Kies data

Filopappouheuvel

  • Rondleidingen
  • Privétours
13 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Filopappouheuvel: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Athene: 2 uur met e-bike langs hoogtepunten na zonsondergang

1. Athene: 2 uur met e-bike langs hoogtepunten na zonsondergang

Ervaar Athene na het vallen van de avond tijdens een e-bike-rit door het stadscentrum. Luister naar straatmuzikanten en geniet van de koelere avondlucht, terwijl je de historische monumenten bewonderd, die voor de avond zijn uitgelicht. Beklim de Heuvel van de Nimfen voor uitzichten op de Akropolis en de Lykavittós-heuvel. Pauzeer bij de Poort van Hadrianus, de Tempel van Zeus en het Griekse parlementsgebouw, en bewonder de traditionele tunieken van de Evzone-wachters. Ontdek de plaats van de eerste moderne Olympische Spelen in het Stadion Panathinaiko. Fiets rond de schilderachtige straten van Plaka, langs cafés en restaurants, en zie de oude Agora, de Tempel van Hephaistos en de portico's van de Stoa van Attalus.

Privérondleiding: Athene, Akropolis en Akropolismuseum

2. Privérondleiding: Athene, Akropolis en Akropolismuseum

Ontmoet uw deskundige gelicentieerde privégids in het hart van Athene, het Syntagma-plein en begin met een korte blik op een mooie verzameling archeologische vondsten uit de klassieke oudheid en ontdekt tijdens opgravingen in het gebied. Ga verder naar het elegante House of Parliament om de wisseling van de wacht te zien door de beroemde Evzones, voor het graf van de onbekende soldaat. Loop door de koele en schaduwrijke National Garden, de voormalige Queen Amalia's Garden en bewonder de neoklassieke architectuur van Zappeion Hall. Leer meer over de eerste Olympische Spelen van de moderne tijd en over prominente figuren uit de recente geschiedenis van Athene. Bezoek de Zeus-tempel en de boog van Hadrianus uit de Romeinse tijd. Loop langs de prachtige Dionysiou Areopagitou-loopbrug tot je de zij-ingang van de Akropolis bereikt. Ga verder naar de Akropolis door de site vanaf de zuidelijke helling te betreden, om het eerste theater uit de oudheid, het Dionysus-theater, te bezoeken en de drukte te vermijden. Op weg naar de bewonderenswaardige Akropolis-monumenten die op de UNESCO-lijst staan, zie je het Philopappos-heuvelmonument en het Odeon van Herodes Atticus. Bewonder de oude prachtige constructies van de Akropolis: de tempel van Athena Nike, de Propylaea-poort, het Erechtheion en focus op het verbazingwekkende Parthenon. Je deskundige gids geeft je veel informatie en ontdekt fascinerende feiten over de constructie en geschiedenis van de monumenten. Het unieke, prachtige uitzicht op de stad Athene, inclusief de Mars-heuvel, de oude agora en de tempel van Hephaestus, zal je hart en geest veroveren, net zoals je ze op camera vastlegt. Na je Akropolis-tour is er tijd voor verkenning en het maken van foto's op de Akropolis en ook een korte pauze voor een hapje of een drankje. Nadat je een van de beroemdste plekken ter wereld hebt bewonderd, kun je je tour voortzetten naar het Akropolismuseum. Het nieuwe Akropolismuseum is ontworpen door de Zwitserse architect Bernard Tschumi in samenwerking met de Griekse architect Michalis Photiadis. In het unieke ontwerp zijn de opgravingen verwerkt die zichtbaar zijn onder prachtige glazen vloeren. De meesterwerken van de Akropolis zijn gemarkeerd en krijgen de prominente plaats die ze verdienen door de ideale sfeer in het interieur, de natuurlijke verlichting, evenals gemakkelijke toegang voor bezoekers, panoramische uitzichten en een uitstekende indeling van de tentoonstellingsruimtes. Het vertoont ongeveer 4.000 artefacten. De tour eindigt bij het Akropolismuseum.

