Kies data
Florence

Musea & tentoonstellingen

Florence Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Florence: Getimede toegang tot de Galleria degli Uffizi

1. Florence: Getimede toegang tot de Galleria degli Uffizi

Ontdek kunstmeesterwerken in een van de grootste musea van ter wereld en profiteer van snelle toegang tot de wereldberoemde Galleria degli Uffizi in Florence. Bewonder de Italiaanse renaissancekunst van enkele van de grootste kunstenaars aller tijden. Zie schilderijen van Michelangelo, Da Vinci, Rafaël, Giotto, Cimabue, Tommaso Masaccio en vele anderen. Ga naar de meest gerenommeerde zaal van het museum om de prachtige collectie van Botticelli te zien. Bewonder zijn 'Primavera' en 'De geboorte van Venus' en zie de geboorte van de godin die uit het schuim van de zee komt. Ontsnap aan de haast en drukte van georganiseerde groepsrondleidingen en verken het museum in je eigen tempo. Je kunt zo lang blijven als je zelf wilt.

Florence: Accademia Gallery Priority Entreetickets

2. Florence: Accademia Gallery Priority Entreetickets

Haal het meeste uit uw tijd in Florence met een skip-the-line toegangsticket voor de Galleria dell'Accademia. Bewonder een van 's werelds beroemdste sculpturen, de David van Michelangelo, en bekijk enkele van de andere werken van de beeldhouwer. Sla de lange wachtrijen over en betreed de galerij via een aparte ingang. Met uw gereserveerde ticket kunt u het loket overslaan en hoeft u zich geen zorgen te maken of er wel of geen tickets beschikbaar zijn. Bezoek de grote zaal om het standbeeld van David van Michelangelo te zien en leer meer over zijn gedachten en ideeën. Je kunt ook andere meesterwerken uit de Renaissance zien van meesters als Bartolini, Giambologna, Di Cione, di Buonaguida en Monaco. Last but not least, bewonder het gips van Lorenzo Bartolini voordat je je bezoek afsluit met schilderijen van Lorenzo Monaco en andere opmerkelijke 16e-eeuwse kunstenaars.

Florence: tijdvensterticket voor de David van Michelangelo

3. Florence: tijdvensterticket voor de David van Michelangelo

De Galleria dell'Accademia dankt haar bekendheid aan de sculpturen van Michelangelo: de Gevangenen, de Sint Matteüs en natuurlijk het beeld van David.  Bewonder het marmeren standbeeld van 5,17 meter hoog van de bijbelse  held David, een geliefd werk onder de Florentijnse kunst. Het beeld werd een symbool van de verdediging van de burgerrechten van de Republiek van Florence; een onafhankelijke  stadstaat die aan alle kanten werd bedreigd door machtige rivaliserende staten en de hegemonie van de familie Medici.    In de aangrenzende zalen, die deel uitmaakten van 2 voormalige kloosters, zijn belangrijke kunstwerken ondergebracht, waaronder die uit de Accademia delle Arti del Disegno, Accademia di Belle Arti di Firenze en van onderdrukte kloosters.  De galerie is onlangs verder verrijkt met belangrijke collectie oude muziekinstrumenten van het departement der muziekinstrumenten van het Conservatorium van Cherubini.

