Kies data

Fabryka Schindlera

Ontdek het verhaal van een man die meer dan 1200 Joden redde en kom meer te weten over Polen ten tijde van de bezetting.

Fabryka Schindlera: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Krakau: rondleiding door de Oskar Schindlerfabriek

1. Krakau: rondleiding door de Oskar Schindlerfabriek

Reis terug naar de donkere dagen van de Tweede Wereldoorlog en hoor het inspirerende verhaal van Oskar Schindler bij het museum van Oskar Schindlers fabriek. Het moderne museum is gewijd aan oorlogservaringen uit de 5-jarige bezetting van Polen door de nazi's. Steven Spielberg bracht het waargebeurde verhaal van de industrialist in 1993 aan het licht met de Oscarwinnende film 'Schindler's List'. Schindler redde tijdens de Holocaust de levens van meer dan 1.000 mensen. Het museum staat op de plek van het oorspronkelijke kantoor van de fabriek in de straat Lipowa. Leer over de oorlogsverhalen van individuele Krakauers, het lot van de Joden en het ondergrondse verzet tegen de nazi's. Zie archiefmateriaal en foto's uit de oorlog en duik de geschiedenis in met radio- en filmuitzendingen. Historische artefacten en dynamische multimediatentoonstellingen brengen je ervaring verder tot leven.

Krakau: 1,5 uur durende rondleiding door de fabriek van Schindler

2. Krakau: 1,5 uur durende rondleiding door de fabriek van Schindler

Bezoek Schindler's Factory en verken het museum dat gewijd is aan het bewaren van de geschiedenis van deze ongelooflijke gebeurtenissen. Leer de historische context met uw deskundige gids om het verhaal van Oscar Schindler volledig te begrijpen. Bekijk een intiem portret van het leven van Schindler vanaf zijn vooroorlogse inspanningen tot zijn naoorlogse lot. Bezoek zijn oorspronkelijke kantoor en hoor de verhalen van de joodse overlevenden die hij heeft gered. Stap de oude emaillewerkfabriek binnen en leer de realiteit van het dagelijks leven in Krakau tijdens de nazi-bezetting kennen. Dompel jezelf onder in het verleden met reconstructies van het slagveld van 1939, de drukke straten van Krakau, openbare executieplaatsen, het treinstation en de Joodse gettomuur. Tijdens je wandeling van 1939 tot 1945 ontmoet je niet alleen Schindler, maar ook andere belangrijke figuren die in die periode in Krakau actief waren: Himmler, Pankiewicz, paus Johannes Paulus II, Amon Goeth en meer.

Krakau: privérondleiding Schindlerfabriek

3. Krakau: privérondleiding Schindlerfabriek

Start een reis terug in de tijd naar Krakau tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je gids laat je kennismaken met de geschiedenis van de Poolse joden en geeft je een algemeen historisch overzicht van hun situatie. Op weg naar het museum op een eco-voertuig, stop je bij Ghetto Heroes Square - het vertrekpunt voor duizenden Joden uit het getto van Krakau naar verschillende kampen. Deze plek zal je zeker helpen om deze emotionele reis door het dagelijkse leven van de inwoners van Krakau onder de nazi-bezetting te beginnen. Het museum is gehuisvest in de voormalige emailfabriek van Oskar Schindler, de Duitse industrieel die tijdens de Holocaust de levens van meer dan duizend mensen redde. Hij werd in 1993 in de schijnwerpers gezet door de beroemde film 'Schindler's List' van Steven Spielberg. Sindsdien komen toeristen van over de hele wereld naar Lipowa Street om de individuele geschiedenis van de inwoners van Krakau in oorlogstijd, het lot van de joden, het ondergrondse verzet van de stad en meer te ontdekken, met behulp van archiefdocumenten, foto's, radio- en filmopnamen. historische artefacten en dynamische multimedia-installaties. Haal het meeste uit uw bezoek en bekijk Schindler's Factory in uw eigen tempo, zonder haast met uw toegewijde privégids.

