Datums kiezen

FlorenceRolstoeltoegankelijk

Florence Rolstoeltoegankelijk: onze aanbevelingen

Florence: Michelangelo's David Skip-the-Line toegangsticket

1. Florence: Michelangelo's David Skip-the-Line toegangsticket

Ervaar de David van Michelangelo met een skip-the-line toegangsticket voor het Accademia Gallery Museum. Verken deze parel in Florence met toegang tot alle delen van het museum en een optionele audiogids. Dit museum bevat meer sculpturen van Michelangelo dan waar ook ter wereld. Nadat je de wachtrijen hebt overgeslagen, kun je meesterwerken ontdekken die zijn gemaakt door kunstenaars die tijdens de Renaissance in Florence woonden en werkten, waaronder Botticelli, Filippino Lippi, Pietro Perugino, Paolo Uccello en vele anderen. Als u de audiogidsoptie selecteert, sluit u uw hoofdtelefoon aan om tijdens uw verkenning meer te weten te komen over de hoogtepunten van het museum. Ga verder naar de vier gevangenen en de San Matteo in de hal van Michelangelo, een indrukwekkende kamer die wordt gedomineerd door de David. Ga naar het Museum van Muziekinstrumenten, waar u de piano kunt bewonderen die bekend staat als de oudste piano ter wereld, samen met de onschatbare Viola Stradivari, gemaakt voor grootprins Ferdinando Medici. Zorg ervoor dat u voor het einde van uw bezoek de gerenoveerde Gipsoteca Bartolini ziet, een showroom met sculpturen en bustes gerelateerd aan de sculptuur Lorenzo Bartolini.

Florence: tijdgebonden ticket met voorrangstoegang Uffizi

2. Florence: tijdgebonden ticket met voorrangstoegang Uffizi

Verken de meesterwerken in een van de grootste musea ter wereld en profiteer van snelle toegang tot de wereldberoemde Galleria degli Uffizi in Florence. Bewonder de Italiaanse renaissancekunst van enkele van de grootste kunstenaars aller tijden. Zie schilderijen van Michelangelo, Da Vinci, Rafaël, Giotto, Cimabue, Tommaso Masaccio en vele anderen. Ga naar de meest gerenommeerde zaal van het museum en zie de prachtige collectie van Botticelli. Bewonder zijn 'Primavera' en 'De geboorte van Venus' en zie de geboorte van de godin die uit het schuim van de zee komt. Ontsnap aan de haast en drukte van georganiseerde groepsrondleidingen en verken het museum in je eigen tempo. Je kunt zo lang in het museum blijven als je zelf wilt. Om nog meer verbluffende kunst te zien, kun je ook tickets met voorrangstoegang voor het Palazzo Pitti en de Boboli-tuinen toe aan je tour toevoegen. Na afloop van je bezoek aan de Uffizi kun je het paleis en de tuinen in willekeurige volgorde binnen 5 dagen bezoeken.

Florence: rondleiding Galleria dell'Accademia

3. Florence: rondleiding Galleria dell'Accademia

Dompel jezelf onder in de fascinerende geschiedenis van Italië, zoals verteld door zijn betoverende kunst. Begin aan een rondleiding door de Galleria dell'Accademia in Florence en leer alles over de kunstenaars achter elk stuk. Bekijk de wereldberoemde David van Michelangelo met eigen ogen. Ontmoet je gids en betaal je toegangskaarten, en stap dan rechtstreeks de Galleria dell'Accademia binnen zonder in de rij te hoeven wachten. Begin uw inzichtelijke wandeling door de ongelooflijke collectie en ontdek majestueuze schilderijen van Filippino Lippi, Domenico Ghirlandaio en meer. Luister naar geheime verhalen over de kunstwerken en kunstenaars die in de galerij te zien zijn, evenals oude verhalen over de machtige Medici-familie. Begrijp waarom de Renaissance in Florence werd geboren en waarom deze familie zo belangrijk was voor Michelangelo. En kom natuurlijk dicht bij de reus David.

