Domus Flavia

Domus Flavia: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Rome: voorrangstour Colosseum, Forum en Palatijn

1. Rome: voorrangstour Colosseum, Forum en Palatijn

Sla de rij over met een deskundige gids op deze rondleiding langs de hoogtepunten: het Colosseum, het Forum en de Palatijn. Hoor je gids duidelijk met de meegeleverde koptelefoons. Luister in je eigen taal met opties in het Engels, Frans en Duits.  Betreed het Rome Colosseum via de gladiatorenpoort direct de arena. Treed in de voetsporen van de gladiatoren en bekijk het monument in een 360° panoramisch uitzichtpunt. Stel je voor hoe het was om 50.000 bloeddorstige toeschouwers te zien met hulp van je enthousiaste gids. Bezoek het Forum en wandel rond verschillende belangrijke regeringsgebouwen van het oude Rome. Duik in het verleden op het Forum Magnum, dat ooit een levendige marktplaats was. Kom meer te weten over de oude Romeinse cultuur en stel je voor hoe zij leefden. Ga de Palatijn op, een van de 7 heuvels van Rome. Ervaar de oudste plek in de stad, gelegen op 40 meter boven het Forum Romanum. Bewonder het uitzicht op het Circus Maximus.

Rome: rondleiding Colosseum, Forum Romanum en Palatijn

2. Rome: rondleiding Colosseum, Forum Romanum en Palatijn

Geniet van een intieme rondleiding door het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn met een lokale gids. Reis terug in de tijd naar het Romeinse tijdperk en dompel jezelf onder in de fascinerende geschiedenis van het Colosseum. In het gezelschap van jouw lokale gids duik je in het mysterie dat de spelen in het Colosseum omringt en in de fascinerende verhalen van de beroemde gladiatoren die de menigte in vervoering brachten met hun brute gevechten. Vervolgens ga je verder naar het tweede deel van de rondleiding, de Palatijnse heuvel. Voordat Rome een stad werd, was het een cluster van afzonderlijke dorpen gebouwd op 7 heuvels. De centrale heuvel was de Palatijn. Tegenwoordig kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de hele stad en de ruïnes van verschillende Romeinse paleizen bewonderen. Jouw laatste stop is het Forum Romanum, het kloppende hart van het oude Rome. Hier wandel je in de voetsporen van de keizers en bewonder het prachtige uitzicht over het keizerlijke forum. Ontdek hoe het leven van de Romeinen in die tijd eruitzag in het politieke, sociale en economische centrum van de oude stad. Jouw tour eindigt bij het forum, waar je welkom bent om verder te verkennen of op weg te gaan voor een lokale hapje en drankje. Vraag je gids gerust om aanbevelingen over de beste plekken om te eten en te drinken in de omgeving.

Rome: Colosseum, Forum Romanum, rondleiding op de Palatijn

3. Rome: Colosseum, Forum Romanum, rondleiding op de Palatijn

Ga terug in de tijd naar de glorieuze dagen van het oude Rome tijdens een rondleiding met snelle toegang. Verken het Colosseum, de Boog van Constantijn, het Forum Romanum, de Boog van Titus, de Tempel van Romulus, de Tempel van Julius Caesar, het Senaatshuis, de Palatijn en het Stadion van Domitianus. Blaas langs de drukte en betreed het Colosseum met je gids. Terwijl je deze Romeinse structuur verkent, zal je gids de toon zetten voor hoe het bijwonen van een gladiatorenwedstrijd was. Ontdek de eerste en tweede verdieping van het Colosseum, gebieden die waren gereserveerd voor de meest elite van Rome. Leer hoe het Colosseum werd gebouwd en de geschiedenis van de bloedige veldslagen die de oude Romeinse geschiedenis bepaalden. Breng een uur door in het Colosseum, dat perfect is voor gezinnen of voor degenen die in korte tijd het meeste terrein willen bestrijken. Volg vervolgens je gids naar Palatine Hill, de plek waar Romulus de stad zou hebben gesticht in 753 voor Christus Bewonder de weelderige paleizen die worden gekenmerkt door gedetailleerde artefacten en mozaïeken. Behalve dat ze de residentie waren van de meest elite van Rome, waren ze ook enorme schatkamers. Bekijk een stuk van een oud Romeins aquaduct. Ga ten slotte naar het Forum Romanum. Laat je rondleiden door wat de lokale bevolking 'het oude centrum van Rome' noemt. Ontdek het culturele centrum van het oude Rome waar alle actie plaatsvond, van senaatsvergaderingen tot poëzie-uitvoeringen en politieke protesten.

