Kies data

Dingen om te doen Fethiye

Fethiye: De beste dingen die je niet wil missen

Oludeniz: Vlindervallei-tour & St. Nicholas Island-cruise

1. Oludeniz: Vlindervallei-tour & St. Nicholas Island-cruise

Na het ophalen van het hotel rijdt u naar de haven van Ölüdeniz en stapt u aan boord van de boot met 2 dekken. Geniet van de zon en de zeebries terwijl je langs het veranderende kustlandschap vaart. Maak je eerste stop bij de Blauwe Grot, waar je de kans krijgt om te zwemmen in het helderblauwe water van de baai en de grot in. Daarna vaart u verder naar het natuurreservaat Butterfly Valley. Grijp nog een kans om hier in het heldere water te zwemmen en te zonnebaden op het prachtige strand. Geniet hierna van een korte wandeling door het gebied en klim omhoog om de watervallen te zien. Bewonder de wilde bloemen en spot kleurrijke vlinders terwijl ze om je heen vliegen, en houd je ogen open voor de zeldzame Tiger Butterfly. Geniet daarna van een heerlijke lunch op de boot. Vervolg ten slotte je avontuur terwijl je verder vaart naar de volgende attractie, St. Nicholas Island. Ontdek bij aankomst de oude ruïnes van de 5e-eeuwse kerken. Klim naar het hoogste punt van het eiland en bewonder het spectaculaire uitzicht. Maak uw laatste stop van de dag in de Cold Spring Bay, waar u kunt genieten van een verfrissende laatste duik in de zoetwaterbron die uitmondt in de zee. Keer terug naar de haven van Ölüdeniz, waar u rond 16.30 uur bij uw hotel wordt afgezet.

Van Fethiye: tandemparagliden met hotelovername

2. Van Fethiye: tandemparagliden met hotelovername

Vlieg door de lucht en geniet van panoramische uitzichten terwijl u paraglide in tandem vanaf de berg Babadag. Geniet van een schilderachtig uitzicht op weg naar de berg, inclusief het ophalen en inleveren van het hotel vanuit het Fethiye-gebied. Nadat u bent opgehaald bij Fethiye, Hisarönü en Ovacik, rijdt u door het ceder- en dennenbos terwijl u het natuurreservaat Ölüdeniz binnengaat. Mount Babadag, of Father Mountain, bevindt zich hier en is een geweldige locatie voor paragliding. Ontvang een volledige briefing op de top van uw piloot die de procedures voor uw vlucht beschrijft en helpt bij het uitvoeren van een laatste veiligheidscontrole. Wacht op geschikte windomstandigheden voordat je aan je adrenaline-gevulde vlucht begint. Neem een paar rennende stappen met je piloot en voel hoe de wind je zachtjes de lucht in tilt. Geniet van het landschap terwijl je geniet van een magische rit vanaf een hoogte van 6650 ft (1965 m). Voel een gevoel van vrijheid terwijl je langs de windstromen glijdt en bewonder de panoramische uitzichten die je omringen.

Van Fethiye: jeepsafari naar Saklikent-kloof met lunch

3. Van Fethiye: jeepsafari naar Saklikent-kloof met lunch

De tour begint met het ophalen van je hotel en gaat naar het ontmoetingspunt waar je wordt geïnformeerd over het reisschema van de dag. Vanaf hier gaat u richting de oude stad Tlos, een van de oudste nederzettingen in de regio die dateert uit 2000 voor Christus. Verken de reeks fascinerende ruïnes, waaronder stadsmuren, graven, theaters, stadions, baden en meer, bewaard gebleven uit de Lycische, Griekse, Romeinse en Ottomaanse tijdperken. Klim door de ruïnes om de top van de heuvel te bereiken, waar je wordt beloond met epische uitzichten op Tlos en het omringende landschap. Vervolg de tour naar Yaka Park, waar u kunt genieten van vrije tijd om te ontspannen onder de schaduwrijke bomen. Adem de frisse koele lucht in en luister naar de rustige geluiden van kabbelende beekjes. Kom vervolgens aan bij de Saklikent-kloof, de op een na grootste kloof van Europa, en begin aan een trektocht door de kloof. Bewonder tijdens je verkenning deze indrukwekkende natuurlijke formatie en geniet van de schoonheid van het berg- en watervallandschap. Om af te koelen van de tocht plons je in het water en ga je raften door ijskoud bergwater. Als je eenmaal trek hebt gekregen, kun je genieten van een heerlijk lunchbuffet in een restaurant aan de rivier. Geniet ten slotte van een welverdiende rust in een nabijgelegen natuurlijk modderbad voordat u aan de terugreis naar Fethiye begint.

