Kies data
Belevingen in

Fort William

Fort William: De beste dingen die je niet wil missen

Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

1. Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

Of je nu op zoek bent naar het monster van Loch Ness of gewoon een mooie dagtrip vanuit Edinburgh wilt maken: ga naar de Hooglanden.  Ontspan nadat je bent opgehaald in de bus en luister naar de vermakelijke toelichting van de gids. Bezoek Kilmahog voor een kennismaking met de beroemde Schotse Hooglanders (koeien) en een kopje koffie. Ontdek wat een 'hairy coo' werkelijk is. Ga vervolgens de weg op naar Glencoe en geniet van een fotostop van 10 minuten voor het onvergetelijke uitzicht op de Hooglanden. Lunch in de omgeving van Fort William, waar je gids je kan adviseren over waar je kunt eten. Altijd al willen weten wat er onder de kilt verstopt zit? Neem dan deel aan een korte kilt-introductie.  Daarna word je naar Loch Ness gebracht. Pas je ervaring bij Loch Ness aan. Kies voor een bezoek aan het majestueuze Urquhart Castle en spring op een boot op zoek naar 'Nessie', zoals de plaatselijke bevolking het monster noemt. Of hang gewoon rond op de pier en drink een kopje koffie met een fantastisch uitzicht. Op weg naar huis heb je een korte snackpauze in Pitlochry, een prachtig dorp in het hart van het land, voordat je weer terugkeert naar Edinburgh.

Fort William: zeehonden spotten Loch Linnhe Cruise

2. Fort William: zeehonden spotten Loch Linnhe Cruise

Begin aan een boottocht op Loch Linnhe. Passeer pittoreske dorpjes, zeehonden, eilanden en een Caledonisch bos. Luister naar live commentaar van de schipper. Vertrek vanaf de stadspier van Fort William en ga richting de top van Loch Linnhe. Bekijk het charmante dorpje Corpach met het meest geinstagramde scheepswrak van Schotland. Bewonder de eilanden vol met vogels. Vaar over de ingang van het Caledonisch kanaal. Bewonder traditionele zwarte huizen, prachtige valleien, een oud Caledonisch bos en zalm- en mosselkwekerijen. Houd je ogen open voor adelaars, otters en bruinvissen. Krijg de kans om verfrissingen en van de bemanning te kopen. Kom dicht bij Black Rock voor de kans om zeehonden en zeehondenpups te zien. Ga terug naar Fort William.

Fort William: avondcruise met uitzicht op Ben Nevis

3. Fort William: avondcruise met uitzicht op Ben Nevis

Deze cruise van 90 minuten vertrekt van en keert terug naar de belangrijkste stadspier van Fort William en is de perfecte manier om te ontspannen na een dag de bergen en valleien van Lochaber te hebben verkend! Geniet van een spectaculair uitzicht op Ben Nevis, eilanden vol vogels en onovertroffen zonsondergangen over de granieten heuvels! Geniet van een scala aan lokale bieren en whisky's aan boord van uw schip MV Elsie.

Vanuit Edinburgh: Glenfinnan, Glencoe & Schotse Hooglanden

4. Vanuit Edinburgh: Glenfinnan, Glencoe & Schotse Hooglanden

Vertrek uit Edinburgh en reis naar het noordwesten, met een stop voor koffie en versnaperingen in een klein dorpje in de Hooglanden. Verder reizend bereik je Glencoe, bij velen bekend als de plaats van het bloedbad van de MacDonald clan in 1692. Maak foto's van dit prachtige gebied terwijl je meer te weten komt over zijn turbulente verleden. Na Glencoe reis je verder noordwaarts naar Fort William. Stop voor een verfrissing en misschien een hapje voordat je de Road to the Isles afreist. Leer meer over de geschiedenis van het gebied als je Mallaig nadert, waar je de tijd zult doorbrengen met het genieten van de lunch en het uitzicht op zee. Vanuit Mallaig, reis je oostwaarts naar de belangrijkste attractie, Glenfinnan. Kom precies op tijd om de Jacobite Steam Train (ook bekend als de Zweinsteinexpress in de Harry Potter-films) over de brug te zien rijden. Niet alleen kun je genieten van dit iconische uitzicht, maar de plek is ook bekend als decor voor veel Harry Potter-scènes, waaronder Loch Shiel. Vanaf Glenfinnan reis je zuidwaarts en stopt je voor een verfrissing in het kleine dorpje Pitlochry, voordat je terugkeert naar Edinburgh, waar jouw tocht eindigt.