Krakau: voorrangsticket Schindlers fabriek

4. Krakau: voorrangsticket Schindlers fabriek

Boek dit skip the line-ticket voor de fabriek van Oskar Schindler om een beter begrip te krijgen van de geschiedenis van Krakau onder de nazibezetting. Leer hoe de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog zich vermengt met het dagelijks leven en hoe de persoonlijke drama's van individuele mensen overlappen met de bredere geschiedenis van het naziregime.  Ontmoet je lokale gids voor de ingang en ga vervolgens het museum binnen. Luister binnen naar de persoonlijke verhalen van inwoners van Krakau die bijna 6 jaar onder de bezetting van nazi-Duitsland leefden en leer over een persoon die meer dan 1000 levens heeft gered tijdens een bezoek aan zijn persoonlijke kantoor met de symbolische "Ark van de Overlevers". De oorspronkelijke emaillefabriek, ook wel bekend als Oskar Schindler's Deutsche Emailwarenfabrik (DEF), dateert uit 1937. Later, op 1 september 1939, viel Nazi-Duitsland Polen binnen, en men vermoedt dat Oskar Schindler, een Sudeten-Duitser die lid was van de NSDAP en een agent van de Abwehr, op 6 september in Krakau aankwam toen Duitse troepen Krakau binnenvielen.

Krakau: stadstour per elektrische golfkar

5. Krakau: stadstour per elektrische golfkar

Ontmoet je chauffeur-gids op het ontmoetingspunt in het centrum van de stad. Ontdek het beste van Krakau tijdens een 1,5 uur durende tour met een audiogids in 28 talen. Kom meer te weten over de monumenten en gebieden die je passeert en ontvang tal van aanbevelingen voor je verblijf in de stad. Bezoek eerst de oude binnenstad van Krakau met het grootste middeleeuwse marktplein van Europa. Reis langs de Koninklijke Route, de verdedigingsmuren en vestingwerken. Zie prachtige gebouwen zoals de Jagiellonian University, het Słowacki-theater en het adembenemende Wawel-kasteel. Verken de Joodse wijk van Kazimierz waar je prachtige synagogen, oude begraafplaatsen, sfeervolle straten en pleinen kunt zien. Bezoek de wijk Podgórze waar je een bezoek brengt aan het Ghetto Helden-plein, de Adelaar-apotheek en de overblijfselen van de voormalige gettomuren. Kom meer te weten over de tragische geschiedenis van de Joodse gemeenschap tijdens de Tweede Wereldoorlog, en zie de beroemde fabriek van Oskar Schindler, waar vele levens werden gered. Vervolgens word je afgezet bij het ontmoetingspunt of een andere locatie in het centrum van de stad.

Krakau: rondleiding Schindlerfabriek met entreeticket

6. Krakau: rondleiding Schindlerfabriek met entreeticket

Bezoek een van de belangrijkste en populairste musea van Krakau. De voormalige emaillefabriek van Schindler, gelegen aan Lipowa 4, maakt deel uit van het Historisch Museum van Krakau. De titel van de hoofdtentoonstelling is 'Krakau tijdens de nazibezetting 1939-1945'.  Je bent van harte welkom om deel te nemen aan een rondleiding met een professionele Engelssprekende gids, die je alle aspecten van de tentoonstelling, inclusief het verhaal van Oskar Schindler, zal uitleggen. Breid je bezoek uit met een begeleide wandeling door Kazimierz (de oude Joodse wijk van Krakau), het echte getto van Krakau of de Wieliczka-zoutmijn.

