Belevingen in
Fort William

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Fort William: De beste dingen die je niet wil missen

Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

1. Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

Of je nu op zoek bent naar het monster van Loch Ness of gewoon een mooie dagtrip vanuit Edinburgh wilt maken: ga naar de Hooglanden. Ontspan, nadat je bent opgehaald bij het trefpunt, in de bus van je groep en luister naar de vermakelijke toelichting van de gids. Je eerste halte is Kilmahog voor een kennismaking met de beroemde Schotse Hooglanders (koeien) en een kopje koffie. Als je nieuwsgierig bent naar deze langharige dieren, dan is dit echt wat voor jou.Daarna vervolg je de reis naar Glencoe. Houd hier een fotopauze van 10 minuten terwijl je van het onvergetelijke uitzicht op de Hooglanden geniet. De lunch is dan in Fort William, waar je gids je kan adviseren over waar je het beste kunt eten. Altijd al willen weten wat er onder de kilt verstopt zit? Neem dan deel aan een korte kilt-introductie. Dan worden we naar Loch Ness zelf gebracht. Het beste van alles is dat je je beleving bij Loch Ness zelf kunt aanpassen. Bezoek het majestueuze Urquhart Castle en spring op een boot op zoek naar Nessie, zoals de lokale bevolking het monster liefkozend noemt. Of hang gewoon wat rond op de pier en pak een koffie met wat uitzicht. Op weg naar huis heb je een korte snackpauze in Pitlochry, een prachtig dorp in het hart van het land, voordat je weer terugkeert naar Edinburgh.

...
Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe en de Highlands

2. Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe en de Highlands

Vanuit Glasgow reizen we in noordelijke richting naar de Schotse hooglanden. Onze eerste pauze is voor een kopje thee of koffie in een café aan de oevers van Loch Lomond. Vervolgens rijden we de Highlands in. Via het unieke landschap van Rannoch Moor en de Black Mount reizen we richting Glencoe, waar in 1692 de MacDonaldclan werd afgeslacht. Na de lunch in Fort William reizen we verder naar de Great Glen onder de hoogste berg van Groot-Brittanië door, Ben Nevis. Geniet van spectaculair uitzicht op het Caledonian Canal, het mooie dorpje Fort Augustus en Loch Ness. Bij Loch Ness kun je Urquhardt Castle verkennen en jakobietenrondvaart doen, of ontspannen in Dochgarroch. We beginnen onze terugreis vanuit Inverness, hoofdstad van de Highlands. Voordat we terugkeren in Glasgow steken we de Grampian Mountains over en rijden we door het boslandschap van Perthshire, met het Forest of Atholl.

...
Inverness: Highlands-tour & stoomtrein The Jacobite

3. Inverness: Highlands-tour & stoomtrein The Jacobite

Je vertrekt vanuit Inverness en begint aan je reis langs het wereldberoemde Loch Ness, met een fotostop boven de ruïnes van Urquhart Castle. Je gaat verder in westelijke richting en bezoekt het Commando Memorial dat uitkijkt over de Nevis Range, waar de hoogste berg in het Verenigd Koninkrijk, Ben Nevis, deel van uitmaakt.  Vervolgens zie je stoomtrein The Jacobite terwijl deze over de iconische bogen van het Glenfinnan Viaduct rijdt, waarna je over de prachtige "Road to the Isles" rijdt. Neem de gelegenheid om te smullen van verse vis in het vissersdorp Mallaig, op eigen kosten. Stap aan boord van The Jacobite Steam en geniet van een mooie reis naar Fort William, waar je chauffeur je zal opwachten. Je rijdt tot in de avond door dit prachtige landschap, waarna je in Fort Augustus stopt om het Caledonische Kanaal en Loch Ness van dichtbij te zien. Tenslotte bezoek je de Falls of Foyers en Dores Beach aan de oevers van Loch Ness, waarna je rond 20:00 uur weer in Inverness aankomt.

