Kies data
Dingen om te doen

Finland

Finland: De beste dingen die je niet wil missen

Rovaniemi: sneeuwscootersafari, noorderlicht & barbecue

1. Rovaniemi: sneeuwscootersafari, noorderlicht & barbecue

Geniet van een 3 uur durende tour met sneeuwscooters op zoek naar het noorderlicht, die je diep in het prachtige winterlandschap van de poolcirkel brengt. Volg je gids op sneeuwscooteravontuur on de natuur, waarbij alleen het maanlicht, de sterren en het lichtsysteem van je sneeuwscooter je pad zullen verlichten.   Midden in de wildernis pauzeer je om naar de lucht te kijken. Geniet van het schilderachtige landschap, omringd door meren en bossen die als mysterieuze schaduwen oprijzen naar de nachtelijke hemel. Je zult versteld staan hoe het buiten is zonder de verlichting van de stad. Je gids bereidt een open vuur om je op te warmen; geniet van warme dranken en gegrilde worstjes.  Als je geluk hebt en de lucht is helder, zie je het vlammende noorderlicht in de lucht dansen in mysterieuze stilte.

Rovaniemi: sneeuwscooter, rendieren en husky's

2. Rovaniemi: sneeuwscooter, rendieren en husky's

Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel in Rovaniemi en reist naar het poolbos om het winterwonderland met de sneeuwscooter te ontdekken. Kleed je warm aan en trotseer de sneeuw om naar een rendierboerderij te sjezen. Maak kennis met de lieve dieren bij aankomst, en laat ze je meenemen op een spannende sledetocht. Luister naar de verhalen over elk van de dieren op de boerderij en leer over de geschiedenis en cultuur van het gebied. Warm op met een kopje koffie en koekjes voordat je de rendieren hun favoriete lekkernijen voert. Ontvang je International Reindeer Driver's License voordat je de expeditie vervolgt naar een huskyboerderij. Zeg de vriendelijke honden gedag en ervaar het leven van een musher terwijl je nieuwe vrienden je op een slede dwars door het besneeuwde landschap trekken. Geniet met meer warme dranken en snacks voordat je terug naar het Rovaniemi gaat aan het eind van een geweldige dag. 

Levi: zelf een slee met husky's besturen

3. Levi: zelf een slee met husky's besturen

Begin je arctische avontuur met een handige ophaalservice van het hotel en begeef je naar de huskyboerderij. Word begroet door het vriendelijke en opgewonden geblaf van de honden als je aankomt en breng wat tijd door met het leren kennen van de husky's en leer over hun levensstijl. Ontvang een basisinleiding tot sleeën en leer hoe u uw slee en uw team husky's kunt besturen. Tijd om de musher in je los te laten. Geniet van het Lapse platteland terwijl je je gids volgt en over besneeuwde paden rijdt op de rug van een slee, je husky's opgewonden voorop. Haal het meeste uit een pauze halverwege uw rodeltocht en maak wat foto's. Bewonder het magische landschap en geniet van de spectaculaire uitzichten. Na je pauze ga je terug naar de huskyboerderij. Geniet van een warm drankje zodra je terug bent op de boerderij en ontspan een tijdje voordat je wordt teruggebracht naar je accommodatie.

Jacht op het Noorderlicht met Lapse BBQ in Rovaniemi

4. Jacht op het Noorderlicht met Lapse BBQ in Rovaniemi

Het noorderlicht dat boven je gloeit is zo'n krachtig en uniek natuurverschijnsel - het verandert het leven op aarde. Als een van de beste plekken om de aurora te spotten, is Fins Lapland de ideale plek om het te zien! Je gids verzorgt de ophaal- en wegbrengservice bij je hotel/accommodatie en je wordt dan van de stad naar een prachtige locatie aan het meer in de natuur gebracht, op ongeveer 20-25 km afstand, waar er geen lichtvervuiling is. Dit is de ideale plek om dit prachtige natuurfenomeen te kunnen zien. Eenmaal daar, kun je genieten van een traditionele Lapse BBQ met bosbessenthee terwijl je gidsen alles uitleggen over het noorderlicht.

