Belevingen in
Fatima

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Fatima: De beste dingen die je niet wil missen

Van Lissabon: Fátima, Nazaré, Óbidos & São Martinho do Porto

1. Van Lissabon: Fátima, Nazaré, Óbidos & São Martinho do Porto

Deze belevenis vanuit Lissabon van 8 uur brengt je eerst naar Fátima, waar de beroemde verschijningen van Onze Vrouwe van Fátima plaatsvonden. Je verkent het heiligdom en ervaar de vredige omgeving van dit pelgrimsoord. Bezoek de Capelinha das Aparições en de Basílica da Santíssima Trindade. Je ziet ook de huisjes van de kleine herders. Daarna ga je verder naar Nazaré dat wereldwijd bekend is vanwege de enorme golven die er voorkomen en vanwege McNamara's record voor surfen op de hoogste golf ooit. Geniet van lunch op het strand en zie de enorme golven met eigen ogen. De volgende halte is Óbidos, een plek van oeroude legendes en wonderen. Neem een kijkje binnen de muren van het meest romantische dorp in Portugal en beeld je in hoe het zou zijn om in de middeleeuwen te leven.

...
Vanuit Lissabon: groepstocht Fátima, Óbidos, Batalha, Nazaré

2. Vanuit Lissabon: groepstocht Fátima, Óbidos, Batalha, Nazaré

Laat je ophalen in het centrum van Lissabon, en maak dan een mooie rit naar de heilige plaats Fátima. Je komt meer te weten over het belangrijke katholieke bedevaartsoord. Dan reis je door naar het gotische klooster in Batalha. Bewonder de architectuur in manuelstijl, typisch voor Portugal in de 16e eeuw. Geniet vervolgens van een heerlijke lunch met regionale gerechten. Daarna breng je een bezoek aan de prachtige badplaats Nazaré, populair bij surfers en liefhebbers van watersporten. Zie het beeld de zwarte Madonna door St. Jozef, en zie de kleurrijke vissersboten op het zandstrand vanaf de top van de rots. Probeer wat van de zoete kersenlikeur ginja in het middeleeuwse dorp Óbidos, en geniet van de sprookjesachtige sfeer van de geplaveide paden en kleine middeleeuwse huizen. Bezoek de ambacht-winkeltjes in de smalle straatjes, en reis dan terug naar Lissabon door de prachtige landschappen van centraal Portugal.

...
Lissabon: in kleine groep naar Fátima, Nazaré en Óbidos

3. Lissabon: in kleine groep naar Fátima, Nazaré en Óbidos

Treed in de voetsporen van katholieke pelgrims tijdens deze dagexcursie door Centraal-Portugal vanuit Lissabon. Je rijdt vanaf de Portugese hoofdstad door een grote verscheidenheid aan landschappen. Je pauzeert eerst in het prachtige plaatsje Fátima, waar de Maagd Maria tussen mei 1917 en oktober 1917 elke maand zou zijn verschenen aan 3 kinderen. Nu is het een van de belangrijkste pelgrimsoorden van het katholieke geloof. Het complex bevat de tombes van 2 van de jonge kinderen, de kroon van de Maagd in de Kapel der Verschijningen en een stuk van de Berlijnse Muur (wat een eerbetoon zou zijn aan Gods rol bij de val van het communisme). Vervolgens ga je naar de stad Batalha om het 14e-eeuwse Klooster van Batalha te zien, dat gebouwd werd door Koning Johan I om de Maagd Maria te bedanken voor de overwinning van de Portugezen tegen de Spanjaarden tijdens de Slag van Aljubarrota in 1385. Het grootste deel van het monument werd afgemaakt in 1434, maar er zijn elementen in de Manuelstijl die in de 15e en 16e eeuw zijn toegevoegd. Je luncht in een lokaal restaurant (op eigen kosten) waar de meeste reizigers niet komen en kunt authentiek Portugees eten proeven. Je gaat door naar de vissershaven Nazaré waar je een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan hebt. Nazaré is populair onder surfers. Garrett McNamara surfte hier in 2011 op een golf van bijna 25 meter hoog. Vervolgens kom je door het pittoreske plaatsje Óbidos, dat in 1148 van de moslims werd afgepakt. Óbidos was deel van de bruidsschat van talloze Portugese koninginnen en heeft binnen zijn oude stadsmuren een echte middeleeuwse uitstraling, met zijn kopstenen en huizen die met bloemen versierd zijn.

