Belevingen in
Faial

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Faial: De beste dingen die je niet wil missen

Noordoost-Madeira 4X4 Tour vanuit Funchal

1. Noordoost-Madeira 4X4 Tour vanuit Funchal

Vertrek vanuit Funchal tijdens een dagtour door het noordoosten van Madeira. Als je de stad achter je laat, stop dan in São Vicente en geniet van een fantastisch uitzicht van 360 graden. Bewonder het contrast van kleuren van de wijngaarden. Geniet van een rit langs kronkelige wegen en door bossen. Ontdek het unieke landschap van de omgeving vanaf een open 4X4-voertuig. Bezoek voor de lunch een watermolen en bekijk de traditionele rieten huizen van Santana. Stop om te genieten van een lunch in een idyllische omgeving en bezoek later een suikerriet- en rumfabriek, waar u de lokale rum kunt proeven. Rond je tour af in Caniçal, waar je een spectaculair uitzicht hebt op Ponta São Lourenço - het oostelijke deel van het eiland.

...
Madeira: Levada Santo da Serra - Ribeiro Frio privéwandeling

2. Madeira: Levada Santo da Serra - Ribeiro Frio privéwandeling

Reis van het centrum van Santo da Serra naar Ribeiro Frio, twee van de belangrijkste bezienswaardigheden op het eiland Madeira, niet alleen bezocht door toeristen maar ook door inwoners. Loop door een bosweg langs het Forel Fishing Park, waar u een tijdje kunt ontspannen, een kopje thee kunt drinken of gewoon kunt genieten van de omgeving. Dompel jezelf onder in de verbazingwekkende natuur van de Levada, geniet van elke stap terwijl je de grote verscheidenheid aan endemische flora en fauna van Madeira Laurisilva waardeert. Ontdek open gebieden die een prachtig uitzicht bieden op de vallei en de toppen van het eiland. Loop verder langs de levada en geniet van de energie van al deze pure natuur om je heen.

...
Van Funchal: 4x4 Tour door Oost-Madeira

3. Van Funchal: 4x4 Tour door Oost-Madeira

Ontdek meer van Madeira met een 4x4 excursie naar het oostelijke deel van het eiland. Reis vanuit Funchal om bezienswaardigheden zoals de Pico do Areeiro-piek en het natuurreservaat Ponta de São Lourenço te zien. Zie hoe rum wordt gemaakt met een bezoek aan een suikerrietfabriek. Je wordt opgehaald bij je hotel in Funchal en rijdt naar de Pico do Areeiro om het uitzicht vanaf de op twee na hoogste top van het eiland te zien. Ga verder naar het charmante dorp Ribeiro Frio. Maak een ontspannen wandeling naar het uitkijkpunt Balcões in het weelderige hart van het Laurissilva-bos. Spring terug in de jeep en rijd door de parochie São Roque do Faial, het uitkijkpunt Cruzinhas en het bergdorp Lombo Galego. Neem de offroad-route Cova da Roda. Ga door Pico das Pedras, midden in het reservaat Ponta de São Lourenço. Ga richting Santana, waar je kunt lunchen. Bezoek de suikerriet-rumfabriek van Porto da Cruz. Eindig met een panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan bij het reservaat.

...
Madeira: privérondleiding van een halve dag op het Noordoostelijke eiland

4. Madeira: privérondleiding van een halve dag op het Noordoostelijke eiland

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Funchal, Canico, Machico of Santa Cruz, ga je naar de eerste stop van de dag, Faial. Bewonder vanuit dit lokale gezichtspunt het majestueuze landschap van de vallei met zijn groene heuvels en blauwe oceanen. Je zult ook de rots van Penha de Águia zien. Vervolg de tour die 900 meter boven zeeniveau stijgt om het Das Queimadas-park in Santana te bezoeken, de thuisbasis van de beroemde huizen met rieten daken die hier al vele jaren bestaan en synoniem zijn geworden voor Madeira. Je gaat dan verder naar het noorden langs de oude wegen en bewondert de adembenemende mooie uitzichten onderweg terwijl je door Vigia en Cabanas reist.

...
Madeira: privé Vereda Penha d'Águia-wandeling

5. Madeira: privé Vereda Penha d'Águia-wandeling

Deze tour is meer dan alleen een wandeling, maar een echte uitdaging: klimmen naar de top van Penha d'Águia, een van de belangrijkste rotsen op Madeira. De gladde en steile helling draagt bij aan de moeilijkheidsgraad van de route en vereist extra aandacht van wandelaars. Na de steile klim bereik je de top van de rots. Neem de tijd om te ontspannen en verken de verschillende uitzichtpunten, van waaruit u kunt genieten van een prachtig uitzicht over Porto da Cruz en Faial. De afdaling is net zo steil als de beklimming en is ook behoorlijk glad. Als je terugkeert naar de voet van de rots, gelegen in het gebied van Faial, kijk dan omhoog en geniet van het heerlijke gevoel de top van de imposante en symbolische Penha d´Águia te hebben bereikt.

...
Madeira: privéwandeling Vereda das Funduras

6. Madeira: privéwandeling Vereda das Funduras

Ervaar de natuurlijke schoonheid van Madeira tijdens deze wandeltocht. Je wordt opgehaald bij je accommodatie op Madeira en naar Vereda das Funduras gebracht, waar je je professionele gids ontmoet en aan de wandeling begint. Het pad begint bij het uitkijkpunt Portela, waar u de schoonheid van de dorpen Porto da Cruz en Faial kunt bewonderen, in de buurt van "Eagle Rock", Penha de Águia. De tour volgt de met bomen omzoomde weg van Serra das Funduras totdat deze het prachtige Laurisilva-bos binnengaat. Tijdens een wandeling door het bos kunnen wandelaars de buitengewone schoonheid van de flora en fauna van het eiland Madeira bewonderen. Het groen van de bomen, het zingen van inheemse vogels en de hele sprookjesachtige omgeving maken deze wandeling echt magisch. Verderop vindt u de "Casa das Funduras", een prachtig huis dat de bosbouwactiviteiten van het gebied ondersteunt. In de buurt vindt u de afdaling naar de Maroços, waar de wandelaar de traditionele terrassen (“poios”) passeert die deel uitmaken van dit geweldige agrarische landschap.

...
Van Funchal: privé jeep 4x4-tour op het eiland Madeira

7. Van Funchal: privé jeep 4x4-tour op het eiland Madeira

Ontdek het beste van het eiland Madeira met deze jeepsafari-tour. C ustomize de route naar de zee, bergen, kliffen en Laurissilva Bos (Noord-Oost deel van het eiland) te zien. Verlaat Funchal in de richting van het dorp da Camacha waar u de mandenmakerij kunt bezoeken. Ga verder door Vale Paraíso richting Poiso met een hoogte van 1412 m en klim door de bergen naar Pico do Arieiro op een hoogte van 1818 m voor betoverende panoramische uitzichten. Daal vervolgens af naar Ribeiro Frio in het Laurissilva-bos en bezoek de forellenkwekerij. Vervolg je avontuur langs oude paden langs Cedro Gordo en Cruzinhas totdat je het Village de Santana bereikt om de typische strohuizen (Colmo) te verkennen. Daal af naar het dorp Faial voor een fantastisch uitzicht tot aan de zee en ga dan verder richting Ponta de São Lourenço in het oosten van Madeira. Sluit af met een transfer terug naar Funchal.

...

Sitemap Faial

Wil je alle activiteiten in Faial ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.