Kies data
Florence

Wandeltours

Florence Sightseeing te voet: Onze meest aanbevolen

Florence: dagtour Cinque Terre, optionele wandeling & lunch

1. Florence: dagtour Cinque Terre, optionele wandeling & lunch

Proef 'la dolce vita' tijdens deze bomvolle tour naar de Cinque Terre, een verzameling typische Italiaanse steden verspreid langs de kust van Toscane. Nadat je je gids in het centrum van Florence hebt ontmoet, krijg je een inzichtelijke introductie over de Cinque Terre tijdens de 2 uur durende busreis naar La Spezia. Na een korte sanitaire pauze stap je op de eerste trein. Je komt dan aan in Manarola, het eerste van de Cinque Terre-dorpje dat je bezoekt. Daar staat een korte begeleide wandeling door de wijngaarden op het programma, en daarna krijg je wat vrije tijd om in je eigen tempo rond te kijken. Vervolgens neem je de trein naar Corniglia. Ga de trappen op om het centrum van dit schilderachtige dorpje te bereiken en neem de tijd om rond te dwalen. Als je de betreffende optie hebt gekozen, dan ga je naar een lokaal restaurant met een prachtig terras en uitzicht op zee. Geniet van een lunch met pasta pesto als 'primo' en verse vis als 'secondo'. Daarna kun je voor een avontuurlijke begeleide wandeling van Corniglia naar Vernazza kiezen, of als je het liever rustig aan doet, volg dan je gids en neem in plaats daarvan de trein. Eenmaal in Vernazza kun je een lokaal café bezoeken of een verfrissende duik in de zee nemen. Neem vervolgens de trein naar Monterosso, het dorp dat bekend staat om zijn prachtige stranden en ambachtelijke zaakjes. Als het weer het toelaat, stap je aan boord van een boot om langs de kust van de Cinque Terre te varen. Je gaat voor anker in Riomaggiore, een oud vissersdorp en het meest zuidelijke van de 5 dorpen. Nadat je dit laatste dorp hebt verkend, stap je weer op de trein terug naar La Spezia en neem je de bus terug naar Florence.

Florence: Baptisterium, Duomo en Brunelleschi's Dome Tour

2. Florence: Baptisterium, Duomo en Brunelleschi's Dome Tour

Ontdek de Santa Maria del Fiore, de Brunelleschi-koepel en de Sint-Jansdoopkapel tijdens deze tour met een lokale gids. Geniet van het gemak van skip-the-line tickets voor enkele van de populairste bezienswaardigheden van Florence met een panoramisch uitzicht over de hele stad vanaf de Brunelleschi-koepel. Bespaar je kostbare tijd door de lange rij van Duomo over te slaan en te duiken in de gewoonweg magische sfeer die je terugvoert naar de tijden van de Gouden Eeuw van Florence. Verken de crypte van de Santa Reparata-kerk, waarvan de overblijfselen zorgvuldig werden bewaard door de OPA-organisatie die zorgt voor alle monumenten in het Duomo-complex. Kom meer te weten over het werk van enkele van de meest opmerkelijke gotische en renaissancemeesters die ertoe hebben bijgedragen dat de Duomo van Florence een uniek monument is geworden. Onthul de bekende geheimen achter de bouw van de grootste koepel ter wereld door de vader van de Renaissance zelf, "de wiskundige van de schoonheid" Filippo Brunelleschi. Bewonder de tijdloze charme van de Last Judgment-fresco's van Vasari & Zuccari. Bezoek het oudste monument van Florence, de Sint-Jansdoopkapel. Bewonder de prachtige dertiende-eeuwse mozaïeken op de koepel van het Baptisterium, die het Laatste Oordeel vertegenwoordigen, wat niet verwonderlijk de inspiratie vormde voor Dante's Goddelijke Komedie. Na je verkenning heb je de mogelijkheid om in je eigen tempo de 463 treden te beklimmen die leiden naar het hoogste punt van Florence, de top van de koepel van Brunelleschi. Ga tussen de dubbele koepel door terwijl je het mooiste architecturale meesterwerk uit de 15e eeuw bewondert. Bereik de Lantaarn van de Koepel en geniet van 360° uitzicht op de geboorteplaats van de Renaissance.