Krakau: toegang tot Oskar Schindlers fabriek

7. Krakau: toegang tot Oskar Schindlers fabriek

Kom meer te weten over een van de inspirerendste verhalen uit de Tweede Wereldoorlog met een entreeticket voor de voormalige emaillefabriek van Oskar Schindler in Krakau. Kom meer te weten over de man die de inspiratie vormde voor de beroemde film 'Schindler's List' en zie hoe een lid van de nazipartij meer dan 1.200 Joden hielp om aan de Holocaust te ontsnappen. Ontdek hoe het dagelijks leven eruitzag in het door de nazi's bezette Krakau en bestudeer de persoonlijke tragedies van de burgers. Bezoek de nabijgelegen apotheek Pod Orłem aan Plac Bohaterów Getta in het voormalige Joodse getto om een permanente tentoonstelling te zien waarin de massamoord op de joden herdacht wordt. Betreed de apotheek van Tadeusz Pankiewicz, die getuige was van de tragische gebeurtenissen. Ga ook naar binnen bij de Oude Synagoge in het hart van de Joodse wijk en kom meer te weten over de cultuur en het erfgoed van de Joodse gemeenschap dankzij een permanente tentoonstelling van interessante voorwerpen.

Krakau: rondleiding door Kazimierz, Schindler's Factory & Ghetto

8. Krakau: rondleiding door Kazimierz, Schindler's Factory & Ghetto

Leer meer over het joodse erfgoed van de stad Krakau tijdens een rondleiding. Start de tour buiten de oude synagoge in de wijk Kazimierz. Deze wijk is al eeuwenlang de thuisbasis van de joodse gemeenschap. Verken de charmante straten van deze nu trendy buurt met je gids, terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van het Joodse volk in Krakau. Bezoek vervolgens de emailfabriek van Oskar Schindler. Kom meer te weten over de verschrikkingen van de Holocaust en de heldhaftige pogingen van Oskar Schindler om Joodse mensen te redden uit de concentratiekampen van het naziregime. Ga ten slotte naar de plek van het voormalige Joodse getto, waar veel Joden gedwongen werden te wonen tijdens de nazi-bezetting van Polen. Leer meer over het lijden en de overbevolkte omstandigheden van de Joodse gemeenschap. Bekijk een deel van de onbeschadigde muur rond het getto, huizen waar duizenden ontheemde joden woonden, de apotheek "Under the Eagle" en het monument met 68 stoelen op het Heldenplein.

Krakau: City Pass Krakau met 37 musea

9. Krakau: City Pass Krakau met 37 musea

Verken Krakau in je eigen tempo met een City Pass van 1, 2 of 3 dagen. Profiteer van toegang tot 37 musea en monumenten. Bekijk een traditionele woning of luister naar het trompetgeschal bij de gotische kerk van de basiliek van St. Maria. Kom meer te weten over held van de Tweede Wereldoorlog Oscar Schindler in de Oscar Schindlerfabriek. Bezoek de Adelaarsapotheek in het voormalige getto, en leer hoe de Holocaust de Joden in Krakau heeft beïnvloed. Bezoek het Marktplein Underground Museum en ontmoet vampieren. Bij je City Pass ontvang je een volledige lijst met alle musea. En om het reizen van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid te vergemakkelijken, kun je kiezen voor een ticket met onbeperkt reizen met het openbaar vervoer, dag en nacht. De musea die bij de City Pass zijn inbegrepen, zijn onder meer: 1. Schindlers Fabriek 2. Ondergrondse Grote Markt 3. Pools luchtvaartmuseum 4. Het Princes Czartoryski-museum ('De dame met de hermelijn' van Leonardo da Vinci) 5. Stadsverdedigingsmuren Krakau 6. Archeologisch museum Krakau 7. 'Stanislaw Lem', tuin der belevenissen 8. Etnografisch museum Seweryn Udziela 9. Het Stanisław Wyspiański-museum 10. Het Zwierzyniec-huis 11. Het Jozef Mehoffer-huis 12. Ondergrondse St. Adalberts Kerk 13. Mariakerk 14. Museum van de Geschiedenis van de Fotografie 15. Centrum voor documentatie van de kunst van Tadeusz Kantor Cricoteka, archief. Kantoor 16. Museum voor de geschiedenis van de Academie van mijnbouw en metallurgie 17. Het paleis van bisschop Erazm Ciołek 18. De Oude Synagoge 19. Het museum van het aartsbisdom 20. Het Szołayski-huis 21. Het Hipolit-huis 22. Benedictijnse abdij in Tyniec 23. Het hoofdgebouw van het Nationaal Museum 24. Regionaal Rydel's Museum van Pools modernisme Rydlowka 25. Museum Emeryk Hutten-Czapski 26. Pomorska straat 27. Celestat 28. MOCAK 29. Stadhuistoren 30. Tentoonstelling in Nowa Huta District Branice 31. Joods museum Galicja 32. De Barbican 33. Apotheek De Adelaar 34. Het Krzysztofory-paleis 35. Museum voor het leger, gewijd aan generaal Emil Fieldorf Nil 36. Het Jan Matejko-huis 37. Kopiec Kościuszki

