Datums kiezen

Ontdek het beste van
Fort Augustus

Onze aanbevelingen voor Fort Augustus

Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, Highlands & Ben Nevis

1. Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, Highlands & Ben Nevis

Je dag begint in Edinburgh. In een luxe touringcar met airconditioning (maximaal 57 zitplaatsen) ga je op weg naar de Hooglanden. Je rijdt langs Stirling Castle en je gids vertelt verhalen over William Wallace, Robert the Bruce en de bloedige veldslagen die in deze regio werden uitgevochten. Je eerste bestemming is Callander, een dorpje aan de voet van de Trossachs. Daarna rijd je verder door nationaal park Loch Lomond & The Trossachs. Je Schotse gids vertelt je over Rob Roy MacGregor, de beruchte Highlander. Treed in de voetsporen van James Bond ('Skyfall') en Harry Potter ('Harry Potter en de Gevangene van Azkaban') terwijl je door de prachtige Hooglandvallei van Glencoe reist. Luister naar het huiveringwekkende verhaal van het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692.Je rijdt door Fort William met op de achtergrond de Ben Nevis. Deze hoogste berg van de Britse Eilanden is wel 1.345 meter hoog. Aangekomen op de zuidoever van Loch Ness kun je in het charmante dorpje Fort Augustus genieten van een ontspannen lunch in een van de vele cafés, winkels of restaurants. Wandel langs de oevers van het Caledonisch Kanaal en ervaar Loch Ness tijdens een optionele boottocht van 1 uur. Probeer een glimp op te vangen van Nessie, het legendarische Monster van Loch Ness. Bewonder het indrukwekkende Commando Memorial bij Spean Bridge met adembenemend uitzicht op de Nevis Range.Je rijdt vervolgens nationaal park Cairngorms binnen, het decor van de serie 'Monarch of the Glen'. De tocht voert langs Loch Laggan en dan omhoog de Grampian Mountains in. Reis over de Pass of Drumochter, die de noordelijke en zuidelijke centrale hooglanden met elkaar verbindt. Beleef de grandeur van een bergpas die uitgesleten is door gletsjeractiviteit tijdens de verschillende ijstijden. Voordat je terugkeert naar het centrum van Edinburgh, pauzeer je nog kort in het prachtige Victoriaanse plaatsje Pitlochry. Je bent rond 20:30 uur terug in Edinburgh.

Vanuit Edinburgh: 3-daagse rondreis door Isle of Skye en de Hooglanden

2. Vanuit Edinburgh: 3-daagse rondreis door Isle of Skye en de Hooglanden

Maak een 3-daagse tour door de Schotse Highlands en bezoek de hoogtepunten, waaronder Loch Ness en het eiland Skye. Leer over de geschiedenis van deze weelderige regio van je gids en breng twee nachten door in Inverness. Dag 1: Vanuit Edinburgh maak je een eerste korte rit naar het noorden en stop je bij de mysterieuze Kelpies. Het is het grootste openluchtkunstwerk van Schotland met mythische wezens uit de Schotse folklore waarover jouw chauffeur je alles zal vertellen. Dan vervolg je je reis en passeer je Stirling Castle. Raak geïnspireerd door de verhalen die jouw gids je vertelt over William Wallace en Robert I van Schotland. Je reist verder noordwaarts, het nationaal park van Loch Lomond en de Trossachs in. Onderweg kun je het landschap bewonderen terwijl jouw gids je vertelt over de geschiedenis van de clans van de Schotse Highlands. Ontdek het schitterende Glencoe, de beroemdste vallei in Schotland en kom meer te weten over haar tragische geschiedenis. Reis verder noordwaarts en stop bij de zuidelijke oevers van Loch Ness om foto's te maken van het beruchte monster van Loch Ness! Pauzeer ook om foto's te nemen van Urquhart Castle voor je in Inverness aankomt, de hoofdstad van de Schotse Highlands, waar je 2 nachten zult doorbrengen. Je kunt kiezen tussen een pension, hostel of hotel. Dag 2: Na het onbijt verlaat je Inverness en rij je over de Kessock Bridge naar Black Isle en bewondert daar het spectaculaire landschap van Achnasheen en Loch Carron. Eenmaal op het eiland Skye zul je noordwaarts gaan om de hoogtepunten van het eiland te verkennen, waaronder de Cuillin Hills, Trotternish Peninsula, Portree, Old Man Storr, Kilt Rock en het beroemde Quiraing. In de namiddag stop je voor foto's van het mooiste kasteel van Schotland, Eilean Donan Castle. Dit kasteel speelde een rol in vele beroemde films, zoals "Highlander" en "Made of Honor". Het is een echte must see!Een rit door een het schilderachtige Glen Shiel volgt, waarna je weer aankomt in Inverness voor je laatste nacht. 's Avonds bezoek je een lokale Schotse pub om wat Scotch whisky of bier te drinken en van een traditionele Schotse maaltijd te genieten, terwijl je luistert naar een optreden van een aantal lokale muzikanten. Dag 3: Bezoek de plek waar de slag om Culloden en de laatste Jakobitische Opstand plaatsvond. Reis vervolgens zuidwaarts en stop bij het Highland Folk Museum. Hier kun je het leven van de 17e eeuw meemaken. Zie de gebouwen, kleding, wapens en levensstijl van mensen die daar 300 jaar geleden leefden. Vervolgens rijd je door het indrukwekkende Cairngorm National Park. Je krijgt de kans om Schotse whisky te proeven voordat je het historische dorp Dunkeld aan de oevers van de machtige rivier de Tay bezoekt. Jouw reis terug naar Edinburgh voert je over de beroemde Forth Bridges. De verwachte aankomsttijd in Edinburgh is rond 18:30 uur.

