Florence
Wandeltours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Florence Wandeltours: Onze meest aanbevolen

 • Florence: Galerie Uffizi en stadswandeltocht

  1. Florence: Galerie Uffizi en stadswandeltocht

  Begin uw dag met een rondleiding van twee uur door de Galleria degli Uffizi en geniet van een kort overzicht van de geschiedenis en hoe het een galerij van uw plaatselijke gids werd. Zie en leer over de schilderijen van de Geboorte van Venus door Botticelli, de Annunciatie door Leonardo da Vinci, en het enige paneelschilderij ter wereld door Michelangelo. Luister gefascineerd naar je gids terwijl ze je vertellen over de geheimen, legendes en interessante feiten achter de vele schilderijen die te zien zijn op de galerij. Aarzel niet om eventuele vragen te stellen. Later op de middag ontmoet je je gids voor het Hard Rock Cafe om je wandeling te starten. Ontdek de geschiedenis van deze Renaissance-stad en hoe de ongelooflijke culturele beweging van de Renaissance niet alleen Florence, maar uiteindelijk heel Europa transformeerde. Begin aan het Piazza Della Republica, het belangrijkste ple...

 • Galleria degli Uffizi: tour

  2. Galleria degli Uffizi: tour

  Profiteer van voorrangstoegang en maak kennis met je gids voor een tour door de wereldberoemde Galleria degli Uffizi. Dit is een unieke ervaring voor als je je wilt verdiepen in het artistieke erfgoed van Florence.   Bezoek een van de mooiste musea ter wereld samen met een deskundige lokale gids, die je de verhalen achter de belangrijkste kunstwerken van de galerie vertelt. Kom meer te weten over de ontwikkeling van de Italiaanse kunst door de eeuwen heen en bewonder beroemde schilderijen van meesters als Giotto, Botticelli, Leonardo, Michelangelo, Caravaggio en vele anderen. Ontdek de geheimen van de grootste schilderijen uit de periode van de middeleeuwen tot de renaissance. Na je tour kun je in het museum blijven om zelf nog verder op ontdekkingstocht te gaan.

 • Galleria degli Uffizi: rondleiding met kleine groep

  3. Galleria degli Uffizi: rondleiding met kleine groep

  Ontsnap aan de kuddes toeristen en verken 's werelds oudste museum, de Galleria degli Uffizi, in een kleine en intieme groep. Begin je bezoek met toegang zonder wachtrij en dompel jezelf onder in een van 's werelds grootste collecties Renaissance-kunstwerken. Verken de vele kamers van de galerij vol met kostbare kunstwerken die door de eeuwen heen dateren en luister naar de verhalen en anekdotes van je gids. Bewonder enkele van de meest ongelofelijke meesterwerken die ooit zijn gemaakt, waaronder Botticelli's Birth of Venus, Leonardo's Annunciation en Michelangelo's Doni Tondo, om er maar een paar te noemen. Learn from your experienced guide how to understand and appreciate the arts on a profound level, and engage in thought-provoking conversation about the meaning behind the artworks.

  De naam van onze gids was Oksana en zij heeft ons een fantastische ervaring gegeven! Ze heeft de problemen goed opgelost en kon goed alle vragen beantwoorden.

 • Florence: Duomo Kleine groepsreis met koepelklim

  4. Florence: Duomo Kleine groepsreis met koepelklim

  Doe mee aan dit spannende avontuur en ontdek de Duomo, het kathedraalcomplex van Santa Maria del Fiore. Je deskundige lokale gids zal de verhalen, legendes en geheimen achter dit ongelooflijke architecturale monument met je delen.

  Geniet van een typisch Florentijnse gelato terwijl je over het plein en zijn monumenten slentert, zoals de prachtige façade van de Duomo. De tour eindigt dan met een buitengewoon uitzicht vanaf een van de grootste koepels ter wereld.

  Terwijl je de beroemde 463 treden beklimt, kun je genieten van een prachtig uitzicht op het interieur van de kathedraal en 16e-eeuwse fresco's.

  Door de kleine groep van 10 personen of minder kunnen de gidsen u een meer persoonlijke rondleiding geven waardoor u Florence beter kunt begrijpen. Leer meer en haal het meeste uit je ervaring in een k...