...
Vanuit Porto: dagtocht naar Fátima en Coimbra

4. Vanuit Porto: dagtocht naar Fátima en Coimbra

Ontdek de religieuze en geleerde centra van Portugal tijdens een 10 uur durende tour naar Fátima en Coimbra vanuit Porto. Tijdens de tour zie je de belangrijkste bedevaartsoorden van Portugal en een van de oudste universiteitssteden van Europa. Fátima dankt haar naam vermoedelijk aan de Moren. De stad is echter vooral bekend om haar verschijningen van de Maagd Maria aan 3 kinderen die in 1917 aan het schapen hoeden waren. Sinds het wonder in 1930 door het Vaticaan is erkend, hebben 3 verschillende pausen bij 5 verschillende gelegenheden Fátima bezocht. Bezoek de prachtige neoklassieke basiliek en het heiligdom. Je kunt zelfs de mis bijwonen als je wilt. Je hebt ook wat vrije tijd om te lunchen in het bruisende stadscentrum, vol moderne pelgrims en winkelmogelijkheden. Vervolgens ga je naar Coimbra en ontdek je Portugals enige universiteitsstad tot het begin van de 20e eeuw. Het college op de heuveltop, gesticht in de 13e eeuw, is een van de oudste van Europa. Het vormt een prachtig decor voor een panoramische tour door de smalle straten van de stad, vol jonge studenten. Bezoek de Sé Nova Kathedraal om de enige kerk in Portugal te zien die vrijwel intact de Reconquista heeft overleefd. Tijdens je bezoek aan het historische centrum van Coimbra wandel je door de Quebra, Costas, Arco da Almedina, Porta da Barbacã en Rua Ferreira Borges. Je eindigt bij de universiteit, gevestigd in een van de voormalige gebouwen van het middeleeuwse koninklijke paleis. Onder de hoogtepunten bevindt zich de prachtige Bibliotheek Joanina met barokke details, zoals rood en groene lak en trompe-l'oeil-elementen.

...
Vanuit Lissabon: dagtour Fátima

5. Vanuit Lissabon: dagtour Fátima

Neem een dagvullende tour door meerdere steden langs de populairste middeleeuwse & 20e-eeuwse architectuur en religieuze wonderen in Portugal van Lissabon tot Fátima. Vertrek met de bus om 09:00 uur vanuit Lissabon en ga naar Óbidos; de 'huwelijkscadeau stad.' Dit is de stad die Koning Dinis aan zijn bruid koningin Isabel gaf op hun trouwdag in 1282. Dit romantische dorp is omgeven door de 13 meter hoge muren van een middeleeuws Moors kasteel; de beroemde Pousada do Castelo. Stop voor lunch in het kleurrijke Nazaré, een traditioneel Portugees vissersdorp. Als de tijd het toelaat ga je nog naar Sítio voor een prachtig uitzicht over het strand en de zee. Sluit vervolgens de middag af met een reis naar Batalha klooster; een andere locatie van het UNESCO Werelderfgoed met prachtige glas-in-loodramen en het Manueline-stijl Koninklijke Klooster. Kom aan in het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima; een centrum van het katholieke geloof en bedevaartstochten. Gehuisvest in de basiliek zijn de graven van Lúcia, Francisco en Jacinta; boerenkinderen die ondanks dreigementen nooit ontkend hebben getuige te zijn geweest van de verschijning van Maria. Het hart van het heiligdom is in de Kapel der Verschijningen. As het programma het toelaat kun je een mis bijwonen. Na de tour ga je terug naar Lissabon via een route door een rijke agrarische regio.

