Kies data
Dingen om te doen

Flúðir

Flúðir: De beste dingen die je niet wil missen

IJsland: entreeticket voor de Secret Lagoon

1. IJsland: entreeticket voor de Secret Lagoon

De 'Gamla Laugin' werd oorspronkelijk in 1891 aangelegd, en was daarmee het eerste zwembad van IJsland. Breng wat tijd door in deze ontspannende omgeving en voel hoe je zorgen van je af glijden. Een natuurlijke warmwaterbron levert water van 38-39°C, dat met 10 liter per seconde uit de diepte van de aarde omhoogborrelt, waardoor het zichzelf steeds aanvult en er op elk moment een continue toevoer van vers, schoon water in het bad is. Je kunt dus zo lang in het bad rusten als je maar wil.  Geniet van de gloednieuwe faciliteiten bij de Secret Lagoon, waaronder kleedruimtes, douches, rustkamers, een bar en een restaurant. De Secret Lagoon ligt in het afgelegen plaatsje Fluðir, op slechts 1 uur van Geysir, 1 uur en 20 minuten van Reykjavik en 2 uur van Vik, waardoor het een geweldige bestemming is tijdens je reis naar IJsland. 

Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Kerid, & Secret Lagoon

2. Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Kerid, & Secret Lagoon

Je wordt opgehaald bij de afgesproken ophaallocatie in het centrum van Reykjavik en gaat naar de Secret Lagoon, waar je 1,5 uur de tijd hebt om te badderen in de thermale wateren en te genieten van de rustige natuurlijke omgeving. De stoom die de lucht in spuit vanuit het water van 38 tot 40 graden Celcius geeft de omgeving een magisch tintje. Daarna staat een tour langs IJslands legendarische Golden Circle op het programma, die de hele dag duurt (10 uur). Zie het mooiste van het zuidwesten van IJsland, waaronder het spectaculaire Geysir-gebied, de Gullfoss-waterval en het nationaal park Þingvellir. Verwonder je over de actieve geiser van Strokkur die iedere 8 minuten stomend water 30 meter hoog de lucht in spuit. Vervolgens ga je naar de Gullfoss-waterval, een van de meest iconische bezienswaardigheden van IJsland. Voel de spetters van het water van de ijsrivier Hvítá waar deze naar beneden stort in een 32 meter diepe kloof. Daarna bezoek je het nationaal park Þingvellir, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tectonische platen elk jaar een paar centimeter verder uit elkaar gaan. Þingvellir werd in 2004 op de UNESCO Werelderfgoedlijst gezet.

Vanuit Reykjavik: dagexcursie Gouden Cirkel & Secret Lagoon

3. Vanuit Reykjavik: dagexcursie Gouden Cirkel & Secret Lagoon

Treed in de voetsporen van de Vikingen in het nationaal park Þingvellir en ontdek de plek van het openluchtparlement uit de periode van 930 tot en met 1793. Bewonder de kloofvallei en het grootste meer van IJsland in Þingvallavatn. Bekijk daarna de beroemde geiser in Strokkur, die elke paar minuten kokendheet water de lucht in spuit. Je bekijkt de spectaculaire Cascade van de Gullfosswaterval. Ontspan daarna in de geothermische warme wateren van de Secret Lagoon. Sluit je aan bij de lokale bewoners en geniet van een natuurlijke jacuzzi of maak een wandeling langs het wandelpad om de warmwaterbronnen en de kleine geiser die elke 5 minuten uitbarst, van dichtbij te bekijken.