Edinburgh: Loch Ness & Schotse Hooglanden Tour met Lunch

3. Edinburgh: Loch Ness & Schotse Hooglanden Tour met Lunch

Begin op een begeleide dagexcursie naar Loch Ness vanuit Edinburgh en verken de Schotse Hooglanden. Bekijk de hoogste berg van Groot-Brittannië, Ben Nevis, houd Nessie in de gaten tijdens een boottocht en geniet van een picknicklunch. Rijd vanuit Edinburgh naar het noorden en passeer de imposante wallen van Stirling Castle. Omzeil het Trossachs Rob Roy-land en steek de wildernis van Rannoch Moor over voordat je stopt bij de dramatische Glen Coe; het toneel van het beruchte bloedbad van 1692. Je reis voert je door Fort William. Passeer Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, voordat je de Great Glen binnengaat. Aankomst in het mooie Highland-dorp Fort Augustus aan de oevers van Loch Ness en geniet van een heerlijke picknick met vers gemaakte sandwiches, zandkoekjes en chips. Als u zin heeft in iets substantiëlers, zal uw gids u graag een aantal geweldige lokale cafés aanbevelen. Maak een optionele boottocht op het meer, maak een mooie wandeling of ontspan gewoon aan het Caledonisch Kanaal. Als u ervoor kiest om langs de wateren van Loch Ness te varen, is het echt een onvergetelijke ervaring. Uw boot is uitgerust met het nieuwste hi-tech kleuren-, sonar- en onderwaterbeeldvormingssysteem, waardoor u een fascinerend beeld krijgt van het onderwaterterrein en het leven. Misschien zie je Nessie zelfs! U kunt ook ontspannen met een kopje koffie of een biertje in de bar aan boord. Nadat je het beste van de Schotse Hooglanden hebt gezien, is het tijd om terug te gaan naar Edinburgh via het glinsterende Loch Laggan en de wilde en eenzame Drumochter Pass. Rijd zuidwaarts en kom Perthshire binnen, een land van bossen, rivieren en bergen. Bekijk de spectaculaire Forth Bridge voordat je rond 20:00 uur terugkeert in Edinburgh.