Athene: elektrische fietstocht bij zonsondergang

3. Athene: elektrische fietstocht bij zonsondergang

Uitgerust met een moderne elektrische fiets voor een ontspannen en plezierige tour, begin je Athene te verkennen door de Nationale Tuinen te bezoeken, een rustige, schaduwrijke plek in het hart van de stad. Vervolgens rijd je naar het presidentiële herenhuis waar je getuige kunt zijn van de ceremoniële eenheid van de presidentiële garde. Dan is het tijd om het Panatheense Stadion te ontdekken, waar de eerste moderne Olympische Spelen plaatsvonden, en het Zappeion, een prachtig neoklassiek gebouw dat in 1888 werd voltooid. Terwijl je door Athene fietst, stop je voor de indrukwekkende Tempel van Olympische Zeus, evenals de Boog van Hadrianus, een van de beste fotoplekken in Athene. Vervolgens ga je naar het grootste voetgangersgebied van de stad, waar je langs het Akropolismuseum en de Akropolis-heuvel komt voordat je een geheime plek bereikt om te genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht op het Parthenon. Je reis terug in de tijd gaat verder met een stop bij de oude Griekse begraafplaats (Kerameikos), de oude Griekse Agora en de Romeinse Agora. De tour eindigt met een bezoek aan de kathedraal van Athene en een rit door de schilderachtige wijk Plaka. In Plaka vind je tal van geweldige plekken om geweldige foto's van de oude stad te maken, en je gids geeft je tips over de beste plaatsen om te bezoeken nadat de tour is afgelopen.

Athene: begeleide e-scootertour in het Akropolis-gebied

4. Athene: begeleide e-scootertour in het Akropolis-gebied

Ontmoetingspunt: Odeon van Herodes Atticus - het gerestaureerde Romeinse theater waar veel optredens plaatsvinden onder de Atheense hemel. Gebouwd in 161 na Christus op kosten van Herodes Atticus, als gedenkteken voor zijn vrouw Regilla. Station 1: Philopappou-heuvel Het monument van Philopappos gebouwd door de Atheners in 114-116 na Christus, ter ere van hun weldoener, Gaius Julius Antiochus Philopappos. De gevangenis van Socrates: Hoewel velen hebben betwist dat deze grot de echte gevangenis van Socrates was, is deze naam nog steeds aangeslagen. Kerk van Saint Dimitrios Loubardiaris: Een Byzantijnse kerk gelegen in een pittoresk bos onder de Filipappos-heuvel en gerestaureerd in 1955 door de architect Dimitrios Pikionis. Station 2: Pnyx - De ontmoetingsplaats van de Atheense democratische vergadering. Station 3: Nationaal Observatorium van Athene - Ontworpen door de beroemde architect Theophil Hanse en opgericht in 1842, met de bijdrage van Georgios Sinas. Station 4: Dionysiou Areopagitou-straat - Een van de waardevolle voetgangersstraten, in termen van archeologische betekenis, in de hele wereld. We zullen rijden en leren over de geschiedenis van het nieuwe Akropolismuseum en de monumenten van de Akropolis Station 5: Tempel van de Olympische Zeus – Het monument werd gebouwd in 174 vGT en werd pas definitief voltooid door de Romeinse keizer Hadrianus in 131 n.Chr. Station 6: Boog van Hadrianus - Een monumentale, marmeren boog gebouwd door keizer Hadrianus als de formele toegangspoort tot Athene

