Kies data

Florence Bezienswaardigheden & monumenten

Florence Bezienswaardigheden & monumenten: Onze meest aanbevolen

Florence: voorrangstoegangsticket Galleria dell'Accademia met eBook

1. Florence: voorrangstoegangsticket Galleria dell'Accademia met eBook

Haal het meeste uit uw tijd in Florence met een ticket met voorrangstoegang tot de Galleria dell'Accademia. Bewonder een van 's werelds beroemdste sculpturen, Michelangelo's David, en bekijk enkele andere werken van de beeldhouwer. Sla de lange rijen over en betreed de galerij via een aparte ingang. Met uw gereserveerde ticket kunt u de kassa overslaan en hoeft u zich geen zorgen te maken of er wel of geen tickets beschikbaar zullen zijn. Bezoek de grote zaal om het standbeeld van David van Michelangelo te zien en enkele van zijn onvoltooide werken die nog steeds zijn beitelsporen dragen. Ontdek de Gipsoteca met originele gipsen modellen gemaakt door 19e-eeuwse Florentijnse beeldhouwers. Verken vervolgens de andere galerijen van het museum en bekijk meesterwerken van middeleeuwse en renaissanceschilders. Ga naar de bovenste verdieping om enorme middeleeuwse altaarstukken te bewonderen voordat je je bezoek afsluit.

Florence: ticket met tijdvenster David van Michelangelo

2. Florence: ticket met tijdvenster David van Michelangelo

Ontdek wereldberoemde schilderijen, beeldhouwwerken en wandtapijten met een toegangsticket met tijdvenster voor de Galleria dell'Accademia in Florence. Bekijk iconische werken van Michelangelo zoals 'De Gevangenen', 'Sint Matteüs' en het standbeeld van David. Bekijk werken van andere beroemde meesters zoals Bartolini.  Bewonder het 5,17 meter hoge marmeren standbeeld van de bijbelse held David, een favoriet onderwerp in de Florentijnse kunst. Het beeld werd een symbool van de verdediging van de burgerrechten van de Republiek van Florence, een onafhankelijke stadstaat die aan alle kanten werd bedreigd door krachtige rivaliserende staten en de hegemonie van de familie De' Medici.    In de aangrenzende ruimtes, die deel uitmaakten van twee voormalige kloosters, zijn belangrijke kunstwerken ondergebracht, waaronder die uit de Accademia delle Arti del Disegno, Accademia di Belle Arti di Firenze en van onderdrukte kloosters.  De galerie is onlangs verder verrijkt met een belangrijke collectie oude muziekinstrumenten van het departement der muziekinstrumenten van het Conservatorium van Cherubini.

Florence: Accademia gereserveerd ticket met digitaal boekje

3. Florence: Accademia gereserveerd ticket met digitaal boekje

Ontdek het genie van de grootste kunstenaars aller tijden, Michelangelo, door zijn talrijke sculpturen in de onmisbare Galleria dell'Accademia. Verspil geen tijd met wachten in de rij en haal het meeste uit uw bezoek aan Florence met een skip-the-line ticket naar de galerij. Ontvang gereserveerde tickets om het museum binnen te gaan en geniet van meer tijd om de kunst te waarderen. Bewonder binnen de David van Michelangelo en zie hoe zijn uitdrukking verandert als je door de kamer loopt. Bewonder de details en het evenwicht dat in een enkel stuk marmer is gebeiteld en ontdek zelf waarom David generaties over de hele wereld heeft geboeid. David vertegenwoordigt een bijbelse held die tegen Goliath wint en symboliseert de verdediging van burgerlijke vrijheden belichaamd in de Republiek Florence, een onafhankelijke stad in de Middeleeuwen en de Renaissance. Ervaar daarnaast andere sculpturen die door Michelangelo zijn gesneden, zoals Prigioni (Gevangenen). Deze verwrongen lichamen waren bedoeld voor het graf van paus Julius II, maar het graf werd nooit voltooid. Verken het museum verder en bekijk beelden en schilderijen van andere renaissancekunstenaars zoals Andrea Orcagna, Taddeo Gaddi, Domenico Ghirlandaio, Filippino Lippi en Sandro Botticelli. U kunt ook een bezoek brengen aan de zaal gewijd aan de collectie oude muziekinstrumenten van het Cherubini Conservatorium, de afdeling Muziekinstrumenten. Deze collectie bevat een viool van Antonio Stradivarius die behoort tot het Medicean Quintet.

