Kies data

Filopappouheuvel

Filopappouheuvel: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Athene: tour e-bike (2 uur) hoogtepunten, na zonsondergang

1. Athene: tour e-bike (2 uur) hoogtepunten, na zonsondergang

Ervaar Athene in de avond tijdens een fietstocht op een elektrische fiets door het centrum van de stad. Luister naar straatmuzikanten en geniet van de koelere avondlucht, terwijl je de historische monumenten bewondert, die voor de avond zijn uitgelicht. Beklim de Heuvel van de Nimfen voor het uitzicht op de Akropolis en de Lykavittós-heuvel. Pauzeer bij de Poort van Hadrianus, de Tempel van Zeus en het Griekse parlementsgebouw, en bewonder de traditionele tunieken van de Evzone-wachters. Ontdek de locatie van de eerste moderne Olympische Spelen in het Stadion Panathinaiko. Fiets rond de schilderachtige straten van Plaka, langs cafés en restaurants, en zie de oude Agora, de Tempel van Hephaistos en de portico's van de Stoa van Attalus.

Privérondleiding: Athene, Akropolis en Akropolismuseum

2. Privérondleiding: Athene, Akropolis en Akropolismuseum

Ontmoet je deskundige, erkende privégids in het hart van Athene, het Syntagma-plein, en begin met een korte blik op een mooie verzameling archeologische vondsten daterend uit de klassieke oudheid en ontdekt tijdens opgravingen in de omgeving. Ga verder naar het elegante parlementsgebouw om de wisseling van de wacht bij de beroemde Evzones te zien, voor de tombe van de Onbekende soldaat. Loop door de koele en schaduwrijke National Garden, de voormalige Queen Amalia's Garden en bewonder de neoklassieke architectuur van Zappeion Hall. Lees meer over de eerste Olympische Spelen van de moderne tijd en over prominente figuren uit de recente geschiedenis van Athene. Bezoek de Zeus-tempel en de boog van Hadrianus uit de Romeinse tijd. Loop over de prachtige Dionysiou Areopagitou-loopbrug tot je de zij-ingang van de Akropolis bereikt. Ga verder naar de Akropolis door de site vanaf de zuidhelling te betreden, om het eerste theater uit de oudheid, het Dionysus Theater en om de drukte te vermijden. Op weg naar de bewonderenswaardige Akropolis-monumenten die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, zie je het Philopappos-heuvelmonument en het Odeon van Herodes Atticus. Bewonder de oude prachtige constructies van de Akropolis: de Tempel van Athena Nike, de Propylaea-poort, het Erechtheion en focus op het verbazingwekkende Parthenon. Luister terwijl je deskundige gids je veel informatie geeft en fascinerende feiten ontdekt over de constructie en geschiedenis van de monumenten. Het unieke, prachtige uitzicht over de stad Athene, inclusief de Mars-heuvel, de oude Agora en de tempel van Hephaestus, zal je hart en geest veroveren. Geniet van de tijd om de Akropolis te verkennen en foto's te maken na je Akropolis-rondleiding, voordat je een korte pauze neemt voor een snack of een drankje. Nadat je een van de beroemdste plekken ter wereld hebt bewonderd, vervolg je je tour naar het Akropolismuseum. Het nieuwe Akropolismuseum is ontworpen door de Zwitserse architect Bernard Tschumi in samenwerking met de Griekse architect Michalis Photiadis. Het unieke ontwerp heeft de uitgravingen verwerkt die zichtbaar zijn onder prachtige glazen vloeren. De meesterwerken van de Akropolis zijn gemarkeerd en krijgen de aandacht die ze verdienen door de ideale sfeer in het interieur, de natuurlijke verlichting en zoals gemakkelijke toegang voor bezoekers, panoramische uitzichten en een uitstekende indeling van de tentoonstellingsruimten. Het vertoont ongeveer 4.000 artefacten.