...
Vanuit Edinburgh: dagtrip Loch Ness en Highlands

4. Vanuit Edinburgh: dagtrip Loch Ness en Highlands

Verken de schoonheid van de Schotse Highlands tijdens een schilderachtige rondrit van 12 uur in een comfortabele bus. Na te zijn opgehaald uit het centrum van Edinburgh zul je onderweg naar Stirling een glimp van het kasteel en het Wallace Monument opvangen. Ga verder naar Callander, pauzeer voor een kopje koffie en krijg de kans om 'Hamish the Hairy Coo' te ontmoeten. Ga richting het noorden naar de Highlands over Rannoch Moor, totdat je de donkere, sombere Pass of Glencoe bereikt, waar je tijdens een pauze meer te weten komt over het huiveringwekkende verhaal van het beruchte bloedbad in 1692. Na Loch Leven bij Ballachulish te zijn overgestoken heb je de tijd om te lunchen in de omgeving van het dorp Fort William, waarna je de route van de Caledonian Canal over de Great Glen volgt naar Fort Augustus aan Loch Ness. Hier kun je er voor kiezen om een rondvaart van ongeveer 1 uur over het meer te maken, of om te ontspannen in het rustige dorp aan de oever van het meer. Na je bezoek aan Loch Ness ga je verder in zuidoostelijke richting, waarbij je kunt genieten van het geweldig uitzicht over Loch Laggan. Werp een blik op het imposante Blair Castle, waar de hertogen van Atholl al meer dan 700 jaar wonen, voordat je pauzeert in het pittoreske Pitlochry, een prachtige victoriaanse vakantiebestemming. Rijd daarna in zuidelijke richting verder door het Kingdom of Fife, langs Perth en over de Forth Road Bridge, naast de prachtige Forth Bridge, waarna je weer in Edinburgh arriveert.

...
Vanuit Edinburgh: 3 dagen Isle of Skye, Jacobite Steam Train

5. Vanuit Edinburgh: 3 dagen Isle of Skye, Jacobite Steam Train

Verken de Schotse Hooglanden en het magische Isle of Skye op een tour van 3 dagen. Ontdek een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, vol Vikingengeschiedenis en oude mythen en legenden. Maak een reis langs de onvergetelijkste bezienswaardigheden en het kenmerkendste landschap van Schotland. Maak dan een van de mooiste treinreizen ter wereld in de charmante Jacobite Steam Train. Dag 1: Je vertrekt uit Edinburgh en rijdt langs een prachtig uitzicht op de Forth Bridge naar de Highlands via Perthshire. Bewonder een land van oude bossen, rivieren en bergen. Bezoek het schilderachtige dorpje Dunkeld, met zijn historische kathedraal op de oever van de rivier de Tay. Je rijdt verder naar het noorden in de Highlands en gaat de Great Glen binnen. Bij Fort Augustus verken je de kusten van Loch Ness. Kijk uit voor Nessie! Vervolgens ga je naar het beroemde Isle of Skye, langs Eilean Donan Castle. Bewonder een van de beroemdste plekken in Schotland. Je overnacht in Potree, de hoofdstad van het “Winged Isle.” Dag 2: Je brengt een volle dag door op het dramatische Isle of Skye met zijn prachtige landschap en fantastische legendes. Tegen de achtergrond van de grillige Cuillin Mountains hoor je verhalen over de ontsnapping van Bonnie Prince Charlie. Je ziet de spectaculaire kliffen van Quiraing, de mysterieuze rotsformatie van Old Man of Storr, de watervallen van Kilt Rock en het imposante Dunvegan Castle. Je overnacht op het Isle of Skye. Dag 3: Verken het zuiden van het eiland, bekend als de “Garden of Skye,” voordat je de veerboot neemt naar vissersdorp Mallaig aan de westkust. Hier kun je op de Jacobite Steam Train naar Fort William stappen en een van de meest spectaculaire treinreizen ter wereld maken. Steek het Glenfinnanviaduct over en zie een monument voor Bonnie Prince Charlie. Ga verder richting het zuiden via het dramatische landschap van Glencoe en Rannoch Moor, om vervolgens door het hart van Rob Roy country terug te reizen naar Edinburgh, waar je in de vroege avond aankomt.

