Fabryka Schindlera

Ontdek het verhaal van een man die meer dan 1200 Joden redde en kom meer te weten over Polen ten tijde van de bezetting.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Fabryka Schindlera: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Krakau: rit per elektrische auto & optie Schindlerfabriek

1. Krakau: rit per elektrische auto & optie Schindlerfabriek

Ontdek de stad Krakau in 1 dag. Ontmoet op het aangewezen ontmoetingspunt, zodat je niet verdwaalt in de stad. De professionele, Engelssprekende chauffeurs/gidsen nemen je mee op een onvergetelijke rit in een milieuvriendelijke, elektrische auto. Deze manier van vervoer garandeert dat je de 3 meest historische wijken van de stad in slechts 2 uur bezoekt. Je verkent de stad en haar geschiedenis tijdens deze geweldige stadsrondleiding. Onderweg kun je het volgende verwachten: • Oude stad: Kasteel Wawel, vele prachtige kerken en het bisschoppelijk paleis, de Jagiellonische Universiteit en vele andere historische gebouwen • Joodse wijken: adembenemende christelijke kerken, oude Joodse synagogen en historische gebouwen uit de voormalige stad Kazimierz • Getto: overblijfselen van de muren en het hoofdplein van het getto en van de fabriek van Schindler Na de 2-uur durende rondleiding word je afgezet in het Schindlerfabriek. Je ontvangt voorrangstickets (tegen een meerprijs) en je hebt 1 uur om de fabriek op eigen gelegenheid te bezoeken. Na 1 uur wordt je opgehaald uit de fabriek en afgezet op de plaats waar de rondleiding begon. Als je liever de fabriek niet bezoekt, keer je terug naar het vertrekpunt van de rondleiding.

Krakau: stadstour per elektrische golfkar

2. Krakau: stadstour per elektrische golfkar

Ontmoet je chauffeur-gids op het ontmoetingspunt in het centrum van de stad. Ontdek het beste van Krakau tijdens een 1,5 uur durende tour met een audiogids in 28 talen. Kom meer te weten over de monumenten en gebieden die je passeert en ontvang tal van aanbevelingen voor je verblijf in de stad. Bezoek eerst de oude binnenstad van Krakau met het grootste middeleeuwse marktplein van Europa. Reis langs de Koninklijke Route, de verdedigingsmuren en vestingwerken. Zie prachtige gebouwen zoals de Jagiellonian University, het Słowacki-theater en het adembenemende Wawel-kasteel. Verken de Joodse wijk van Kazimierz waar je prachtige synagogen, oude begraafplaatsen, sfeervolle straten en pleinen kunt zien. Bezoek de wijk Podgórze waar je een bezoek brengt aan het Ghetto Helden-plein, de Adelaar-apotheek en de overblijfselen van de voormalige gettomuren. Kom meer te weten over de tragische geschiedenis van de Joodse gemeenschap tijdens de Tweede Wereldoorlog, en zie de beroemde fabriek van Oskar Schindler, waar vele levens werden gered. Vervolgens word je afgezet bij het ontmoetingspunt of een andere locatie in het centrum van de stad.

Krakau: Auschwitz & Schindler's Factory Dagtrip met gids

3. Krakau: Auschwitz & Schindler's Factory Dagtrip met gids

Rijd van Krakau naar het Auschwitz-Birkenau-complex. Na ongeveer 70 kilometer en door de beveiliging te zijn gegaan, loop je door de poort met de tekst Arbeit Macht Frei (Work Frees), ga dan naar binnen om te leren hoe het complex, gebouwd door de nazi's in 1940, snel veranderde van een interneringskamp in een massamoord op een resort . Je gids zal de geschiedenis van het kamp bespreken en je rondleiden in de gebouwen die dienst doen als tentoonstellingspaviljoens. Elke steen van de barak, een plank van een uitkijktoren, een hekwerk, een fragment van iemands bril, een foto in een vitrine vertelt een fragment van een tragisch verhaal. Na het zien van tentoonstellingen in de oude gevangenisblokken, breng je hulde aan de slachtoffers bij het sombere kampmonument. In Birkenau, op een uitgestrekt grondgebied, ervaar de in kaart gebrachte levensomstandigheden in kazernes, je zult de enorme omvang van het kwaad voelen dat niet kan worden herhaald. Keer terug naar Krakau via dezelfde route en neem een rust- of maaltijdpauze (geen onderdeel van het aanbod). Dan nodigen wij u uit voor een bezoek aan de tentoonstelling "Krakau tijdens de bezetting" in de voormalige emailfabriek van Oskar Schindler. Hoewel deze naam bij velen bekend is, vertelt deze reis niet over het lot van een Duitse ondernemer, maar geeft het de gelegenheid om de sfeer van Krakau te voelen, die door de regisseur werd vereeuwigd in een beroemde film, die regeerde tijdens de Duitse bezetting. Dankzij de moderne multimedia-installatie loop je door de geplaveide straten van de stad, ga je de studio van de fotograaf binnen, kijk je naar de kapper, neem je een tram, zie je een typisch appartement in het Joodse getto en kom je dan terecht bij de bewoners van de Concentratiekamp Płaszów...