Athene: begeleide e-scootertour in het Akropolis-gebied

3. Athene: begeleide e-scootertour in het Akropolis-gebied

Ontmoetingspunt: Odeon van Herodes Atticus - het gerestaureerde Romeinse theater waar veel optredens plaatsvinden onder de Atheense hemel. Gebouwd in 161 na Christus op kosten van Herodes Atticus, als gedenkteken voor zijn vrouw Regilla. Station 1: Philopappou-heuvel Het monument van Philopappos gebouwd door de Atheners in 114-116 na Christus, ter ere van hun weldoener, Gaius Julius Antiochus Philopappos. De gevangenis van Socrates: Hoewel velen hebben betwist dat deze grot de echte gevangenis van Socrates was, is deze naam nog steeds aangeslagen. Kerk van Saint Dimitrios Loubardiaris: Een Byzantijnse kerk gelegen in een pittoresk bos onder de Filipappos-heuvel en gerestaureerd in 1955 door de architect Dimitrios Pikionis. Station 2: Pnyx - De ontmoetingsplaats van de Atheense democratische vergadering. Station 3: Nationaal Observatorium van Athene - Ontworpen door de beroemde architect Theophil Hanse en opgericht in 1842, met de bijdrage van Georgios Sinas. Station 4: Dionysiou Areopagitou-straat - Een van de waardevolle voetgangersstraten, in termen van archeologische betekenis, in de hele wereld. We zullen rijden en leren over de geschiedenis van het nieuwe Akropolismuseum en de monumenten van de Akropolis Station 5: Tempel van de Olympische Zeus – Het monument werd gebouwd in 174 vGT en werd pas definitief voltooid door de Romeinse keizer Hadrianus in 131 n.Chr. Station 6: Boog van Hadrianus - Een monumentale, marmeren boog gebouwd door keizer Hadrianus als de formele toegangspoort tot Athene

Sla de wachtrij over Acropolis & Athene Hoogtepunten Fietstour

4. Sla de wachtrij over Acropolis & Athene Hoogtepunten Fietstour

Leer meer over het oude en moderne Athene op een leuke en spannende manier met deze begeleide fietstocht. Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van Athene, evenals enkele geheime plekjes en geniet van enkele van de beroemdste monumenten ter wereld op de Akropolis van Athene. Rijd door de Nationale Tuinen, een groene oase in het hart van Athene en vang een glimp op van het Panatheense Stadion, het symbool van de moderne Olympische Spelen, evenals Zappeion Hall, een magnifiek architectonisch neoklassiek bouwwerk. Maak de meest memorabele foto's voor de Tempel van Olympische Zeus en Handrian's Arch voordat je naar de Akropolis gaat. Ontdek te voet het belang van monumenten die essentieel zijn voor de Griekse geschiedenis, zoals het theater van Dionysus, de tempel van Asclepius en het Odeon van Herodes Atticus. Geniet van de omvang van de Tempel van Athena Nike, de Propylea en het Erechtheion voordat je de top van de heuvel bereikt waar het Parthenon staat om te genieten van een uniek panoramisch uitzicht over de stad Athene. Na de Akropolis rijdt u richting de levendige wijk Thission. Vang een glimp op van de oude Griekse en Romeinse agora en bewonder de kathedraal van Athene. Fiets door de charmante wijk Plaka, waar de centrale lokale markt voor souvenirs en kleine geschenken te vinden is. De tour is ontworpen voor de gemiddelde fietser en is perfect voor alle leeftijden en fitnessniveaus. Vermijd drukke straten en volg een grotendeels vlakke route zonder heuvels. Ervaar de essentie van de stad op een veilige manier.

Athene: hoogtepunten en wandeling Akropolis - zonder tickets

5. Athene: hoogtepunten en wandeling Akropolis - zonder tickets

Ontdek de bijzondere locaties en oude ruïnes van Athene met een uitgebreide rondleiding door de stad en kom oog in oog te staan met adembenemende bezienswaardigheden uit de oudheid die op de werelderfgoedlijst staan. Deze 3 uur durende wandeling begint bij metrostation Syntagma. De gids toont je de archeologische plekken rond dit historische plein, vervolgens ga je naar het parlementsgebouw en het monument voor de Onbekende Soldaat. Je krijgt zelfs de elegante wisseling van de wacht te zien! Bezoek de Nationale Tuin van Athene en zie het neoklassieke Zappeion. Aan de voorzijde van het Zappeion bevinden zich torenhoge zuilen die ooit toebehoorden aan de tempel van Zeus en de Poort van Hadrianus. Deze tempel, uit de 6e eeuw v.C, was gewijd aan de koningen van de goden, en werd bijna 600 jaar later pas voltooid. Vanaf hier ga je de hippe wijk Plaka binnen. Zie het portret van Melina Merkouri, 1 van de beroemdste filmactrices en politici van Griekenland. Loop verder door kronkelende voetgangersstraten met bruisende cafés. Al snel begin je aan de klim naar de Akropolis, met prachtig uitzicht op de stad. Je deskundige gids geeft je informatie over de monumenten aan de voet van de Akropolis, waaronder het beroemde Parthenon, de Erechteion Propylaia, de Nike Tempel, het Dionysus heiligdom en de heuvel Philopappos.

