Kies data
Florence

Fietstours

Florence Fietstours: Onze meest aanbevolen

Van Florence: Toscaanse plattelandstour op een vintage Vespa

1. Van Florence: Toscaanse plattelandstour op een vintage Vespa

Ontmoet elkaar in de centraal gelegen garage voor uw kennismaking met een van de perfect gerestaureerde Vintage Vespa's. Je reisleider zal je voorzien van een helm en wat basisinstructies en veiligheidsinformatie geven voordat je op weg gaat voor deze opwindende rit door het platteland. Verlaat Florence in een kleine zwerm Vespa's en ga op weg naar de vrijheid van de heuvels, volg de reisleider langs de rivier en een met bomen omzoomde laan naar een beroemd uitkijkpunt. Nadat je hebt geposeerd voor foto's met je Vespa en de geweldige skyline van Florence, kun je genieten van een beetje cultuur met een snel bezoek in een van de oudste kerken van Florence. Nu u zich zelfverzekerder voelt met uw Vespa, is het tijd voor wat meer uitdagende wegen terwijl u de drukte en het verkeer achter u laat en de smalle straatjes tussen kastelen en villa's neemt, door oude olijfbomen en wijngaarden. Er zijn voldoende stops voor foto's en als twee mensen een Vespa delen, is er voldoende kans om om de beurt te wisselen. Als het tijd is voor een pauze, geniet dan van een prachtig uitzicht vanaf een privéterras en proef enkele van de beste prosciutto en kaas van Toscane met een glas Chianti. Wees dan voorbereid om wat hoofden te draaien terwijl je vakkundig terug de stad in rijdt terwijl jij en je Vintage Vespa een van de toeristische bezienswaardigheden van Florence worden.

Florence: e-biketour in kleine groep met Piazza Michelangelo

2. Florence: e-biketour in kleine groep met Piazza Michelangelo

Fiets door de stad Florence om de verborgen schatten te ontdekken van de geboorteplaats van de Renaissance. Luister naar boeiende verhalen terwijl je rondwandelt langs de vele belangrijke pleinen die Florence zo rijk maken aan geschiedenis en kunst. Ontdek het Palazzo Medici, dat het huis was van Cosimo de Oudere en de werkplaats van Donatello, Michelangelo en Botticelli. Bezoek vervolgens het Plein van de Republiek, een van de belangrijkste pleinen van Florence dat sinds de Romeinse tijd het centrum van de stad vormt. Breng ook een bezoek aan het Michelangeloplein, voor het beste panoramische uitzicht over de stad. Ontdek de boeiende geschiedenis van de stad die het leven schonk aan ongelooflijke kunstenaars en verbazingwekkende wetenschappers.

Florence: begeleide fietstocht van 2 uur

3. Florence: begeleide fietstocht van 2 uur

Ontdek de rustieke charme van Florence op de fiets. Volg paden die te ver zijn om te voet te bereiken en te smal om met de bus te bereiken. Bekijk iconische monumenten en vind verborgen juweeltjes met een professionele geschiedenisgids. Begin uw rondleiding bij het bureau. Je ervaren gids leidt je door de prachtige straten van de oude stad en de Oltrarno. Bekijk de beroemde bezienswaardigheden van Florence, zoals de Artisan-wijk, Palazzo Pitti, San Frediano, Ponte Vecchio, het Uffizi-plein, Santa Croce, Piazza della Signoria, de middeleeuwse wijk, de Duomo en Piazza della Repubblica. Pauzeer tijdens de tour om wat geschiedenis en leuke feiten over de stad te leren. Je leert waar je de beste gelato, bistecca alla Fiorentina en truffels kunt vinden. Je gids zal je ook minder bekende plekken laten zien, vaak ongezien door toeristen.