Vanuit Fethiye: dagtrip naar Pamukkale en Hiërapolis

4. Vanuit Fethiye: dagtrip naar Pamukkale en Hiërapolis

Verken de unieke terrassen van Pamukkale (letterlijk: 'Katoenkastelen' in het Turks) en geniet van deze dagtocht naar een van de populairste bezienswaardigheden van Turkije. Verlaat Fethiye en reis per bus met airconditioning naar Pamukkale, beter bekend als het '8ste Wereldwonder' volgens mensen die er zijn geweest. Verken het natuurlijke landschap met heldere meren, warmwaterbronnen en travertijn: terrassen van mineralen die zijn achtergelaten door stromend water. Pamukkale werd in 1988 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO en trekt jaarlijks 2 miljoen bezoekers. Bekijk de terrassen vanaf de heuvels aan de overzijde van de vallei in het plaatsje Denizli. Ga hierna naar de ruïnes van de eeuwenoude Grieks-Romeinse stad Hiërapolis die in de 2e eeuw voor Christus boven op de 'Katoenkastelen' is gebouwd. Bewonder de resten van het Romeinse amfitheater en bezoek het voormalige Russische bad dat nu een archeologiemuseum is. Ontdek waar Cleopatra zwom en bezoek de monumentale tombe van de christelijke apostel Sint Filippus. Bewonder de Necropolis van Anatolië vol sarcofagen, waaronder die van Marcus Aurelius Ammianos.

Blue Lagoon Ölüdeniz Tandem-paragliding vanuit Fethiye

5. Blue Lagoon Ölüdeniz Tandem-paragliding vanuit Fethiye

Je wordt opgewacht in je hotel in Fethiye, Calis Beach of Ovacik en vertrekt op 40 minuten rijden naar de top van Baba Dag, 2000 meter boven zeeniveau. Reis met de comfortabele en moderne safaritruck van de bestuurder terwijl je aan je 3 uur durende paraglidingavontuur begint. Vluchten zijn 5 keer per dag beschikbaar. De eerste is om 08:30 uur, met het ochtendlicht en de zeer heldere lucht die de beste gelegenheid bieden voor verbluffende foto's. Je kunt meer dan 200 vierkante kilometer van het prachtige landschap van Fethiye zien. Als u de tweede vlucht van de dag kiest, om 11:00 uur, is dit waarschijnlijk de langste vanwege thermische activiteit. Je stijgt op vanaf 2.500 voet en zou hoogten van 9.000 tot 10.000 voet boven zee kunnen bereiken, als je wilt. De vlucht duurt ongeveer 40 minuten. De derde vlucht is om 13:30 uur en is iets langer vanwege de sterkere omstandigheden. Met wazig, mistig weer zijn de omstandigheden niet zo goed voor fotografie, maar het opstijgen en landen is gemakkelijker. Om 15.30 uur, met de vierde vlucht, is de thermische activiteit zwakker, wat een vlottere vlucht betekent. Midden in de zomer kan het echter een beetje warm zijn. De laatste vlucht van de dag, of zonsondergangvlucht, vertrekt om 17:45 uur. Met de zon laag achter het eiland Rhodos, zorgen de omstandigheden voor prachtige zonsondergangfotografie en een vlotte en aangename vlucht. Je krijgt een briefing van de instructeur over wat je wel en niet moet doen, en je krijgt de juiste laarzen en helm, en een vliegpak als het koel weer is. Meestal vlieg je zij aan zij en dicht bij elkaar, wat zorgt voor betere foto's van jou en je groep in de lucht.

Ölüdeniz: piratenbootcruise met zwemstops en lunch

6. Ölüdeniz: piratenbootcruise met zwemstops en lunch

Geniet van de zon en de zeebries terwijl je langs het veranderende kustlandschap vaart. Maak je eerste stop bij de Blauwe Grot, waar je de kans krijgt om te zwemmen in het helderblauwe water van de baai en de grot in. Daarna vaart u verder naar het natuurreservaat Butterfly Valley. Grijp nog een kans om hier in het heldere water te zwemmen en te zonnebaden op het prachtige strand. Geniet hierna van een korte wandeling door het gebied en klim omhoog om de watervallen te zien. Bewonder de wilde bloemen en spot kleurrijke vlinders terwijl ze om je heen vliegen, en houd je ogen open voor de zeldzame Tiger Butterfly. Geniet daarna van een heerlijke lunch op de boot. Vervolg ten slotte je avontuur terwijl je verder vaart naar de volgende attractie, St. Nicholas Island. Ontdek bij aankomst de oude ruïnes van de 5e-eeuwse kerken. Klim naar het hoogste punt van het eiland en bewonder het spectaculaire uitzicht. Maak uw laatste stop van de dag in de Cold Spring Bay, waar u kunt genieten van een verfrissende laatste duik in de zoetwaterbron die uitmondt in de zee.

