Belevingen in

Florence

De ziel van Toscane barst van de renaissance-invloeden, die zich uiten in de vele architectonische en artistieke wonderen.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Florence: De beste dingen die je niet wil missen

 • Florence: Galerie Uffizi en stadswandeltocht

  1. Florence: Galerie Uffizi en stadswandeltocht

  Begin uw dag met een rondleiding van twee uur door de Galleria degli Uffizi en geniet van een kort overzicht van de geschiedenis en hoe het een galerij van uw plaatselijke gids werd. Zie en leer over de schilderijen van de Geboorte van Venus door Botticelli, de Annunciatie door Leonardo da Vinci, en het enige paneelschilderij ter wereld door Michelangelo. Luister gefascineerd naar je gids terwijl ze je vertellen over de geheimen, legendes en interessante feiten achter de vele schilderijen die te zien zijn op de galerij. Aarzel niet om eventuele vragen te stellen. Later op de middag ontmoet je je gids voor het Hard Rock Cafe om je wandeling te starten. Ontdek de geschiedenis van deze Renaissance-stad en hoe de ongelooflijke culturele beweging van de Renaissance niet alleen Florence, maar uiteindelijk heel Europa transformeerde. Begin aan het Piazza Della Republica, het belangrijkste ple...

 • Middag Tour van de Chianti wijnstreek in Toscane

  2. Middag Tour van de Chianti wijnstreek in Toscane

  Niet ver van Florence vindt u Chianti, beroemd om zijn wijn en het prachtige landschap - en er is geen betere manier om de schoonheid van Chianti te ervaren dan door onze begeleide deluxe busreis te nemen. Nadat je in de vroege namiddag bij je hotel in Florence bent opgehaald, zal je escort met chauffeur je meenemen naar de kronkelende wegen en glooiende heuvels van Chianti, beschouwd als een van de mooiste landschappen van Toscane. Eeuwenlang werden deze heuvels gebruikt als slagvelden voor oorlogen tussen Siena en Florence, maar nu worden ze gewoon gebruikt om Chianti Classico te maken, een van de beste wijnen die Italië te bieden heeft. Neem tijdens je reis door het prachtige landschap informatie over kunst, geschiedenis, wijn, eten en lokale tradities mee uit je officieel erkende gids. Je krijgt je eerste kans om een deel van het lokale product te proeven tijdens een bezoek aan Grev...

 • Florence: Getimede toegang tot Galleria degli Uffizi

  3. Florence: Getimede toegang tot Galleria degli Uffizi

  Ontdek kunstmeesterwerken in een van de grootste musea van ter wereld en profiteer van snelle toegang tot de wereldberoemde Galleria degli Uffizi in Florence. Bewonder de Italiaanse renaissancekunst van enkele van de grootste kunstenaars aller tijden. Zie schilderijen van Michelangelo, Da Vinci, Rafaël, Giotto, Cimabue, Tommaso Masaccio en vele anderen. Ga naar de meest gerenommeerde zaal van het museum om de prachtige collectie van Botticelli te zien. Bewonder zijn 'Primavera' en 'De geboorte van Venus' en zie de geboorte van de godin die uit het schuim van de zee komt. Ontsnap aan de haast en drukte van georganiseerde groepsrondleidingen en verken het museum in je eigen tempo. Je kunt zo lang blijven als je zelf wilt.

  Was duidelijk waar we de tickets op moesten halen en was zo gepiept. Daarna in de rij voor security, die ook snel ging en nog een keer voor de audioguide, wat ook vlot ging. Geen probleem dus. Nb in het Uffizi zelf was het behoorlijk druk.

 • Florence: Skip-the-Line Uffizi-rondleiding met kleine groepen

  4. Florence: Skip-the-Line Uffizi-rondleiding met kleine groepen

  De Galleria degli Uffizi is een absolute must bij een bezoek aan Florence. Gebouwd in 1560 en bekend als het oudste museum ter wereld, werd het ontworpen door de beroemde renaissance-architect Giorgio Vasari, maar had oorspronkelijk een ander doel. De groothertog van Toscane Cosimo I de Medici besloot het gezag van de Medici-familie te herstellen. De grote industrieën van Florence, zoals wol, zijde en het bankwezen, hadden een enorme invloed op de politiek in Florence. Nadat Cosimo I de meeste van zijn rivalen had uitgeschakeld, besloot hij de rest in één gebouw te verzamelen en aan elk van hen een kantoor te geven. Uffizi betekent eigenlijk kantoren. Cosimo's idee was om zijn ogen en oren op allemaal gericht te houden. Na de dood van Cosimo verloren zijn kinderen hun interesse in politiek. Zijn oudste zoon, Francesco I, bracht zijn privécollectie kunstwerken mee en maakte van de Uffizi...