...
Edinburgh: Glenfinnan, Mallaig en Glencoe Tour

6. Edinburgh: Glenfinnan, Mallaig en Glencoe Tour

Verlaat Edinburgh en reis naar het noordwesten en stop voor een kopje koffie en verfrissingen in een klein hooglanddorp. Als u verder reist, bereikt u Glencoe, bij velen bekend als de locatie voor het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692. Maak foto's van dit prachtige gebied terwijl u meer te weten komt over het turbulente verleden. Na Glencoe reist u verder naar het noorden naar Fort William. Stop voor verfrissingen en misschien een hapje voordat u de Road to the Isles afreist. Leer meer over de geschiedenis van het gebied als je Mallaig nadert, waar je tijd zult doorbrengen met genieten van de lunch en het uitzicht op zee. Reis vanuit Mallaig oostwaarts naar de belangrijkste attractie, Glenfinnan. Kom precies op tijd aan om de Jacobite Steam Train (ook bekend als de Hogwarts Express in de Harry Potter-films) de brug te zien oversteken. Je zult niet alleen genieten van dit iconische uitzicht, maar de site staat ook bekend als het decor voor veel Harry Potter-scènes, waaronder Loch Shiel. Reis vanuit Glenfinnan naar het zuiden en stop voor een drankje in het kleine dorpje Pitlochry voordat je terugkeert naar Edinburgh, waar je tour eindigt.

...
Isle of Skye, Loch Ness & The Highlands 5-daagse tour

7. Isle of Skye, Loch Ness & The Highlands 5-daagse tour

Dag één: Ga noordwaarts naar Stirling en het torenhoge Wallace Monument, met een prachtig uitzicht op het kasteel. Betreed de Hooglanden via de wilde Rannoch Moor en Glencoe en verder naar de vissershaven van Oban, waar je zult overnachten. Dag twee: Neem de stoomtrein vanuit Fort William en steek het viaduct over uit de Harry Potter-films, waar nu een monument voor de campagne van Bonnie Prince Charlie staat. Je neemt de veerboot naar Skye, waar je de Clan Donald Skye, het voormalige huis van de MacDonalds, kunt verkennen voordat je naar het noorden rijdt naar je overnachtingsbestemming. Overnacht dan op het eiland Skye. Dag drie: Verken meer van het mysterieuze eiland vol ontzagwekkende bergen, mythen en legendes voordat je terugkeert naar het vasteland om Eilean Donan Castle te bekijken en je een weg te banen langs de Great Glen naar het beruchte Loch Ness. Overnacht in Inverness. Dag vier: Jaag op het ongrijpbare monster met een cruise op Loch Ness voordat je naar het noorden gaat en de adembenemende schoonheid van de noordwestelijke Hooglanden. Geniet van de prachtige stad Beauly met zijn Priorij die dateert uit 1230, en bezoek vervolgens de ruige en geïsoleerde bergen die de plaats van Schotland verzekeren als een van de laatste grote wildernissen in Europa. Overnacht in Inverness. Dag vijf: Verken Culloden Battlefield op Drumossie Moor, toneel van de nederlaag van Bonnie Prince Charlie in 1746. Ga vervolgens verder naar Aviemore in het Cairngorms National Park, zuidwaarts naar Pitlochry, en grijp de kans om een whiskystokerij te bezoeken voordat je terugkeert naar Edinburgh.

