Datums kiezen

Ontdek het beste van
Faxaflói

Faxaflói: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavík: Walvistour en zeedierencruise

1. Reykjavík: Walvistour en zeedierencruise

Maak een boottocht vanuit de haven van Reykjavik en ontdek het rijke onderwaterleven van IJsland, één van de hoogtepunten van het eiland. Het hele jaar door kun je rond Reykjavik een verscheidenheid aan walvissen en andere zeedieren spotten, inclusief dwergvinvissen, bultruggen, bruinvissen en dolfijnen met walvissnuit. Deze boottocht biedt je de unieke gelegenheid om een aantal van de mooiste zeedieren van IJsland te zien, samen met het prachtige landschap van de IJslandse kust. Het hoogseizoen voor walvisspotten loopt van april tot oktober, maar de oceaan zit natuurlijk altijd vol met magische wezens en je weet nooit wat je tegenkomt. Je profiteert van de diensten van speciaal opgeleide gidsen die experts zijn in het spotten van de dieren. Luister naar de verhalen als zij je meer vertellen over het gedrag van de walvissen, en ook eventuele vragen beantwoorden. Geniet van het prachtige landschap van de IJslandse kust terwijl je lokale dieren in het wild ziet. Neem een pauze en warm jezelf op in de verwarmde binnenruimte. Ontspan aan boord van de boot en geniet van de zitplaatsen binnen en buiten, en koop onderweg drankjes en snacks bij de bar en cafetaria aan boord. Het is een aangename en comfortabele rit, ook bij hogere snelheden. En dankzij de wifi aan boord kun je dit avontuur meteen delen op sociale media.

Reykjavík: cruise om walvissen te spotten op het Amelia Rose Yacht

2. Reykjavík: cruise om walvissen te spotten op het Amelia Rose Yacht

Kom aan boord van een jacht en bekijk de ongelooflijke rijkdom aan zeedieren die leven in de wateren vlak voor de kust van de stad Reykjavík. Bekijk enkele van de majestueuze walvissen, dolfijnen en bruinvissen van IJsland tijdens deze walvistocht. Uw schip vertrekt vanuit de oude haven van Reykjavík en vaart tussen de kleine eilanden in de Faxaflói-baai, evenals langs de kust van Reykjavík, en biedt u een fantastisch uitzicht over de stad terwijl u op zoek gaat naar de wilde dieren in het water. Spot dwergvinvissen en bultruggen, dolfijnen en bruinvissen. Als u geluk heeft, ziet u misschien zelfs een paar orka's (ook wel orka's genoemd) en een schat aan andere soorten. Haal het meeste uit drie panoramische dekgebieden aan boord van het jacht, beweeg over de dekken om het beste uitzicht te krijgen en profiteer van geweldige fotomomenten. De buitendekken zijn ook deels overdekt, waardoor er enige beschutting is tegen wind en regen. De professionele bemanning aan boord van de Amelia Rose is zeer ervaren in het spotten van walvissen en ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u met een glimlach vertrekt. Combineer ontspanning met educatie terwijl u geniet van een persoonlijke en onvergetelijke ervaring. Amelia Rose is ontworpen als een offshore-schip, waardoor het beter is aangepast om de turbulente golven van de IJslandse wateren op te vangen, wat resulteert in een soepeler zeil met minder kans op misselijkheid of zeeziekte van passagiers. Er is echter geen garantie dat u niet zeeziek wordt.

Reykjavík: Noorderlicht-tour op een jacht

3. Reykjavík: Noorderlicht-tour op een jacht

Tijdens deze tour met gids zie je het ongelofelijke Noorderlicht vanaf de panoramische dekken van een jacht. Heb jij zin in een ontzagwekkende ervaring bij het zien van het hemelse schouwspel van de aurora borealis? Dan is deze tour echt iets voor jou. Maak kennis met de kapitein en de bemanning in de oude haven van Reykjavík, waar je aan boord gaat van het jacht. Je vaart tussen de kleine eilanden in de baai van Faxafloi en langs de kust van Reykjavík voordat het jacht wegvaart van de lichten van de stad. Zo kun je de schoonheid van het Noorderlicht optimaal bewonderen. Op het panoramische driedubbele dek kun je volop genieten van de adembenemende kleuren van het Noorderlicht, en maak je mooiste foto's van het groene, roze en witte licht. Als je tijdens de tocht binnen wilt blijven, vind je binnen een mooie bar en loungeruimte waar je kunt ontspannen. 