Athene, Akropolis & Museum: rondleiding zonder tickets

5. Athene, Akropolis & Museum: rondleiding zonder tickets

Tijdens deze veelomvattende stadsrondleiding zie je een paar van de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden in het historische centrum van Athene. Je krijgt ook een uitgebreide rondleiding over de Akropolis, een Werelderfgoedlocatie. De tour van 5 uur begint in metrostation Syntagma, waar je gids je de archeologische vondsten laat zien die bij het aanleggen van de metro aan het licht kwamen. Ga naar het Parlementsgebuw en naar het Monument voor de Onbekende Soldaat. Zie het wisselen van de wacht en ga dan door naar de Nationale Tuin van Athene en de mooie neoklassieke Zappeionhal. Zie voor de hal de overgebleven zuilen van de Tempel van Zeus en de toren van de Boog van Hadrianus. Betreed het beroemde district Plaka en ga verder naar de Akropolis over het mooie voetpad van Dionyssiou Areopagitou. Begin aan de klim en geniet van geweldig uitzicht over de stad beneden je. Je gids vertelt in detail over de monumenten van de Akropolis, waaronder het Parthenon, het Erechteion, de Propylaeën en de Tempel van Nikè. Kom meer te weten over de omliggende monumenten, bijvoorbeeld het Heiligdom van Dionysos, de Philopapposheuvel, de Areopaag en de oude Agora. De tour eindigt bij het nieuwe Akropolismuseum, waar je de kans krijgt om meer dan 4.000 indrukwekkende voorwerpen te zien die aan het licht kwamen bij opgravingen op het terrein.

Athene: begeleide mythologische wandeltocht

6. Athene: begeleide mythologische wandeltocht

Je weet misschien iets over de prestaties van oude goden, helden en mythische beesten, maar achter deze verhalen van epische proporties gaat een hele menagerie van jaloezie, hartstochten en wraakzuchtige trots schuil. Terwijl u over de oude paden van Athene wandelt, zult u genieten van een wandeling door de stad en enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bewonderen. Leer interessante verhalen over hoe saters, nimfen en goden elkaar achtervolgden, liefhadden en vochten. Kom meer te weten over Zeus en de rest van de Griekse goden. Slenter door de mooiste wijk van Athene terwijl je interessante feiten leert over de stad en haar legendes. Tijdens je wandeling in Athene krijg je de kans om enkele van de fascinerende monumenten te zien op weg naar het Syntagma-plein. Leer interessante feiten over de interactie tussen mensen en goden in het oude Griekenland.

Athene: stads-, Akropolis- en oude Agora-tour zonder tickets

7. Athene: stads-, Akropolis- en oude Agora-tour zonder tickets

De tour begint in het metrostation Syntagma, waar je het Metromuseum bezoekt (in 10 minuten) en zeer interessante archeologische voorwerpen uit het dagelijkse leven van het oude Athene zult zien, die aan het licht kwamen tijdens de bouw van de metro. Je gaat dan verder naar het huis van het Griekse parlement, het monument voor de onbekende soldaat en kijkt naar de wisseling van de wacht. Je tour gaat verder naar de Nationale Tuinen en naar de prachtige neoklassieke Zappeion-zaal, waartegenover de overgebleven zuilen van de Tempel van Zeus en de Boog van Hadrianus staan, die je beide kunt bezoeken. Vanaf daar ga je de beroemde wijk Plaka binnen waar je het standbeeld van Melina Merkouri zult zien. Bezoek vervolgens de Akropolis - een bezienswaardigheid van Griekenland. Je gaat de Akropolis binnen vanaf de zuidelijke helling om de drukte te vermijden en ook om het Dionysus-heiligdom en het Dionysus-theater te bezoeken, gebouwd in de 5e eeuw voor Christus. Terwijl je de heilige heuvel begint te beklimmen, ontvouwt zich een adembenemend uitzicht over de stad beneden. Je gids geeft je een gedetailleerde uitleg over de glorieuze monumenten van de Akropolis, zoals het Parthenon, het Erechtheion, de Propylaia, de Nike-tempel, het Agrippa-monument en de omliggende monumenten zoals het Odeon van Herodes Atticus, het observatorium ook zoals de Philopappos, Mars Hill en Pnyx Hill. Geniet van wat vrije tijd om de Akropolis te verkennen en foto's te maken na je Akropolis-tour. Voordat je vrije tijd krijgt op de Akropolis, zal je gids je instructies geven over waar je elkaar kunt ontmoeten voor de voortzetting van de tour naar de oude agora. Voordat de Agora-tour begint, kun je een hapje of een drankje halen in de kantine, aangezien er geen tijd is voor een ontspannen lunch in het tourschema. Je loopt dan naar de oude Agora, het commerciële, politieke en financiële centrum van het oude Athene. De wandeling door de monumenten geeft je het gevoel terug in de tijd te reizen. Je bezoekt de Hephaestus-tempel - de best bewaarde Griekse tempel uit de 5e eeuw voor Christus, en je ziet de prachtige kerk van de 12 apostelen, de tempel van Apollo Patroos, de Stoa van Zeus, het altaar van Zeus, en met je deskundige en professionele gids zullen de oude stenen tot leven komen. De oude agora is de plaats waar Socrates, Plato en vele wereldberoemde filosofen wandelden en lesgaven. Uw gelicentieerde gids neemt u vervolgens mee naar het Attalos-museum, dat de moeite waard is om te bezoeken, aangezien het artefacten van grote historische waarde herbergt, zoals de identiteitsbewijzen van de oude Grieken, en de originele maten en gewichten voor de marktinspecteurs.

