Een gastronomische en wijnreis door de regio Troia, inclusief het proeven van typische lokale worsten en hammen in combinatie met de beroemde wijn, Nero di Troia.
Over deze activiteit
- Eenvoudig annuleren
- Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
- Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
- Gebruik je telefoon of print je voucher uit
- Duur 1 uur
- Controleer de beschikbaarheid om de begintijden te zien.
- Directe bevestiging
- Tourgids
- Spaans, Engels, Italiaans
- Privégroep
Belevenis
Highlights
- Ervaar lokaal eten in de regio Troia
- Leer meer over het productieproces van typische worsten en hammen op korte afstand
- Geniet van een wijnproeverij in samenwerking met delicatessenproducten
Volledige beschrijving
Een rondleiding met eten en wijn die een diepe onderdompeling in de lokale voedseltraditie en de productieattitudes van het territorium van Troia biedt.
Tijdens een rondleiding van 1 uur beschrijft een meester-delicatessenproducent het universum van de lokale worsten, hammen en capocollos. Beginnend met een beschrijving van de kenmerken van het territorium van Troia, beschrijft uw gids de houding van de lokale boeren, de manier waarop zij hun dieren grootbrengen, de producten die zij eten en de manier waarop zij tijdens hun leven worden behandeld.
Daarna zult u de geheimen van een correcte slachting horen, de praktijk van de " frollatura" die het vlees de juiste consistentie en compactheid geeft en tenslotte het gebruik van aroma's om het product te karakteriseren en het behoud te vergemakkelijken zonder het gebruik van chemische conserveermiddelen.
Hierna ontmoet u een lokale wijnproducent. Dit segment van de tour is geneigd als een vertelling van de legendarische oorsprong van de lokale wijnstoksoort Nero di Troia, een langdurige traditie onderbroken door een ramp en onlangs opnieuw ontdekt.
De sommelier zal de kenmerken van het wijnstokras en de samenhang tussen dit en de microklimaatkenmerken van het territorium van Troia uitleggen. Je leert hoe de frequentie van de regen, de duur van het daglicht en de windbelichting de smaak van de druiven en de wijn kunnen beïnvloeden.
De gids gaat ook in op het productieproces van Nero di Troia-wijn, van de teeltmethoden tot de verzorging van de plant, van de kelderwerken tot de wijnevolutie tijdens de rijping.
Ten slotte wordt de tour afgesloten met een proeverij. Elke deelnemer kan elk detail van de vorige beschrijvingen door de smaak voelen, u zult zich realiseren hoe het weer, het land, de kennis en de vaardigheden van de producenten de kwaliteit van de producten creëren en hoe elk detail belangrijk is voor het juiste resultaat bereiken.
Inbegrepen
- Proeverij tour van Troia eten en wijn
- Gids
- Ophaalservice bij het hotel
Selecteer deelnemers en datum
Deelnemers
Geselecteerde datum
Bereid je voor op je activiteit
Trefpunt
Piazza Giovanni XXIII voor de kathedraal
Openen in Google Maps ⟶Belangrijke informatie
Goed om te weten
- Gelieve ons te informeren over eventuele dieetwensen bij het boeken van deze tour