Glasgow: Loch Ness, Glencoe en Highlands Tour met rondvaart

4. Glasgow: Loch Ness, Glencoe en Highlands Tour met rondvaart

Je vertrekt uit Glasgow en reist richting de Highlands langs de "bonnie, bonnie" oevers van Loch Lomond. Dit is het grootste loch van Schotland en het dankt zijn naam aan de berg Ben Lomond aan de oostelijke oever. Je steekt de oude natuurlijke breuklijn over die dwars door Schotland loopt en waagt je in de majestueuze Highlands waar het landschap dramatisch verandert. De vlakke vlaktes van de Lowlands veranderen in glinsterende lochs, ruige bergen en bosrijke valleien. De verleidelijke schoonheid maakt het gemakkelijk om te vergeten dat dit ooit een strijdtoneel was van de fel territoriale Highland clans. Als je naar het noorden reist door Breadalbane (wat het 'Hoge Land van Schotland' betekent), klim je naar Rannoch Moor. Deze 1000 voet hoge vlakte is bedekt met heide, veenmoerassen en tientallen lochs. Je zult genieten van het contrast met het spectaculaire berglandschap van Buachaille Etive Mor (wat 'de grote herder van Etive' betekent). Vervolgens daal je af naar de beroemdste vallei van Schotland, Glencoe, waar je gefascineerd zult zijn door de prachtige rotswanden en steile hellingen. Na Glencoe kom je in een diepe gletsjervallei, bekend als de Great Glen. Via de stad Fort William reis je onder de hoogste berg van Groot-Brittannië door, de Ben Nevis, voordat je aankomt in Fort Augustus aan de oever van Loch Ness. Fort Augustus ligt aan het Caledonian Canal, een geweldige plek om te ontspannen en de boten voorbij te zien varen. Je stopt hier een uur zodat je tijd hebt om te lunchen. Na je lunch kun je een vijfsterren Cruise Loch Ness boottocht maken vanuit Fort Augustus*. Het water opgaan is de beste kans die je hebt om het monster te zien en de schoonheid van dit mysterieuze loch te bewonderen. Je verlaat het schilderachtige dorp en begint je reis terug richting Glagsow, maar maak je geen zorgen, er zijn onderweg vele mooie stops voor foto's en uitzichten, waaronder het schitterende stadje Pitlochry. Je gaat verder zuidwaarts door de bossen van Perthshire voordat je uiteindelijk 's avonds Glasgow bereikt. *De Loch Ness boottocht is afhankelijk van het weer en kan zonder voorafgaande waarschuwing worden geannuleerd.

Vanuit Edinburgh: Dagtocht Loch Ness, Glenoce & The Highlands

5. Vanuit Edinburgh: Dagtocht Loch Ness, Glenoce & The Highlands

Nadat je in het centrum van Edinburgh bent opgehaald, ga je richting Stirling, waar je glimpen opvangt van Stirling Castle en het Wallace Monument. Je bezoekt Callander en stop foor een koffie in deze bruisende stad die bekend staat als de poort naar de Highlands. Ga vervolgens noordwaarts via Rannoch Moor en bereik de duistere Pass of Glencoe. Stop voor de lunch vlakbij Fort William en volg het the Caledonian Canal de Great Glen op richting Loch Ness. Hier heb je wat vrije tijd voor een optionele cruise op het Loch, of om te ontspannen in een van de bars of restaurants in het rustige dorp, of op de pier.  Na Loch Ness ga je in zuidoostelijke richting en geniet je van geweldige uitzichten op Loch Laggan. Onderweg naar huis maak je nog een stop in Pitlochry, een prachtig Victoriaans kuuroord. Vervolgens ga je zuidwaarts door Fife en steek je de Forth naast de geweldige Forth Bridge over, waarna je weer naar Edinburgh terugkeert.

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe en Highlands Tour met lunch

6. Edinburgh: Loch Ness, Glencoe en Highlands Tour met lunch

Welkom avonturiers! Ga op reis door het hart van Schotland, waar elke bocht een verhaal van geschiedenis en mysterie onthult terwijl je geniet van het dramatische landschap. Vertrekkend vanuit de bruisende stad Edinburgh neemt onze tour je mee op een geweldig avontuur door enkele van de meest iconische landschappen van Schotland! Vang een glimp op van het machtige Stirling Castle terwijl we naar het noorden trekken, en cruise door de ongetemde schoonheid van Rannoch Moor voordat je aankomt bij het spookachtige en dramatische Glen Coe om meer te leren over de legende van The Three Sisters en het bloedbad van de clan dat de inspiratie vormde voor "The Red Wedding" uit Game of Thrones. De ontdekkingstocht gaat verder! Op weg naar het legendarische Loch Ness passeren we de torenhoge Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, en reizen we door de ruige Great Glen, voordat we stoppen in het charmante Highland dorpje Fort Augustus. Hier heb je twee keuzes: 1) Maak een boottocht over het beruchte loch en ga op jacht naar het ongrijpbare monster! Sonars en onderwaterbeeldvormingssystemen onthullen de geheimen van het loch, terwijl de bemanning mystieke verhalen en legendes over het gebied en Nessie vertelt. Pak een koffie of een biertje van de bar aan boord om scherp te blijven! 2) Proef het leven in de Highlands terwijl je door de plaatselijke winkeltjes dwaalt, je eeuwen geleden waant en de historische bezienswaardigheden in je opneemt. Misschien vang je wel een glimp op van Nessie vanaf de schilderachtige kusten? Op de terugweg naar Edinburgh volgen we Loch Laggan, zien we meer van het ruige Schotse landschap en stoppen we bij kleine Highland dorpjes terwijl je epische gids verhalen over het land vertelt. Als de dag ten einde loopt, genieten we van een laatste glimp van de iconische Fort Bridges voordat we 's avonds terugkeren, gevuld met herinneringen voor het leven!