Levi: sneeuwscooter noorderlicht jachttocht met kampvuur

5. Levi: sneeuwscooter noorderlicht jachttocht met kampvuur

Stort je diep in het prachtige winterlandschap van de Lapse wildernis op een sneeuwscooter om de aurora's te achtervolgen tijdens deze begeleide noorderlichtreis. Warm je op bij het kampvuur terwijl je naar de lucht kijkt en geniet van gegrilde worstjes met warme dranken. Rijd met je eigen sneeuwscooter door de besneeuwde landschappen terwijl je wordt geleid door je gids. Beleef een speciaal soort sneeuwscooteravontuur in de bijna onverlichte natuur, waar alleen maanlicht, sterren en sneeuwscooterlichtsystemen je weg zullen verlichten. Stop midden in de wildernis om naar de lucht te kijken terwijl je wordt omringd door bossen en meren die als mysterieuze schaduwen oprijzen naar de nachtelijke hemel. Geniet van een open vuur bereid door je gids, zodat je kunt opwarmen en genieten van warme versnaperingen en grillworsten. Als je geluk hebt en de lucht is helder, zie je misschien het vlammende noorderlicht boven je dansen.

Levi: met een rendierslee en husky's door Lapland

6. Levi: met een rendierslee en husky's door Lapland

Je wordt opgehaald bij je hotel in Levi en reist naar een rendierboerderij voor een kort bezoek en een rit op een slee. Maak van de gelegenheid gebruik om te slagen voor een examen over het omgaan met een rendierslee en zelfs een speciaal rijbewijs te ontvangen! Na het bezoek aan de rendierboerderij ga je naar het huis van de prachtige husky's. Leer alles over deze mooie en trouwe honden en neem de kans om ze te knuffelen en aaien! Na een briefing en instructies maak je een opwindende rit met een slee getrokken door husky's. Vervolgens stap je in het busje en word je teruggebracht naar Levi, waar de tour eindigt.

Vanuit Tallinn: retour dagtrip veerboot naar Helsinki

7. Vanuit Tallinn: retour dagtrip veerboot naar Helsinki

Mis niet deze mogelijkheid om het mooie Helsinki, een van de meest leefbare steden in Europa, te verkennen. Helsinki ligt aan de overkant van de Finse Golf ten opzichte van Tallinn. Met de veerboot kun je gemakkelijk voor een dag naar Helsinki om door het historische centrum te wandelen en het lokale eten te proberen in gezellige cafés en restaurants. Reserveer je plekje op de veerboot op een handig tijdstip. Vaar over de Finse Golf en krijg 7 uur de tijd om Helsinki zelfstandig te verkennen. De tickets zijn inclusief toegang aan boord en zitplaatsen. Aan boord kun je een van de restaurants bezoeken, shoppen in de Traveller Superstore, of van het uitzicht op de archipel genieten. Vanaf de West Harbor Terminal is het ongeveer 10 minuten rijden met de tram naar het centrum van Helsinki. Afhankelijk van de gekozen vertrektijd heb je maximaal 10 uur om de stad te verkennen. Kies ervoor om te upgraden naar comfortklasse of businesslounge bij het boeken. Met comfortklasse reis je op een comfortabele manier en geniet je van het uitzicht over de zee. De prijs om te upgraden omvat snacks, koffie, thee, andere drankjes, kranten en gratis wi-fi. Reis in stijl en in luxe met de businesslounge, inclusief eten en drinken van het exclusieve buffet, kranten, tijdschriften en gratis wi-fi.

Rovaniemi: hiken en sneeuwschoenwandelen in Lapland

8. Rovaniemi: hiken en sneeuwschoenwandelen in Lapland

Je ontmoet de professionele gids in de lobby van je hotel, voor een transfer naar het Noordpoolbos iets buiten Rovaniemi. Ga mee op een onvergetelijke hike- en sneeuwschoenwandelreis in het bos in de poolcirkel, waar je bevroren stroomversnellingen passeert en geweldige natuurpaden volgt tussen watervallen en bossen. De korte wandeling is geschikt voor jongeren en gezinnen. Er is een kans dat je enkele vogels en wilde dieren te zien krijgt. Ook is er een BBQ met kampvuur in het bos voorzien met warme thee.

