Datums kiezen

Feldherrnhalle

Feldherrnhalle

Feldherrnhalle: tours en activiteiten die je niet wilt missen

München: wandeltocht door het Derde Rijk en WO II Tour

1. München: wandeltocht door het Derde Rijk en WO II Tour

Maak een 2 uur durende wandeling door München en ontdek een van de donkerste momenten in de geschiedenis van de stad, leer over de geboorte van het nazisme, de opkomst van Hitler en het beruchte Derde Rijk. In 1919 kwam Duitsland uit de Eerste Wereldoorlog als een verslagen en vernederde natie, met München in de greep van hyperinflatie en Beieren gedomineerd door revolutie en moord. Uit deze vruchtbare bodem van chaos verrees de nazi-beweging en een van de machtigste dictators uit de geschiedenis, Adolf Hitler. Volg het begin van het nazisme, van de eerste massabijeenkomst in het Hofbräuhaus tot de mislukte poging om de macht te grijpen in de Feldherrnhalle. Je gaat naar de locatie van feestbijeenkomsten op Königsplatz en stopt in de Hofgarten om te praten over The White Rose Resistance Movement. De tour behandelt alle belangrijke feiten en sites die een rol speelden bij het ontstaan van dit duistere hoofdstuk, dat eindigde met de prachtige stad München in puin en de Tweede Wereldoorlog die diepe wonden sneed in heel Duitsland.

München: Wandeltour met gids door de oude binnenstad

2. München: Wandeltour met gids door de oude binnenstad

Geniet van een rondleiding door de beroemde bezienswaardigheden van München, zoals het Neue Rathaus, de Marienplatz en de Frauenkirche. Deze bezienswaardigheden mogen niet ontbreken. Onze gids heeft ook spannende verhalen te vertellen over het beroemde Hofbräuhaus. Beroemde hoogtepunten zoals de Maximilianstraße, de Residenz en de Feldherrnhalle aan de Odeonsplatz worden tijdens de tour ook bezocht. De tour eindigt bij de Viktualienmarkt, waar bezoekers een korte pauze kunnen nemen met een glas wijn of een kopje koffie.

Hoogtepunten van München per Segwaytour van 3 uur

3. Hoogtepunten van München per Segwaytour van 3 uur

Glij door de straten van München tijdens deze Segway-tour. Leer hoe u een Segway beheert en bezoek alle belangrijke stadsattracties, waaronder het Maximilianeum en de Theatine-kerk. Nadat je het rijden op een Segway onder de knie hebt gekregen, begin je je tour op Artur-Kutscher-Platz. Ga vervolgens richting de Engelse Tuin en langs de Isar-rivier naar de Engel van de Vrede. Ga verder naar het Maximilianeum, de zetel van het Beierse parlement. Dit gebouw is tussen 1857 en 1874 gebouwd door de architect Friedrich Bürklein en past in de omgeving aan de rivier de Isar. De rivier op, zie Museumeiland met het Deutsches Museum en de parochiekerk van St. Maximiliaan op de westelijke oever van de rivier de Isar. Ga langs de Maximilianstraße langs het Residenz Theater op de Odeonsplatz en bewonder de Feldherrnhalle en de Theatinekerk. Glijd langs de Residenz van München samen met de Hofgarten en de Beierse Staatskanselarij in de richting van de Eisbach. Vanaf daar slinger je rond de Siegestor terug naar het startpunt.