Vanuit Edinburgh: dagtour Loch Ness & Highlands

5. Vanuit Edinburgh: dagtour Loch Ness & Highlands

Nadat je in het centrum van Edinburgh bent opgehaald, ga je richting Stirling, waar je glimpen opvangt van Stirling Castle en het Wallace Monument. Je bezoekt Callander en stop foor een koffie in deze bruisende stad die bekend staat als de poort naar de Highlands. Ga vervolgens noordwaarts via Rannoch Moor en bereik de duistere Pass of Glencoe. Stop voor de lunch vlakbij Fort William en volg het the Caledonian Canal de Great Glen op richting Loch Ness. Hier heb je wat vrije tijd voor een optionele cruise op het Loch, of om te ontspannen in een van de bars of restaurants in het rustige dorp, of op de pier.  Na Loch Ness ga je in zuidoostelijke richting en geniet je van geweldige uitzichten op Loch Laggan. Onderweg naar huis maak je nog een stop in Pitlochry, een prachtig Victoriaans kuuroord. Vervolgens ga je zuidwaarts door Fife en steek je de Forth naast de geweldige Forth Bridge over, waarna je weer naar Edinburgh terugkeert.

Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe en de Highlands

6. Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe en de Highlands

Vanuit Glasgow reizen we in noordelijke richting naar de Schotse hooglanden. Onze eerste pauze is voor een kopje thee of koffie in een café aan de oevers van Loch Lomond. Vervolgens rijden we de Highlands in. Via het unieke landschap van Rannoch Moor en de Black Mount reizen we richting Glencoe, waar in 1692 de MacDonaldclan werd afgeslacht. Na de lunch in Fort William reizen we verder naar de Great Glen onder de hoogste berg van Groot-Brittanië door, Ben Nevis. Geniet van spectaculair uitzicht op het Caledonian Canal, het mooie dorpje Fort Augustus en Loch Ness. Bij Loch Ness kun je Urquhardt Castle verkennen en jakobietenrondvaart doen, of ontspannen in Dochgarroch. We beginnen onze terugreis vanuit Inverness, hoofdstad van de Highlands. Voordat we terugkeren in Glasgow steken we de Grampian Mountains over en rijden we door het boslandschap van Perthshire, met het Forest of Atholl.

Edinburgh: 3 dagen Isle of Skye, Highlands & Loch Ness

7. Edinburgh: 3 dagen Isle of Skye, Highlands & Loch Ness

Vertrek voor een 3-daagse tour naar de Schotse Highlands vanuit Edinburgh. Zie Glencoe Valley en Eilean Donan Castle. Bewonder de glooiende velden van het Isle of Skye en bezoek Loch Ness. Dag 1 Vanuit Edinburgh ga je in westelijke richting, waar je eerst stopt bij het pittoreske historische dorp Luss, aan de 'Bonny, Bonny' oevers van Loch Lomond. Dan ga je noordwaarts via Tyndrum, passeer je het sfeervolle Rannoch Moor, voordat je door de dramatische Glencoe Valley kunt wandelen, de plek van de moord op de MacDonald Clan in 1692, Na de lunch in de omgeving van Fort William gaat je tour verder naar het hoogste punt van Brittannië, Ben Nevis, alvorens je Glen Garry en de indrukwekkende bergketen de "Five Sisters of Kintail" bewondert. Jouw eerste dag eindigt in het charmante dorp Portree op het Isle of Skye. Dag 2 Na het ontbijt vertrek je vanuit Portree voor een hele dag touren - opties zijn Dunvegan Castle, een trip naar Ulig, en een bezoek aan het graf van Flora MacDonald en de unieke Black Houses, oude woonplaatsen van de Schotse Highlanders. Andere opties omvatten een bezichtiging van Duntulum Castle, genieten van het adembenemende uitzicht op Kilt Rock, of misschien een spannende wandeling bij de Lealt Falls. De dag eindigt met de mogelijkheid de Old Man of Storr te bewonderen, waarna je terugkeert naar Portree. Dag 3 Je begint je laatste dag van de tour met het veelbewonderde Eilean Donan Castle, de setting van de film "Highlander" (interieur niet open tijdens de winter(, waarna je naar het mooie dorp aan het water Fort Augustus gaat voor een lunch en uitzicht op Loch Ness. De tour gaat verder richting het zuiden, via Laggan en de Grampian-bergen, met een laatste stop voor versnaperingen in het Victoriaanse stadje Pitlochry, waarna je terugkeert naar Edinburgh waar de tour eindigt.