...
Vanuit Edinburgh: dagtour Loch Ness en Schotse Hooglanden

8. Vanuit Edinburgh: dagtour Loch Ness en Schotse Hooglanden

Ga vanaf Edinburgh in noordelijke richting en kom langs de imposante vestingmuren van Stirling Castle. Rijd langs de rand van de Trossachs Rob Roy Country en steek de wildernis van Rannoch Moor over om uiteindelijk bij het dramatische Glencoe uit te komen, waar in 1692 de beruchte slachtpartij plaatsvond.  Op je reis kom je ook door Fort William. Zie de Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, en betreed vervolgens de Great Glen. Kom aan bij het mooie hooglanddorp Fort Augustus aan de oever van Loch Ness en geniet van een heerlijke picknick met versbereide sandwiches, vers fruit, shortbread en Schots mineraalwater. Als je behoefte hebt aan een zwaardere maaltijd raadt je gids je graag wat goede lokale café's aan.  Geniet van een optionele boottocht over het meer, maak een wandeling door het schilderachtige landschap of ontspan simpelweg bij het Caledonisch Kanaal. Voor wie voor de boottocht kiest; varen over Loch Ness is werkelijk een onvergetelijke ervaring. Je boot is uitgerust met de nieuwste kleur- en geluidstechnologie, en een innovatief systeem waarmee de onderwaterwereld gesimuleerd wordt en je een fascinerend inkijkje in het terrein en het leven onder de oppervlakte geeft. Misschien vang je zelfs wel een glimp van Nessie op! Je kunt ook ontspannen met een kop koffie of een biertje in de bar aan boord. Nu je de hoogtepunten van de hooglanden gezien hebt is het tijd om terug te keren naar Edinburgh via het glinsterende Loch Laggan en de wilde en eenzame Drumochter Pass. Ga in zuidelijke richting en betreed Perthshire, een gebied vol bossen, rivieren en bergen. Zie de imposante Forth Bridge en kom rond 20:00 uur weer aan in Edinburgh.

...
Vanuit Edinburgh: magische hooglanden met Zweinsteinexpres

9. Vanuit Edinburgh: magische hooglanden met Zweinsteinexpres

Reis langs de belangrijkste filmlocaties uit alle acht Harry Potter-films en verlies jezelf in de wildernis van Rannoch Moor. Ontdek de vulkanische vallei uit 'De Gevangene van Azkaban' op weg naar Fort William, waar je aan boord stapt van de stoomtrein Zweinsteinexpres. Je steekt het victoriaanse Glenfinnanviaduct over en kijkt uit op Loch Shiel uit het boek de 'Geheime Kamer'. Bezoek het West Highland Railway Museum in het gerestaureerde stationsgebouw van Glenfinnan. Bekijk de locatie van het Toverschool Toernooi uit 'De Vuurbeker' en reis daarna verder naar het vissersdorpje Mallaig waar je gelegenheid hebt om te lunchen.  In Mallaig stap je weer op de bus, die op tijd vertrekt naar het Glenfinnan Visitor Centre, waar je foto's kunt maken van de stoomtrein die terug over het viaduct reist. Na de halte Glenfinnan keer je via Loch Laggan terug naar Edinburgh.