Van Reykjavik: warmwaterbron en sneeuwscootertour

4. Van Reykjavik: warmwaterbron en sneeuwscootertour

Eerst rijd je door het prachtige Geysir geiser gebied met zijn kokende modderpoelen en pruttelende zwavelbronnen en vervolgens ga je richting de Langjökull-gletsjer voor een spannende sneeuwscooter-tocht. De omliggende sneeuwvelden maken je sprakeloos terwijl je geniet van een onstuimige rit over de tweede grootste gletsjer van Europa. De tocht gaat verder naar een gletsjergrot, meer dan 90 meter diep in het oude ijs. Bewonder de lagen as van eerdere vulkaanuitbarstingen. Voor het laatste onderdeel van deze dagtocht in IJsland word je naar een bijzondere plek in de buurt van het dorpje Flúðir gebracht. Je hebt toegang tot een geheime lagune, een natuurlijke warmwaterbron waar je heerlijk kunt badderen en tot rust kunt komen.

Reykjavík: Golden Circle & Secret Lagoon Tour met kleine groepen

5. Reykjavík: Golden Circle & Secret Lagoon Tour met kleine groepen

Maak je klaar om te genieten van de natuur en cultuur van IJsland terwijl je de Gouden Cirkel verkent, de meest populaire route in IJsland. Bewonder de donderende Gullfoss-watervallen, het geothermische gebied Geysir, het nationale park Thingvellir en de geheime lagune. Nadat je bent opgehaald in Reykjavik, ga je op tour in een minibus. Ga eerst naar de Gullfoss-watervallen en bewonder dit krachtige en hypnotiserende natuurfenomeen. Ga verder naar het prachtige geothermische gebied Geysir en zie hoe de Strokkur-geiser om de paar minuten uitbarst. Geniet vervolgens van de unieke kans om tussen twee continenten te wandelen in een spleetvallei die is ontstaan door het uiteendrijven van de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. Stop daarna voor de lunch (niet inbegrepen) bij de Friðheimar-tomatenboerderij waar groene geothermische energie wordt gebruikt om tomaten te oogsten. Bereid u daarna voor om uzelf te laten verwennen met een bezoek aan het thermale bad "Gamla Laugin". Dit thermale zwembad, nu omgedoopt tot Secret Lagoon, is perfect om de drukte te vermijden en je onder de lokale bevolking te mengen. Gevormd in 1891, heeft het het oudste zwembad van IJsland en wordt het op een constante temperatuur van 38-40 ° Celsius gehouden.

Reykjavik: rondleiding Golden Circle & Secret Lagoon

6. Reykjavik: rondleiding Golden Circle & Secret Lagoon

Beleef de Gouden Cirkel van IJsland tijdens een ontspannen 8-uur durende excursie. Je wordt in de late ochtend opgehaald en vervolgens ga je naar één van de meest spectaculaire wonderen van het land nadat de ochtend menigte daar verdwenen is. Ook bezoek je de natuurlijke hot spring zwembaden waar je heerlijk kunt ontspannen in de warme wateren, zoals de Vikingen ooit deden. Je bezoekt 3 grote attracties van de Gouden Cirkel. De eerste is Thingvellir, plaats van het eerste parlement ter wereld, dat jaarlijks van 930 tot 1798 jaarlijks buitenkwam. Daarna gaat het verder naar één van Europa's grootste watervallen en de trots van IJsland, de prachtige Gullfoss. Als derde bezoek je de geothermische velden van Haukadalur waar je dichtbij een geiser komt te staan. Je bezoekt ook het warmwaterbronbad dat de lokale bevolking de  Secret Lagoon  noemt, omdat het tot voor kort slechts aan weinigen bekend was. Eindig jouw IJsland avontuur met een ontspannen natuurlijk bad. Je vindt er voorzieningen met kleedkamers, kluisjes en douches, en je kunt ook een drankje kopen om van te genieten terwijl je ontspant in het water.