Florence: wandeltocht door dronken geschiedenis met barstops

3. Florence: wandeltocht door dronken geschiedenis met barstops

Maak je klaar voor een tour zoals je nog nooit eerder hebt meegemaakt. Onze magische formule combineert de beste elementen van reizen op avontuur door Florence. Je nacht in Florence leidt ons door de straten waar ooit pausen, koningen, de Medici-familie, beroemde renaissanceschilders en nog veel meer geliefde en beruchte personages uit de geschiedenis hebben gelopen. Tussen drankjes, bars en gezelligheid door, ontdek je verhalen over de duistere en schandalige geschiedenis van Florence. Deze tour is 18+, niet alleen vanwege het… Tijdens de ervaring zullen we minstens 2 levendige bars bezoeken en genieten van drankjes bij beroemde bezienswaardigheden. Zodra de ervaring voorbij is, begint het avondje uit officieel. We zullen tot diep in de nacht van Florence blijven genieten met onze nieuwe vrienden! Dus waar wacht je nog op, boek vandaag nog je plek op de aangeschoten tour. Het aangeschoten team wacht op je in Florence! Geschikt voor individuele reizigers, stellen, vrienden en groepen.

Dom van Florence: tour baptisterium, kathedraal en museum

4. Dom van Florence: tour baptisterium, kathedraal en museum

Bezoek het religieuze centrum van Florence tijdens deze 3 uur durende rondleiding door het Baptisterium en de Kathedraal van Florence, met onder andere  de Toren van Giotto en het Museu dell'Opera del Duomo. Profiteer van voorrangstoegang tot de Kathedraal van Florence, een van de grootste en belangrijkste kerken ter wereld. De bouw begon in 1296 en werd pas in 1436 voltooid met de plaatsing van de magistrale koepel, ontworpen door Filippo Brunelleschi. Beklim de koepel zelf om 12 uur, kort nadat je gids vertrekt. Je bezichtigt het Baptisterium, gebouwd in de Florentijnse romaanse stijl en één van de oudste gebouwen in Florence. Daarna bezoek je het Museo dell'Opera del Duomo, waar originele meesterwerken uit het complex zijn samengebracht. Enkele van de belangrijkste werken die je zult zien zijn de  Piëta Bandini van Michelangelo en de originele Poorten van het Paradijs van Ghiberti. Het museum herbergt ook een van de grootste collecties van Donatello's werk ter wereld. Je kunt ook de klokkentoren, ofwel de Campanile van Giotto beklimmen om een indrukwekkend uitzicht op Florence te krijgen.

Florence: Palazzo Vecchio Secret Passages Tour

5. Florence: Palazzo Vecchio Secret Passages Tour

Verken de geheime gangen van het Palazzo Vecchio. Ervaar de spannende ontdekking van de plaatsen en paden van Palazzo Vecchio die niet toegankelijk zijn voor het grote publiek en die pas sinds kort beschikbaar zijn voor zeer kleine groepen mensen. Je beklimt de smalle doorgangen van de hertog Gualtieri en je ontdekt een onverwacht pad achter een deur verborgen door een schilderij. U zult ook het imposante cassetteplafond van de Salone del Cinquecento bewonderen. Rond uw rondleiding door het Palazzo Vecchio af met een typisch Toscaanse lunch in een historisch restaurant of een gelato-proeverij in een van de beroemdste ijssalons van Florence.