Reykjavik: papegaaiduikers spotten

4. Reykjavik: papegaaiduikers spotten

Stap aan boord van de Puffin Express voor een charmant vogelspotavontuur in Reykjavik. Geniet van 100% garantie op waarnemingen van papegaaiduikers en leer over deze en andere lokale vogels van een deskundige gids. Vertrek vanuit de oude haven van Reykjavik naar de omliggende Faxaflói-baai en naar twee nabijgelegen eilanden, Lundey en Akurey, bedekt met kleine heuvels en hellingen en bekend om hun kleurrijke vogels. Eenmaal aangekomen op de eilanden, observeer je de inheemse vogels en de schilderachtige omgeving met de motor van de boot uitgeschakeld. Geniet van het zien van papegaaiduikers en andere vogels, zoals noordse stormvogels, meeuwen, noordse sterns en zwarte zeekoeten. Dit alles vindt plaats op een oude houten boot, Skúlaskeið, die liefkozend 'Old Skuli' wordt genoemd. Het is ruim genoeg voor 33 passagiers, maar niet te groot, om ervoor te zorgen dat uw tour persoonlijk en comfortabel is.

Reykjavik: jachtcruise om walvissen en dolfijnen te spotten

5. Reykjavik: jachtcruise om walvissen en dolfijnen te spotten

Ga walvissen kijken in IJsland aan boord van een comfortabele jacht Ga met ons mee voor een onvergetelijk wateravontuur als we uitvaren vanuit de Oude Haven van Reykjavik op de prachtige MY Harpa of MY Amelia Rose. Ons familiebedrijf, Harpa Yachts, brengt tientallen jaren aan expertise mee om ervoor te zorgen dat je de ontzagwekkende schoonheid van Faxafloi Bay ervaart. Hoogtepunten: Extravaganza van wilde dieren: Houd je ogen open voor majestueuze walvissen, speelse dolfijnen en, tijdens de zomermaanden, de charmante papegaaiduikers die de IJslandse wateren sieren. Landschappelijke wonderen: Vaar langs Faxafloi Bay en laat je betoveren door de schilderachtige kustlijn met bergen, iconische monumenten in Reykjavik en schilderachtige eilandjes. De perfecte achtergrond voor je avontuur! Inzichten met gids: Leer fascinerende feiten over de lokale fauna van onze deskundige gidsen aan boord en versterk je band met het ongelooflijke onderwaterleven van IJsland. Panoramisch uitzicht: Geniet van ononderbroken vergezichten vanaf het observatiedek en leg verbluffende momenten vast om voor altijd te koesteren. Gezellig comfort: Kruip lekker onder de warme dekens van onze attente bemanning, zodat je comfortabel zit terwijl je de wonderen van de zee bewondert. Blijf verbonden: Deel direct live foto's van je gedenkwaardige momenten met onze Wi-Fi aan boord, zodat je de hele reis verbonden blijft.

Reykjavik: 3-uur durende walvistour

6. Reykjavik: 3-uur durende walvistour

Stap aan boord van een boot die wordt beheerd door het enige milieu-gecertificeerde bedrijf voor walvisspotten in IJsland, en ga walvissen spotten. Zie bultruggen, dwergvinvissen en orka's van dichtbij, evenals talloze zeevogels, witsnuitdolfijnen en bruinvissen. Na het uitvaren verken je het zuidelijke deel van de Faxafloi-baai voor de oude haven van Reykjavik, en heb je een uitstekende kans om de mysterieuze en fascinerende walvissen tegen te komen voor de kust van IJsland, waar de oceaanstromingen ideaal zijn om walvissen te bekijken. Geniet van een tour met een hoog slagingspercentage: op meer dan 95% van de zomertours en 80% van de wintertours worden walvissen gezien, vaak duiken ze op binnen een paar meter van de boot. Om ervoor te zorgen dat de dieren niet worden gestoord, varen de boten met een constante snelheid naar het leefgebied van de walvissen, een duurzaam beleid dat ook het olieverbruik en de vervuiling tot een minimum beperkt. Kom meer te weten over het wild en het landschap dankzij de informatie van de gidsen die een uitgebreid trainingsprogramma hebben doorlopen, gebaseerd op exclusief ontwikkelde gidsprincipes. Aangezien het succesvol spotten van walvissen een teamprestatie is, werkt de bemanning nauw samen met de passagiers, zodat je zelf actief onderdeel wordt van de ervaring.

