Fort van Klis

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Fort van Klis: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Historische rondleiding door Salona, Klis en Trogir vanuit Split

1. Historische rondleiding door Salona, Klis en Trogir vanuit Split

Voor liefhebbers van geschiedenis en archeologie is er een schat aan middeleeuwse en Romeinse geschiedenis te vinden in de directe omgeving van Split. Tijdens de eerste stop bezoekt u de oude ruïnes in Salona, 2000 jaar geleden de hoofdstad van de Romeinse provincie Dalmatië, en ook een van de vijf grootste steden in het Romeinse rijk. Vanaf hier reis je naar het dorp Klis, waar een imposant middeleeuws fort staat, hoog op een heuveltop. Dit fort werd het kasteel van vele Kroatische koningen en diende als een verdediging tegen de Ottomaanse invasie in het begin van de 16e eeuw. Meer recentelijk is het ook opgenomen in de blockbuster televisieserie "Game of Thrones". Vervolgens ga je naar Trogir, een stad die 2300 jaar culturele en architecturale invloed heeft gehad van Grieken, Romeinen, Venetianen en Oostenrijkers. In 1997 werd Trogir erkend als UNESCO-werelderfgoed. Er is ook een mogelijkheid om te lunchen in een lokaal Dalmatisch restaurant onderweg.

...
Split: dagtour Trogir, Salona en Solin

2. Split: dagtour Trogir, Salona en Solin

Kijk vol ontzag naar de kathedraal van St. Lovro. De bouw van de kerk begon in 1193 en werd rond 1500 voltooid. Omdat de bouw zoveel eeuwen heeft geduurd, is de stijl een architectonisch plakboek van die halve eeuw. Bezoek het imposante Fort Kamerlengo, een kasteel dat zo uit een sprookjesboek lijkt te zijn gesprongen. Bewonder de vele fijn bewerkte wapenschilden die het stadhuis van Trogir sieren. Dit gebouw is door de Venetianen gebouwd als het paleis van de hertog en bevat een prachtige gebeeldhouwde leeuw van San Marco, het symbool van Venetië. Baan je een weg door de prachtige collectie van het Sint-Nicolaasklooster. Bekijk het oogverblindende 3e-eeuwse reliëf van Kairos, de Griekse god van de kansen, uitgehouwen uit oranje marmer. Terwijl je door de historische straten van Trogir loopt, stop en let op de spectaculaire buitenkant van het Grand Cipiko Palace, dat een ingewikkeld gesneden gotisch triforium heeft. Reis naar Solin en verken de oude ruïnes van Salona. Solin, ooit een kritieke Romeinse buitenpost, is nu een buitenwijk van Split, maar er zijn nog veel overblijfselen uit het oude verleden. Bekijk het amfitheater waar ooit 15.000 toeschouwers juichten bij gladiatorengevechten. Verken het fort Klis. Dit enorme fort, gelegen op de top van een rotsachtige massa, biedt een prachtig uitzicht op Split. Het is ook een van de weinige kastelen in zijn soort die zoveel toegang biedt aan gasten. Loop over de muren, beklim de torens en laat je meevoeren naar het verleden. Het fort werd onlangs gebruikt om de stad Meeren te portretteren op HBO's Game of Thrones.

...
Toegangskaarten fort Klis en Olijfmuseum

3. Toegangskaarten fort Klis en Olijfmuseum

Maak een wandeling door het prachtige Klis-fort, vol geschiedenis, een filmlocatie voor Game of Thrones, en leer meer over waarom zoveel verschillende landen het wilden veroveren. Bekijk een video in het Interpretatiecentrum, verken alle verborgen delen van het fort en maak fantastische selfies. Ga met hetzelfde ticket naar Stella Croatica om je onder te dompelen in de traditie van het gebied. Krijg de kans om getuige te zijn van het natuurlijke, culturele en gastronomische erfgoed van Dalmatië. Wees getuige van de handmatige bereiding van traditionele delicatessen voordat u leert hoe essentiële oliën worden gewonnen uit typische mediterrane kruiden en vervolgens worden gebruikt in natuurlijke cosmetica. Wandel door de geurige tuinen en bezoek het Olijfmuseum, waar men de traditionele en moderne manieren van olijfolieproductie kan vergelijken. Proef de traditionele producten in de Concept store en maak van de gelegenheid gebruik om een authentieke maaltijd te combineren met lokale wijn in de Tavern.

...
Van Zadar: Vesting Klis, Split en Trogir

4. Van Zadar: Vesting Klis, Split en Trogir

Vertrek vanuit Zadar in de ochtend richting Klis. Gebouwd in de 2e eeuw v.Chr. Ligt het Klis-fort op de top van een rotsachtige bergkam. Vanwege de strategische ligging op de heuvel, beheerde het fort van Klis de toegang tot de vallei die naar Split leidt. Je beklimt het Klis-fort en geniet van het prachtige panoramische uitzicht op Split en de nabijgelegen eilanden. Je gids zal Klis 'turbulente verleden en verdedigingstechnieken uitleggen die mensen gebruikten om aanvallen van frequente vijanden te weerstaan. In het fort zie je displays van zwaarden en kostuums. Na het bezichtigen van het fort van Klis, gaat u verder naar het nabijgelegen Split. Een bezoek aan Split is ondenkbaar zonder een bezoek aan zijn levende hart te brengen - het paleis van Diocletianus. Het werd gebouwd als een koninklijke residentie voor de Romeinse keizer Diocletianus in de 4e eeuw en wordt tegenwoordig beschermd als UNESCO-werelderfgoed. Terwijl je door de meest bewaard gebleven monumenten van de Romeinse architectuur in de wereld wandelt, zal je gids je laten kennismaken met de ontwikkeling van Split, zul je meer te weten komen over de manier waarop mensen in dit gebied woonden en filmlocaties van Game of Thrones ontdekken. Je hebt dan wat vrije tijd om te lunchen in een van de lokale restaurants en om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Vanuit Split vertrekt u richting Trogir. Het wordt beschouwd als de best bewaarde Romaans-gotische stad in Europa. Sinds 1997 staat de hele stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daar heb je vrije tijd om door smalle straatjes in Dalmatië te slenteren, traditionele architectuur te verkennen, waardevolle historische bezienswaardigheden te bezoeken en te ontspannen in een van de mooiste steden in Dalmatië.

...

Sitemap Fort van Klis

Wil je alle activiteiten in Fort van Klis ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.