Athene, Akropolis & Museum: rondleiding zonder tickets

6. Athene, Akropolis & Museum: rondleiding zonder tickets

Tijdens deze uitgebreide rondleiding door de stad zie je een aantal van de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden in het historische centrum van Athene. Ook krijg je een uitgebreide rondleiding over de Akropolis, een Werelderfgoedlocatie. De tour van 5 uur begint in metrostation Syntagma, waar je gids je de archeologische vondsten laat zien die bij het aanleggen van de metro aan het licht kwamen. Ga naar het Parlementsgebuw en naar het Monument voor de Onbekende Soldaat. Zie het wisselen van de wacht en ga dan door naar de Nationale Tuin van Athene en de mooie neoklassieke Zappeion-hal. Zie voor de hal de overgebleven zuilen van de Tempel van Zeus en de toren van de Boog van Hadrianus. Betreed het beroemde district Plaka en ga verder naar de Akropolis over het mooie voetpad van Dionyssiou Areopagitou. Begin aan de klim en geniet van het geweldige uitzicht over de stad beneden je. De gids vertelt in detail over de monumenten van de Akropolis, waaronder het Parthenon, het Erechteion, de Propylaeën en de Tempel van Nikè. Kom meer te weten over de omliggende monumenten, bijvoorbeeld het Heiligdom van Dionysos, de Philopapposheuvel, de Areopaag en de oude Agora. De tour eindigt bij het nieuwe Akropolismuseum, waar je de kans krijgt om meer dan 4.000 indrukwekkende voorwerpen te zien die aan het licht kwamen bij opgravingen op het terrein.

Athene: begeleide mythologische wandeltocht

7. Athene: begeleide mythologische wandeltocht

Je weet misschien iets over de prestaties van oude goden, helden en mythische beesten, maar achter deze verhalen van epische proporties schuilt een hele menagerie van jaloezie, passies en wraakzuchtige trots. Terwijl je over de oude paden van Athene loopt, zul je genieten van een wandeling door de stad en enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad kunnen bewonderen. Leer interessante verhalen over hoe saters, nimfen en goden elkaar achtervolgden, liefhadden en vochten. Lees meer over Zeus en de rest van de Griekse goden. Wandel door de mooiste wijk van Athene terwijl je interessante feiten over de stad en haar legendes leert. Tijdens je wandeling door Athene krijg je de kans om enkele van de fascinerende monumenten te zien op weg naar het Syntagma-plein. Leer interessante feiten over de interactie tussen mensen en goden in het oude Griekenland.

Athene Highlights Tour voor bezoekers die voor het eerst komen

8. Athene Highlights Tour voor bezoekers die voor het eerst komen

Begin aan een sightseeing-avontuur door Athene tijdens deze drie uur durende tour vol actie die is ontworpen voor nieuwe bezoekers. Wandel door de Griekse hoofdstad met een deskundige, lokale gids en bezoek enkele van de belangrijkste en meest iconische monumenten van de stad. Naast de bezienswaardigheden van Athene, neemt de tour je mee naar locaties buiten de gebaande paden, waaronder pittoreske binnenplaatsen en charmante steegjes. Terwijl je verkent, luister je naar je gids die een fascinerend inzicht geeft in de geschiedenis, tradities en lokale cultuur van Athene. Aan het einde van de tour ben je uitgerust met de kennis en aanbevelingen om je vakantie in dit oude wonderland te verbeteren. Hoogtepunten van de tour zijn het Helleense parlement, de nationale tuin, de Herodou Attikou-straat, het presidentiële herenhuis, het Kallimarmaro-stadion, het conferentie- en expositiecentrum Zappeion, de boog van Hadrianus, de Romeinse Agora, Pnyx en meer.