Reykjavik: walvissen spotten per RIB-speedboot

7. Reykjavik: walvissen spotten per RIB-speedboot

Stap aan boord van een RIB-speedboot en ga op een spannend avontuur vlak voor de kust van Reykjavik. Bewonder de overvloed aan zeeleven dat IJsland te bieden heeft, zoals majestueuze walvissen, dolfijnen en bruinvissen. Begin je tour vanuit de oude haven van Reykjavík en vaar tussen de kleine eilanden in de Faxaflói-baai en langs de kust van Reykjavík. Bewonder een fantastisch uitzicht over de stad en haar bezienswaardigheden, zoals de concertzaal Harpa, terwijl je op zoek gaat naar dieren in het wild in het water. Tijdens je tour passeer je Engey, het op een na grootste eiland van de Kollafjörður (Faxa Bay) fjord in het westen van IJsland. Vaar ook langs Lundey, letterlijk "Papegaaiduikereiland" in het IJslands, een klein onbewoond eiland voor de westkust van Reykjavík. Geniet van de kans om ongelooflijke dieren in hun natuurlijke habitat te zien zonder overvol te zijn aan boord van de boot. En als je op de dag dat je vertrekt geen geluk hebt met het spotten van dieren in het wild, ontvang je een gratis kaartje om het een andere dag opnieuw te proberen.

Vanuit Reykjavik: Nieuwe Vulkaanuitbarsting Gebied Helikoptervlucht

8. Vanuit Reykjavik: Nieuwe Vulkaanuitbarsting Gebied Helikoptervlucht

Tijdens onze Fagradalsfjall-helikoptervlucht ontmoet je je piloot en ontvang je een briefing over deze spectaculaire reis wanneer je aankomt op de binnenlandse luchthaven van Reykjavik, die op een handige plek ligt. Vervolgens loop je het asfalt op naar je moderne, strakke helikopter, die op je wacht om op te stijgen. Er zijn slechts vijf of zes stoelen per vaartuig beschikbaar, wat zorgt voor een spectaculair perspectief en een intieme interactie met de vulkaan. Houd er rekening mee dat uitbarstingen een natuurlijk verschijnsel zijn dat al dan niet actief kan zijn tijdens uw bezoek. Deze uitbarsting heeft plaatsgevonden op 19 maart 2021. Deze uitbarsting is relatief klein en heeft plaatsgevonden op het schiereiland Reykjanes. De geografische ligging kan worden getraceerd in de Geldingadalir-vallei, op ongeveer 20 mijl afstand van Reykjavik. Vóór deze uitbarsting was het schiereiland Reykjanes getuige van dergelijke uitbarstingen in de 14e eeuw na Christus. Interessanter is dat er na deze uitbarsting zo'n 50000 aardbevingen hebben plaatsgevonden. Het is een rampscenario in het gebied. De experts van de seismologie beweren dat deze vulkaanuitbarsting niet minder dan een verrassing is. De reden is dat ondertussen de vulkaanuitbarsting plaatsvindt, er was geen seismische activiteit. Zonder dergelijke seismische activiteit lijkt de uitbarsting onwaarschijnlijk. De vulkaan barstte echter uit op deze plek, wat een verrassing bleek te zijn voor de seismische studies. Een groot voordeel van een rondvlucht als deze is dat je het beste uitzicht kunt krijgen, weg van de massa die hier te voet is gekomen, waardoor je een veel intiemere ervaring krijgt terwijl je geniet van het beste uitzicht. Onthoud dat onze Heli-tour je niet zal laten landen op de site alleen om de veiligheid van onze passagiers te garanderen. Je krijgt een prachtig uitzicht op de omgeving rond de hoofdstad van IJsland terwijl je rondloopt naar het schiereiland Reykjanes, inclusief de groene berg Esja en de schitterende Faxafloi-baai. De totale duur van de tour is ca. 45-60 minuten. Hij laat je de sudderende krater, de stromende lavastroom en het uitgestrekte lavaveld zien. We zijn van mening dat onze passagiers de beste ervaring zullen krijgen in onze helikopter. Zorg ervoor dat ons bedrijf je de lavascènes laat zien tijdens deze IJslandse helikoptervlucht. Als het natuurlijke optreden van lava niet plaatsvindt tijdens onze vlucht, zijn wij niet verantwoordelijk voor het uitvoeren van een andere vlucht of het aannemen van een nieuw schema. Al onze vluchten zijn weersafhankelijk en we moeten de regels en voorschriften van het Department of Civil Protection and Emergency Management volgen om onze IJslandse helikoptervlucht naar vulkanen veilig te maken