Florence: Santa Maria del Fiore Tickets met Dome Climb

4. Florence: Santa Maria del Fiore Tickets met Dome Climb

Ontdek de schoonheid van de Santa Maria del Fiore-kathedraal tijdens een exclusief avontuur. Bewonder de 13e-eeuwse gotische kerk, een parel van Florentijnse architectuur en die nu wordt beschouwd als de 4e grootste kerk van Europa. Geniet van onvergetelijke uitzichten en ongelooflijke verhalen over de 2e grootste Duomo in Italië. Loop de historische 463 treden op en bewonder de prachtige stad Florence vanuit een heel ander perspectief. Bekijk beroemde fresco's van Vasari en Zuccari. Loop rond de Santa Reparata-crypte en leer over de geschiedenis van de kathedraal in het Museum van de Duomo. Klim in je eigen tempo naar de top van de grootste koepel ter wereld gebouwd door Brunelleschi. Rust aan de top uit en geniet van een van de meest geweldige uitzichten van Florence. Bewonder in het interieur de 16e-eeuwse fresco's geschilderd door Vasari en Zuccari.

Florence: avondtour standbeeld van David

5. Florence: avondtour standbeeld van David

Als je op zoek bent naar dingen om 's nachts te doen in Florence, dan is dit de tour voor jou. Als u aankomt nadat de drukte voor vandaag is vertrokken, kunt u de meesterwerken van de Italiaanse Renaissance zien met de tijd en ruimte om ze echt te waarderen. Uw Engelssprekende deskundige gids zal u door de faciliteit begeleiden om de betekenis van deze meesterwerken uit te leggen. Bewonder de David van Michelangelo van dichtbij en ontdek zelf waarom dit beeld als een meesterwerk wordt beschouwd. Als je door de gangen van de Accademia loopt, zie je ook enkele van de meest gevierde werken van Italiaanse kunst. Houd de sculpturen in de Gipsoteca Bartolini en het Muziekinstrumentenmuseum in de gaten. Neem tijdens deze avondtour de tijd en verken de collecties van het museum in je eigen tempo.

Palazzo Vecchio: voorrangstoegang en rondleiding door geheime doorgang

6. Palazzo Vecchio: voorrangstoegang en rondleiding door geheime doorgang

Deze tour maakt bezoeken mogelijk aan een reeks locaties buiten de gebaande paden in het Palazzo Vecchio Museum. Onder hen is de mysterieuze trap die in de dikke muren is gebouwd door de wil van Gualtieri di Brienee. Sla de wachtrij over en ga op een rondleiding van een uur en 45 minuten. Ontdek de kleine studie van Francesco I de' Medici, een zeer elegante schat "van zeldzame en kostbare dingen", en het bureau van zijn vader Cosimo I, beter bekend als Tesoretto. Om de ervaring af te ronden, hoor je over de enorme vakwerkconstructie gebouwd door de grote architect Giorgio Vasari, die het plafond met panelen van de Salone del Cinquecento, de hoofdruimte van het paleis, ondersteunt.

Florence: kathedraal, Duomo-museum en doopkapeltour

7. Florence: kathedraal, Duomo-museum en doopkapeltour

Bezoek de belangrijkste religieuze monumenten op het Duomo-plein met vooraf gereserveerde tickets in Florence. Concentreer u op de historische en culturele betekenis van de kathedraal van Santa Maria del Fiore en de aanvullende structuren, uitgelegd door een deskundige lokale gids. Begin je tour op het Duomo-plein. Leer meer over de kathedraal en de bouw ervan door de eeuwen heen en hoe deze het centrum van het religieuze leven van Florence werd. Profiteer van de kennis van uw gids om de relatie met de rest van de prachtige gebouwen op het plein te begrijpen. Bezoek de imposante kathedraal van Florence die de skyline domineert. Zie het als een artistiek wonder vanwege zijn grootte en zijn verbazingwekkende marmeren decoraties. Geniet van de schoonheid van onschatbare schatten van gotische en renaissancekunst. Krijg voorrang bij de toegang tot de achthoekige doopkapel van St. John, vooral bekend om zijn plafond versierd met gouden mozaïeken en zijn glimmende bronzen deuren, de zogenaamde Poorten van het Paradijs. Kijk naar het reliëf op de gedetailleerde panelen. Leer hoe dit niet de originele bronzen deuren zijn en dat de authentieke East Doors momenteel in het museum te zien zijn. Ga verder naar het Duomo-museum, waar ongelooflijke meesterwerken zoals de poorten van de doopkapel, de sculpturen van Donatello en de originele houten steigers van de koepel worden tentoongesteld. Je kunt urenlang door de displays dwalen, maar je gids zal zich concentreren op hoogtepunten zoals de Pietà van Michelangelo en andere prachtige kunstwerken. De laatste halte is de klokkentoren van Giotto, die u op uw gemak kunt beklimmen.