München: Riksja-tour door de oude binnenstad en de Engelse tuin

4. München: Riksja-tour door de oude binnenstad en de Engelse tuin

Onze bestseller tour van 3 uur. Ervaar München als nooit tevoren. Met onze E-Rickshaw Tours en een van onze zestig lokale gidsen. Het hele jaar door. Welkom bij een unieke en milieuvriendelijke manier om de prachtige stad München te verkennen tijdens een 3 uur durende tour met hoogtepunten. Onze E-Rickshaw tours bieden een onvergetelijk avontuur door het hart van de hoofdstad van Beieren, waar geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid in perfecte harmonie samenkomen. > Milieuvriendelijk avontuur: Onze E-Riksja's zijn emissievrij en zorgen voor een groene en duurzame tour die een minimale ecologische voetafdruk achterlaat. > Lokale inzichten: Ontdek München vanuit het perspectief van een local terwijl onze ervaren gidsen fascinerende verhalen en inzichten delen over de geschiedenis, bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes van de stad. > Comfort en stijl: Reis in stijl en comfort terwijl je ontspant in onze E-Rikshaw, ontworpen voor je grootste gemak. Of je nu alleen reist, met z'n tweeën of met een kleine groep van maximaal vier personen, wij hebben de perfecte optie voor jou. > Aanpasbare routes: Stem je tour af op jouw voorkeuren. Kies uit verschillende routes die de meest iconische attracties van München, schilderachtige parken of zelfs plekken buiten de gebaande paden omvatten. Bespreek met de gids wat je wilt zien. Wat kun je verwachten? > Spectaculaire uitzichten: Leg prachtige uitzichten vast op de historische gebouwen van München, de weelderige groene ruimten en de hoofdrivier van München, perfect voor foto's en herinneringen die een leven lang meegaan. > Persoonlijke ervaring: Onze rondleidingen zijn klein en intiem, zodat je samen met je gids een persoonlijke en boeiende reis door München kunt maken. Mis deze fantastische kans niet om München met ons te verkennen. Boek ons vandaag nog om je plek te reserveren en je bezoek aan München onvergetelijk te maken!

München door de eeuwen heen: een zelfgeleide audiotour

5. München door de eeuwen heen: een zelfgeleide audiotour

Loop in je eigen tempo door het historische München terwijl je de bezienswaardigheden leert kennen via een app-gebaseerde audiogids die gebruikmaakt van GPS-technologie. Leer de stad en haar geschiedenis kennen op een begeleide route langs bezienswaardigheden zoals de Viktualienmarkt, de brouwerij Hofbrauhaus en de Sint-Pieterskerk. Begin uw wandeling op de historische Marienplatz, het levendige centrale plein van München met zijn neogotische stadhuis. Vanaf daar loop je langs de Sint-Pieterskerk, de oudste kerk in de stad, de beroemde voedselmarkt Viktualienmarkt en een traditionele Beierse biertuin. Terwijl de route verder gaat, bewonder je plekken zoals het Max Joseph Opera House, betreed je de binnenplaatsen van de Residenz , het voormalige koninklijke paleis van München, en leer je over de legende van de voetafdruk van de duivel in de 15e-eeuwse Frauenkirche (kerk van Onze Lieve Vrouwe ). Ontdek onderweg de rijke geschiedenis en tradities van München via de audiogids, verteld door een local. De gids maakt gebruik van GPS-technologie om je tempo te volgen en de juiste audiotracks af te spelen terwijl je gaat, zodat je je kunt concentreren op de bezienswaardigheden om je heen.

De oude binnenstad van München per Segway Tour van 3 uur

6. De oude binnenstad van München per Segway Tour van 3 uur

Alle begin is moeilijk - niet op een Segway! Voordat je aan je tour door München begint, leer je hoe je op de Segway rijdt en realiseer je je dat het eigenlijk heel gemakkelijk is. De ervaring leert dat iedere klant het rijden op een Segway binnen enkele minuten onder de knie heeft. Na de initiële training kun je op weg gaan en je stadsrondleiding beginnen. De tour begint op Artur-Kutscher-Platz. Vanaf daar gaat u richting Isator. Rijd door Tal richting Viktualienmarket en Marienplatz. Zie Königsplatz en bewonder de neoklassieke gebouwen. Bewonder het indrukwekkende neogotische nieuwe stadhuis. Bekijk hoogtepunten van de oude binnenstad van München, zoals Feldherrnhalle en de Theatine-kerk. Eindig je tour terug bij het startpunt.