Florence: Galleria dell'Accademia en begeleide wandeling door David

6. Florence: Galleria dell'Accademia en begeleide wandeling door David

Krijg een insider's view van een van de meest opmerkelijke musea van Florence tijdens een rondleiding door de Galleria dell'Accademia. Bekijk het iconische standbeeld van David van Michelangelo en sla de wachtrijen over met je gids. Betreed de Accademia via een aparte ingang met je gids en begin je rondleiding. Leer de rijke geschiedenis en cultuur van Florence kennen. Ga langs beroemde kunstwerken tot je de meest iconische schat van de Accademia bereikt, de David van Michelangelo. Terwijl je je vergaapt aan de legendarische werken, zal je gids je informeren over interessante en minder bekende feiten over de kunst. Ontdek waarom David het meest herkenbare symbool van Florence is en wat het betekende voor de Republiek Florence toen het werd gemaakt.

Florence: Uffizi & Accademia rondwandeling door kleine groep

7. Florence: Uffizi & Accademia rondwandeling door kleine groep

Laat je deskundige lokale gids je wegwijs maken naar de meest indrukwekkende musea en bezienswaardigheden van de stad met skip-the-line toegang. De tour begint met een fascinerend bezoek aan de Accademia, waar je de geheimen achter de kolossale David van Michelangelo leert kennen. Ga vervolgens naar het Duomo-plein om de prachtige kathedraalgevel en de recordbrekende koepel van Brunelleschi te bewonderen. Wandel door het indrukwekkende Piazza della Signoria. De tour eindigt vervolgens met een geleid bezoek aan de Uffizi om meesterwerken van Leonardo, Botticelli en Michelangelo en anderen te bewonderen. Geniet van een adembenemend uitzicht op de Ponte Vecchio en de stad vanaf de bovenverdieping van het museum en vanaf het terras. Door de kleine groep van 10-12 personen kunnen de gidsen je een meer persoonlijke rondleiding geven waardoor je Florence beter kunt begrijpen. In een kleine groep leer je meer en haal je het meeste uit je ervaring.

Florence: Street Food Tour met lokale deskundige gids

8. Florence: Street Food Tour met lokale deskundige gids

Leer tijdens deze wandeltocht met een lokale gids over de geschiedenis en cultuur van Florence terwijl je enkele van de vele lokale voedselspecialiteiten probeert. Sommige van de voedingsmiddelen die u kunt proberen, zijn onder meer schiacciata met balsamico-azijn, cantuccini, verse zelfgemaakte pasta, traditionele pappa al pomodoro en meer. Deze tour geeft je een uitstekend overzicht van het historische centrum en de belangrijkste bezienswaardigheden van Florence, en je gids deelt interessante details over de geschiedenis en eetcultuur van Florence. Je bezoekt ook een lokale markt en ontdekt alles wat deze te bieden heeft.

Florence: The Medici Experience Tour

9. Florence: The Medici Experience Tour

Als je houdt van de televisieserie 'De Medici', gefascineerd bent door Florence of gepassioneerd over kunst en geschiedenis, dan is de Medici-ervaringsreis een echt onmisbare kans. Na het ontmoeten van je deskundige lokale gids, reis je terug in de tijd terwijl je het prachtige Palazzo Medici binnengaat, de thuisbasis van de beruchte familie. Voel je een lid van de Medici-familie terwijl je door de kamers van hun prachtige paleis dwaalt. Ontdek familiegeheimen, samenzweringen en verhalen over liefde en haat terwijl je alles van Lorenzo The Magnificent en andere familieleden van je gids hoort. Lees meer over hoe de Medici aan de macht kwamen in Florence en wie hun meest krachtige vijanden waren. Terwijl u het Palazzo Medici verkent, bezoekt u de kapel van de koningen en bewondert u de ongelooflijke fresco's van enkele van de beroemdste familieleden. Na je bezoek aan het paleis, heb je de gelegenheid om door Florence te wandelen en de voetsporen te volgen van enkele van de meest geliefde, en gehate, historische figuren aller tijden!