Athene: hoogtepunten en wandeling Akropolis - zonder tickets

8. Athene: hoogtepunten en wandeling Akropolis - zonder tickets

Ontdek de bijzondere locaties en oude ruïnes van Athene met een uitgebreide rondleiding door de stad en kom oog in oog te staan met adembenemende bezienswaardigheden uit de oudheid die op de werelderfgoedlijst staan. Deze 3 uur durende wandeling begint bij metrostation Syntagma. De gids toont je de archeologische plekken rond dit historische plein, vervolgens ga je naar het parlementsgebouw en het monument voor de Onbekende Soldaat. Je krijgt zelfs de elegante wisseling van de wacht te zien! Bezoek de Nationale Tuin van Athene en zie het neoklassieke Zappeion. Aan de voorzijde van het Zappeion bevinden zich torenhoge zuilen die ooit toebehoorden aan de tempel van Zeus en de Poort van Hadrianus. Deze tempel, uit de 6e eeuw v.C, was gewijd aan de koningen van de goden, en werd bijna 600 jaar later pas voltooid. Vanaf hier ga je de hippe wijk Plaka binnen. Zie het portret van Melina Merkouri, 1 van de beroemdste filmactrices en politici van Griekenland. Loop verder door kronkelende voetgangersstraten met bruisende cafés. Al snel begin je aan de klim naar de Akropolis, met prachtig uitzicht op de stad. Je deskundige gids geeft je informatie over de monumenten aan de voet van de Akropolis, waaronder het beroemde Parthenon, de Erechteion Propylaia, de Nike Tempel, het Dionysus heiligdom en de heuvel Philopappos.

Athene: rondleiding Akropolis, verborgen juweeltjes en Plaka

9. Athene: rondleiding Akropolis, verborgen juweeltjes en Plaka

Sluit je aan bij je deskundige gids op het metrostation Evangelismos en laat je een halve dag rustig meevoeren op een struintocht door de straten van Plàka, het oude centrum van Athene. Wandel over de oude stenen paadjes van deze sprankelende historische buurt en bewonder neoklassieke architectuur, Byzantijnse kerken en drukke winkeltjes. De straten aan de noordkant van Plàka markeren een karakteristiek buurtje dat Anafiotika genoemd wordt. Dat is een idyllisch samenraapsel van wit geschilderde huizen die doen denken aan de Griekse eilanden. Ze werden in de 19e eeuw gebouwd door arbeiders afkomstig van de Cycladen, die met weemoed terugdachten aan hun eilandleven en zichzelf wilden herinneren aan hun dierbare Anafi door de huizen wit te kalken. Terwijl je luistert naar de verhalen over het gebied en zijn geschiedenis loop je naar de rots van Ares, die net even verderop bij de Akropolis ligt, op de heuvel van Mars. De kolossale rots geeft het punt aan waar het Hooggerechtshof van het antieke Athene te vinden was. De koningen van weleer liggen begraven in de omringende tombes. Vervolg je weg naar de Philopapposheuvel terwijl je langs de gevangenis loopt waar de Griekse filosoof Socrates onder valse voorwendselen ter dood werd veroordeeld. Je houdt even halt op het hoogste punt van de Philopapposheuvel om te genieten van het adembenemende uitzicht over Athene. Ga lekker zitten met een glas witte wijn en geniet van een picknick met verschillende Griekse delicatessen.