Athene: stads-, Akropolis- en oude Agora-tour zonder tickets

9. Athene: stads-, Akropolis- en oude Agora-tour zonder tickets

De tour begint in het metrostation Syntagma, waar je het Metromuseum bezoekt (in 10 minuten) en zeer interessante archeologische voorwerpen uit het dagelijkse leven van het oude Athene zult zien, die aan het licht kwamen tijdens de bouw van de metro. Je gaat dan verder naar het huis van het Griekse parlement, het monument voor de onbekende soldaat en kijkt naar de wisseling van de wacht. Je tour gaat verder naar de Nationale Tuinen en naar de prachtige neoklassieke Zappeion-zaal, waartegenover de overgebleven zuilen van de Tempel van Zeus en de Boog van Hadrianus staan, die je beide kunt bezoeken. Vanaf daar ga je de beroemde wijk Plaka binnen waar je het standbeeld van Melina Merkouri zult zien. Bezoek vervolgens de Akropolis - een bezienswaardigheid van Griekenland. Je gaat de Akropolis binnen vanaf de zuidelijke helling om de drukte te vermijden en ook om het Dionysus-heiligdom en het Dionysus-theater te bezoeken, gebouwd in de 5e eeuw voor Christus. Terwijl je de heilige heuvel begint te beklimmen, ontvouwt zich een adembenemend uitzicht over de stad beneden. Je gids geeft je een gedetailleerde uitleg over de glorieuze monumenten van de Akropolis, zoals het Parthenon, het Erechtheion, de Propylaia, de Nike-tempel, het Agrippa-monument en de omliggende monumenten zoals het Odeon van Herodes Atticus, het observatorium ook zoals de Philopappos, Mars Hill en Pnyx Hill. Geniet van wat vrije tijd om de Akropolis te verkennen en foto's te maken na je Akropolis-tour. Voordat je vrije tijd krijgt op de Akropolis, zal je gids je instructies geven over waar je elkaar kunt ontmoeten voor de voortzetting van de tour naar de oude agora. Voordat de Agora-tour begint, kun je een hapje of een drankje halen in de kantine, aangezien er geen tijd is voor een ontspannen lunch in het tourschema. Je loopt dan naar de oude Agora, het commerciële, politieke en financiële centrum van het oude Athene. De wandeling door de monumenten geeft je het gevoel terug in de tijd te reizen. Je bezoekt de Hephaestus-tempel - de best bewaarde Griekse tempel uit de 5e eeuw voor Christus, en je ziet de prachtige kerk van de 12 apostelen, de tempel van Apollo Patroos, de Stoa van Zeus, het altaar van Zeus, en met je deskundige en professionele gids zullen de oude stenen tot leven komen. De oude agora is de plaats waar Socrates, Plato en vele wereldberoemde filosofen wandelden en lesgaven. Uw gelicentieerde gids neemt u vervolgens mee naar het Attalos-museum, dat de moeite waard is om te bezoeken, aangezien het artefacten van grote historische waarde herbergt, zoals de identiteitsbewijzen van de oude Grieken, en de originele maten en gewichten voor de marktinspecteurs.

Ancient Athens and Acropolis 3-Hour Segway Tour

10. Ancient Athens and Acropolis 3-Hour Segway Tour

Als uw tijd beperkt is en u zich afvraagt of u de heuvel van de Akropolis wilt bezoeken of de rest van de stad wilt zien, waarom doet u dan niet allebei? Bezoek de heuvel van de Akropolis en bewonder van dichtbij de belangrijkste tempel en een van de zeven wonderen uit de oudheid, het Parthenon. Reis op en neer over de mooiste van Athene, de zeven beroemde heuvels, met bezienswaardigheden die u niet mag missen, zoals de Marsheuvel, de Akropolisheuvel en de oude Agora. Begin met een bezoek aan Keramikos, de oude begraafplaats en een van de ingangen van Athene. Volg het pad van de oude Grieken om de oude Agora, het hart van het oude Athene en de Romeinse agora te bezoeken. Rijd naar je volgende stop, Marsheuvel en de ingang van de Akropolis. Geniet van dit majestueuze wereldpictogram vanuit je unieke gezichtspunt op een Segway. Dit is een perfecte fotomoment! Rijd de Pnyka-heuvel op en ontdek het terrasvormige gebied buiten de gebaande paden, waar democratie is geboren.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevenissen
14 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Filopappouheuvel

Wil je alle activiteiten in Filopappouheuvel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Filopappouheuvel

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 784 beoordelingen

Als je erover denkt om deze tour te boeken, doe jezelf dan een plezier en doe het! Onze gids Miriyam was zo goed geïnformeerd en interessant. Ze deed de tour zowel in het Engels als in het Frans, wat leuk was. We hebben veel stops gemaakt en het was gemakkelijker dan ik had verwacht om 's nachts op een fiets in Athene te navigeren. Er was maar één keer dat ik een beetje nerveus werd, maar ik ben nieuw in ebiking en het ging goed! Onze groep had een fantastische tijd en ik zou in de toekomst een ebike-tour doen in elke stad die ik bezoek.

Negen van ons hebben een geweldige tijd gehad met fietsen door Athene in de schemering en in het donker! Met onze gidsen hebben we een grote lus rond de Akropolis gemaakt en zoveel bezienswaardigheden gezien. We hebben bij elke stop precies de juiste hoeveelheid geleerd - genoeg details om dingen interessant te maken, maar niet te veel! De hele ervaring voor ons allemaal van 6 tot 70 jaar was de BESTE manier om ons bezoek aan Athene te beginnen! Dank je!

Deze activiteit geeft toegang tot standpunten die we met deze activiteit niet zouden hebben gezien. Voor sommige plaatsen is aanvullende informatie verstrekt. Het nachtelijke bezoek maakt magische lichtspelen mogelijk en versterkt het erfgoed. Onze gids Marina, die Frans sprak, was van begin tot eind geweldig en adviseerde ons over de must-see plekken in Athene.

Ik zou deze tour aanbevelen aan iedereen die naar Athene reist, het was de beste manier om die plaatsen te zien die je zonder gids nooit zou ontdekken, de informatie was geweldig en de stad 's nachts op een elektrische fiets zien was de beste, je hebt tijd om goede foto's te maken, ik hield van de wisseling van de wacht

Great way to see the most Athens has to offer in a short period of time :)