Florence
Musea & tentoonstellingen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Florence Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

 • Florence: Galerie Uffizi en stadswandeltocht

  1. Florence: Galerie Uffizi en stadswandeltocht

  Begin uw dag met een rondleiding van twee uur door de Galleria degli Uffizi en geniet van een kort overzicht van de geschiedenis en hoe het een galerij van uw plaatselijke gids werd. Zie en leer over de schilderijen van de Geboorte van Venus door Botticelli, de Annunciatie door Leonardo da Vinci, en het enige paneelschilderij ter wereld door Michelangelo. Luister gefascineerd naar je gids terwijl ze je vertellen over de geheimen, legendes en interessante feiten achter de vele schilderijen die te zien zijn op de galerij. Aarzel niet om eventuele vragen te stellen. Later op de middag ontmoet je je gids voor het Hard Rock Cafe om je wandeling te starten. Ontdek de geschiedenis van deze Renaissance-stad en hoe de ongelooflijke culturele beweging van de Renaissance niet alleen Florence, maar uiteindelijk heel Europa transformeerde. Begin aan het Piazza Della Republica, het belangrijkste ple...

 • Florence: Getimede toegang tot Galleria degli Uffizi

  2. Florence: Getimede toegang tot Galleria degli Uffizi

  Ontdek kunstmeesterwerken in een van de grootste musea van ter wereld en profiteer van snelle toegang tot de wereldberoemde Galleria degli Uffizi in Florence. Bewonder de Italiaanse renaissancekunst van enkele van de grootste kunstenaars aller tijden. Zie schilderijen van Michelangelo, Da Vinci, Rafaël, Giotto, Cimabue, Tommaso Masaccio en vele anderen. Ga naar de meest gerenommeerde zaal van het museum om de prachtige collectie van Botticelli te zien. Bewonder zijn 'Primavera' en 'De geboorte van Venus' en zie de geboorte van de godin die uit het schuim van de zee komt. Ontsnap aan de haast en drukte van georganiseerde groepsrondleidingen en verken het museum in je eigen tempo. Je kunt zo lang blijven als je zelf wilt.

  Was duidelijk waar we de tickets op moesten halen en was zo gepiept. Daarna in de rij voor security, die ook snel ging en nog een keer voor de audioguide, wat ook vlot ging. Geen probleem dus. Nb in het Uffizi zelf was het behoorlijk druk.

 • Florence: Skip-the-Line Uffizi-rondleiding met kleine groepen

  3. Florence: Skip-the-Line Uffizi-rondleiding met kleine groepen

  De Galleria degli Uffizi is een absolute must bij een bezoek aan Florence. Gebouwd in 1560 en bekend als het oudste museum ter wereld, werd het ontworpen door de beroemde renaissance-architect Giorgio Vasari, maar had oorspronkelijk een ander doel. De groothertog van Toscane Cosimo I de Medici besloot het gezag van de Medici-familie te herstellen. De grote industrieën van Florence, zoals wol, zijde en het bankwezen, hadden een enorme invloed op de politiek in Florence. Nadat Cosimo I de meeste van zijn rivalen had uitgeschakeld, besloot hij de rest in één gebouw te verzamelen en aan elk van hen een kantoor te geven. Uffizi betekent eigenlijk kantoren. Cosimo's idee was om zijn ogen en oren op allemaal gericht te houden. Na de dood van Cosimo verloren zijn kinderen hun interesse in politiek. Zijn oudste zoon, Francesco I, bracht zijn privécollectie kunstwerken mee en maakte van de Uffizi...

  Onze groep bestond uit acht personen, onder leiding van een geweldige Italiaanse gids die Engels sprak met een Brits accent! Hij vertelde zeer enthousiast en kende veel interessante verhalen over de kunstwerken. Ook legde hij veel verbanden tussen verschillende schilderijen. De tour zou 2 uur duren, maar het werd 2,5 uur en dat was geen straf. Zeer de moeite waard.

