Florence
Wandeltours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 historische feiten voor je wandeltocht door Florence

Strik je veters en doe je hoed op: je gaat aan de wandel in Florence. Maak alvast een voorsprong met deze tips over bezienswaardigheden en interessante feiten.

 • Florence hielp met het verdwijnen van Latijn

  1. Florence hielp met het verdwijnen van Latijn

  Florentijnse schrijvers als Dante en Bocaccio gaven als eersten de voorkeur aan Toscaans boven Latijn, waardoor het Latijn langzaam maar zeker werd verdreven door wat uiteindelijk Italiaans zou worden.

 • Florence Nightingale werd er geboren

  2. Florence Nightingale werd er geboren

  De beroemde zuster was een Engelse, maar ze is vernoemd naar de stad waar ze ter wereld kwam. Haar zus had minder geluk: zij kreeg de klassieke naam van haar geboortestad Napels, Parthenope.

 • Slechts één brug overleefde WOII

  3. Slechts één brug overleefde WOII

  Een groot deel van het Middeleeuwse Florence is verwoest in WOII, waaronder alle bruggen behalve de Ponte Vecchio. Hitler zou bevel hebben gegeven om de brug te sparen vanwege zijn unieke schoonheid.

 • De hoeveelheid kwaliteitskunst is ongeëvenaard

  4. De hoeveelheid kwaliteitskunst is ongeëvenaard

  Meerdere van de meest gewaardeerde galerieën bevinden zich in Florence en het Uffizi is ook één van de oudste. Bijna een derde van de kunstschatten op aarde bevindt zich in deze stad!

 • De piano werd er ontwikkeld

  5. De piano werd er ontwikkeld

  Het klavecimbel was al een populair instrument in de Renaissance, maar de echte piano werd in ontwikkeld door Bartolomeo Cristofori, oorspronkelijk uit Padua.

Plan je bezoek

 • Wordt het zwaar?

  Het centrum van Florence is redelijk compact en laat zich dus goed te voet verkennen. De meeste wandeltours duren een uur of twee, tenzij er attracties of musea bij zijn inbegrepen. Als je bezorgd bent om de inspanning van een wandeling, zoek dan van tevoren uit of je de 463 treden van de Duomo of de heuvel bij het Piazzale Michelangelo opgaat.

 • Hoe werken de gratis tours?

  Gratis wandeltours zijn ideaal als je op een klein budget reist, of niet zeker weet hoe veel je zou moeten betalen voor een wandeling. Denk er wel aan dat de gratis tours nog steeds het inkomen van de gidsen vormen. Het is gebruikelijk om aan het eind van de tour een bedrag aan de gids te geven dat jij passend vindt.

Florence : autres lieux à visiter

Vous souhaitez découvrir tout ce que Florence a à offrir ? Pour voir la liste complète, cliquez ici.

Wat anderen zeggen over Florence

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 11.334 beoordelingen

We had a very informative and good tour done by Anna. Her expertise about Michelangelo and both modern and classic art, also her good English, made that we enjoyed visiting the Accademia much better than last year when we did not book a guided tour. Definitely worth it!

De beklimming van de koepel was een mooie ervaring. Hoewel ik de benaming 'tour met snelle toegang' wel misleidend vond. We moesten gewoon in de lange rij staan voor we naar binnen konden. De gids vertelde veel interessante gegevens over de Duomo.

De Galleria Accademia is geen gewoon museum. Het is een kijk in het leven van één van de grootste kunstenaars die ooit geleefd heeft. Je ziet de beelden door de ogen van de kunstenaar tot leven komen, ook al zijn ze niet allemaal afgewerkt.

De gids julia vertelde heel leuk de hele geschiedenis van david , we hadden wel een privé tour we waren maar met 2 personen echt een geweldig verhaal van haar!!!

Prachtige ervaring. Is wel even een klim en best intensief 463 treden maar eenmaal bij de top meer dan waard!