...
Full-Day Fatima, Batalha, Nazare en Obidos Tour

6. Full-Day Fatima, Batalha, Nazare en Obidos Tour

Na een pick-up op uw hotel in Lissabon, reist u in een airco met 8 zitplaatsen naar het Fatima Sanctuary. Leer over het wonder van de verschijning van de Maagd aan de lokale herderkinderen in 1917. Vervolgens verplaatst uw 8-uurse tour west naar de kust, met een halte in Batalha om het Batalha-klooster, een UNESCO-werelderfgoed en een van de meest fascinerende gotische monumenten in Europa te bezoeken. Koning John I van Portugal bouwde het klooster om de Maagd Maria te bedanken over een strijd tegen de Spaanse troepen in 1385. Na de lunch bezoekt u Sítio, een clifftop dorp dat enkele van de beste uitzichten in Portugal biedt. Van hoog op de kliffen rondom Nazaré leer je over de legende van Nossa Senhora da Nazaré. Het standbeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Nazaré is een van de oudste christelijke kunststukken. Vervolgens wordt u verliefd op het kleurrijke, romantische dorp Obidos. De kronkelende straten en middeleeuwse structuren, kasteelmuren en ambachtswinkels maken dit voor veel mensen het hoogtepunt van de reis. U zult hier de kans hebben om de typische drank van deze streek, bekend als ginjinha, of gewoon ginja te proeven.

...
Vanaf Lissabon: dagtocht Fátima, Óbidos en Atlantische kust

7. Vanaf Lissabon: dagtocht Fátima, Óbidos en Atlantische kust

Ga vanuit Lissabon naar de Atlantische kust, bezoek het romantische dorpje Óbidos, en bekijk het religieuze pelgrimsoord van Fátima. Deze bustocht voert je door de heuvels van het Portugese platteland en langs de kust. Je ervaart hoe het is om te leven als een religieuze pelgrim wanneer je het Heiligdom van Fátima bezoekt. Dit is één van de belangrijkste plekken van het christendom met ongeveer 5 miljoen bezoekers per jaar. Je komt meer te weten over de visitaties van de maagd Maria aan 3 lokale kinderen terwijl je het glas-in-lood en het beeld van Fátima bewondert. Daarna ontdek je het prachtige 14e-eeuwse klooster Batalha, onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op de westergevel zie je de prachtige gotische ramen en binnen bewonder je het glas-in-lood die de Visitatie, het Bezoek van de Koningen, de Vlucht naar Egypte en de Wederopstanding uitbeelden. Je kunt ook diverse kapellen en kloosters bezoeken. Geniet van een zeebriesje terwijl je langs de Atlantische kust reist, voorbij de pittoreske dorpjes Foz do Arelho en São Martinho do Porto. In het vissersdorpje Nazaré wordt er gestopt voor lunch en kun je van het uitzicht genieten op de top van de Nazaré kliffen. Terwijl je naar Óbidos reist, kun je luisteren naar het commentaar van een ervaren gids. Je zult verliefd worden op dit romatische dorpje met haar middeleeuwse architectuur, inclusief het kasteel en de vestingmuur.

...
Van Lissabon: Fátima, Batalha, Alcobaça & Óbidos Shuttle Tour

8. Van Lissabon: Fátima, Batalha, Alcobaça & Óbidos Shuttle Tour

Deze tour vertrekt vanuit je hotel in Lissabon en is zowel voor vrome als voor liefhebbers van de geschiedenis van Portugal. Fátima is een van de meest bezochte pelgrimsoorden ter wereld en het zal je eerste stop zijn om de plek te bezoeken waar Onze Lieve Vrouw van Fátima in 1917 verscheen aan de drie herderskinderen. Je bezoekt ook de basiliek, waar Francisco, Jacinta Marto en Lúcia zijn begraven, de Igreja da Santíssima Trindade (kerk van de Heilige Drie-eenheid), het grootste katholieke heiligdom en de Capela das Aparições (kapel van de verschijningen). De tour gaat verder naar het adembenemende en landelijke Batalha waar het klooster op je wacht. Dit is een UNESCO-werelderfgoed dat de slag bij Aljubarrota viert en is het beste voorbeeld van gotische architectuur in Portugal met sporen van Manuelijnse architectuur. Alcobaça is een stad die niet gemist mag worden door diegenen die de gastvrijheid willen voelen die zo inherent is aan deze kust en een bezoek willen brengen aan het Alcobaça-klooster, een van de meest bezochte en best bewaarde monumenten van het land. De graven van Prins Pedro en Inês de Castro bevinden zich hier als eerbetoon aan de grootste Portugese romantische tragedie. Na de lunch ga je naar Óbidos, een stad voor koninginnen tot 1883 en misschien waarom het een romantische en pittoreske omgeving heeft behouden die door de eeuwen heen zo goed bewaard is gebleven. Ga daarna met de zonsondergang achter je terug naar je hotel in Lissabon.