Florence: entreeticket voor Palazzo Pitti

4. Florence: entreeticket voor Palazzo Pitti

Het originele palazzo is in  1457 gebouwd voor de familie Pitti en ontworpen door  Filippo Brunelleschi. Het Palazzo Pitti is de voormalige residentie van de machtige familie Medici, dit uitbundige renaissance paleis biedt nu een buitengewone kunstcollectie.  Bewonder enkele van de ongelooflijke werken die de Medici's tijdens hun heerschappij hebben verzameld. Zie werken van Raphael, Caravaggio, Titiaan, Pietro da Cortona en Rubens. Door de ramen heb je uitzicht op de basiliek van Brunelleschi's Santo Spirito en de Boboli-tuinen. Vandaag de dag huisvest het Palazzo Pitti een aantal van de belangrijkste musea in Florence: op de eerste verdieping: de  Galleria Palatina, met een uitgebreide collectie 16e-  en 17e -eeuwse schilderijen en de  koninklijke vertrekken met meubels uit de 19e  eeuw. In de  Galleria d'Arte Moderna, op de tweede verdieping van het Palazzo Pitti, bewonder je mooie, met name Italiaanse, schilderijen en beeldhouwwerken, daterend uit de late 18e  eeuw tot de Eerste Wereldoorlog. De elegante kamers, ooit bewoond door grootvorsten uit de Lorraine, zijn versierd met werken uit de neo-klassieke en romantische periode.

Florence: Boboli-tuinen op gereserveerd tijdstip

5. Florence: Boboli-tuinen op gereserveerd tijdstip

De tuinen strekken zich uit over een groot gebied en vormen een openluchtmuseum met grotten, grote fonteinen en antieke beelden uit de renaissance. Maak een van de vele wandelingen en ervaar hoe het leven aan het hof moet zijn geweest. De Grotta del Buontalenti is een kunstmatige grot gevuld met niet-natuurlijke stalactieten en stalagmieten, met beelden van schapen, herders en Romeinse godinnen. De grot ligt vlak bij de ingang van de Boboli-tuinen en aan het einde van de Vasaripassage. Op de bovenste hellingen van de Boboli-tuinen bevindt zich het Porseleinmuseum, dat je eveneens kunt bezoeken met dit toegangsbewijs voor de Boboli-tuinen.

Florence: Santa Maria del Fiore Tickets met Dome Climb

6. Florence: Santa Maria del Fiore Tickets met Dome Climb

Ontdek de schoonheid van de Santa Maria del Fiore-kathedraal tijdens een exclusief avontuur. Bewonder de 13e-eeuwse gotische kerk, een parel van Florentijnse architectuur en die nu wordt beschouwd als de 4e grootste kerk van Europa. Geniet van onvergetelijke uitzichten en ongelooflijke verhalen over de 2e grootste Duomo in Italië. Loop de historische 463 treden op en bewonder de prachtige stad Florence vanuit een heel ander perspectief. Bekijk beroemde fresco's van Vasari en Zuccari. Verken de oudste mozaïeken van Florence die de koepel van het beroemde Baptisterium van Sint-Jan versieren. Leer de fascinerende verhalen van de meest opmerkelijke Florentijnen die zich lieten inspireren door het oudste gebouw in Florence. Klim in je eigen tempo naar de top van de grootste koepel ter wereld gebouwd door Brunelleschi. Rust aan de top uit en geniet van een van de meest geweldige uitzichten van Florence. Bewonder in het interieur de 16e-eeuwse fresco's geschilderd door Vasari en Zuccari.

Florence: toegang tot de Koepel van Brunelleschi

7. Florence: toegang tot de Koepel van Brunelleschi

Profiteer van gereserveerde toegang tot de Koepel van Brunelleschi, onderdeel van de Dom van Florence, met dit ticket. Ontmoet de plaatselijke assistent op het trefpunt, overhandig je voucher, en ontvang jouw tickets om jouw ervaring te beginnen. Ga eerst de Koepel binnen en beklim de 463 treden om de top te bereiken. Let op: de doorgang is smal, er is geen lift, en de klim wordt niet aanbevolen voor mensen met hartproblemen, hoogtevrees of claustrofobie. Bewonder de eivormige architectuur van de Koepel, die in zijn tijd het grootste bouwwerk ter wereld was. Tijdens je bezoek heb je de kans om de vele fresco's en glas-in-loodramen van de Dom te bekijken. Bewonder de fresco's van het Laatste Oordeel van Zuccari en Giorgio Vasari, en geniet vanaf de top van een prachtig panorama over Florence en haar omgeving.

