Figueres
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Figueres

Bekijk alle tours en activiteiten in Figueres

Top 7 Uitjes in Figueres

Figueres (Catalaans voor vijgenbomen) is een klein maar enorm indrukwekkend stadje in Catalonië, op ongeveer 145km van Barcelona. Het kent tal van bijzondere, opvallende gebouwen en voorwerpen, als eerbetoon aan de surrealist Salvador Dali(1904-1989), van wie Figueres de geboorteplaats was.

Dali Theater en Museum

Het nalatenschap van Dali, die begraven is in een tombe onder het podium, kun je voelen in dit opmerkelijke gebouw, beschouwd als zijn laatste grote meesterwerk. Ga op een magisch avontuur in dit museum van surrealisme en wetenschap.

San Pere Kerk

In dit gotische kerkje uit de veertiende eeuw werd Dali gedoopt, je vindt het naast het museum op de Plaza de Sant Pere de Figueres; een perfecte plek om de energie van het dagelijks leven in de stad te ervaren.

Kasteel van San Fernando

Dit immense kasteel op de heuvel werd in 1752 gebouwd toen Ferdinand VI in Spanje aan het roer stond. Op het hoogtepunt vond je hier meer dan 6000 soldaten per keer, later is het tot gevangenis verbouwd (actief tot 1997).

Foto: Rude Mortensen@flickr (CC BY 2.0)

Speelgoedmuseum

Bezoek ook het speelgoedmuseum met voorbeelden uit voorgaande eeuwen; onder andere gedoneerd door beroemde Spanjaarden.

La Rambla

Een wat kleinere versie van Las Ramblas in Barcelona, dat is La Rambla in Figueres. Zie hier de wereld in beweging, wandel op je gemak door het bruisende uitgaansgebied en ga wat eten of drinken in één van de cafes of restaurants!

Emporda Museum

Inmiddels ben je natuurlijk verliefd geworden op de vreemde werelden en kunstwerken van Dali, dus waarom niet nog dieper de Catalaanse kunst induiken? Hier vind je kunst uit de 19e en 20e eeuw maar ook archeologie-collecties!

Foto: Becks@flickr (CC BY 2.0)

Face of Dali

Begroet Dali onderaan La Rambla. Althans, een installatie van het vervormde gezicht van deze meester. Kijk je in de spiegel erachter, dan wordt het beeld weer normaal.

Figueres: Plan uw bezoek

Welke bezienswaardigheden zijn er buiten Dali?

De stranden van de nabij gelegen Costa Brava zijn heerlijk, en je zit dichtbij de Franse grens dus je kan ook naar plekken als Andorra en Perpignan, bijvoorbeeld. Er is ook een overdaad aan activiteiten om te doen zoals; watersport, tennis, paardrijden, wandelen of golf.

Hoe kom ik er vanaf Barcelona?

Je kan een auto huren, wat ongeveer 1 uur en 40 minuten duurt vanaf de AP7 snelweg. Je kan ook de RENFE (trein) nemen, dat duurt ongeveer 1 uur en 54 minuten, of spring op de bus voor een rit van 2 uur en 45 minuten.

Tips & informatie

 • Taal
  Catalaans en Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  Om eerlijk te zijn is er geen 'perfect' moment om te gaan, het is weer altijd goed! Dankzij de ligging in het Noorden, zijn temperaturen er iets lager dan in de rest van Spanje. Gemiddeld is de temperatuur op een zomerdag 27 graden, in de winter 15 graden. Heel het jaar dus lekker!

Activiteiten in Figueres

De must-see bezienswaardigheden in Figueres

Sitemap Figueres

Wil je alle activiteiten in Figueres ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Figueres
4.6
Gebaseerd op 75 beoordelingen van GetYourGuide-klanten