Edinburgh: Loch Ness & Schotse Hooglanden met lunch

8. Edinburgh: Loch Ness & Schotse Hooglanden met lunch

Ga vanaf Edinburgh in noordelijke richting en kom langs de imposante vestingmuren van Stirling Castle. Rijd langs de rand van de Trossachs Rob Roy Country en steek de wildernis van Rannoch Moor over om uiteindelijk bij het dramatische Glencoe uit te komen, waar in 1692 de beruchte slachtpartij plaatsvond.  Op je reis kom je ook door Fort William. Zie de Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, en betreed vervolgens de Great Glen. Kom aan bij het mooie hooglanddorp Fort Augustus aan de oever van Loch Ness en geniet van een heerlijke picknick met versbereide sandwiches, vers fruit, shortbread en Schots mineraalwater. Als je behoefte hebt aan een zwaardere maaltijd raadt je gids je graag wat goede lokale café's aan.  Geniet van een optionele boottocht over het meer, maak een wandeling door het schilderachtige landschap of ontspan simpelweg bij het Caledonisch Kanaal. Voor wie voor de boottocht kiest; varen over Loch Ness is werkelijk een onvergetelijke ervaring. Je boot is uitgerust met de nieuwste kleur- en geluidstechnologie, en een innovatief systeem waarmee de onderwaterwereld gesimuleerd wordt en je een fascinerend inkijkje in het terrein en het leven onder de oppervlakte geeft. Misschien vang je zelfs wel een glimp van Nessie op! Je kunt ook ontspannen met een kop koffie of een biertje in de bar aan boord. Nu je de hoogtepunten van de hooglanden gezien hebt is het tijd om terug te keren naar Edinburgh via het glinsterende Loch Laggan en de wilde en eenzame Drumochter Pass. Ga in zuidelijke richting en betreed Perthshire, een gebied vol bossen, rivieren en bergen. Zie de imposante Forth Bridge en kom rond 20:00 uur weer aan in Edinburgh.

Glasgow: Glenfinnan, Mallaig en Glencoe Adventure Tour

9. Glasgow: Glenfinnan, Mallaig en Glencoe Adventure Tour

Geniet van een dagtocht door de haven van Mallaig, Glencoe, Loch Lomond te verkennen en bereik Glenfinnan Viaduct precies op tijd om de Jacobite Steam Train (ook bekend als de Harry Potter Hogwarts Express) over de hoge brug te zien gaan. Verlaat Glasgow en reis naar het noorden, stop voor een kopje koffie en verfrissingen in een klein hooglanddorp. Als u verder reist, bereikt u Glencoe, bij velen bekend als de locatie voor het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692. Maak foto's van dit prachtige gebied terwijl u meer te weten komt over het turbulente verleden. Na Glencoe reist u verder naar het noorden naar Fort William. Stop voor verfrissingen en misschien een hapje voordat u de Road to the Isles afreist. Leer meer over de geschiedenis van het gebied als je Mallaig nadert, waar je tijd zult doorbrengen met lunchen en het uitzicht op zee. Reis vanuit Mallaig oostwaarts naar de belangrijkste attractie, Glenfinnan. Kom aan om de Jacobite-stoomtrein (ook bekend als de Hogwarts Express in de Harry Potter-films) de brug te zien oversteken. Geniet van het iconische uitzicht, dat bekend staat als het decor voor veel Harry Potter-scènes, waaronder Loch Shiel. Reis vanuit Glenfinnan zuidwaarts en stop voor een drankje voordat u Luss bereikt voor Loch Lomond. Breng hier tijd door om te genieten van het prachtige uitzicht op het meer voordat u terugkeert naar Glasgow.