Krakau: sightseeingtour van 2 uur met elektrische auto's

10. Krakau: sightseeingtour van 2 uur met elektrische auto's

Je tour begint naast het Wawel-kasteel op een gemakkelijk te vinden ontmoetingspunt. Van daaruit begint u de belangrijkste delen van Krakau te bestrijken. Begin met het verkennen van de oude binnenstad, waaronder het kasteel van Wawel. Dit gebied bevat vele prachtige kerken, evenals het bisschoppelijk paleis, de Jagiellonische universiteit en vele andere historische gebouwen. Vervolgens verken je de Joodse wijken, die adembenemende christelijke kerken, oude Joodse synagogen en historische gebouwen uit de voormalige stad Kazimierz bevatten. Je ontdekt dan de overblijfselen van de Ghetto-muren en het hoofdplein, evenals de fabriek van Schindler. Na die 2 uur heb je wat tijd om in je eentje naar Schindler's Factory te gaan. Controleer de prijs van het ticket en of het museum deze dag open is en je chauffeur ongeveer 50 minuten kan wachten voordat hij je terugbrengt naar het stadscentrum.

113 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 8

Andere activiteiten in Fabryka Schindlera

Wil je alle activiteiten in Fabryka Schindlera ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Fabryka Schindlera

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 7.824 beoordelingen

We werden netjes op tijd opgehaald vanaf ons hotel. We waren de eersten in het ophaalbusje, dus direct ook een korte rondleiding door de stad gehad. De zoutmijn was fantastisch. Ik ga er niet te veel over zeggen. Je moet het zelf beleven. De trappen naar beneden zijn erg robuust en goed te doen. Het zijn houten trappen, dus je kijkt er ook niet door heen, zoals bij sommige metalen tredes. Ik zag persoonlijk wel op tegen de lift terug, omdat die claustrofobisch zou kunnen overkomen. Ik kreeg als tip van onze reisleider / guide mee. Doe je ogen dicht en denk terug aan hetgeen je in de zoutmijn hebt gezien. Ik ben erg claustrofobisch, maar heb er dankzij deze tip geen seconde last van gehad. Daarna naar de Schindler fabriek. Ik heb in 2 weken Krakow meer geleerd over de WW2, dan in de 51 jaar hiervoor. Het is indrukwekkend wat je ziet en onze gids kon het goed overbrengen.

Prachtig museum die het leven net voor de bezetting WO II en tijdens de bezetting weergeeft, net zoals de jodenvervolging. De ruimtes werden deskundig ingericht. Foto's, affiches en soms audiovisuele beelden dompelen je onder. Dit samen met de zeer deskundige gids vormt dit een "Must Do"- trip. Attentie: de rondleiding van 1,5 uur houdt een hoog tempo. Op het einde van de rondleiding kan men niet terug in het museum om een aantal items terug te bezichtigen, tenzij met een nieuw ticket.

Geweldige tour - de rondleiding door de Schindler-fabriek was ongelooflijk en een groot pluspunt voor onze reis. Zo blij dat we het hebben gedaan met Get Your Guide. Onze gids was deskundig en de tour dus zeer informatief. We hebben zoveel geleerd over Polen en de aanloop naar WO II plus wat er tijdens de oorlog is gebeurd. Zou deze tour ten zeerste aanbevelen met Get Your Guide.

Interessante verhalen en de gids was erg vriendelijk en enthousiast!

Heel belangrijk stukje geschiedenis wat je gezien moet hebben