Florence Food Tour

10. Florence Food Tour

Deze foodtour door Florence is bedoeld om een overzicht te bieden van de vele smakelijke specialiteiten van de stad, van geselecteerde vleeswaren en kazen, tot verschillende soorten pasta, strikt met de hand gekneed, tot verschillende soorten plantaardige gerechten, die internationaal beroemd werden vanwege hun rustieke smaak, zoals de pappa al pomodoro en de ribollita. U krijgt de gelegenheid om de volgende specialiteiten te proberen (afhankelijk van de beschikbaarheid van de grondstoffen, het seizoen en de keuzes van de chef-kok): Vleeswaren en lokale kazen uit Toscane: een traditionele Florentijnse aperitivo, proeven van lokaal vlees, kazen en geroosterd brood, samen met een glas Chianti, in het kader van een van de oudste en beroemdste wijnbars van de stad. Aardappeltortelli: een recept uit Mugello, het heuvellandschap rond Florence. Rechthoekig en gevuld met aardappelen, Parmezaanse kaas, walnoten en zout. Strikt met de hand gekneed in een topharktrattoria van Firenze. Ze smelten letterlijk in je mond: een van de beste attracties van Florence. Pici: de traditionele spaghetti uit Toscane, met de hand gekneed en gegarneerd met een buitengewone saus van zwarte kool en spek (andere opties zijn naar keuze beschikbaar). Ze zijn absoluut een aanrader! Pappa al pomodoro: een traditioneel boerengerecht, al generaties lang op dezelfde manier bereid in een van de meest typische en levendige trattoria's van Florence. Ribollita: men kan Florence niet verlaten zonder deze traditionele soep met brood en groenten te hebben geprobeerd. Eten is geloven! Cantucci e vin santo (koekjes en zoete wijn): ze vormen de best mogelijke afsluiting van een Florence-maaltijd. Je proeft ze in een van de meest gerenommeerde en traditionele patisserieën in het stadscentrum op loopafstand van de meest bekende bezienswaardigheden van Florence.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Combi-aanbiedingen
219 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 219

Veelgestelde vragen over Sightseeing te voet in Florence

Welke andere activiteiten dan Sightseeing te voet zijn de moeite waard in Florence?

Sitemap Florence

Wil je alle activiteiten in Florence ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Florence

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 11.334 beoordelingen

een gegarandeerde ervaring!!! we boekten willekeurig een excursie met gidsen in het Engels, maar ondanks alles hielden ze altijd rekening, zelfs wij Italianen, inderdaad, Emma, Chiara en Stefano waren fantastisch!!! erg leuk, zeer goed voorbereid en altijd de lunch was niet erg rijk, maar de prijs was goed en zwaarder worden zou niet het beste zijn geweest, omdat er genoeg gelopen was. een dag nn is vrij zeker, maar de jongens waren erg goed in het op de best mogelijke manier blootstellen van ons, zelfs met de vooraf vastgestelde tijden.

We hadden een grote groep met 3 gidsen die allemaal uitstekend waren - Emma, Marco en Ado. De dag was zeer goed georganiseerd met echt duidelijke instructies voor alle overgangen tussen steden en soorten vervoer. De wandeling was behoorlijk brutaal aan de eerste kant van de landtong, maar de slusher aan de bovenkant en het zwemmen aan de onderkant maakten het de moeite waard en uiteindelijk was de wandeling het hoogtepunt van de reis voor ons.

El tour estuvo excelente. Alicia y Franchesca nos brindaron información sobre los lugares visitados. Fueron muy pacientes, amables y receptivas con todos. Franchesca nos recomendó para comer en Florencia Trattoria dell oste estuvo exquisito. Excelente el día y Cinque Terre bello.

Geweldige dag met onze gids fransisca, De dorpjes waren heel toeristisch, maar dat wisten we, we hebben veel gezien, de wandeling was pittig maar prachtig en zeker de moeite waard

Een geweldige tour, leuk, vermakelijk en zeer, zeer actief, wandelen over de paden tussen Corniglio en Vernazza was spectaculair, de gidsen Alicia en Marco erg cool en zeer attent