Vanuit Inverness: Jacobite Stoomtrein en Highlands Tour

7. Vanuit Inverness: Jacobite Stoomtrein en Highlands Tour

Dompel jezelf onder in de natuurlijke wonderen van de Schotse Hooglanden en stap aan boord van de Jacobite-stoomtrein op een dagtocht vanuit Inverness. Steek het Glenfinnan Viaduct over voor een schilderachtige tocht door Loch Ness en in het vissersdorpje Mallaig. Begin uw reis met de bus en rijd langs het wereldberoemde Loch Ness en stop voor foto's boven de ruïnes van Urquhart Castle. Ga verder naar het zuiden en bezoek het Commando Memorial, met uitzicht op de Nevis Range, de thuisbasis van de hoogste berg van Groot-Brittannië, Ben Nevis. Vervolg je blik op de Jacobitische stoomtrein en stap aan boord bij Fort William. Uw reis door prachtige landschappen eindigt in de vissershaven van Mallaig, waar u voor de lunch verse zeevruchten kunt proberen (op eigen kosten) of de stad kunt verkennen. Neem de schilderachtige ‘Road to the Isles’ en bewonder het prachtige landschap terwijl je naar Fort Augustus, het Caledonian Canal en Loch Ness rijdt. Rond uw tour af bij Falls of Foyers en Dores Beach aan de oevers van Loch Ness.

Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe en de Highlands Tour

8. Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe en de Highlands Tour

Vertrek vanuit Glasgow voor een dagtocht met gids door de Schotse Hooglanden. Bewonder de wilde schoonheid van het Schotse platteland en bezoek hoogtepunten, waaronder Loch Lomond en Loch Ness. Rijd in noordelijke richting naar de Hooglanden en bewonder de weelderige weiden van het Schotse platteland vanuit een bus met airconditioning. Stop onderweg voor een kop thee of koffie in een café aan de oevers van Loch Lomond voordat je de Hooglanden inrijdt. Rijd door het verlaten landschap van Rannoch Moor en de Black Mount naar Glencoe, de locatie van het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692. De gids vertelt je meer over de gebeurtenissen en de geschiedenis van het gebied. Na de lunch in Fort William rijd je onder de hoogste berg van Groot-Brittannië, de Ben Nevis, door naar de Great Glen. Kies bij Loch Ness voor een sightseeing-bootocht op het loch of bewonder het uitzicht vanaf de oever. Op de terugweg naar Glasgow steek je de Grampian Mountains over en bewonder je het boslandschap van Perthshire, met ook het Forest of Atholl.

Vanuit Edinburgh: 3-daagse Isle of Skye, Hooglanden & Loch Ness

9. Vanuit Edinburgh: 3-daagse Isle of Skye, Hooglanden & Loch Ness

Ga mee met een 3-daagse tour naar de Schotse Highlands vanuit Edinburgh. Zie Glencoe Valley en Eilean Donan Castle. Bewonder de glooiende velden van het Isle of Skye en bezoek Loch Ness. Dag 1 Vanuit Edinburgh vertrek je in westelijke richting, en maak je een eerste stop bij het pittoreske historische dorp Luss, aan de 'Bonny, Bonny' oevers van Loch Lomond. Dan ga je noordwaarts via Tyndrum, passeer je het sfeervolle Rannoch Moor, voordat je door de dramatische Glencoe Valley kunt wandelen, de plek van de moord op de MacDonald Clan in 1692. Na de lunch in de omgeving van Fort William gaat de tour verder naar het hoogste punt van Brittannië, Ben Nevis, alvorens je Glen Garry en de indrukwekkende bergketen de 'Five Sisters of Kintail' kunt bewonderen. De eerste tourdag eindigt in het charmante dorp Portree op het Isle of Skye. Dag 2 Na het ontbijt vertrek je vanuit Portree voor een hele dag touren - de opties zijn Dunvegan Castle, een trip naar Ulig, en een bezoek aan het graf van Flora MacDonald en de unieke Black Houses, oude woonplaatsen van de Schotse Highlanders. Andere opties omvatten een bezoek aan Duntulum Castle, genieten van het adembenemende uitzicht op Kilt Rock of misschien een spannende wandeling bij de Lealt Falls. De dag eindigt met de mogelijkheid de Old Man of Storr te bewonderen, waarna je weer terugkeert naar Portree. Dag 3 Je begint de laatste dag van de tour met het veelbewonderde Eilean Donan Castle, de setting van de film 'Highlander' (je kunt niet naar binnen tijdens de wintermaanden), waarna je naar het mooie dorp aan het loch van Fort Augustus gaat voor een lunch en uitzicht op Loch Ness. De tour gaat verder richting het zuiden, via Laggan en de Grampian-bergen, met een laatste stop voor versnaperingen in het Victoriaanse stadje Pitlochry, waarna je weer terugkeert naar Edinburgh waar de tour eindigt.