Rome: rondleiding Colosseum Arena, optie Forum & Palatijn

4. Rome: rondleiding Colosseum Arena, optie Forum & Palatijn

Ontdek de oorsprong van het Romeinse rijk tijdens een rondleiding door het Colosseum, de Palatijn en het Forum Romanum. Leer de geschiedenis achter elke bocht en treed in de voetsporen van gladiatoren terwijl je de Arena Floor verkent. Begin voor het Colosseum en geniet van skip-the-line toegang via de ingang van de gladiatoren. Geniet van het adembenemende uitzicht op de Colosseum Underground Dungeons, waar wilde beesten werden gehouden vóór de gladiatorenspelen. Volg je gids naar de Palatijn, een van de zeven heuvels van Rome en de geboorteplaats van de stad. Wandel door het Forum Romanum, het kloppende hart van de wetgevende, juridische en politieke gebeurtenissen in Rome.

Colosseum: tour met ticket voor het Forum Romanum en de Palatijn

5. Colosseum: tour met ticket voor het Forum Romanum en de Palatijn

Bekijk drie iconische Romeinse attracties met één ticket. Volg een snelle rondleiding door het Colosseum en krijg toegang tot het Forum Romanum en de Palatijn om op eigen gelegenheid te verkennen. Bij elke attractie kun je de rij voor de kassa overslaan. Benut je tijd in het Colosseum optimaal met een gids die je de attractie laat zien nadat je langs de rij bent gelopen. Kom alles te weten over het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk en hoor verhalen over heftige gladiatorengevechten. Ga dan naar het Forum Romanum en de Palatijn om beide locaties in je eigen tempo te verkennen. Zie het centrum van het politieke, sociale en religieuze leven van Rome op het Forum, waar de opmerkelijke ruïnes je een idee geven van hoe dingen er toen uitzagen. Geniet van onbelemmerd uitzicht over Rome vanaf de Palatijn, het centrum van de 7 heuvels van Rome. Wandel langs de ruïnes van de huizen van voormalige aristocraten en keizers.

Rome: Colosseum-tour met toegang tot het Forum Romanum en de Palatijn

6. Rome: Colosseum-tour met toegang tot het Forum Romanum en de Palatijn

Begin uw begeleide wandeling buiten het prachtige Colosseum. Sla de lange wachtrijen over als je het indrukwekkende amfitheater binnengaat. Duik in de geschiedenis van het oude Rome, want je vermakelijke gids leert je alles over de Romeinse geschiedenis, architectuur en archeologische feiten. Neem de tijd om het bijna 2000 jaar oude monument in je eigen tempo te verkennen. Ga verder naar het Forum Romanum. Bekijk het historische gebied dat ooit het centrum was van alle politieke, sociale en economische leven in de 'Eeuwige Stad'. Verken de oude ruïnes in je eigen tijd. Bezoek de Palatijn, een van de oudste delen van de stad Rome, vermoedelijk de locatie van de grot, waar Romulus en Remus werden gevonden door de wolvin. Leg vanaf dit iconische punt prachtige panoramische foto's van het Colosseum en de stad zelf vast.

Ancient Rome: Colosseum en Roman Forum Private Tour

7. Ancient Rome: Colosseum en Roman Forum Private Tour

Verken Rome door het leven van zijn keizerlijke keizers en Romeinse burgers tijdens een privétour die helpt de gloriedagen van de Romeinse Republiek weer tot leven te brengen. Na een pick-up van je hotel, volg je je gids het Colosseum in, waarbij je de lange rijen overslaat om de overblijfselen van het enorme amfitheater te zien waar de beruchte gladiatorenwedstrijden van Rome plaatsvonden. Voel het zweet en het bloed en het gebrul van de menigte terwijl je gids de verhalen over de bloederige bril van Rome hervertelt. Ga naar de Palatijn, waar Rome volgens de legende 2,766 jaar geleden werd gesticht. Geniet van het uitzicht op de ruïnes van het Forum Romanum, het centrum van al het politieke en religieuze leven tijdens de republiek. Je ziet het enorme wooncomplex van de keizers in het Flavische paleis en krijgt uitzicht op het Circus Maximus, het prachtige stadion van het oude Rome voor wagenrennen.

