Meer foto's

Vanaf € 99 per persoon

Florence: Dan Brown's Inferno wandeltocht, 1 dag

Belangrijke Informatie
Duur
6.5 uur
Elektronische voucher toegestaan
Live gids
Engels

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
 • Volg de karakters uit Dan Brown's 2013 thriller Inferno door de middeleeuwse sfeer van Dante's Florence
 • Wandel door de groene oase van de Boboli-tuinen
 • Bezoek de huis Museum van Dante en zie zijn dodenmasker en meer
 • Probeer de 'cerca trova' te vinden in de Slag van Marciano
 • Bewonder het plafond mozaïek in de doopkapel van San Giovanni
 • Ontdek de geheime gangen van het Palazzo Vecchio
 • Steek de Arno over via de legendarische Ponte Vechhio
 • Geniet van een optioneel biertje of glas wijn na de tour om het boek te bespreken
Overzicht
Verken Florence op een 6 uur lange wandeltocht geïnspireerd op Dan Brown's nieuwe boek 'Inferno'. Treed in de voetsporen van de hoofdpersonen en bezoek mysterieuze plaatsen zoals Dante's kerk, de geheime gangen van het Palazzo Vecchio en nog veel meer.
Wat te verwachten
Treed in de voetsporen van de belangrijkste karakters uit Dan Brown's 2013 mystery thriller 'Inferno' dat zich deels in de middeleeuwse sfeer van Dante's Florence afspeelt en ontdek geheime doorgangen, verbazingwekkende schilderijen en weelderige tuinen.

Geschikt voor kleine groepen tot 9 personen neemt de uitgebreide tour je mee in Brown's verbeelding en zet de 'bakermat van de Renaissance' in een nieuw licht terwijl je over Florentijnse kunst en geschiedenis leert.

Vanaf de Porta Romana op het Piazzale di Porta Romana in de Boboli-tuinen geniet je van de groene oase van Florence voordat je naar het Palazzo Vecchio wandelt door haar geheime gangen. Steek de Arno rivier over via de legendarische Ponte Vecchio en lunch in het Piazza de' Cimatori.

Vervolgens ga je naar het huis Museum van Dante; gebouwd in het middeleeuwse centrum van Florence waar de familie Alighieri leefde en Dante werd geboren. Verdeeld over 3 verdiepingen op basis van de 3 fasen van zijn leven; de hoogtepunten zijn onder andere Dante's dodenmasker en de oude teksten van de 'Divina Commedia'.

Ga verder naar de kleine Santa Margherita de' Cerchi kerk waar Dante zijn liefde Beatrice Portinari zou hebben ontmoet. Na een kijkje op de marmeren gevel van de prachtige doopkapel eindigt de tour op de Piazza Santa Maria Novella naast het centraal station van de stad.

Hier kun je met je gids mee voor een glas bier of wijn (op eigen kosten) in een plaatselijk cafe om meer over Florence en de werelden van Dan Brown en Dante Alighieri te praten.
Inbegrepen
 • Engels sprekende gids
 • Koptelefoon (indien gewenst)
Niet inbegrepen
 • Lunch
 • Bier of wijn voor de bijeenkomst na de tour
 • Museum tickets
Trefpunt

Trefpunt bij Piazzale di Porta Romana bij het Boboli tuinen Ticket loket, Florence (Openen in Google Maps)

Wat je moet weten
Let wel dat als het vereiste minimum aantal deelnemers niet wordt behaald, wordt de tour geannuleerd tot 24 uur voor de geplande starttijd. Wanneer er slechts 2 of 3 deelnemers zijn, duurt de tour maar 4 tot 5 uur (het schema zal hetzelfde zijn).

Deze excursie is niet geschikt voor mensen met een motorische handicap in verband met de architectonische barrières.

Het huis van Dante is van oktober tot maart gesloten op maandag, tijdens deze periode zul je op maandag een alternatieve wandeling maken naar Dante's Huis. Let wel dat de Boboli Tuinen gesloten zijn op de eerste en laatste maandag van de maand, dus als je voor een eerste of laatste maandag in de maand boekt zul je een alternatieve wandeling maken.
Onze belofte aan jou
 • Direct boeken met gegarandeerde plekken
 • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (3 Beoordelingen)

Georganiseerd door

Adagio con Brio Management UG

Product ID: 39125