Van Fethiye: quadavontuur met transfers

7. Van Fethiye: quadavontuur met transfers

De ervaring begint met het ophalen van je hotel in Fethiye of Oludeniz en gaat naar het omliggende berglandschap waar avontuur wacht. Bij aankomst in het basiskamp voor quads, luister je naar een korte veiligheidsbriefing en kleed je je aan met de nodige rijkleding. Als je klaar bent, volg je je gids langs het schilderachtige pad naar de bergen van Fethiye en spring je op je quad. Voel de sensatie van adrenaline door je heen stromen terwijl je door een scala aan landschappen rijdt, waaronder dennenbossen, droog en rotsachtig terrein en kabbelende beekjes. Na een epische rijtijd van 1,5 uur keert u terug naar het basiskamp waar uw chauffeur wacht op uw terugreis.

Fethiye: professioneel duiken met lunch

8. Fethiye: professioneel duiken met lunch

De wateren van Fethiye bieden uitstekende mogelijkheden voor een onderwateravontuur. Tijdens deze tour geniet je van 2 duiken inclusief lunch. Deze duiken stellen zowel beginners als ervaren duikers in staat om het heldere water van Fethiye en Oludeniz te verkennen. Het is een ideale plek om te duiken, aangezien het water helder en warm is en er strikte wetten voor onderwateractiviteiten zijn. Voordat u uw eerste duik maakt, krijgt u een briefing over de technische details van duiken in de wateren van Side. U zult gemakkelijk leren hoe u uw onderwaterduikuitrusting kunt gebruiken en een aantal fascinerende grotten kunt verkennen terwijl u met exotische vissen zwemt. Een duikservice van hoge kwaliteit zorgt ervoor dat je veilig blijft en een onvergetelijke ervaring hebt tijdens de hele activiteit. Na een paar proefduiken en vaardigheidstests kun je verder gaan om de verbazingwekkende en kleurrijke onderwaterwereld te ervaren.

Van Fethiye: paardrijavontuur

9. Van Fethiye: paardrijavontuur

Begin je avontuur wanneer je wordt opgehaald bij je hotel in Fethiye en rijd in ongeveer 20 minuten naar de manege, een prachtige locatie omringd door weelderige dennenbossen. Profiteer van een introductie van 15 minuten van uw professionele paardrijgids. Besteed wat tijd aan het leren kennen van je metgezel voor de tour, het aaien van je vriendelijke paard en het voorbereiden van je spannende reis. Als je er klaar voor bent, rijd je door adembenemende landschappen op het Turkse platteland en voel je je verkwikt door de frisse Fethiye-lucht. Volg een pittoreske route gedurende 1,5 uur onder leiding van je deskundige gids, pauzeer voor een pauze en de kans om een verfrissend drankje te nemen in een nabijgelegen rivier. Zodra de tour voorbij is, wordt u teruggebracht naar uw hotel voor een welverdiende rust.

Oludeniz: tandemvlucht van 30 minuten per paragliding

10. Oludeniz: tandemvlucht van 30 minuten per paragliding

Je paragliding-tour begint vanuit Oludeniz, vanwaar je met de bus naar de berg reist. Geniet onderweg van het voorbijtrekkende landschap terwijl je door lokale cederbossen loopt. Na een briefing van 5 minuten van je professionele piloten op de top van de 1.970 meter hoge Babadağ, ben je klaar om aan je torenhoge ervaring te beginnen. Zodra u van de berg springt, kunt u genieten van het unieke uitzicht op Oludeniz terwijl u ongeveer 30 minuten lang vrij in de lucht vliegt over de mooiste stranden van de regio. Nadat je de grond hebt geraakt aan het einde van je opwindende en wereldvreemde vlucht, ga je terug naar de startlocatie van je tour waar je ervaring eindigt.

Beschikbare activiteiten

  • Avonturen
  • Andere belevenissen
  • Wateractiviteiten
  • Transfers
  • Meerdaagse tours
  • Dagtochten
  • Privétours
19 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Fethiye

Wil je alle activiteiten in Fethiye ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Fethiye

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 216 beoordelingen

El guía excelente y la organización igual. La única pega el calor que hacía y meterse en termas de agua caliente que no apetecía mucho. Quizás mejor hacer la excursión en otra época que no sea verano

Katoenen kasteel

Alles is goed verlopen. Een gids heeft fantastisch werk geleverd. Alleen een zeer lange reis. Maar ik raad iedereen aan om deze geweldige plek te bezoeken. Ontbijt en lunch inbegrepen in de prijs.