München: privérondleiding door het Derde Rijk en de Tweede Wereldoorlog

7. München: privérondleiding door het Derde Rijk en de Tweede Wereldoorlog

Sluit je aan bij een privé-historicusgids in de straten van de oude binnenstad van München om het donkerste geheim van de stad te ontdekken: de oorsprong van de nazi-partij. Verken in detail de geschiedenis van het Derde Rijk, van Hitlers opkomst aan de macht, gedurende de Tweede Wereldoorlog, tot het bombardement en de bevrijding van München in 1945. Maak je klaar om moeilijke vragen te stellen over de rol van München en zijn burgers in de opkomst en ondergang van het nationaal-socialisme in Duitsland. Je 3 uur durende wandeling begint in het hart van de oude binnenstad van München, op de Marienplatz, waar veel nazi-propaganda-evenementen werden gehouden. Het gereconstrueerde nieuwe stadhuis (Neues Rathaus) is nog steeds de burger van de bombardementen in München in 1945 die het grootste deel van de binnenstad verwoestten. Luister naar het verhaal van hoe München de hoofdstad van de nationaal-socialistische beweging werd terwijl je door deze historische straten loopt en zie de beroemde bierhal Hofbräuhaus am Platzl waar Adolf Hitler een toespraak hield over de oprichting van de Nationaal-Socialistische Duitse Arbeiderspartij in 1920. Volg de route van de beruchte Beer Hall Putsch naar Feldherrnhalle en Odeonsplatz en leer over de poging van de nazi's om het Beierse Ministerie van Defensie te bestormen, wat Hitler inspireerde tot het schrijven van zijn semi-autobiografische politieke manifest Mein Kampf (""Mijn strijd"). Ook leer je over het verzet tegen het naziregime in de stad, zoals de White Rose Group onder leiding van vijf universiteitsstudenten. Tijdens de rondleiding ziet u het Monument voor de slachtoffers van het nationaal-socialisme en de voormalige kantoorgebouwen van de nazi-partij, waaronder Führerbau ("het gebouw van de Führer") waar Chamberlain en Hitler in 1938 het Akkoord van München ondertekenden. wees op de Königsplatz, de locatie van de massabijeenkomsten en boekverbrandingen van de nazi-partij. Kies de optie van 4,5 uur om dieper in de geschiedenis van het nationaal-socialisme in Duitsland te duiken door het München Documentatiecentrum voor de geschiedenis van het nationaal-socialisme te bezoeken met uw deskundige gids. De documentatie omvat foto's, documenten en teksten, evenals filmprojecties en mediastations die het ontstaan en de opkomst van de nazi-beweging, de oorlog en de naoorlogse periode in München illustreren. Uw privégids helpt u het complexe onderwerp te begrijpen en beantwoordt alle vragen over de oorzaken en gevolgen van het nationaal-socialisme en de Tweede Wereldoorlog.

München: het begin van het stadsspel van de nazi-beweging

8. München: het begin van het stadsspel van de nazi-beweging

Ontdek de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in München in een zelfgeleide verkenningsgame via een app op je smartphone. Los puzzels op om aanwijzingen te ontgrendelen die je naar je volgende locatie leiden, onderweg langs beroemde bezienswaardigheden. Doe mee aan een interactief spel met uw dierbaren terwijl u meer te weten komt over de geschiedenis. Begin je verkenningsavontuur op Königsplatz en baan je een weg door de stad. Bekijk en leer over iconische WO II-bezienswaardigheden terwijl je op weg bent naar de uiteindelijke locatie van de game: het oude stadhuis. Los uitdagingen op, kijk hoe het verhaal zich ontvouwt in je app en volg de exacte aanwijzingen op je telefoon die je naar de volgende locatie leiden. Het beste van alles is dat je het spel in je eigen tempo kunt verkennen door het spel te pauzeren voor een kopje koffie of een maaltijd en het op elk gewenst moment te hervatten vanaf de locatie waar je het hebt onderbroken.