  Onze groep bestond uit acht personen, onder leiding van een geweldige Italiaanse gids die Engels sprak met een Brits accent! Hij vertelde zeer enthousiast en kende veel interessante verhalen over de kunstwerken. Ook legde hij veel verbanden tussen verschillende schilderijen. De tour zou 2 uur duren, maar het werd 2,5 uur en dat was geen straf. Zeer de moeite waard.

 • Galleria degli Uffizi: tour

  5. Galleria degli Uffizi: tour

  Profiteer van voorrangstoegang en maak kennis met je gids voor een tour door de wereldberoemde Galleria degli Uffizi. Dit is een unieke ervaring voor als je je wilt verdiepen in het artistieke erfgoed van Florence.   Bezoek een van de mooiste musea ter wereld samen met een deskundige lokale gids, die je de verhalen achter de belangrijkste kunstwerken van de galerie vertelt. Kom meer te weten over de ontwikkeling van de Italiaanse kunst door de eeuwen heen en bewonder beroemde schilderijen van meesters als Giotto, Botticelli, Leonardo, Michelangelo, Caravaggio en vele anderen. Ontdek de geheimen van de grootste schilderijen uit de periode van de middeleeuwen tot de renaissance. Na je tour kun je in het museum blijven om zelf nog verder op ontdekkingstocht te gaan.

 • Hop on, hop off-bustour Florence: ticket 24, 48 of 72 uur

  6. Hop on, hop off-bustour Florence: ticket 24, 48 of 72 uur

  Ontdek Florence tijdens een comfortabele en handige hop on, hop off-bustour in een dubbeldekker met open dak. Leer meer over het verleden van Florence via de audiogids in meerdere talen • Audiogids in meerdere talen • Wifi aan boord van de bus Hop on, hop off-bustour Florence: ticket voor 1-3 dagen Hop on, hop off-bustour Florence: ticket 24, 48 of 72 uur Laat de QR-code op je voucher zien op je mobiel of print je GetYourGuide voucher uit. De vertrektijd van de laatste rit is afhankelijk van de tijd van het jaar. Lijn A Deze lijn gaat door het centrum van Florence. De gehele route duurt ongeveer 1 uur. Halte 1 Piazza di Santa Maria Maggiore (vervangende halte 1 Stazione, Via Fiume 8-10) Er zijn 2 verschillende routes. Halte 3 Donatello Halte 4 Beccaria Halte 5 Santa Croce Halte 6 Teatro Verdi Halte 7 Ferrucci Halte 8 Michelangelo Halte 9 Galileo Halte 10 Villa Cora Halte 11 Porta Rom...

  Een héél mooie oplossing omdat ik geblesseerd was en niet alles lopend kon doen. Met de hop-on-hop-off-bus heb ik toch veel van de stad kunnen zien. En veel informatie over de geschiedenis, de gebouwen en de parken. Fantastisch.

 • Galleria degli Uffizi: rondleiding met kleine groep

  7. Galleria degli Uffizi: rondleiding met kleine groep

  Ontsnap aan de kuddes toeristen en verken 's werelds oudste museum, de Galleria degli Uffizi, in een kleine en intieme groep. Begin je bezoek met toegang zonder wachtrij en dompel jezelf onder in een van 's werelds grootste collecties Renaissance-kunstwerken. Verken de vele kamers van de galerij vol met kostbare kunstwerken die door de eeuwen heen dateren en luister naar de verhalen en anekdotes van je gids. Bewonder enkele van de meest ongelofelijke meesterwerken die ooit zijn gemaakt, waaronder Botticelli's Birth of Venus, Leonardo's Annunciation en Michelangelo's Doni Tondo, om er maar een paar te noemen. Learn from your experienced guide how to understand and appreciate the arts on a profound level, and engage in thought-provoking conversation about the meaning behind the artworks.

  De naam van onze gids was Oksana en zij heeft ons een fantastische ervaring gegeven! Ze heeft de problemen goed opgelost en kon goed alle vragen beantwoorden.

 • Florence: toegangsticket Palazzo Vecchio en audiogids

  8. Florence: toegangsticket Palazzo Vecchio en audiogids

  Palazzo Vecchio is het hart van Florence. Het werd gebouwd in 1299 als het huis voor de leiders van de middeleeuwse stad en het staat symbool voor de geschiedenis van de stad. De gouden eeuw van Palazzo Vecchio begon toen de Medici-familie besloot om het om te bouwen naar een echt paleis: een statige familieresidentie. Tijdens je bezoek bewonder je de architectuur van het palazzo, de beelden en de schilderijen en je leert meer over de rijke en complexe historie . Tijdens jouw 2 uur durende bezoek aan Palazzo Vecchio ontvang je een multimediagids in de vorm van een 7-inch tablet met fascinerende informatie in audio en hd-video en met spectaculaire 3D-creaties.

  Palazzo Vecchio is zeker het bezichtigen waard, gesitueerd in het mooie en gezellige centrum van Florence. Het was makkelijk dat we al de kaarten hadden besteld bij GetYourGuide!