Vanuit Reykjavik: Walvistour

9. Vanuit Reykjavik: Walvistour

Begin je reis in de levendige haven van de stad en zet koers naar de rustige schoonheid van Kollafjöður. Hier ontdek je een sereen toevluchtsoord met een charmant eiland en een levendige vogelgemeenschap. Adem de rust van de omgeving in terwijl je geniet van de schilderachtige schoonheid van dit juweeltje aan de kust. Vervolg je maritieme avontuur op weg naar Faxaflói Bay, een bekende hotspot voor natuurliefhebbers en avonturiers. Duik in de sensatie van walvissen en vogels kijken en dompel je onder in het diverse zeeleven dat deze baai zijn thuis noemt. Voor wie op zoek is naar wat meer spanning, biedt de baai mogelijkheden om te zeevissen in de overvloedige wateren, wat een extra laag avontuur toevoegt aan je reis. Bewonder tijdens het varen door de baai de indrukwekkende bergring die de horizon siert en een prachtig decor vormt voor de hele ervaring. Op heldere dagen kun je de Snaefellsjökull gletsjer zien, die trots tussen de omringende bergtoppen ligt. Deze zorgvuldig samengestelde route om walvissen te kijken garandeert niet alleen een avontuur met zeeleven, maar ook een visueel feest van IJslands fascinerende kustlandschappen. Ga met ons mee op deze onvergetelijke reis, waar de schoonheid van de natuur en de wonderen van de wilde dieren in perfecte harmonie samenkomen.

Reykjavik: halve dag walvissen en papegaaiduikers kijken

10. Reykjavik: halve dag walvissen en papegaaiduikers kijken

Ontdek schattige papegaaiduikers tijdens een cruise vanuit de oude haven in Reykjavík. Zoek naar lokale walvissen tijdens een tweede cruise van Reykjavík naar de baai van Faxaflói. Blijf warm met binnenstoelen en overalls. Zie de lokale fauna duidelijk met het gebruik van een verrekijker tijdens de papegaaiduiker-tour. Reis met een kleine boot genaamd Skúlaskeið (Oude Skúli), perfect om papegaaiduikers te spotten, omdat het een geringe diepgang heeft en daarom heel dicht bij de kleine eilanden kan komen waar de papegaaiduikers leven. De gidsen zijn zeer goed geïnformeerd over de bloeiende vogels in de omgeving van Reykjavík. Profiteer van de klassieke walvisexcursie van deze combo-tour, uitgevoerd op de Andrea-boot, die 3 tot 3,5 uur duurt. De Andrea is de grootste boot om walvissen te spotten in IJsland en heeft een educatieve en interactieve focus. Het is ook gezinsvriendelijk en ruim met een cafetaria aan boord. Als je ervoor kiest, kun je overstappen op de express-tour die 1 uur later vertrekt op een snellere boot die je sneller naar het walvisspotgebied brengt dan de andere walvisspotboten, maar je toch voldoende tijd geeft. De meest voorkomende walvissen in de baai van Faxaflói zijn dwergvinvissen, bultruggen, witsnuitdolfijnen en bruinvissen. Houd er rekening mee dat dit twee afzonderlijke tours zijn en dat u ze niet op dezelfde dag hoeft te doen.

Alle activiteiten

35 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Faxaflói

Wil je alle activiteiten in Faxaflói bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Faxaflói

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.520 beoordelingen

ondanks de soms erg harde wind ging de boottocht door, gelukkig maar, want we hebben zoveel walvissen gezien en ook nog een paar zeehonden. Goede uitleg van de crew waar te kijken op het water. Al met al een ontzettend leuke tocht!

Het walvisspotten was geweldig. De gids was zeer deskundig. Het hielp dat we walvissen zagen en vrij dicht bij de boot

De boot gaat pas 15 minuten van tevoren open, dus het is gemakkelijk om het koud te krijgen vóór de activiteit

Activiteit was super alleen suf dat je een app nodig hebt om je ticket te tonen

We hadden het geluk walvissen te zien, de reis was zeer aangenaam