 • Galleria degli Uffizi: tour

  4. Galleria degli Uffizi: tour

  Profiteer van voorrangstoegang en maak kennis met je gids voor een tour door de wereldberoemde Galleria degli Uffizi. Dit is een unieke ervaring voor als je je wilt verdiepen in het artistieke erfgoed van Florence.   Bezoek een van de mooiste musea ter wereld samen met een deskundige lokale gids, die je de verhalen achter de belangrijkste kunstwerken van de galerie vertelt. Kom meer te weten over de ontwikkeling van de Italiaanse kunst door de eeuwen heen en bewonder beroemde schilderijen van meesters als Giotto, Botticelli, Leonardo, Michelangelo, Caravaggio en vele anderen. Ontdek de geheimen van de grootste schilderijen uit de periode van de middeleeuwen tot de renaissance. Na je tour kun je in het museum blijven om zelf nog verder op ontdekkingstocht te gaan.

 • Galleria degli Uffizi: rondleiding met kleine groep

  5. Galleria degli Uffizi: rondleiding met kleine groep

  Ontsnap aan de kuddes toeristen en verken 's werelds oudste museum, de Galleria degli Uffizi, in een kleine en intieme groep. Begin je bezoek met toegang zonder wachtrij en dompel jezelf onder in een van 's werelds grootste collecties Renaissance-kunstwerken. Verken de vele kamers van de galerij vol met kostbare kunstwerken die door de eeuwen heen dateren en luister naar de verhalen en anekdotes van je gids. Bewonder enkele van de meest ongelofelijke meesterwerken die ooit zijn gemaakt, waaronder Botticelli's Birth of Venus, Leonardo's Annunciation en Michelangelo's Doni Tondo, om er maar een paar te noemen. Learn from your experienced guide how to understand and appreciate the arts on a profound level, and engage in thought-provoking conversation about the meaning behind the artworks.

  De naam van onze gids was Oksana en zij heeft ons een fantastische ervaring gegeven! Ze heeft de problemen goed opgelost en kon goed alle vragen beantwoorden.

 • Florence: Duomo Kleine groepsreis met koepelklim

  6. Florence: Duomo Kleine groepsreis met koepelklim

  Doe mee aan dit spannende avontuur en ontdek de Duomo, het kathedraalcomplex van Santa Maria del Fiore. Je deskundige lokale gids zal de verhalen, legendes en geheimen achter dit ongelooflijke architecturale monument met je delen.

  Geniet van een typisch Florentijnse gelato terwijl je over het plein en zijn monumenten slentert, zoals de prachtige façade van de Duomo. De tour eindigt dan met een buitengewoon uitzicht vanaf een van de grootste koepels ter wereld.

  Terwijl je de beroemde 463 treden beklimt, kun je genieten van een prachtig uitzicht op het interieur van de kathedraal en 16e-eeuwse fresco's.

  Door de kleine groep van 10 personen of minder kunnen de gidsen u een meer persoonlijke rondleiding geven waardoor u Florence beter kunt begrijpen. Leer meer en haal het meeste uit je ervaring in een k...

  We did the tour with Sylvia and had A good time. She gave A lot of information and was very funny and enthousiastic. A lot of steps but she pauzed in time ☺️ great job Sylvia! Wendy and Vanessa from Belgium

 • Florence: David van Michelangelo op gereserveerd tijdstip

  7. Florence: David van Michelangelo op gereserveerd tijdstip

  De Galleria dell'Accademia dankt haar bekendheid aan de sculpturen van Michelangelo: de Gevangenen, de Sint Matteüs en natuurlijk het beeld van David.  Bewonder het marmeren standbeeld van 5,17 meter hoog van de bijbelse  held David, een geliefd werk onder de Florentijnse kunst. Het beeld werd een symbool van de verdediging van de burgerrechten van de Republiek van Florence; een onafhankelijke  stadstaat die aan alle kanten werd bedreigd door machtige rivaliserende staten en de hegemonie van de familie Medici.    In de aangrenzende zalen, die deel uitmaakten van 2 voormalige kloosters, zijn belangrijke kunstwerken ondergebracht, waaronder die uit de Accademia delle Arti del Disegno, Accademia di Belle Arti di Firenze en van onderdrukte kloosters.  De galerie is onlangs verder verrijkt met belangrijke collectie oude muziekinstrumenten van het departement der muziekinstrumenten van het C...