Krakau: rondleiding door Schindler's fabriek en getto

4. Krakau: rondleiding door Schindler's fabriek en getto

Bezoek een van de belangrijkste en meest populaire musea in Krakau bij Oskar Schindler's met je professionele gids. Kom meer te weten over het verhaal van een Duitse ondernemer die tijdens de oorlog veel Joden hielp op de tentoonstelling "Krakow Under Nazi Occupation" Loop vervolgens door de straten van Podgórze en zie het bewijs van de vreselijke gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bekijk een deel van de nog niet verwoeste muur rond het getto, huizen waar duizenden ontheemde Joden woonden, de "Pod Orłem" -apotheek en het Empty Chair-monument op het Heldenplein, met zijn symbolische 68 stoelen.

Krakau: stadstour per elektrische kar met audiogids

5. Krakau: stadstour per elektrische kar met audiogids

Rij door de stad Krakau en zie de belangrijkste bezienswaardigheden met een elektrisch voertuig. Luister naar een audiogids terwijl je door de oude stad en de Joodse wijk voert. Kom langs Schindlerfabriek, het kasteel van Wawel en het voormalige Joodse getto. Ontmoet je chauffeur op het Matejko-plein en begin je tour door Krakau. Bewonder de beste attracties die de stad te bieden heeft. Zie het beroemde kasteel van Wawel en andere historische bezienswaardigheden. Luister naar je audiogids voor informatie over de geschiedenis van Krakau en beschrijvingen van de monumenten die je passeert. 

Krakau: sightseeingtour van 2 uur met elektrische auto's

6. Krakau: sightseeingtour van 2 uur met elektrische auto's

Je tour begint naast het Wawel-kasteel op een gemakkelijk te vinden ontmoetingspunt. Van daaruit begint u de belangrijkste delen van Krakau te bestrijken. Begin met het verkennen van de oude binnenstad, waaronder het kasteel van Wawel. Dit gebied bevat vele prachtige kerken, evenals het bisschoppelijk paleis, de Jagiellonische universiteit en vele andere historische gebouwen. Vervolgens verken je de Joodse wijken, die adembenemende christelijke kerken, oude Joodse synagogen en historische gebouwen uit de voormalige stad Kazimierz bevatten. Je ontdekt dan de overblijfselen van de Ghetto-muren en het hoofdplein, evenals de fabriek van Schindler. Na die 2 uur heb je wat tijd om in je eentje naar Schindler's Factory te gaan. Controleer de prijs van het ticket en of het museum deze dag open is en je chauffeur ongeveer 50 minuten kan wachten voordat hij je terugbrengt naar het stadscentrum.

Krakau: Kazimierz, Schindler's Factory & Ghetto Tour met gids

7. Krakau: Kazimierz, Schindler's Factory & Ghetto Tour met gids

Kom meer te weten over het joodse erfgoed van de stad Krakau tijdens een rondleiding. Begin de tour buiten de oude synagoge in de wijk Kazimierz. Deze wijk is al eeuwen de thuisbasis van de Joodse gemeenschap. Verken de charmante straten van deze nu trendy wijk met je gids, terwijl je leert over de geschiedenis van Joodse mensen in Krakau. Bezoek vervolgens de emaillefabriek van Oskar Schindler. Kom meer te weten over de verschrikkingen van de Holocaust en de heroïsche inspanningen van Oskar Schindler om het Joodse volk te redden uit de concentratiekampen die door het naziregime worden beheerd. Eindelijk, begeef je naar de site van het voormalige Joodse getto, waar veel Joden gedwongen werden te leven tijdens de nazi-bezetting van Polen. Lees meer over het lijden en de overvolle omstandigheden die de Joodse gemeenschap heeft doorstaan. Bekijk een deel van de niet-vernietigde muur rond het getto, huizen waar duizenden ontheemde joden woonden, de apotheek "Under the Eagle" en het monument van 68 stoelen op het Heldenplein.