Van Florence: fietstocht van een halve dag naar de smaak van Toscane

4. Van Florence: fietstocht van een halve dag naar de smaak van Toscane

Het ontmoetingspunt binnen de historische stadsmuren van Florence bevindt zich in de authentieke en rustige wijk Oltrarno. Vanaf hier rijdt u buiten Florence door een prestigieuze woonwijk om de ongerepte glooiende heuvels van Toscane te bereiken. De fietstocht begint met een rit van 2 km bergop, er worden regelmatig stops gemaakt om te genieten van het uitzicht op de weg naar de top van de heuvel. Als je eenmaal op de top bent aangekomen, fiets je door de buurt van de lokale Florentijnse adel en hun villa's, op weg naar een beroemde renaissancevilla verscholen in de heuvels achter Florence.   Stop en maak een rondleiding door de villa voordat u de oude wijnkelder induikt om uw wijn- en olijfolieproeverij te doen, vergezeld van een lichte Toscaanse snack van lokale producten. Alle producten worden ter plaatse geproduceerd en omdat het zo'n kleine familieproductie is, worden ze alleen lokaal verkocht. Zowel de wijn als de olijfolie zijn beschikbaar voor aankoop en verzending. Je terugreis naar Florence brengt je langs het spectaculaire Piazzale Michelangelo, een van de beste uitzichten van Florence, waar je stopt voor foto's. Ga vanaf daar bergafwaarts en terug naar Florence, eindigend in het San Niccolo-gebied.

Florence Night Tour per elektrische fiets met gelato-proeverij

5. Florence Night Tour per elektrische fiets met gelato-proeverij

Bekijk de Renaissance-monumenten van Florence vanuit een ander perspectief tijdens een nachtelijke tour per elektrische fiets. Bereik met gemak historische attracties en geniet van de aangename zomeravondbries. Steek in stilte historische bruggen over om een van de meest gevierde schilderachtige plekjes te bereiken. Bewonder de verbazingwekkende schoonheid van Florence vanaf het hoge uitkijkpunt Piazzale Michelangelo. Bekijk alle gotische en renaissancemonumenten en typische Lungarni-straten die langs de oevers van de rivier de Arno slingeren vanuit vogelperspectief. Bewonder de beroemde straatlantaarns die het licht op het water romantisch reflecteren. Steek terug naar de oude stad om de middeleeuwse steegjes te verkennen met de hulp van je gids. Bekijk de indrukwekkende koepel van Brunelleschi op Piazza del Duomo en bezoek 's werelds meest gevierde Franciscaanse kerk in de Basilica di Santa Croce. Ontdek een openluchtmuseum met beelden op Piazza della Signoria.

Florence: elektrische fietstocht met wijn en lokale producten

6. Florence: elektrische fietstocht met wijn en lokale producten

Vaar comfortabel en moeiteloos op een elektrische fiets en bewonder de glorieuze nevenschikking van het landelijke Toscaanse landschap met de stedelijke levendigheid van Florence. Steek de prachtige heuvels van de regio over en arriveer uiteindelijk in het pittoreske stadje Fiesole voor een inzicht in de ontspannen, landelijke levensstijl. Ga verder langs rustige archaïsche wegen naar een charmante biologische boerderij. Bewonder het harmonieuze landschap, het klooster uit de Renaissance en proef zelfs enkele van de producten (niet inbegrepen). Voordat je terugkeert naar waar de tour begon, zal een kleine Osteria je verrassen met wat wijn, vergezeld van een voorproefje van Florentijns eten.

Vanuit Florence: fietstocht door de heuvels van Toscane met lunch op de boerderij

7. Vanuit Florence: fietstocht door de heuvels van Toscane met lunch op de boerderij

Je wordt opgewacht en afgezet op het ontmoetingspunt in Florence en je zult op de fiets het Toscaanse platteland bereiken. Deze ontspannen, professioneel begeleide en begeleide fietstocht op het Toscaanse platteland net buiten Florence leidt je langs olijfbomen, wijngaarden, villa's op heuvels en adembenemende panoramische uitzichten over Florence, rijdend door het hart van Toscane. Deze tour is een volledige dag tussen de Toscaanse landschappen, met een lunchstop in een privé Renaissance Villa, waar je een rondleiding krijgt door de Italiaanse tuinen en de oude kelder (1.000 jaar oud!) waar je je lunch zult nuttigen. Lokale wijnproeverijen begeleiden uw maaltijd. Na de lunch springen we weer op onze fietsen en gaan weer rijden om wat meer calorieën te verbranden!