Rovaniemi: sneeuwscooter, rendier, huskyboerderij, kerstdorp

9. Rovaniemi: sneeuwscooter, rendier, huskyboerderij, kerstdorp

Laat je ophalen in je hotel in Rovaniemi en ga op weg naar het startpunt van je avontuur. Spring op je sneeuwscooter en ga naar een rendierboerderij. Bewonder deze sierlijke dieren en geniet van een korte slee rit met hen. Ga vervolgens naar de huskyboerderij, waar je deze prachtige, loyale en energieke dieren van dichtbij kunt ervaren. Leer over de geschiedenis van deze werkhonden en laat ze je meenemen op een korte sleerit  om ze in actie te zien. Je hebt dan tijd om het Dorp van de Kerstman te verkennen. Ervaar de feestelijke sfeer, steek de poolcirkel over en ontmoet de kerstman. Bezoek het plaatselijke postkantoor en koop wat cadeautjes voordat je terugkeert naar je hotel.

Rovaniemi: Dorp van de Kerstman en poolcirkel

10. Rovaniemi: Dorp van de Kerstman en poolcirkel

Vertrek na 10:00 uur en bezoek de Kerstman in zijn hoofdkantoor in Lapland. Ontdek een plaats waar het het hele jaar door Kerstmis is. Ontmoet de Kerstman in levende lijve en stuur vervolgens kerstgroeten naar al je vrienden vanuit het postkantoor van de Kerstman.  De poolcirkel loopt ook dwars door het Dorp van de Kerstman. Een witte lijn die door het park heen geschilderd is geeft de positie van de poolcirkel in 1865 aan. Als je over deze lijn heen stapt ben je officieel in het poolgebied. De lijn is een zeer populaire fotoplek voor alle bezoekers. Steek de cirkel over en ontvang een poolcirkelcertificaat. Krijg de mogelijkheid om het traditionele kerstbuffet als lunch bij de Kerstman te proeven.

Steden in Finland

Sitemap Finland

Wil je alle activiteiten in Finland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Finland

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 6.031 beoordelingen

Ik heb echt genoten van de hele reis. Je mag aaien en een sledetocht maken met de rendieren. De rendiergids vertelt je dan over de rendierindustrie in Finland en over het algemeen leuke weetjes terwijl je lingenbessenthee drinkt en een leuk kaneelbroodje eet. Evenzo hield ik echt van de husky-rit, omdat deze sneller is dan rendieren. De gids vertelt je alles wat je wilt weten over husky's en ze is zeer goed geïnformeerd. Ze verwelkomt je ook voor meer thee en een koekje. Eindelijk is de sneeuwmobiel het meest opwindende deel omdat je sneller gaat dan zowel husky's als rendieren. Je hebt ook de controle, dus het is een coole ervaring. De algemene gids was erg relaxt en relaxte kerel uit Finland - ik vond hem leuk!

Veer op tijd, respecteer de tijden zowel heen als terug. De uren die aan het bezoek van de Finse hoofdstad waren gewijd, stelden ons in staat om het ver te wenden dankzij onze fietsen waarmee we konden dwalen tussen het historische centrum, de lanen langs de zee, de markt en de parken waar openluchtconcerten werden gehouden. De enige aandacht om in gedachten te houden is het adres van de haven waar je van boord bent gegaan om te voorkomen dat je de verkeerde haven maakt voor de terugkeer: we riskeerden de veerboot te verliezen ‍♀️

Ik ging vanuit Tallinn naar Helsinki om Kiasma en Odee te bezoeken. Check-in verliep vlot en Megastar was goed, het was niet druk in de vroege ochtend. Ik nam de tram naar Kiasma en arriveerde daar in 15 minuten. Op mijn reis terug waren er veel mensen, misschien omdat het vrijdag was en sommige mensen voor het weekend op reis waren. Deze keer was het Star, het was OK, maar de wifi-verbinding was erg slecht. Al met al was het een goede ervaring voor mij en ik zou het iedereen aanraden die tijd heeft voor de reis.

Onze gids was Georg. Georg was fantastisch. Hij was erg gedreven om zoveel mogelijk van de Stad Helsinki te laten zien. Hij vertelde ook heel veel over cultuur en over de finse gebruiken. veruit de beste gids die we in alle jaren van steden trips hebben mogen ontmoeten en mogen volgen. Een aanrader !!

De boot ging mooi op tijd weg, vaartijd zoals aangegeven. Inchecken ging snel en makkelijk door vooraf tickets te kopen. Nette terminals en mooie boot met luxe zitplaatsen. Zou de boot en de trip naar Tallinn aan iedereen aanbevelen.