Florence: Skip-the-Line Uffizi-rondleiding met kleine groepen

4. Florence: Skip-the-Line Uffizi-rondleiding met kleine groepen

De Galleria degli Uffizi is een must-see bij een bezoek aan Florence. Gebouwd in 1560 en bekend als 's werelds oudste museum, werd het ontworpen door de beroemde renaissance architect Giorgio Vasari. De groothertog van Toscane, Cosimo I de Medici, besloot het gezag van de Medici-familie te herstellen. Nadat Cosimo I de meeste van zijn rivalen had uitgeschakeld, gaf hij een kantoor aan de rest om ze in de gaten te houden. In feite betekent Uffizi kantoren. Na zijn dood verloren zijn kinderen interesse in politiek. Zijn oudste zoon, Francesco I, bracht zijn privécollectie kunstwerken mee en maakte van de Uffizi zijn privémuseum. Bespaar tijdens deze Uffizi-tour tijd, maar leer ook de verhalen achter enkele van de meest opmerkelijke meesterwerken die in Florence bewaard zijn gebleven. Geniet na uw rondleiding van een drankje in de cafetaria op het terras van de Galleria degli Uffizi. Geniet van het unieke uitzicht over de stad, ontspan en maak foto's.

Florence: toegang Boboli-tuinen op een gereserveerd tijdstip

5. Florence: toegang Boboli-tuinen op een gereserveerd tijdstip

De tuinen strekken zich uit over een groot gebied en vormen een openluchtmuseum met grotten, grote fonteinen en antieke beelden uit de renaissance. Maak een van de vele wandelingen en ervaar hoe het leven aan het hof moet zijn geweest. De Grotta del Buontalenti is een kunstmatige grot gevuld met niet-natuurlijke stalactieten en stalagmieten, met beelden van schapen, herders en Romeinse godinnen. De grot bevindt zich vlak bij de ingang van de Boboli-tuinen en aan het einde van de Vasaripassage. 

Florence: Rondleiding door het Palazzo Vecchio

6. Florence: Rondleiding door het Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio was het huis van de Medici-familie en een belangrijke plek in de Renaissance. Bekend als het belangrijkste symbool van de burgerlijke macht van Florence, leer meer over de uitgebreide geschiedenis van het paleis met een rondleiding van 90 minuten. Bekijk de "Salone dei Cinquecento", de zaal die de grootste en belangrijkste kamer is in termen van artistieke en historische waarde in het paleis. Bewonder plafonds met panelen, grote muurfresco's, gouden decoraties en imposante sculpturen. Verken de tweede verdieping van het paleis, met de elegante appartementen van de elementen, de appartementen van Eleonora van Toledo en de oorspronkelijke priorenzaal, samen met vele kleine kamers en een kapel met fresco's van Bronzino.

Florence: gereserveerd ticket en audiogids voor Accademia inbegrepen

7. Florence: gereserveerd ticket en audiogids voor Accademia inbegrepen

Geniet van deze audiogids en ontdek het genie van de grootste kunstenaars aller tijden, Michelangelo, aan de hand van zijn talrijke sculpturen in de onmisbare Accademia Gallery of Art. Verspil geen tijd met wachten in de rij en haal het meeste uit uw bezoek aan Florence met een skip-the-line ticket voor de galerij. Ontvang gereserveerde kaartjes om het museum binnen te gaan en geniet van meer tijd om de kunst te waarderen. Bewonder de David van Michelangelo binnen en zie hoe zijn uitdrukking verandert als je door de kamer loopt. Bewonder de details en het evenwicht dat in één stuk marmer is gebeiteld, en ontdek zelf waarom David generaties over de hele wereld heeft geboeid. David vertegenwoordigt een bijbelse held die wint van Goliath en symboliseert de verdediging van burgerlijke vrijheden belichaamd in de Republiek Florence, een onafhankelijke stad in de Middeleeuwen en de Renaissance. Ervaar daarnaast andere sculpturen van Michelangelo, zoals Prigioni (Gevangenen). Deze verwrongen lichamen waren bedoeld voor het graf van paus Julius II, maar het graf werd nooit voltooid. Verken het museum verder en bekijk beelden en schilderijen van andere renaissancekunstenaars zoals Andrea Orcagna, Taddeo Gaddi, Domenico Ghirlandaio, Filippino Lippi en Sandro Botticelli. U kunt ook een bezoek brengen aan de ruimte gewijd aan de collectie oude muziekinstrumenten van het Cherubini Conservatorium, de afdeling Muziekinstrumenten. Deze collectie bevat een viool van Antonio Stradivarius die behoort tot het Medicean Quintet.