Toscane: e-biketour vanuit Florence met lunch

8. Toscane: e-biketour vanuit Florence met lunch

Geniet van een verandering van tempo en landschap en bekijk het echte Toscane op de fiets. Voel een koele bries door je haar, adem de frisse lucht in en ontspan terwijl je door vredige landelijke rondes fietst. Deze begeleide en volledig ondersteunde fietstocht op het Toscaanse platteland begint met je uit het drukke stadscentrum te vervoeren. In slechts 15 minuten sta je aan de poorten van het platteland van Chianti. Op 24-speed fietsen wordt u langs schaduwrijke wegen geleid die worden omlijst door oude olijfbomen en wijngaarden. Toscaanse heuveltoppen en villa's op een heuvel maken allemaal deel uit van de adembenemende panoramische uitzichten die u zult zien terwijl u door het hart van Toscane fietst. De lunch is een typisch Toscaanse maaltijd op een fascinerende locatie in de Chianti-streek, waar u ook de wijngaarden bezoekt en de wijnkelder bezoekt. Je leert de technieken van het produceren, rijpen, bewaren en bottelen van de wijnen en olijfolie (proeven wordt aangemoedigd). Na de lunch weer op de fiets voor de rit naar huis. Onderweg zijn verschillende stops inbegrepen voor fotomomenten en mogelijk een stop voor gelato-ijs, als de tijd het toelaat. Een shuttle brengt je uiterlijk om 17.00 uur terug naar het centrum van Florence.

Florence: begeleide fietstocht van 2,5 uur

9. Florence: begeleide fietstocht van 2,5 uur

Ontdek Florence op de fiets en zie meer van de stad in minder tijd. Deze fietstocht gaat over ongebaande paden die te ver zijn om te voet te bereiken en te smal voor bussen. Ontdek in 2,5 uur de belangrijkste historische en artistieke plekken van Florence. Ontmoet je gids bij het bureau, draag je helm en stap op je fiets om Florence te gaan verkennen. Je gids zal je leiden naar enkele van de meest verbazingwekkende en afgelegen monumenten in het historische centrum van Florence. Bezoek tijdens deze tour belangrijke bezienswaardigheden in het historische centrum, waaronder Palazzo Medici Riccardi, Cappelle Medicee, Mercato Centrale, Piazza della Repubblica, Santo Spirito, Palazzo Pitti, Ponte Vecchio, Santa Croce, Piazza della Signoria, Casa di Dante en Piazza del Duomo. Verken ook de verschillende stadsdelen van San Lorenzo en Oltarano. Tijdens de tour stop je op verschillende locaties om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad en enkele leuke weetjes. Je krijgt ook de beste plekken te zien om gelato, bistecca alla fiorentina en truffels te vinden. Het hoogtepunt van deze fietstocht is een stop bij Piazzale Michelangelo om een prachtig uitzicht over Florence te ervaren.