 • Florence: Duomo Kleine groepsreis met koepelklim

  9. Florence: Duomo Kleine groepsreis met koepelklim

  Doe mee aan dit spannende avontuur en ontdek de Duomo, het kathedraalcomplex van Santa Maria del Fiore. Je deskundige lokale gids zal de verhalen, legendes en geheimen achter dit ongelooflijke architecturale monument met je delen.

  Geniet van een typisch Florentijnse gelato terwijl je over het plein en zijn monumenten slentert, zoals de prachtige façade van de Duomo. De tour eindigt dan met een buitengewoon uitzicht vanaf een van de grootste koepels ter wereld.

  Terwijl je de beroemde 463 treden beklimt, kun je genieten van een prachtig uitzicht op het interieur van de kathedraal en 16e-eeuwse fresco's.

  Door de kleine groep van 10 personen of minder kunnen de gidsen u een meer persoonlijke rondleiding geven waardoor u Florence beter kunt begrijpen. Leer meer en haal het meeste uit je ervaring in een k...

  We did the tour with Sylvia and had A good time. She gave A lot of information and was very funny and enthousiastic. A lot of steps but she pauzed in time ☺️ great job Sylvia! Wendy and Vanessa from Belgium

 • Florence: David van Michelangelo op gereserveerd tijdstip

  10. Florence: David van Michelangelo op gereserveerd tijdstip

  De Galleria dell'Accademia dankt haar bekendheid aan de sculpturen van Michelangelo: de Gevangenen, de Sint Matteüs en natuurlijk het beeld van David.  Bewonder het marmeren standbeeld van 5,17 meter hoog van de bijbelse  held David, een geliefd werk onder de Florentijnse kunst. Het beeld werd een symbool van de verdediging van de burgerrechten van de Republiek van Florence; een onafhankelijke  stadstaat die aan alle kanten werd bedreigd door machtige rivaliserende staten en de hegemonie van de familie Medici.    In de aangrenzende zalen, die deel uitmaakten van 2 voormalige kloosters, zijn belangrijke kunstwerken ondergebracht, waaronder die uit de Accademia delle Arti del Disegno, Accademia di Belle Arti di Firenze en van onderdrukte kloosters.  De galerie is onlangs verder verrijkt met belangrijke collectie oude muziekinstrumenten van het departement der muziekinstrumenten van het C...

  Correcte afhandeling van de gemaakte reservatie. Het is een efficiënte wijze om het museum te bezoeken.

Plan je bezoek

 • Hoeveel tijd breng je door in Florence?

  Vanaf vier nachten kun je de hoogtepunten zien zonder te hoeven haasten. Voor een volledige onderdompeling in de renaissance heb je een week of meer nodig.

 • Vervoer binnen de stad

  Het centrum van Florence is compact, dus je kunt de hoogtepunten te voet bezoeken. Het historisch centrum is zelfs UNESCO Werelderfgoed, waardoor er überhaupt geen autoverkeer mag komen. Als je van plan bent een auto te huren, moet je dus buiten de 'beperkt verkeer'-zone parkeren. Gratis parkeren is zeldzaam, dus reken €15 extra per dag voor een garage.

 • Hoe duur is Florence?

  Denk erom dat je voor de meeste bezienswaardigheden een toegangskaartje moet kopen, ook bij het gros van de kerken. De Duomo zelf is gratis, maar om de koepel in te gaan zul je ook een kaartje moeten kopen. In Italiaanse restaurants betaal je een extra bedrag aan 'pane e coperto' (brood en bestek). Het gaat om een paar euro meer per persoon, maar let op: het is geen fooi!

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  In oktober is het nog steeds lekker weer, maar zijn er veel minder toeristen.

Other Sightseeing Options in Florence

Want to discover all there is to do in Florence? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Florence

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 51.925 beoordelingen

Het was erg leuk om bij een kleine traditionele wijngaard te beginnen en af te sluiten met een grotere commerciëlere wijngaard. De host van de tweede wijngaard vonden we hilarisch. Let op: je moet wel op een flink tempo doordrinken! We hebben in totaal 9 wijnen geproefd, kennis opgedaan en mooie foto's van het Toscaanse landschap kunnen maken.

Alles werkt goed, trefpunt duidelijk zichtbaar door ticketwissel en snel een ticket gekregen ondanks de wachtrij, momenteel alleen rekening houden met meer tijd, aangezien je daarna naar de 3G-controle moet en daar staat ook een wachtrij.

We had an amazing day with Olivia as our guide and Fabio as our driver. Olivia was very warm and full of knowledge. The lunch was delicious and the places we visited were gorgeous. We highly recommend this tour

Fantastische leuke trip, zeer fijne bus, voldoende tijd overal. Stefano en de buschauffeur waren geweldig. Echt een aanrader!

100% aan te bevelen. Het is het bezoek waard. Geniet van Boticelli, Da Vinci, Caravaggio, enz. Het heeft geen afval.