Van Reykjavík: dagtrip Golden Circle en Secret Lagoon

7. Van Reykjavík: dagtrip Golden Circle en Secret Lagoon

Bewonder de Strokkur-geiser, het Þingvellir National Park en de Gullfoss-waterval met deze groepsdagtrip vanuit Reykjavík. Ga naar een lokale boerderij en geniet van de warmwaterbron Secret Lagoon. Nadat je bent opgehaald in Reykjavik, ga je naar de eerste stop bij Þingvellir National Park. Bezoek dit park waar het eerste parlement van IJsland werd opgericht. Loop van Europa naar Noord-Amerika, want het park ligt tussen continentale tektonische platen. Ga verder naar de Strokkur-geiser die elke 5-8 minuten uitbarst. Rijd naar Gullfoss, de gouden waterval. Zie de Langjökull-gletsjer, als het een heldere dag is. Bewonder het IJslandse gebruik van geothermische energie bij Friðheimar Tomato Farm. Slenter door de kas en proef hun heerlijke tomatensoep. Geniet van een duik door stomend water van 38-40 ° Celsius in de Secret Lagoon. Geniet van de natuurlijke omgeving terwijl u zich koestert in het ontspannende water.

Van Reykjavik: Golden Circle en Secret Lagoon Small Group

8. Van Reykjavik: Golden Circle en Secret Lagoon Small Group

Vertrek uit Reykjavik en reis in een kleine groep naar de beroemde Golden Circle en Secret Lagoon van IJsland. Stop bij het UNESCO-werelderfgoed Þingvellir National Park en ervaar het geologische en historische belang uit de eerste hand. Kijk rond in het eerste parlement van IJsland in Althingi en zie de spleet bij Silfra, beoordeeld als een van 's werelds beste duikplekken. Ga vervolgens richting de Faxi-waterval voordat je het warmwaterbronnengebied van Geysir bezoekt. Bij Geysir kun je wandelen tussen de borrelende bronnen en modderpoelen. Kijk hoe het land explodeert en heet water de lucht in spuit bij de geiser van Strokkur. Ga dan naar de laatste attractie op het Golden Circle-circuit bij de waterval van Gullfoss. Geniet van de prachtige omgeving van de waterval, gelegen in de kloof van de rivier de Hvítá. Sta versteld als het water in 2 stappen 32 meter naar beneden stroomt.   Sluit af met een bezoek aan de Secret Lagoon, waar u uw pijntjes kunt wegweken in een natuurlijk warmwaterbronbad. Ontspan in de magische omgeving en voel al uw stress wegglijden voordat u terugkeert naar uw accommodatie in Reykjavík voor een aankomst van ongeveer 19:00 uur.

Reykjavik: Private Golden Circle en South Coast Tour

9. Reykjavik: Private Golden Circle en South Coast Tour

Je begint je premium Golden Circle- en zuidkust-tour door met je jeep langs de prachtige schilderachtige route van Nesjavallaleid te rijden. Deze weg slingert zich door bergen en vulkaankraters en biedt een prachtig uitzicht op Thingavallavatn, het grootste natuurlijke meer van IJsland. De eerste stop van de tour is het Thingvellir National Park, dat bekend staat als de locatie van het eerste parlement, zowel in IJsland als in de wereld. Je gaat dan verder naar het beroemde warmwaterbrongebied van Geysir. Geysir barst elke 8-10 minuten uit, en je kunt door het gebied lopen en foto's maken van de warmwaterbronnen voordat we naar Gullfoss gaan, de gouden waterval, een andere onmisbare plek om te zien in IJsland. Uw reis gaat dan verder richting Fludir, waarbij u eerst stopt bij de Faxi-waterval en vervolgens de geheime lagune bereikt (alleen tijdens de maanden april - september) . Dit prachtige natuurlijke warme zwembad is een van de oudste in IJsland en is absoluut een juweeltje dat je niet mag missen. Na een ontspannend bad in de Secret Lagoon (optioneel en op eigen kosten), gaat u verder richting de zuidkust. Als je naar het zuiden rijdt, kom je dichter bij een van de meest actieve vulkanen van IJsland, Hekla. In de middeleeuwen stond Hekla bekend als de "poort naar de hel". Je hebt een prachtig uitzicht op de vulkaan terwijl je naar het Lavacentrum rijdt, je volgende stop, waar we de monitoring van actieve vulkanische systemen, aardbevingen en oppervlaktebewegingen in IJsland kunnen observeren. Je maakt dan een snelle lunchstop bij Katla Restaurant, dat zich in het Lava Centre bevindt. Na de lunch gaat u verder naar Seljalandsfoss en Skogafoss, twee van de beroemdste watervallen van IJsland. Zet je camera's klaar en zorg ervoor dat je een regenjas draagt, want je hebt tijd om achter Seljalandsfoss te lopen en doordrenkt te raken in het ongerepte stromende water. Na de waterval rijd je langs de meest beruchte vulkaan van IJsland, Eyjafjallajokull, de vulkaan die het luchtverkeer in 2010 bevroor en IJsland beroemd maakte over de hele wereld. Je volgende stop is Solheimajokull, een prachtige gletsjertong waar je gemakkelijk naartoe kunt lopen. Hier heb je de kans om dicht bij de gletsjer te lopen en het blauwe, witte en zwarte ijs te bewonderen. Je gaat uiteindelijk verder naar de Dirholey Cliffs en Reynisfjara, waar je zwarte zandstranden, zeestapels en basaltkolommen kunt bewonderen.