Vanuit Edinburgh: magische hooglanden met Zweinsteinexpres

10. Vanuit Edinburgh: magische hooglanden met Zweinsteinexpres

Reis langs de belangrijkste filmlocaties uit alle acht Harry Potter-films en verlies jezelf in de wildernis van Rannoch Moor. Ontdek de vulkanische vallei uit 'De Gevangene van Azkaban' op weg naar Fort William, waar je aan boord stapt van de stoomtrein Zweinsteinexpres. Je steekt het victoriaanse Glenfinnanviaduct over en kijkt uit op Loch Shiel uit het boek de 'Geheime Kamer'. Bezoek het West Highland Railway Museum in het gerestaureerde stationsgebouw van Glenfinnan. Bekijk de locatie van het Toverschool Toernooi uit 'De Vuurbeker' en reis daarna verder naar het vissersdorpje Mallaig waar je gelegenheid hebt om te lunchen.  In Mallaig stap je weer op de bus, die op tijd vertrekt naar het Glenfinnan Visitor Centre, waar je foto's kunt maken van de stoomtrein die terug over het viaduct reist. Na de halte Glenfinnan keer je via Loch Laggan terug naar Edinburgh.

Sitemap Fort William

Wil je alle activiteiten in Fort William ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Fort William

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.960 beoordelingen

We komen 3 minuten te laat aan vanaf het schema en de bus was vertrokken, we leerden dat we de reis zouden verliezen en dankzij Cameron, de teamleider, denk ik van wel, die ons in een andere tourbus opvangt. Hoewel het niet naar dezelfde plaats gaat die ik heb geboekt, maar dankbaar dat we in een andere bus mochten stappen, was de reis geweldig Paul, onze toeristische gids deed zijn best om ons de geschiedenis van Schotland te vertellen, zijn stem was duidelijk en luid, zelfs als we waren achterin zitten. Hij gaf ons zelfs een extra bonus door ons te laten zien hoe we een kielt moeten dragen en liet ons de wapens zien die Schotten vroeger gebruikten, uit de verhalen van Paul, en zich kleden met de kielt, de wapens ziend Ik kan me voorstellen hoe een Schots leven is, het regende hoewel een Schots weer.

Paul E was absoluut spectaculair. zo goed op de hoogte van alles. vol verhalen. nooit een saai moment. hield het enthousiasme gedurende de hele tour. Heel erg vermakelijk. Adam was een geweldige chauffeur. buitengewoon indrukwekkend hoe hij over de wegen navigeerde. ook gevuld met kennis. In de toekomst zal ik alleen deze twee geweldige heren proberen te boeken. Bedankt van Richie en Franzi. je hebt onze huwelijksreis geweldig gemaakt.

Geweldige ervaring, prachtige omgeving, de treinreis was goed georganiseerd, we kregen na de treinreis de keuze om terug te gaan naar Fort William met de trein of met de bus om ons op een prachtige plek de gelegenheid te geven om het iconische viaduct met stoomtrein te fotograferen. Er was voldoende tijd om even te winkelen, iets te drinken en te eten en te genieten van het landschap. Het was fantastisch!

Uitstekende rondleiding! Paul E en Adam waren allebei fantastisch en maakten de ervaring zeer plezierig met hun kennis en humor. Ze deden hun best, zoals ik mijn vriendin op deze reis voorstelde en Paul liet ons de perfecte plek ervoor zien! Ze traden allebei zelfs op als fotografen om ons te helpen het moment vast te leggen! Ik raad ten zeerste aan om deze tour te boeken!

Er leuk en leerzaam, Brian was een zeer ervaren en superleuke gids, lochnes is erg leerzaam. Wij hadden prachtig weer, waardoor de highlanden nog mooier waren. De heide werd al paars. Ik denk dat het eind augustus begin september bij mooi weer ongelofelijk mooi is.