...
4-daagse Outlander Trail vanuit Edinburgh

10. 4-daagse Outlander Trail vanuit Edinburgh

Verlaat Edinburgh en volg het spoor van de bekendste filmlocaties uit de Outlander TV-serie. Je eerste stop is het charmante dorpje Culross. Je gaat verder naar het kleine stadje Falkland om de eerste scènes van de show opnieuw te beleven, waar Falkland Inverness uit de jaren 40 vervangt. In de vroege namiddag stop je bij het Newtonmore Highland Folk Museum, dat replica's van 18e-eeuwse Highland crofts met grasdaken herbergt. Deze werden gebruikt als achtergrond in de eerste aflevering van de show. Je passeert vervolgens Aviemore, waar je misschien het prachtige heuvelachtige en bosrijke gebied van Tulloch Ghru herkent. Je arriveert later die middag in Inverness, dat je basis zal zijn voor de komende twee nachten. Dag 2 begint met een bezoek aan Culloden, die een belangrijke rol speelt in de Schotse geschiedenis en de Outlander-boeken. Het is op het slagveld van Culloden waar Claire en Jamie hun afscheid namen, voordat Jamie zich bij het Jacobitische leger voegde om voor de Stuarts te vechten. Je hebt de mogelijkheid om het bezoekerscentrum en de site te verkennen en hulde te brengen aan degenen die hun leven hebben verloren tijdens de laatste strijd die op Britse bodem is gevochten. Je maakt dan een korte rit naar de oude staande stenen bij Clava Cairns. Na de lunch ga je verder naar Castle Leod, "thuisbasis van de Clan MacKenzie", waar je kunt genieten van een ontspannende wandeling. Het kasteel lijkt op de manier waarop Diana Gabaldon kasteel Leoch beschreef, hoewel ze nog nooit van dit gebouw had gehoord voordat ze Outlander schreef. Een korte rit brengt u naar Beauly, de site van Beauly Priory en het graf van Lord Lovat in het hart van Clan Fraser land. De priorij van Beauly is een prachtige ruïne uit de 13e eeuw en waar de Lovat Frasers zijn begraven in het boek van Diana Gabaldon. 'S Middags kunt u' The Water of Life 'proeven met een rondleiding en proeverij van whisky. Keer daarna terug naar Inverness om de stad te verkennen en nog een avond van de stad te genieten. Dag 3 begint met een bezoek aan de majestueuze Glen Affric. Lochs, bergen en dennenbossen: dit is een van de meest glorieuze glens van Schotland. Je vervolgt dan de volledige lengte van Loch Ness en door de Great Glen voordat je naar Glenfinnan gaat. Het staat omlijst door een typisch spectaculair Highland-landschap en bed naast een deel van de Jacobite Steam Train-spoorlijn, beroemd gebruikt als de Hogwarts Express in Harry Potter. Je overnachting stop in Fort William onder de schaduw van de hoogste berg van Groot-Brittannië, Ben Nevis. Dag 4 begint met een prachtige rit door Glencoe, over het ruige Trossachs-gebied naar Doune Castle. Het kasteel is een uitgebreide ruïne die kasteel Leoch vertegenwoordigt in het tv-programma. Later heb je een fotostop bij Blackness Castle aan de oevers van de Firth of Forth. Dit werd gebruikt als set voor Fort William in de show en verschijnt in veel andere films vanwege de prachtige omgeving en de dik versterkte muren. Na je middeleeuwse avontuur keer je in de vroege avond terug naar Edinburgh.

...

Sitemap Fort William

Wil je alle activiteiten in Fort William ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Fort William

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.828 beoordelingen

De coach was vlekkeloos schoon, comfortabel en soepel. Ik kan de vertegenwoordiger en vooral Gary onze perfecte chauffeur en gids niet genoeg prijzen. Zijn uitstekende rijvaardigheid, historische en diverse lokale kennis vermengd met lichte humor maakten het een perfecte dag voor mijn vrouw en ik. Een aanwinst voor het bedrijf. Alles was goed georganiseerd en op tijd van de boeking tot het einde. Heel erg bedankt.

Neil was absoluut geweldig! Hij is erg vriendelijk, aardig en deskundig! Maakte de reis echt zo leuk! De hele dag was ongelooflijk. De uitzichten, de verhalen, de geschiedenis, de grappen! De hele ervaring was perfect! We hebben de cruise op Loch Ness gedaan, zelfs met de regen was het een heerlijke rit! 10/10 aanbevelen.

Our tour guide Paul and super driver Alan made the tour incredibly fun and interesting. Paul knew a lot of interesting history facts and stories. Both Paul and Alan were very kind and patient. The tour itself was great and the loch and highlands extremely beautiful. Thanks so much for this experience.

Een ontzettend leuke tour, met een onvergetelijke chauffeur Calum, die deze dag onvergetelijk heeft gemaakt.

Fantastisch, een aanrader en zeker met de gids Andy!