Florence: rondleiding Galleria dell'Accademia

8. Florence: rondleiding Galleria dell'Accademia

Bezoek een van de beroemdste en meest populaire Italiaanse musea, de Galleria dell'Accademia, in een kleine groep van maximaal 10 gasten. Dompel jezelf onder in een intieme en warme artistieke sfeer met een deskundige Engelssprekende gids die je meeneemt terug in de tijd en de kunstwerken tot leven brengt. Leer meer over de oorsprong van het kunstwerk, de kunstenaars die ze hebben gemaakt en ontdek inzichten in de levens van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis. Bewonder het beroemdste standbeeld op aarde, de David, en maak een foto voor je vakantiealbum. Geniet van de luxe van de kleine groep, wat betekent dat uw gids de tour kan personaliseren en aanpassen aan uw behoeften, waardoor u een beter begrip krijgt van de kunstwerken waarin u het meest geïnteresseerd bent.

Florence: rondleiding door Palazzo Vecchio

9. Florence: rondleiding door Palazzo Vecchio

Ervaar Palazzo Vecchio, het hart van Florence en een symbool van de geschiedenis van de stad, met een ervaren gids. Het stadhuisgebouw van Florence dateert uit 1299 toen het werd gebouwd om de regeringsleiders van het middeleeuwse Florence te huisvesten. Je zult gaan begrijpen hoe de architectuur, kunst, sculpturen en schilderijen bijdragen aan het creëren van een rijke en complexe representatie van de stad. Bewonder meesterwerken van beroemde kunstenaars uit de Renaissance, verspreid over de vele zalen, kamers en binnenplaatsen van het Palazzo. Het hoogtepunt van de ervaring zal de verbluffende Salone dei Cinquecento ("Zaal van de Vijfhonderd") zijn, de meest imposante kamer in het gebouw, met plafonds die oplopen tot 75 voet. Hier kun je de fresco's en schilderijen bewonderen van Giorgio Vasari, die de decoratie van de kamer overnam van Michelangelo. Voor een werkelijk boeiende onderdompeling in de geschiedenis van Florence, verken dit unieke gebouw dat zichzelf door de eeuwen heen heeft getransformeerd en vernieuwd.

Florence: koepelbeklimming, museum en doopkapeltour met kleine groepen

10. Florence: koepelbeklimming, museum en doopkapeltour met kleine groepen

Doe mee aan dit spannende avontuur en ontdek de Duomo, het kathedraalcomplex Santa Maria del Fiore. Uw deskundige lokale gids zal de verhalen, legendes en geheimen achter dit ongelooflijke architectonische monument met u delen. De tour wordt afgesloten met een buitengewoon uitzicht vanaf een van de grootste koepels ter wereld. Terwijl je de beroemde 463 treden beklimt, kun je genieten van een prachtig uitzicht op het interieur van de kathedraal en 16e-eeuwse fresco's. Door de kleine groepsinstelling van 12 personen of minder kunnen de gidsen u een meer persoonlijke rondleiding geven waarmee u Florence beter kunt begrijpen. Leer meer en haal het meeste uit uw ervaring in een kleine groep.

124 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 8

Veelgestelde vragen over Florence

Welke topattracties zijn een must-see in Florence?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Florence?

Andere activiteiten in Florence

Wil je alle activiteiten in Florence ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Florence

Het beklimmen van de toren met slechts 3 andere mensen was geweldig voor ons. Het was een speciale ervaring voor ons om zo'n rustig, ontspannend, rustig uitzicht over Florence te hebben.

Mijn maingoal is natuurlijk de David geweest en wat is hij perfect en zo mooi. De tickets ophalen ging prima, zeer praktisch. En zo naar binnen zonder de drukte.

Vriendelijk onthaal, ipad samsung, geweldig uitgelegd alleen spijtig dat de letters op het plan nergens te vinden waren in de kamers, was een beetje zoeken

Top gids, zeer goed en duidelijk alles verteld, complimenten.

Duidelijke info, goede organisatie van lokale reisleiders