Krakau: Joodse wijk en getto elektrische golfkartour

8. Krakau: Joodse wijk en getto elektrische golfkartour

Reis naar Kazimierz, de oudste wijk van Krakau tijdens een elektrische groepstour met een golfkar. Ervaar een plek waar joodse en christelijke culturen met elkaar verweven zijn. Bekijk meer dan 20 monumenten in Kazimierz en in het voormalige Joodse getto. Rijd door de levendige straten van Kazimierz in een comfortabel en milieuvriendelijk voertuig. Vaar door bochten en bochten om charmante winkels en restaurants te ontdekken. Leer meer over de geschiedenis van de inwoners van je audiogids. Ga naar het voormalige Joodse getto, dat tijdens de oorlog bestond. Vind sporen van die verschrikkelijke gebeurtenissen. Wees ontroerd als je een fragment van de gettomuur, de huizen van ontheemde Joden, de Pod Orłem-apotheek en het monument op het Ghetto Heroes-plein ziet.

Schindler's Factory Museum & Plaszow Concentration Camp Tour

9. Schindler's Factory Museum & Plaszow Concentration Camp Tour

Begin je tour met een gratis ophaalservice vanaf een van de drie beschikbare vergaderlocaties. Hier krijg je de kans om je vriendelijke chauffeur / gids te ontmoeten. Na een korte meet-and-greet ga je op weg naar een van de meest historisch belangrijke locaties van Krakau, het voormalige concentratiekamp Plaszow. Bekijk de binnenkant van het op één na grootste concentratiekamp van de nazi's in Polen, waar niet alleen de Joodse, maar ook de Poolse, Hongaarse en Slowaakse bevolking werd uitgeroeid. Na je tijd in het concentratiekamp te hebben doorgebracht, ga je naar het Oscar Schindler Factory Museum. Wees getuige van overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog en verruim uw begrip van het verlies dat het Joodse volk tijdens de oorlog heeft geleden. Na de rondleiding brengt uw gids u terug naar uw oorspronkelijke startlocatie.

Krakau: Fabriek van Oskar Schindler & Bezet Krakau

10. Krakau: Fabriek van Oskar Schindler & Bezet Krakau

Profiteer van voorrangstoegang en neem deel aan een aangrijpende rondleiding door het Schindler Factory Museum. Ontdek het waargebeurde verhaal van Oskar Schindler en leer meer over de nazi-bezetting in Krakau aan de hand van tentoonstellingen ter herdenking van de slachtoffers en overlevenden van de Holocaust. Volg je gids in het café van de fabriek en ontvang een inleidende privépresentatie over Oskar Schindler, wiens fascinerende verhaal het uitgangspunt vormde voor Steven Spielbergs beroemde film "Schindler's List". Maak een reis terug in de tijd en bezoek de plek waar meer dan 1.000 Pools-joodse vluchtelingen van de Holocaust dankzij de inspanningen van Oskar Schindler werden gered. Bekijk de permanente tentoonstelling "Krakau onder nazi-bezetting" en loop door onberispelijke reconstructies van werkkamers vol herinneringen aan deze donkere periode in de Europese geschiedenis. Verken de geschiedenis van Krakau en haar Poolse alsook joodse inwoners van voor de Tweede Wereldoorlog. Hoor over de nazi-bezetting, het Joodse getto van Krakau en het concentratiekamp van Płaszów. Bekijk emotionele films en zie documenten, foto's en voorwerpen die zijn achtergelaten door de helden en slachtoffers van dit ongelooflijke verhaal. Beëindig de tour met een Q & A-sessie met je gids en profiteer van herhaalde toegang als je meer tijd wilt besteden aan het bekijken van de tentoonstelling.

Sitemap Fabryka Schindlera

Wil je alle activiteiten in Fabryka Schindlera ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Fabryka Schindlera

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 5.724 beoordelingen

Onze gids Valentino was heel erg enthousiast en wist het op een leuke manier te vertellen. Het is een ontzettend leuke manier om in korte tijd de high lights van de stad te zien en iets over de geschiedenis te horen. Echt aan te raden.

Fijne tour goedkoper dan live bestellen bij ieder gebouwnwerd rustig gerijden met uitleg in eigen taal is wel per chauffeur verschillend

Valentino was een hele leuke en duidelijk gids. Hij deelde zijn enthousiasme met ons, waardoor we veel hebben opgestoken.

Erg mooi en goed verzorgd. Alles keurig op tijd en geregeld voor ons.

Super duidelijke gids, bijzondere verhalen. Zeker een aanrader.