Florence: voorrangstoegangsticket Galleria dell'Accademia met eBook

8. Florence: voorrangstoegangsticket Galleria dell'Accademia met eBook

Haal het meeste uit uw tijd in Florence met een ticket met voorrangstoegang tot de Galleria dell'Accademia. Bewonder een van 's werelds beroemdste sculpturen, Michelangelo's David, en bekijk enkele andere werken van de beeldhouwer. Sla de lange rijen over en betreed de galerij via een aparte ingang. Met uw gereserveerde ticket kunt u de kassa overslaan en hoeft u zich geen zorgen te maken of er wel of geen tickets beschikbaar zullen zijn. Bezoek de grote zaal om het standbeeld van David van Michelangelo te zien en enkele van zijn onvoltooide werken die nog steeds zijn beitelsporen dragen. Ontdek de Gipsoteca met originele gipsen modellen gemaakt door 19e-eeuwse Florentijnse beeldhouwers. Verken vervolgens de andere galerijen van het museum en bekijk meesterwerken van middeleeuwse en renaissanceschilders. Ga naar de bovenste verdieping om enorme middeleeuwse altaarstukken te bewonderen voordat je je bezoek afsluit.

Florence: rondleiding door de kathedraal van de Duomo

9. Florence: rondleiding door de kathedraal van de Duomo

Leer meer over de geschiedenis van Florence tijdens het verkennen van de Duomo. Ontmoet je deskundige gids tijdens deze rondleiding door een van de meest iconische locaties van Florence. Verken de prachtige en historische Duomo terwijl je fascinerende verhalen over Florence en de kathedraal hoort van je gediplomeerde gids. Headsets zijn aanwezig, zodat u de werken in uw eigen tempo kunt bewonderen terwijl u geniet van het commentaar van uw gids. Ga terug in de tijd toen Florence werd geregeerd door de Medici-familie, een van de machtigste en rijkste in de geschiedenis van Italië. Betreed de kathedraal, bekijk de binnendecoratie en ontdek hoe de koepel is gemaakt door Filippo Brunelleschi. Bewonder het ongelooflijke fresco van Giorgio Vasari, The Last Judgement. Ervaar de kathedraal van Santa Maria del Fiore, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste ter wereld. Zie waarom het Duomo-complex op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Florence: gereserveerd ticket voor de Uffizi

10. Florence: gereserveerd ticket voor de Uffizi

Sla de lange wachtrijen over met een ticket met versnelde toegang tot de Uffizi. Ontmoet een medewerker van de lokale partner bij de ingang, onder het beeld van Dante Alighieri langs de Loggiato, neem je ticket in ontvangst en ga door de beveiliging om binnen te komen. Je kunt op deze manier zowel de rij om kaartjes te kopen als de rij om kaartjes op te halen overslaan. Dan is het tijd om een van Europa's oudste musea te gaan verkennen. Je maakt een reis door de geschiedenis van de kunst van de middeleeuwen tot de renaissance. Bewonder hoogtepunten zoals Botticelli's 'Geboorte van Venus', Caravaggio's 'Medusa' en het enige schilderij van Michelangelo op hout. De gallerie beschikt over een onschatbare collectie van oude standbeelden en borstbeelden van de familie de Medici, die de gangen siert en bestaat uit oude Romeinse kopieën van verloren Griekse sculpturen.

327 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 21

Echte mustsees

Veelgestelde vragen over Rolstoeltoegankelijk in Florence

Welke andere activiteiten dan Rolstoeltoegankelijk zijn de moeite waard in Florence?

Andere activiteiten in Florence

Wil je alle activiteiten in Florence bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Florence

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 20.891 beoordelingen

Vriendelijk onthaal, ipad samsung, geweldig uitgelegd alleen spijtig dat de letters op het plan nergens te vinden waren in de kamers, was een beetje zoeken

Het was fantastisch hier moet je zeker de tijd voor nemen zoveel kunst bij elkaar Top.

Geweldig mooie Basiliek. Binnen zijde meer als de moeite waard

Aanrader! Super goede uitleg, was erg leuk en gezellig