...
Lissabon: dagtocht naar Fátima, Batalha, Nazaré & Óbidos

9. Lissabon: dagtocht naar Fátima, Batalha, Nazaré & Óbidos

Reis per minibus met airconditioning naar Fátima en leer waarom jaarlijks miljoenen pelgrims naar het plaatselijke heiligdom reizen. Reis vervolgens verder naar Batalha om enkele van de mooiste 14e-eeuwse gebouwen van Portugal te zien, met inbegrip van het klooster dat werd gebouwd ter  herdenking van de Slag bij Aljubarrota in 1385. Ga vervolgens naar de charmante badplaats Nazaré en geniet van verse vis tijdens de lunch (voor eigen rekening). Geniet daarna van een mooie rit langs de kust naar de middeleeuwse stad Óbidos via  São Martinho do Porto en de lagune van Óbidos. Wandel door de geplaveide straten en proef de authentieke Ginjinha (kersenlikeur).

...
Van Lissabon: Halve dag Fátima Tour

10. Van Lissabon: Halve dag Fátima Tour

Verken het fenomeen Our Lady of Fátima tijdens een tour van een halve dag door het heiligdom naar de Maagd Maria. Wandel bij aankomst over het terrein van het heiligdom om monumenten te zien die zijn gewijd aan de waarnemingen van Maria in 1916 en 1917. Bezoek de kapel van de verschijningen die de meest precieze plek markeert waar de waarnemingen plaatsvonden en bewonder de stenen en marmeren basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans en de Allerheiligste Drie-eenheid Basiliek, gebouwd in 2007. Ga naar de stad Aljustrel om te zien waar de 3 herderskinderen die Mary zagen woonden. Bewonder getrouwe reconstructies van scènes uit het verhaal met behulp van oude objecten zoals familiefoto's, kleding, keukengerei en meubels. route: 09:00 - Vertrek vanuit Lissabon 10.30 uur tot 11.10 uur - Rondleiding door de oude huizen van de 3 herders 11:20 uur - Aankomst in Fátima Sanctuary (vrije tijd om de mis bij te wonen, souvenirs te kopen en de omgeving te verkennen) 13:00 - Terug naar Lissabon 14.30 uur - Afzetten op het Marquês de Pombal of het Rossio-plein

...

Plan je bezoek

 • Vervoer in en rond Fatima

  Op weg naar Fatima kun je omringd zijn door auto's, bussen en zelfs ezels! Eenmaal in het stadje kun je rondwandelen of in een bus stappen. In en rond Fatima zijn ook taxi's beschikbaar.

 • Wat eet je in Fatima?

  Er zijn allerlei heerlijke smaken te proberen in Fatima, zoals schapenkaas met serranoham en walnoottaart als toetje!

Goed om te weten

 • Taal
  Portugees
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (00:00)
 • Landnummer
  +351
 • De beste periode voor een bezoek
  De beste tijd om Fatima te bezoeken is van juni tot oktober, wanneer je geniet van heerlijke weer met veel zonneschijn en diners die tot in de late uurtjes doorgaan.

Sitemap Fatima

Wil je alle activiteiten in Fatima ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Fatima

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.119 beoordelingen

Een mooie reis met voldoende stops met voor elk wat wils. Een beetje cultuur en een beetje natuur. Voor ons was dat beetje natuur, met name Nazare wel wat meer mogen zijn. Pedro was een uitstekende chauffeur die aandacht gaf aan alle deelnemers en veel zinvolle informatie gaf, zonder dat het langdradig werd,

Uitstekende organisatie, onze gids, Deborah zeer voorbereid, aardig en Italiaans! Deze rondleidingen zijn de ideale manier om iets te leren over de geschiedenis van de bezochte plaatsen en om veel mooie plekken te concentreren om in 1 dag te zien, zelfs als een beetje snel

Een geweldige dag voor wie weinig tijd heeft om verschillende plaatsen te bezoeken. Ik raad aan . Geweldig vervoer en gids. Dit zijn plekken waar het makkelijker is om met een gids te gaan omdat de bereikbaarheid met het openbaar vervoer beperkter is.

Heerlijke rit!!! Geen woorden om de schoonheid van de plaatsen te beschrijven, de energie van Fátima, het indrukwekkende Batalha-klooster. Hoogtepunt voor onze gids Raquel die uiterst behulpzaam en bekwaam was.

Mooie excursie, goed gevuld en afwisselend programma. Dagvullend. Wat mij betreft een aanrader.