Turijn: begeleide e-bike-tour door de stad

10. Turijn: begeleide e-bike-tour door de stad

Ontmoet je lokale gastheer in het stadscentrum, kies je e-bike en start deze leuke fietstocht van 3 uur om de vele zielen en prachtige monumenten van Turijn te ontdekken. Het is een veelzijdige stad, waar luxe en ingetogenheid in perfecte balans samenleven en fascinerende en interessante contrasten creëren. Je eerste stop is het hart van het historische centrum voor een eerste kennismaking met de geschiedenis van deze prachtige Italiaanse stad, gekenmerkt door de Italiaanse koninklijke familie: de familie Savoia. Fiets langs elegante boulevards en bereik Piazza San Carlo om het ruitermonument van Emanuele Filiberto van Savoia te bewonderen. Vervolg uw bezoek aan Piazza Carignano en bekijk enkele van de mooiste historische gebouwen, die sinds 1997 tot UNESCO Werelderfgoed zijn verklaard. Volg gemakkelijke fietspaden en geniet van de schaduw van elegante gebouwen tot Piazza Castello en bewonder het Koninklijk Paleis, Palazzo Madama en de San Lorenzo-kerk. Je gids neemt je mee op een reis van het verleden naar het heden. Je leert waarom de stad tegenwoordig zo belangrijk is en haar industriële ontwikkeling dankzij FIAT, de Italiaanse auto-industrie die nu deel uitmaakt van de populaire ziel van de stad. Met uw lokale insider ontdekt u dan de koninklijke tuinen en Porta Palatina, een oude Romeinse site. Ontspan terwijl u door weelderige tuinen fietst en bereik Mole Antonelliana, het ware symbool van de stad. In de schaduw van zijn pracht is er een zeer interessante wijk, verrijkt met moderne murales gewijd aan duurzaamheid, gepromoot door het beroemde koffiemerk: Lavazza, geboren in Turijn. Steek ten slotte de monumentale brug over de rivier de Po over en beklim de Cappuccini-heuvel om te genieten van een adembenemend uitzicht over Turijn. Last but not least, bereik het prachtige Valentino Park, beroemd als een van de ontmoetingsplaatsen voor de lokale bevolking en voor het elegante kasteel. Ga ten slotte de jonge en levendige wijk San Salvario binnen en ga terug naar het beginpunt.

  • Rondleidingen
  • Avonturen
  • Andere belevingen
  • Privétours
  • Dagtochten
31 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 31

Sitemap Florence

Wil je alle activiteiten in Florence ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Florence

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 419 beoordelingen

Ik nam mijn jonge volwassen kinderen mee op de ebike-tour door Florence. We zijn actief, maar we fietsen niet. Ik was bezorgd over hoe inspannend het zou zijn. E-bikes zijn een makkie. Er zijn 4 niveaus van "hulp". Ik hield de mijne op 1 (de minste hulp) of 2 (op de heuvel) en zelfs toen was ik rustig aan het leuren. Er was nauwelijks moeite mee gemoeid. Maak je geen zorgen over het fysiek verplaatsen van de fiets. Tijdens deze tour hebben we de ontmoetingsplaats bij de Duomo verlaten, dus je moet voorzichtig zijn met auto's, kasseien, stoepranden en voetgangers. Als je eenmaal op het fietspad bent, is de rit minder stressvol. Er zijn oortjes om naar de gids te luisteren, die je tijdens het rijden leidt en de geschiedenis uitlegt terwijl je stopt. Mijn kinderen hielden van dit avontuur.

Een uitstekende manier om Florence alleen of in een kleine groep te ontdekken door de straten van het stadscentrum en vanuit een panoramisch uitzicht over de hele stad en aan de voeten van de bronzen versie van de David van Michelangelo. Allemaal zonder veel moeite dankzij de elektrische ondersteuning. Onze gids was perfect en gaf alleen de belangrijkste informatie over de geschiedenis, architectuur en kruiswerken van de Medici-stad. Om absoluut te doen, zelfs voor de minder atletische onder jullie

Fantastisch! We deden dit op de eerste ochtend in Firenze om ons te oriënteren op de stad en snel rond te kijken om te zien wat we graag terug wilden zien. Bonus was dat de gids Marco zo goed geïnformeerd was en dat we veel hebben geleerd. Beveel dit ten zeerste aan.

Geweldige tour met Victoria. Absoluut een aanrader, vooral omdat er op een e-bike meer te zien is dan op een tocht te voet.

It was such a interesting and fun experience. The guide was full of nice content stories of the city.