IJsland: complete zelfgeleide audiogids op het eiland

10. IJsland: complete zelfgeleide audiogids op het eiland

Met de complete audiogids van IJsland krijg je alle informatie die een gids je anders zou geven. Met behulp van GPS herkent de app waar u zich op uw rondreis bevindt en geeft u spannende informatie op de juiste plaatsen. Dus niets staat uw individuele huurautotour in de weg. Uw digitale IJsland reisgids voor het hele eiland van vuur en ijs! Deze audiogids biedt meer dan 340 stations (7,5 uur speeltijd) die de moeite waard zijn om te weten over het land, de mensen en bezienswaardigheden in alle delen van het land. Het omvat niet alleen de ringweg en de Gouden Cirkel, maar ook de schiereilanden Reykjanes en Snaefellsnes, de Westman-eilanden, de Oost- en Westfjorden en de wilde IJslandse Hooglanden.

Topactiviteiten

Topbezienswaardigheden in Flúðir

Sitemap Flúðir

Wil je alle activiteiten in Flúðir ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Flúðir

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 3.089 beoordelingen

Mr Howser was een fantastische gids en was zeer gepassioneerd over alles wat we onderweg tegenkwamen. De tijd op alle stops was precies goed en ging in goed overleg met de hele groep (zo’n 25 mensen). We reden per kleine bus waarmee de gids ons ook op plekken bracht die geen onderdeel waren van de tour. Al met al was het een geweldige ervaring en zeker een must-do!

I don't even know where to begin. this tour was amazing and had everything we hoped for. It was super relaxed, no need to rush. Our driver (Houser) was an absolute legend. A very kind man with amazing sidestories about a lot of little details. He made the trip extra special and very joyfull. Houser, this one is for you: WAZZAAAAAA.

Zeer complete en vermakelijke activiteit. Alle bezoeken zijn spectaculair. Als je maar één activiteit kunt kiezen, is dit behoorlijk representatief voor wat je van IJsland verwacht. Een vulkaan, een waterval, warmwaterbronnen, een geiser... Bovendien waren zowel de chauffeur als de gids fantastisch en erg vriendelijk.

Super geweldige, indrukwekkende en mooie tour. Onze gids Hauser was de beste die we ons hadden kunnen wensen. We kunnen de tour aan iedereen aanbevelen. Het ophalen van het hotel werkte ook goed. Al met al een prachtige dag met veel mooie indrukken.

Mooie reis door de Golden Cirkel. Een leuke, enthousiaste reisgids. Bij iedere stop genoeg tijd om rond te lopen/ kijken. Lange dag, maar is het zeker waard.