Dom van Florence: tour baptisterium, kathedraal en museum

8. Dom van Florence: tour baptisterium, kathedraal en museum

Bezoek het religieuze centrum van Florence tijdens deze 3 uur durende rondleiding door het Baptisterium en de Kathedraal van Florence, met onder andere  de Toren van Giotto en het Museu dell'Opera del Duomo. Profiteer van voorrangstoegang tot de Kathedraal van Florence, een van de grootste en belangrijkste kerken ter wereld. De bouw begon in 1296 en werd pas in 1436 voltooid met de plaatsing van de magistrale koepel, ontworpen door Filippo Brunelleschi. Beklim de koepel zelf om 12 uur, kort nadat je gids vertrekt. Je bezichtigt het Baptisterium, gebouwd in de Florentijnse romaanse stijl en één van de oudste gebouwen in Florence. Daarna bezoek je het Museo dell'Opera del Duomo, waar originele meesterwerken uit het complex zijn samengebracht. Enkele van de belangrijkste werken die je zult zien zijn de  Piëta Bandini van Michelangelo en de originele Poorten van het Paradijs van Ghiberti. Het museum herbergt ook een van de grootste collecties van Donatello's werk ter wereld. Je kunt ook de klokkentoren, ofwel de Campanile van Giotto beklimmen om een indrukwekkend uitzicht op Florence te krijgen.

Florence: Palazzo Vecchio Secret Passages Tour

9. Florence: Palazzo Vecchio Secret Passages Tour

Verken de geheime gangen van het Palazzo Vecchio. Ervaar de spannende ontdekking van de plaatsen en paden van Palazzo Vecchio die niet toegankelijk zijn voor het grote publiek en die pas sinds kort beschikbaar zijn voor zeer kleine groepen mensen. Je beklimt de smalle doorgangen van de hertog Gualtieri en je ontdekt een onverwacht pad achter een deur verborgen door een schilderij. U zult ook het imposante cassetteplafond van de Salone del Cinquecento bewonderen. Rond uw rondleiding door het Palazzo Vecchio af met een typisch Toscaanse lunch in een historisch restaurant of een gelato-proeverij in een van de beroemdste ijssalons van Florence.

Florence: Galleria dell'Accademia en begeleide wandeling door David

10. Florence: Galleria dell'Accademia en begeleide wandeling door David

Krijg een insider's view van een van de meest opmerkelijke musea van Florence tijdens een rondleiding door de Galleria dell'Accademia. Bekijk het iconische standbeeld van David van Michelangelo en sla de wachtrijen over met je gids. Betreed de Accademia via een aparte ingang met je gids en begin je rondleiding. Leer de rijke geschiedenis en cultuur van Florence kennen. Ga langs beroemde kunstwerken tot je de meest iconische schat van de Accademia bereikt, de David van Michelangelo. Terwijl je je vergaapt aan de legendarische werken, zal je gids je informeren over interessante en minder bekende feiten over de kunst. Ontdek waarom David het meest herkenbare symbool van Florence is en wat het betekende voor de Republiek Florence toen het werd gemaakt.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Combi-aanbiedingen
169 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 169

Veelgestelde vragen over Musea & tentoonstellingen in Florence

Welke andere activiteiten dan Musea & tentoonstellingen zijn de moeite waard in Florence?

Welke Musea & tentoonstellingen in Florence nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Florence

Wil je alle activiteiten in Florence ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Florence

Nou, wat te zeggen .... Er gaat een wereld open ... Over kunst ... Over geschiedenis ... Een wonder ... Ik raad iedereen die Florence passeert aan om te stoppen en de kunstwerken te bewonderen die de stad te bieden heeft!

Overweldigend, je waant je in de tuin in de middeleeuwen. En het verhaal over het kruis was ook erg indrukwekkend. Het is een echte aanrader als je in Florence bent.

Zeer interessant om de aristocratiekamers te zien. VEEL meesterwerken van Raphael, Tician en anderen!

Het Palazzo Pitti is prachtig, zeer goed bewaard gebleven. We vonden het fantastisch.

leuke interactieve manier om Leonardo te leren kennen