Dagtocht

Vanuit Florence: dagtour Pisa, Siena, San Gimignano en wijnproeverij Chianti, incl. lunch

Vanuit Florence: dagtour Pisa, Siena, San Gimignano en wijnproeverij Chianti, incl. lunch

Vanaf € 76 per persoon

Ontdek de schoonheid van Toscane en haar middeleeuwse steden en dorpjes tijdens een excursie vanuit Florence. Geniet bij de lunch van lokale gerechten en wijnen.

Over deze activiteit

Eenvoudig annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Opties tijdsduur: 12 - 13 uur
Controleer de beschikbaarheid om de begintijden te zien.
Directe bevestiging
Tourgids
Engels, Spaans, Italiaans, Portugees, Frans
Highlights
 • Verken Pisa en zie de wereldberoemde Toren van Pisa
 • Zie de locatie van de traditionele Palio-paardenrace in Siena
 • Bezoek het uitstekend bewaard gebleven middeleeuwse stadje San Gimignano
 • Ontdek een voortreffelijke wijngaard in Chianti
 • Neem deel aan een exclusieve wijnproeverij
Volledige beschrijving
Je vertrekt vanuit Florence en rijdt naar Pisa. Bewonder de schitterende Piazza dei Miracoli en de doopkapel, de kathedraal en natuurlijk de beroemde scheve toren. Vervolg je reis naar een elegant landelijk dorpje van oude oorsprong op het platteland van Chianti. Nadat je uit de bus gestapt bent word je over het schitterende landgoed gevoerd totdat je de middeleeuwse kapel bereikt; daar leer je de fascinerende geschiedenis en achtergrond van het landgoed kennen. Op het terras met weids uitzicht proef je, gezeten op grote wijnvaten, de eerste heerlijke wijnen van Chianti Classico. Daarna ga je verder naar het restaurant. Je typisch Toscaanse lunch wordt begeleid door twee producten van het landgoed zelf; een riserva en een IGP-wijn. Neem na de lunch de tijd om een wandeling te maken en te ontspannen in de weelderige tuinen van de villa. Na de lunch gaat de tour verder met een bezoek aan San Gimignano, een middeleeuws stadje dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Volg daarna de schilderachtige wegen van de regio Chianti naar Siena, de stad van de Palio. Ontmoet je lokale gids voor een rondleiding door de stad en zie de belangrijke monumenten en pleinen. Bezoek Piazza del Campo, waar de paardenrace Palio di Siena gehouden wordt, en Piazza del Duomo, waar je de buitenkant van de imposante kathedraal kunt bekijken. Na wat vrije tijd in Siena ga je weer terug naar Florence.
Inbegrepen
 • Tourgids
 • Vervoer van trefpunt naar activiteit: Bus
 • Afzetten: Bus
 • Lunch
 • Wijnproeverij
  Niet geschikt voor
  • Rolstoelgebruikers

  Selecteer deelnemers en datum

  Deelnemers

  Geselecteerde datum

  Bereid je voor op je activiteit

  Onderstaande gegevens kunnen veranderen als je je huidige keuzes aanpast:

   Trefpunt

   Je ontmoet de medewerkers van de lokale partner, die groene t-shirts aan hebben, bij Villa Costanza, busstation Florence. Je kunt het trefpunt bereiken met de tram T1 Leonardo naar Villa Costanza (stap uit bij de halte Villa Costanza, de laatste halte). De rit duurt 20 minuten vanaf het centrum van de stad. Je kunt opstappen bij de halte die het dichtstbij ligt.

   Openen in Google Maps ⟶
   Belangrijke informatie

   Goed om te weten

   • Deze activiteit kan worden geleid door een meertalige gids
   Klantenbeoordelingen

   Gemiddelde beoordeling

   4,4 /5

   gebaseerd op 1512 beoordelingen

   Beoordelingsoverzicht

   • Gids
    4,5/5
   • Vervoer
    4,4/5
   • prijs / kwaliteit
    4,3/5
   • dienstverlening
    4,4/5
   Sorteren op

   Sorteren op

   Zeer goed ! Onze chauffeur, Francesco, was zeer attent en legde alle details uit, niet alleen van de bestemming, maar ook van verschillende geïsoleerde punten onderweg. Omdat hij een inwoner van de regio is, heeft hij een unieke kennis van het gebied. De tour zelf is erg goed, met voldoende tijd voor elke stop. En in tegenstelling tot andere tours was er voldoende vrije tijd om de steden te verkennen. In Pisa is de toren een must om te bezoeken, in San Gimignano is het de moeite waard om de stadspas in de toren te kopen, die is goedkoop en je kunt door alle andere punten heen. Lunch en wijnproeven is interessant maar niet essentieel. Het is meer waard voor het uiterlijk van de Chianti dan voor de wijnen zelf. Ten slotte is Siena mooi - misschien wel de enige stad die alleen voor haar een dagtocht waard is. Onze gids hier, Lavinia, was zeer behulpzaam en legde veel van de details en eigenaardigheden van de stad uit die we nooit zouden weten door alleen te bezoeken. Er valt in ieder geva

   Verder lezen

   11 maart 2020

   Helaas miste ik de bus voor de tour die Siena omvatte! En ik belde het bedrijf met de vraag of ik me kon aansluiten bij degene die een uur later vertrok .. gelukkig was ik in staat om op die tour te gaan. De gids was goed, maar haar accent maakte het erg moeilijk voor mij om de uitleg te volgen: ik moest echt mijn best doen.

   6 februari 2020

   De reis gaf me een zeer goed overzicht van de behandelde gebieden ........... ik ben graag in Pisa, ik ga terug naar Siena en San Geriamano was magisch. De lunch in het wijnhuis was veel beter dan verwacht. De dag was lang en inspannend, maar de moeite waard. Ik heb veel geleerd en veel gezien.

   18 januari 2020

   Georganiseerd door

   Product ID: 44592

   VA ID: 395896