Kies data

Feuerle Collection

Feuerle Collection: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Berlijn: The Feuerle Collection - Entreeticket voor het kunstmuseum

1. Berlijn: The Feuerle Collection - Entreeticket voor het kunstmuseum

De Feuerle Collection combineert internationale hedendaagse kunstenaars met keizerlijke Chinese meubels en oude Zuidoost-Aziatische kunst. Gevestigd in een voormalige bunker uit de Tweede Wereldoorlog - gerenoveerd door de Britse architect John Pawson - stimuleert het museum een gesprek tussen verschillende periodes en culturen. Terwijl je de collecties verkent, krijg je een nieuw perspectief op de oude en hedendaagse werken, omringd door indrukwekkende architectuur en verfijnd lichtontwerp dat alle zintuigen prikkelt. Ontmoet je deskundige gids en begin je wandeling door de collecties. Bewonder stenen, bronzen en houten Khmer-sculpturen uit de 7e tot de 13e eeuw, keizerlijke Chinese lak en stenen meubels. Vind daarnaast houten en stenen Chinese geleerde meubels uit de Han-dynastie tot de Qing-dynastie die dateren van 200 voor Christus tot de 18e eeuw. Ze worden aangevuld met werken van hedendaagse kunstenaars, waaronder Cristina Iglesias, Anish Kapoor, Zeng Fanzhi, James Lee Byars, Nobuyoshi Araki en Adam Fuss. Ontdek waarom deze stukken allemaal zijn gekozen en verzameld door de oprichter van het museum, Désiré Feuerle - een kenner van Aziatische kunst die een pionier was in het naast elkaar plaatsen van oudheden met hedendaagse kunst door middel van een reeks baanbrekende tentoonstellingen in de jaren negentig.

Berlijn: Gong Bath-sessie in The Feuerle Collection

2. Berlijn: Gong Bath-sessie in The Feuerle Collection

Ontspan en laad op met een traditionele gongbadsessie omringd door prachtige kunstwerken. Ga op een yogamat in het midden van de tentoonstellingsruimte liggen en ervaar geluidsgolven die je helpen een staat van diepe ontspanning te bereiken. Gongbaden balanceren emoties en bioritmes met een harmonie van ontspannende klanken. Na de sessie van 50 minuten, voel je vrij om The Fuerele Collection te verkennen. Ontdek een verscheidenheid aan hedendaagse kunstwerken, Zuidoost-Aziatische kunst en keizerlijke Chinese meubels.

Berlijn: The Feuerle Collection Meditation Experience

3. Berlijn: The Feuerle Collection Meditation Experience

Dit bezoek aan The Feuerle Collection is gebaseerd op het idee van een stille, mobiele detox-ervaring door een onverwachte wereld van nevenschikkingen. Je passeert de Sound Room en loopt in de Lake Room en stopt om te mediteren tussen de prachtige kunstwerken. Geniet van toegang tot de tentoonstelling van vroege Khmer-sculpturen (7e - 13e eeuw na Christus) en keizerlijke en geleerde Chinese meubels (2e eeuw voor Christus - 17e eeuw na Christus). Bewonder hedendaagse werken van Anish Kapoor, Cristina Iglesias, Adam Fuss, Zeng Fanzhi, James Lee Byars en Nobuyoshi Araki. Bemiddeling is niet verplicht. U kunt er ook voor kiezen om rustig rond te lopen en gewoon van de kunst te genieten.

  • Rondleidingen
  • Toegangstickets
  • Andere belevingen
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Feuerle Collection

Wil je alle activiteiten in Feuerle Collection ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.