Faro
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Faro

Faro: bekijk alle tours en activiteiten

Faro: 7 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Voor een idyllische vakantie in de Algarve moet je in Faro zijn. Het historisch centrum straalt een eeuwenoude charme uit. Het ligt nabij pittoreske dorpjes, een uniek natuurreservaat en met één boottocht beland je al op een onbewoond eiland. Reis via de luchthaven van Faro als je de Algarve wilt bezoeken.

Oude Centrum

Oude Centrum

Kom binnen door de Arco de Vila en wandel over de geplaveide straten. De stadsmuren, die om de stad heen staan, dateren uit de Romeinse tijd en latere Moorse periode.

Faro Kathedraal

Faro Kathedraal

Deze kathedraal, oorspronkelijk in gotische stijl gebouwd, werd zwaar beschadigd tijdens een aardbeving in 1755. Alleen de toren en deur behoren tot het originele bouwwerk.

Archeologisch Museum van Faro

Dit museum, van origine een 16e-eeuws klooster uit de vroegere Joodse Wijk, toont een verzameling voorwerpen afkomstig uit de regio; zoals de Oceaan-mozaïek uit de derde eeuw.

Kerk van São Lourenço

Kerk van São Lourenço

Deze bijzondere kerk in het dorpje Almancil staat bekend om haar prachtige interieur, hier wordt het leven van Saint Lawrence uitgebeeld in traditioneel Portugese blauw-witte tegels.

Kasteel van Silves

Kasteel van Silves

Dit fort, gebouwd tussen de 8e en 13e eeuw, is het best bewaarde Moorse exemplaar van heel Portugal. De robuuste structuur staat trots bovenop de heuvel, die uitkijkt over het gelijknamige stadje.

Ria Formosa

Ria Formosa

Dit natuurpark, waar je lagunes en eilanden tegenkomt, loopt 60 km langst de kust. Hier zijn in de lente en herfst trekvogels, zoals flamingo's.

Barreta Eiland

Barreta Eiland

Dit eiland staat ook wel bekend als het Onbewoonde Eiland in het Ria Formosa Park, na één boottocht nemen de zonovergoten kustlijnen al je zorgen weg!

Plan je bezoek aan Faro

Hoeveel dagen zal ik in Faro doorbrengen?

Je zou een week of tien dagen makkelijk kunnen vullen in dit gebied. Faro is een goede uitvalsbasis, vanwaar je niet alleen de stad maar ook de rijke omgeving kan verkennen. Kilometers strand en een uniek natuurgebied liggen aan je voeten.

Vervoer

Het is heel makkelijk en leuk om het centrum van Faro te ontdekken. Als je ook naar de omliggende omgeving wilt, is het huren van een auto wel aan te raden. Er zijn echter ook betaalbare treinritten naar de naburige omgeving.

Waar verblijf ik in Faro

Er zijn tal van accommodaties net buiten de muren van het historisch centrum. Mocht je aan het strand willen zitten, dan vind je veel hotels in de kleine dorpjes langs de kust van de Algarve.

Hoe kom ik op het Barreta eiland

Er zijn vier bootritten per dag naar het Barreta eiland. Het duurt een half uur en kost maar €10 retour.

Goed om te weten

 • Taal
  Portugees
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (00:00)
 • Landnummer
  +351
 • De beste periode voor een bezoek
  Het weer is goed genoeg om te zwemmen van april tot oktober, dus plan je bezoek afhankelijk van hoe warm en druk je wilt dat de stad is. Juli en augustus zijn heet, maar daar komen dan ook meer mensen op af.

Activiteiten in Faro

De must-see bezienswaardigheden in Faro

Steden in Portugal

Sitemap Faro

Wil je alle activiteiten in Faro ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Faro

Mooie tocht met een 79 j oud schip, schitterend panorama.