Oude Rome: privétour Colosseum en Forum Romanum

8. Oude Rome: privétour Colosseum en Forum Romanum

Geniet van een bezoek aan het hart van het oude Rome, tussen de tempels, ontmoetingsplaatsen en triomfbogen die beelden oproepen van senatoren, soldaten, keizers en redenaars. Je deskundige gids neemt je mee van het Colosseum naar het Forum Romanum en naar de Palatijn, waar je het Paleis van de Keizers zult zien. Deze privérondleiding van 3 uur is geprijsd voor een groep van maximaal 6 deelnemers en begint bij het Colosseum, gebouwd door de keizers van de Flavische dynastie, en een site die door de eeuwen heen het symbool van Rome is geworden. Verderop bezoek je de site van het Forum, het gebied dat getuige was van de geboorte en ontwikkeling van de Romeinse beschaving. Dit was het politieke, sociale, religieuze en economische hart van de Romeinse Republiek. Enkele van de oudste gebedshuizen zijn te vinden op de Forum-site, en het is nog steeds mogelijk om een glimp op te vangen van de overblijfselen van eerbiedwaardige tempels. Na je bezoek aan het Forum Romanum, ga je verder naar de Palatijn, waar de keizers van Rome woonden.

Rome: Colosseum, Forum Romanum en Palatijn

9. Rome: Colosseum, Forum Romanum en Palatijn

Sla de wachtrij over bij het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn tijdens deze begeleide wandeling. Leer alles over de geschiedenis van deze iconische attracties in je deskundige gids. Bezoek het Colosseum, bewonder het enorme gebouw vanuit elke hoek, merk op waar het gebouw is afgebrokkeld door eerdere aardbevingen en treed in de voetsporen van de oude Romeinen. Loop naar de Palatijn en geniet van een adembenemend uitzicht op de ruïnes van bovenaf. Bij het betreden van de Palatijn zie je het Huis van Augustus en zie je een brede collectie fresco's die je een dieper inzicht geven in het oude Rome en zijn heersers. Verken het Forum Romanum, een plek die vroeger de locatie was van triomftochten en verkiezingen en de locatie voor openbare toespraken in het oude Rome. Bekijk de tempel van Romulus, een architectonisch wonder in het Forum Romanum. Luister naar fascinerende verhalen over deze sites van je gids.

Rome: Colosseum Fast-Track, Arena Floor & Ancient Rome Tour

10. Rome: Colosseum Fast-Track, Arena Floor & Ancient Rome Tour

Begin je rondleiding door het meest iconische monument van Rome met skip-the-line toegang. Reis door de ingang van de gladiatoren om over de arenavloer te lopen, waar de gladiatoren ooit hun dodelijke gevechten vochten. Duik in de geschiedenis van het Colosseum, terwijl je ervaren gids de ongelooflijke drukte beschrijft en het onweer van de spelen die binnen de muren worden gehouden. Ga verder naar Palatine Hill en geniet van een adembenemend uitzicht op het Colosseum. Luister terwijl je gids de legende deelt van Romulus en Remus, de tweelingbroers, die volgens de legende verantwoordelijk waren voor de geboorte van Rome. Sluit ten slotte je tour af op het Forum Romanum, een oude marktplaats. Bezoek het huis met de ruïnes van verschillende belangrijke religieuze en overheidsgebouwen. Bewonder de ongelooflijke ruïnes en architecturale fragmenten.

  • Rondleidingen
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Domus Flavia

Wil je alle activiteiten in Domus Flavia ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Domus Flavia

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 2.435 beoordelingen

Jana was een uitstekende gastheer! Ze was geduldig en zeer goed geïnformeerd. Beantwoordde veel vragen en vertelde ons het verhaal van Rome in chronologische volgorde tijdens de tour. Ze was ook erg meegaand. Mijn superzwangere vrouw was bij ons op de tour en Jana zorgde ervoor dat we waar mogelijk stappen vermeden, schaduwrijke gebieden vonden voor diepe verhalen en een paar toiletstops maakten tijdens de tour. De informatie en het vertellen van verhalen was boeiend en fascinerend. Wij (mijn twee ouders, zussen en vrouw) genoten van elke minuut. Het weer was geweldig en het uitzicht majestueus. Een echte tijdreiservaring beginnend met Palatijn en eindigend met het Colosseum. Zonder twijfel de beste manier om deze monumenten te ervaren. En als je geluk hebt om bij Jana te boeken, zul je niet teleurgesteld zijn.

Zeer goede tourguide. Onze gids Jana was supervriendelijk en vertelde prachtig over Rome en het ontstaan ervan. De drie uren vlogen voorbij, zo interessant was het. Ook nam ze goed de tijd om onze vragen te beantwoorden. Was echt het hoogtepunt van ons verblijf in Rome! Ook de communicatie en de opvang bij het meeting point was goed geregeld.

Our English speaking guide Eduardo gave us an unforgettable experience! This was one of the best guided tours ever! Many thanks to your excellent company

Rich was an enthusiastic teller and really knows a lot about the history of the Colosseo, Foro Romano and Palatino.

WOW, palatijn was prachtig , super gids, bijzonder gepassioneerd in zijn vak .