  We did the tour with Sylvia and had A good time. She gave A lot of information and was very funny and enthousiastic. A lot of steps but she pauzed in time ☺️ great job Sylvia! Wendy and Vanessa from Belgium

 • Duomo van Florence en Opera del Duomo Museum: tour inclusief koepel van Brunelleschi

  5. Duomo van Florence en Opera del Duomo Museum: tour inclusief koepel van Brunelleschi

  Begin je tour voor de kathedraal van Santa Maria del Fiore, in het religieuze hart van Florence. Kom meer te weten over het Baptisterium van San Giovanni, met de beroemde Paradijsdeuren, terwijl je het van buiten ziet. Ga de kathedraal binnen om de mozaïeken decoraties te bewonderen en de crypte van Santa Reparata te bewonderen. Bezoek het Opera del Duomo Museum, waar spectaculaire kunstwerken te zien zijn, waaronder de originele Paradijsdeuren, Donatello's Maria Maddalena en Michelangelo's Pieta. Na het begeleide gedeelte van de tour beklim je de 463 traptreden van de koepel van Brunelleschi om het beste uitzicht over Florence te krijgen.

 • Duomo van Florence: tour met voorrangstoegang

  6. Duomo van Florence: tour met voorrangstoegang

  Sla de lange rijen voor de kassa over en ga de kathedraal snel en gemakkelijk binnen. Zodra je de drempel over stapt, word je begroet door de 3 schepen van de kerk en het prachtige interieur. Bewonder het licht dat door de glas-in-loodramen naar binnen valt en het interieur van de kathedraal kleurrijk verlicht. Reis terug in de tijd terwijl je lokale gids je over de geschiedenis van de Duomo vertelt. Kom meer te weten over hoe het van een kleine kerk uit de 7e eeuw uitgroeide tot de op 3 na grootste kathedraal ter wereld. Luister hoe Brunelleschi innovatieve technieken ontwikkelde om de iconische koepel te bouwen en sta versteld van de enorme fresco van Zuccari en Vasari, die het laatste avondmaal afbeeldt. Na je rondleiding kun je zo lang je maar wilt in de kathedraal blijven.

 • Florence: dagtour Cinque Terre, optionele wandeling & lunch

  7. Florence: dagtour Cinque Terre, optionele wandeling & lunch

  Nadat je je gids in het centrum van Florence hebt ontmoet, krijg je een inzichtelijke introductie over de Cinque Terre tijdens de 2 uur durende busreis naar La Spezia. Na een korte sanitaire pauze stap je op de eerste trein. Je komt dan aan in Manarola, het eerste van de Cinque Terre-dorpje dat je bezoekt. Daar staat een korte begeleide wandeling door de wijngaarden op het programma, en daarna krijg je wat vrije tijd om in je eigen tempo rond te kijken. Vervolgens neem je de trein naar Corniglia. Ga de trappen op om het centrum van dit schilderachtige dorpje te bereiken en neem de tijd om rond te dwalen. Als je de betreffende optie hebt gekozen, dan ga je naar een lokaal restaurant met een prachtig terras en uitzicht op zee. Geniet van een lunch met verse vis als 'primo' en zelfgemaakte pasta pesto als 'secondo'. Daarna kun je voor een avontuurlijke begeleide wandeling van Corniglia n...

  Plekken die je ziet zijn adembenemend. Erg mooi. Je verplaatst zich met lopen en met de trein. Trek/wandeling is zeer uitdagend en pittig in hoge temperaturen. Denk goed na of je het aankan. Er is veel klim omhoog in oneven ondergrond/ rotsen met scherpe randen. Maar uitzicht is adembenemend. Beide gidsen Manolo en Gabriel waren erg goed. Zeer informatief en ondersteundend. De tour vertrok op tijd wat ook bijzonder was aangezien it was in Italie, dat niet bekend staat om punctualiteit. Lunch moest je zelf betalen, is niet inbegrepen. Ik vond hem niet bijzonder en ook beetje weinig smaak maar smaken verschillen. Was te doen. De highlight is zeker de boottocht van de zeekant, langs de kust. Dat zie je pas de schoonheid van de plek. Maar deze excursie is zeker aan te bevelen. Erg mooie indrukwekkende dag.

 • Florence: begeleide wandeling van 2 uur

  8. Florence: begeleide wandeling van 2 uur

  Begin aan een begeleide wandeling door Florence, een charmante stad gesticht door de Romeinen in 59 voor Christus. Tijdens deze tour verken je de stad met een Engelssprekende gids en ga je op reis door de indrukwekkende geschiedenis terwijl je in de voetsporen treedt van iconische kunstenaars waaronder Botticelli en Michelangelo. Bekijk iconische bezienswaardigheden zoals de Santa Maria del Fiore-kathedraal, Piazza del Duomo, Signoria-plein, Ponte Vecchio en nog veel meer. Luister tijdens de tour naar het fascinerende commentaar van je gids en ontdek het leven van de voormalige inwoners van Florence, van Dante tot de Medici-familie. Aan het einde van de tour heb je een beter begrip van de geschiedenis, architectuur en monumenten van de stad, evenals een waardering voor wat Florence tot een van 's werelds meest bezochte bestemmingen maakt.