München: privérondleiding Residenzpaleis, museum en schatkamer

9. München: privérondleiding Residenzpaleis, museum en schatkamer

Neem deel aan deze exclusieve tour om de hoeken en gaten van de Residenz, het grootste paleiscomplex in Duitsland, te verkennen met een gelicentieerde gids. Stap binnen om het prachtige interieur te bewonderen en meer te weten te komen over de voormalige bewoners. Bezoek het Residenz Museum, de Schatkamer en het Cuvilliés Theater en geniet van een wandeltocht door de oude binnenstad. Kies een standaardoptie van 2 uur om de hoogtepunten van de Residenz te bekijken: het paleis, het museum en de schatkamer. Treed in de voetsporen van Beierse koningen, hertogen en keurvorsten die van 1508 tot 1918 in deze koninklijke residentie dienden. Maak een reis door de periodes van renaissance, naar vroege barok, naar rococo, naar neoclassicisme. Bewonder de weelderige kamers en kunstcollecties die de voorname smaak en politieke ambitie van de Wittelsbach-dynastie bieden. Als museum verkent de Residenz de eeuwen van het humanisme, de contrareformatie, de verlichting, het goddelijk recht van koningen en de constitutionele monarchie. In de Schatkamer vindt u een opmerkelijke collectie kroonjuwelen, koninklijke onderscheidingstekens, goudsmidswerken, zwaarden, bekers en andere dure voorwerpen. De optie van 3 uur is inclusief vervoer per privéauto tussen uw accommodatie in München en de Residenz. Deze oplossing is ideaal wanneer u niet te ver wilt lopen of gebruik wilt maken van het openbaar vervoer. Na de tour wordt u teruggebracht naar het adres dat u bij de boeking heeft opgegeven. Kies voor de verlengde 3,5 uur om de Residenz en het Cuvilliés Theater te bezoeken. Bewonder de weelde van het auditorium dat keurvorst Maximiliaan Jozef III bouwde als zijn nieuwe operagebouw. Hoor over de uitbundige operaproducties en de eerste uitvoering van Mozarts Idomeneo die hier in première ging. Verken ook Hofgarten, de formele hoftuinen van de koninklijke residentie. Bekijk de Beierse regering, het Marstall Theater en de Grand State Opera. De 5-uur durende tour omvat ook een wandeltocht door de oude binnenstad van München. Maak een wandeling van de Residenz naar Odeonsplatz om het Feldherrnhalle-monument en de Theatine-kerk te zien, en hoor over de beruchte Beer Hall Putsch die hier plaatsvond. Stap binnen in de trotse Frauenkirche (kathedraal van München) en luister naar de legende van de voetafdruk van de duivel. Volg uw privégids naar het plein Marienplatz in het stadscentrum om het magnifieke nieuwe stadhuis te bewonderen, evenals het oude stadhuis, de visfontein en de Sint-Pieterskerk, de oudste kerk in de stad.

München: privérondleiding van 2 uur met een kunsthistoricus

10. München: privérondleiding van 2 uur met een kunsthistoricus

Koning Ludwig I en zijn architect Klenze hadden een grote invloed op de kunst in München. Ludwig zou zeggen dat niemand kan beweren dat ze Duitsland kennen als ze München niet hebben gezien. Niettemin is München niet alleen de klassieke stad van koning Ludwig, maar heeft het sinds de oprichting in de middeleeuwen ook een levendig artistiek verleden en een interessante 'kunstgeschiedenis' te vertellen. Of het nu gaat om architectuur, schilderijen of beeldhouwkunst - alle vormen van kunst zijn verweven met de geschiedenis van de stad. Ontdek dit netwerk en leer de stad kennen vanuit kunsthistorisch perspectief. De beste manier om kunstwerken te benaderen is door erover te praten. Door de kleine groepsgrootte heb je voldoende gelegenheid om van gedachten te wisselen en vragen te stellen. Per attractie leer je over het belang van het kunstwerk. Tijdens deze privétour door München heb je ook de flexibiliteit om de plaatsen te kiezen die je wilt bezoeken. Voorgestelde tours: - Königsplatz met de Glyptothek, de Propylaea en de Antiekcollectie - Museumgebied met de Alte Pinakothek, de Neue Pinakothek en de Pinakothek der Moderne - Odeonsplatz met de Residenz van München, de Feldherrnhalle, de Theatinekerk en de Hofgarten - Rondleiding door de kerk met de Asamkerk, de Sint-Pieterskerk, de Frauenkirche, de Sint-Michielskerk, de Bürgersaalkirche en de Drievuldigheidskerk - Paleisrondleiding met het Nymphenburg-paleis of het Schleissheim-paleis - Rondleiding door de oude stad met Heinrichsstadt en Ludwigsstadt

16 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Feldherrnhalle: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Feldherrnhalle

Wil je alle activiteiten in Feldherrnhalle bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Feldherrnhalle

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.631 beoordelingen

zeer goede tour, met goede en enthousiaste uitleg door Josh de gids. Hij weet veel te vertellen over de periode en gebruikte daarbij ook afbeeldingen die hij in een map bij zich had.

Heel interessant. De gids was zeer goed voorbereid, wist heel veel over het ontstaan van het Derde Rijk. De tour duurde door zijn enthousiasme minstens een uur langer!

Prima! Informatief, met een goede gids. Hij liet op diverse locaties ook foto's zien van destijds - 1923 en later - en wist veel te vertellen. Aanrader.

Josh was een hele fijne gids,enorm gepassioneerd door wat hij brengt en verteld. Je kan geen betere gids hebben!

Josh gaf een educatieve en realistische rondleiding. Leerzaam, emotioneel en ontluikend.