voor de Duitsers. Het is niet een museum over Schindler, je zoet zijn kantoor waar alleen de landkaart aan Schindler toebehoorde. Maar wel een indrukwekkende rondleiding

So glad we booked a guided tour. Recieved so much information, which made our visit so much more interesting. Tip, don’t go without one. Looking at pictures has no meaning without explanation. Thanks Magdalena!!

Goede en duidelijk trefpunt, mooie route, veel gezien, maar ook de tijd gekregen om alles rustig te bekijken.

Mooi en interessant om te zien. Als je dan toch in Krakau bent moet je het zeker bezoeken.

Heel makkelijk te boeken. Gids wachtte me op en zorgde voor het ticket ter plaatsen.