  Correcte afhandeling van de gemaakte reservatie. Het is een efficiënte wijze om het museum te bezoeken.

 • Duomo van Florence en Opera del Duomo Museum: tour inclusief koepel van Brunelleschi

  8. Duomo van Florence en Opera del Duomo Museum: tour inclusief koepel van Brunelleschi

  Begin je tour voor de kathedraal van Santa Maria del Fiore, in het religieuze hart van Florence. Kom meer te weten over het Baptisterium van San Giovanni, met de beroemde Paradijsdeuren, terwijl je het van buiten ziet. Ga de kathedraal binnen om de mozaïeken decoraties te bewonderen en de crypte van Santa Reparata te bewonderen. Bezoek het Opera del Duomo Museum, waar spectaculaire kunstwerken te zien zijn, waaronder de originele Paradijsdeuren, Donatello's Maria Maddalena en Michelangelo's Pieta. Na het begeleide gedeelte van de tour beklim je de 463 traptreden van de koepel van Brunelleschi om het beste uitzicht over Florence te krijgen.

 • Florence: Boboli-tuinen op gereserveerd tijdstip

  9. Florence: Boboli-tuinen op gereserveerd tijdstip

  De tuinen strekken zich uit over een groot gebied en vormen een openluchtmuseum met grotten, grote fonteinen en antieke beelden uit de renaissance. Maak een van de vele wandelingen en ervaar hoe het leven aan het hof moet zijn geweest. De Grotta del Buontalenti is een kunstmatige grot gevuld met niet-natuurlijke stalactieten en stalagmieten, met beelden van schapen, herders en Romeinse godinnen. De grot ligt vlak bij de ingang van de Boboli-tuinen en aan het einde van de Vasaripassage. Op de bovenste hellingen van de Boboli-tuinen bevindt zich het Porseleinmuseum, dat je eveneens kunt bezoeken met dit toegangsbewijs voor de Boboli-tuinen.

  We hadden er iets meer van verwacht. Het was erg mooi, maar vooral gewoon veel gras en bomen. Het is dat we studentenkorting kregen, anders hadden we het ietwat duur gevonden.

 • Florence: snelle toegang Galleria degli Uffizi

  10. Florence: snelle toegang Galleria degli Uffizi

  Sla de lange wachtrijen over met dit voorrangsticket voor de Uffizi. Maak kennis met een medewerker van de lokale partner bij de ingang, onder het beeld van Dante Alighieri langs de Loggiato, ontvang je ticket en ga door de beveiliging om binnen te komen. Je kunt op deze manier zowel de rij om kaartjes te kopen overslaan als de rij om kaartjes op te halen. Bezoek dan een van Europa's oudste musea. Je maakt een reis door de kunstgeschiedenis van de middeleeuwen tot de renaissance. Je ziet hoogtepunten zoals Botticelli's 'Geboorte van Venus', Caravaggio's 'Medusa' en het enige schilderij op hout van Michelangelo. De Galleria beschikt over een onschatbare collectie van oude standbeelden en borstbeelden van de familie de Medici, die de gangen siert en bestaat uit oude Romeinse kopieën van verloren Griekse sculpturen.

Other Sightseeing Options in Florence

Want to discover all there is to do in Florence? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Florence

Alles werkt goed, trefpunt duidelijk zichtbaar door ticketwissel en snel een ticket gekregen ondanks de wachtrij, momenteel alleen rekening houden met meer tijd, aangezien je daarna naar de 3G-controle moet en daar staat ook een wachtrij.

Punctuele en nauwkeurige service. De aanwijzingen waren zeer duidelijk. We hebben niet in de rij gestaan om de voucher om te zetten in tickets of om binnen te komen, ondanks alle beperkingen vanwege de covir

We vonden het geweldig! (Twee personen) De volgende keer dat we Florence bezoeken, zullen we terugkomen en zullen we altijd blij zijn om de Uffizi aan te bevelen

De ingang vermijdt de wachtrij voor toegang tot de galerij niet, maar vermijdt de wachtrij voor het kopen van kaartjes

100% aan te bevelen. Het is het bezoek waard. Geniet van Boticelli, Da Vinci, Caravaggio, enz. Het heeft geen afval.