  Interesting and passionate guide. Sometimes it looked like he was in a hurry. Telling a story and driving a bicycle 20km/h.

 • Rondleiding door de kathedraal van Florence

  9. Rondleiding door de kathedraal van Florence

  Deze prachtige kathedraal, gelegen in het hart van Florence, is een van de meest bezochte plaatsen in Europa en zeker een must-see tijdens uw verblijf in Florence. Als je naar het plein loopt, vind je dit monumentale plein met de klokkentoren van Giotto, het Baptisterium van St. John, het Museo dell'Opera del Duomo en andere, waaronder de Santa Maria del Fiore-kathedraal. Met deze tour krijg je de kans om te genieten van een rondleiding door de kathedraal. Terwijl je de binnenkant van de kathedraal verkent, laat je gids de belangrijkste kunstwerken zien die erin bewaard zijn gebleven. De bouw van de kathedraal begon in de 13e eeuw dankzij Arnolfo di Cambio en werd later voltooid met de prachtige koepel die in de jaren 1420 door Filippo Brunelleschi werd gecreëerd. Het is een enorme en massieve constructie. Met deze tour krijg je de kans om te genieten van een rondleiding van 1 uur door ...

  de rondleiding was heel goed aardige dame die heel goed kon vertellen. Het zoeken naar de gidsen was minder goed geregeld stonden te wachten bij het punt waar we moesten zijn. dus toen de tijd verstreken was zijn we gaan bellen en hoorden dat we gidsen in het groen moesten zoeken. zij stonden dus op een andere hoek. dat was heel verwarrend. er waren meer mensen aan het zoeken. Dat zou beter geregeld kunnen worden

 • Florence: voorrangsrondleiding koepel

  10. Florence: voorrangsrondleiding koepel

  Klim naar de koepel van de kathedraal van Florence met jouw deskundige lokale gids. Sla de wachtrijen over en profiteer van een exclusieve 2 uur durende rondleiding met gids. De koepel van Brunelleschi was het grootste eivormige bouwwerk in zijn tijd. Tijdens je bezoek heb je de kans om de vele fresco's en glas-in-loodramen te bekijken. Bewonder fresco's van Zuccari en Giorgio Vasari van het Laatste Oordeel. Je loopt de 463 traptreden omhoog en bewondert het indrukwekkende uitzicht op Florence.

  Een aanrader! Ontzettend aardige gids met veel kennis over de Duomo; al lopend verteld ze leuke feitjes. Het was een flinke klim, maar als je eenmaal boven bent is het toch echt de moeite waard :). Wat kon beter? Ik had een 'koelere' dag moeten kiezen in plaats van de warmste dag van de week (40 graden)...

Plan je bezoek

 • Wordt het zwaar?

  Het centrum van Florence is redelijk compact en laat zich dus goed te voet verkennen. De meeste wandeltours duren een uur of twee, tenzij er attracties of musea bij zijn inbegrepen. Als je bezorgd bent om de inspanning van een wandeling, zoek dan van tevoren uit of je de 463 treden van de Duomo of de heuvel bij het Piazzale Michelangelo opgaat.

 • Hoe werken de gratis tours?

  Gratis wandeltours zijn ideaal als je op een klein budget reist, of niet zeker weet hoe veel je zou moeten betalen voor een wandeling. Denk er wel aan dat de gratis tours nog steeds het inkomen van de gidsen vormen. Het is gebruikelijk om aan het eind van de tour een bedrag aan de gids te geven dat jij passend vindt.

Sitemap Florence

Wil je alle activiteiten in Florence ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Florence

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 11.334 beoordelingen

Samen met de leuke gids alle hoogtepunten van dit grote museum bekeken. Ze had een slimme route uitgestippeld en wist inhoudelijk veel over alle werken. Naar binnen gaan was heel simpel en snel, ondanks de covidregels. Erg veel gezien en geleerd. Doen!

De naam van onze gids was Oksana en zij heeft ons een fantastische ervaring gegeven! Ze heeft de problemen goed opgelost en kon goed alle vragen beantwoorden.

Fantastische gids Federica. Zeer enthousiast, vriendelijk en deskundig