Rondleiding door de Akropolis, Plaka en de oude Agora zonder kaartjes

10. Rondleiding door de Akropolis, Plaka en de oude Agora zonder kaartjes

Ontdek de Akropolis - het herkenningspunt van Griekenland! Je komt de Akropolis binnen vanaf de zuidhelling om de drukte te vermijden en ook om het Dionysus-heiligdom en het Dionysus-theater te bezoeken, gebouwd in de 5e eeuw voor Christus. Als je de heilige heuvel begint te beklimmen, krijg je een adembenemend uitzicht over de stad beneden. Je gids geeft je een gedetailleerde uitleg van de glorieuze monumenten van de Akropolis, zoals het Parthenon, het Erechtheion, de Propylaia, de Nike-tempel, het Agrippa-monument en de omliggende monumenten zoals het Odeon van Herodes Atticus, het Observatorium ook zoals de Philopappos, Mars Hill en Pnyx Hill. Geniet daarna van vrije tijd om te verkennen en foto's te maken op de Akropolis na je tour. Voor de rondleiding door de Agora ontmoet u uw gids rond 13.45 uur voor de kantine van de Akropolis, die precies tegenover de hoofduitgang ligt. Je wordt ook geadviseerd door je gids. Voordat de Agora-tour begint, kun je een hapje of een drankje uit de kantine halen, omdat het tourschema geen tijd omvat voor een ontspannende lunch. Je ontmoet dan je gids en vervolgt je tour naar de oude Agora. Ontdek vervolgens de oude Agora - het hart van de oude stad! Na je Acropolis-tour heb je een korte pauze om een hapje of een drankje te pakken, omdat het tourschema geen tijd omvat voor een ontspannen lunch. Je loopt dan naar beneden naar de oude Agora, het commerciële, politieke en financiële centrum van het oude Athene. De wandeling door de monumenten geeft je het gevoel terug in de tijd te reizen. Je bezoekt de Hephaestus-tempel - de best bewaarde Griekse tempel uit de 5e eeuw voor Christus, en je ziet de prachtige kerk van de 12 apostelen, de tempel van Apollo Patroos, de Stoa van Zeus, het altaar van Zeus en met je deskundige en professionele gids zullen de oude stenen tot leven komen. De oude Agora is de plaats waar Socrates, Plato en vele wereldberoemde filosofen wandelden en lesgaven. Uw gelicentieerde gids brengt u vervolgens naar het Attalos-museum, dat de moeite waard is om te bezoeken, omdat het artefacten van grote historische waarde herbergt, zoals de ID's van de oude Grieken, en de originele maatregelen en gewichten voor de marktinspecteurs.

Sitemap Filopappouheuvel

Wil je alle activiteiten in Filopappouheuvel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Filopappouheuvel

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 703 beoordelingen

Het was geweldig om in de avond een tour door de stad te maken, de gids was helemaal top, De fietsen waren prima, heel prettig om op een elektrische fiets door deze stad te fietsen. We hebben genoten, echt een aanrader. Super leuk, ook voor zeer goede fietsers. Zeker geschikt voor een gezin met tieners. Deze toer vinden wij een must voor Nederlanders en iedereen die het fijn vindt om een beetje sportief, maar ook voor de minder getrainde (elektrische ondersteuning)sportivelingen om te doen in Athene.

Het was vandaag onze eerste dat in Athene, we hadden gelijk een e bike tour voor de avond geboekt. Wat was dit een goede keuze. Nathalie heeft ons een geweldige tour gegeven door de leukste plekken van Athene. Het was gezellig, grappig en leerzaam. Wat een humor! We wisten gelijk waar alle gezellige plekken waren en wat mooie musea ed zijn. Dankje wel voor de heerlijke avond! Zeker een aanrader om hier een ebike tour te gaan volgen!

Despina was een ongelooflijke en deskundige gids die onze hele ervaring aangenaam maakte. Ze geeft je alle geweldige en interessante feiten die je over Athene wilt weten. Absoluut een aanrader!

Great experience and a good way to explore the city.. major highlights are visited and tips at the end of nice places to go to.. Thanks again Nathalie, for being our guide!

Een leuke manier om de stad te verkennen. Absoluut een aanrader om dit aan het begin van je vakantie te doen.