Ik wil graag beginnen met een waarschuwing! Mensen met zeeziekte, bereid u voor, of boek deze trip niet! Het oude schip vaart traag en volgt elke deining op de Atlantische oceaan. Wij hadden 2 zieke mensen, die de trip aan de reling hebben meegemaakt,wat geen aangenaam zicht is voor de rest. De tocht zelf is prachtig! Je verlaat Albufeira Marina, vaart op zo'n 2km van de kustlijn, langs de rots- en grottenkust richting Lagos. De 3 bemanningsleden maken de tocht aangenaam en zijn professioneel. Afhankelijk van de wind wordt er een bepaald strand gekozen. Dit bepaald ook de reisduur van de tocht. Aangekomen op de plek, gaat het schip voor anker, en wordt het materiaal voor de BBQ eerst naar het strand gebracht. Dit gebeurd met een meegetrokken rubberboot. Nadien begint 1 bemanningslid het strand en de bbq te installeren, terwijl de rest de gasten overvoerd met de rubberboot. Na 1u bbq en drankjes á volonté op het strand, gaat alles terug naar Albufeira. tochtduur 7u45

Algarve: Piratenschipvaart langs de kust Beoordeeld door William, 06/25/2016

Fantastische ervaring, maar spijtig genoeg geen dolfijnen gezien!

De dag voordien de piraten - cruise met bbq gedaan op een redelijk onstuimige oceaan, maar deze dag was ze nog onstuimiger. Dit beloofde spektakel! In 3 rubberboten van 12 personen de schuimkoppen tegemoet. Over hoge golven springend, op zoek naar dolfijnen. De 3 boten verspreiden zich om een breder zoekgebied te dekken. Dolfijnen zijn wilde dieren, dus de mensen kunnen geen garantie geven ze te vinden. Wij vonden ze NIET, de gidsen staken het ook op de wilde oceaan. Na een uur zoeken keerden de boten richting de grotten. Daar aangekomen vaarden we de grootste grot even binnen, maar dit was volgens mij niet zonder risico's, door de golven. Normaal doen ze blijkbaar meer binnenkanten van de grotten, nu ook niet. Het zware weer speelde ons dus parten. De jongens gaven ons dan wel waar voor je geld door snel te varen en over de golven te springen van de Atlantische oceaan. De tocht duurt 2 uur. Waarschuwing: mensen met rugproblemen wordt deze tour afgeraden!

2 uur Dolfijnen Spotten en Grottentour: Algarve Beoordeeld door William, 06/25/2016

Mooi weer en een prachtige tocht op 23 april 2018. Op 21 april: regen!

Ik was aan boord (naast de captain) de enige man met 7 dames, waaronder twee Nederlandse. We waren om 10.30 vertrokken en weer terug om 14.55 uur. Na Desertas Island volgde Farol Island en tenslotte Culetra Island op twee plekken, waarvan de tweede niet erg interessant was (alleen maar strand zonder vogels!) De tocht leverde 25 vogelsoorten op, waaronder een Torenvalk (Falco tinnunculus/Common Kestrel) en een Kleine Mantelmeeuw (Larus fuscus /Lesser Black-backed Gull) op Culetra. Op Farol een Zwarte Roodstaart (Phoenicurus ochruros /Black Redstart) en op Desertas zelfs een Gekraagde Roodstaart (Phoenicurus phoenicurus /Common Redstart) en 2 Tapuiten (Oenanthe oenanthe /Northern Weatear). Bovendien een Roodkopklauwier (Lanius senator /Woodchat Shrike) ook op Desertas. Prachtige tocht, leuk gezelschap en prima captain! Volgende keer in de Algarve ga ik weer mee, bedankt.

Erg commercieel, maar wel een hele ervaring.

Je betaalt een flink bedrag om in het water te liggen met de dolfijnen. Zeer goed georganiseerd. Eerst omkleden, dan uitleg en dan het water in. Fantastische beesten, maar de tijd dat je daadwerkelijk met de dieren “ zwemt” is beperkt. Wel mooie foto’s gemaakt door organisatie, maar ook hier moest je wederom veel voor betalen.

Erg leuk, vriendelijke mensen, zeker waar voor je geld twee uur varen

We werden van te voren netjes gebeld of we in plaats van 16.00 uur een uurtje eerder konden komen want het zou rond 17.00 uur gaan regenen. Het klopte precies, we waren weer terug in de haven toen de regen begon!

Algarve: Piratenschipvaart langs de kust Beoordeeld door Leo, 10/27/2018