Vanuit Inverness: Dagtrip naar Loch Ness

10. Vanuit Inverness: Dagtrip naar Loch Ness

Deze korte dagtocht laat je alle prachtige uitzichten en geheimen van Loch Ness ontdekken. Je verlaat Inverness en volgt het Caledonisch Kanaal naar de bron van de rivier de Ness. Je gids neemt je mee over de minst begane weg naar Dores, aan de oostkant van het loch. Dit piepkleine dorpje heeft een strand met het meest opvallende uitzicht op Loch Ness en de Great Glen kloof. Houd je camera gereed voor je eerste foto's van het mysterieuze water en mogelijke monsterwaarnemingen voordat je je reis voortzet. Op een klein stukje rijden ligt je volgende halte, de bosgemeente Foyers. Hier kun je bergafwaarts wandelen tussen inheemse pijnbomen om de verborgen Falls of Foyers te zien. Deze verbluffende waterval was een favoriete plek van Robert Burns en als je geluk hebt, zie je misschien wel een onstuimige rode eekhoorn. Verkwikt na een bezoek aan de watervallen rijd je verder naar het zuiden. Rijden over enkelbaans wegen en gebruikmaken van passeerplaatsen is een typische Highland-ervaring. Na een bochtige rit door een bebost landschap kom je aan bij Fort Augustus, het verste punt van de tocht. Hier kun je lunchen en een foto maken van de boten die binnenkomen via het Caledonisch Kanaal. Vervolgens ga je naar Invermoriston, waar je een korte wandeling kunt maken naar een oud zomerhuis met uitzicht op de rivier de Moriston. Of je de legendes nu gelooft of niet, houd je ogen open voor het monster of adembenemende vergezichten als we verder gaan langs de oevers van Loch Ness. Als je meer van de schoonheid en het mysterie van het loch wilt ontdekken, maak dan een cruise* van een uur en vaar langs Urquhart Castle. Daarna varen we verder langs Loch Ness en keren we vroeg in de avond terug naar Inverness. *De Loch Ness boottocht is afhankelijk van het weer en kan zonder aankondiging worden geannuleerd. *Als je tour vertrekt na 1 april 2024, krijg je de kans om ook Urquhart Castle te bezoeken.

Alle activiteiten

45 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Fort Augustus

Andere activiteiten in Fort Augustus

Wil je alle activiteiten in Fort Augustus bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Fort Augustus

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 8.587 beoordelingen

een buitengewone ervaring, een ongelooflijke gids die ons een onvergetelijk moment bezorgde. het blijft de beste dag van onze reis, interessante verhalen, prachtige muziek, ongelooflijke landschappen en een onvergetelijke sfeer. nogmaals bedankt aan Bryan, dikke kusjes van de 2 Fransen (ja, ja).

Geweldige dag met onze gids Locky (niet zeker of dat de juiste spelling is...). Een dag om een stukje geschiedenis van Schotland te ontdekken, maar vooral om te genieten van de prachtige landschappen! Ik raad ten zeerste aan !

Geweldige excursie in de Hooglanden. Gedurende de hele route vertelden onze gidsen ons over de geschiedenis van Schotland en grappige en originele anekdotes. Ik raad ten zeerste aan.

Reis was geweldig! Onze gids Michael was grappig en informatief en hield de dag erg vermakelijk. Was de perfecte manier om kennis te maken met de Schotse Hooglanden.

De Highland-landschappen zijn echt magisch! Onze chauffeur en gids Scotti was FA NTA STIC! Hij maakte onze dag echt goed met zijn gids en verhalen!