Belevingen in
Forumthermen van Pompeii

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Pompeï, Italië

Forumthermen van Pompeii: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit Rome: dagtrip Pompeii en de Vesuvius

1. Vanuit Rome: dagtrip Pompeii en de Vesuvius

De uitbarsting in 79 na Christus betekende een vurig einde voor Pompeii, maar de catastrofe bewaarde de havenstad ook bijna volledig onder lagen vulkanische as. Duizenden jaren later kun je nog steeds de macabere straten verkennen en huizen, badhuizen en snackbars binnentreden. Je reist van Rome naar Pompeii in een privébus met airconditioning, onder begeleiding van je deskundige reisleider. Profiteer van voorrangstoegang en laat je rondleiden door Pompeii's eigen officiële gidsen die een levendig beeld schetsen van de dagen die aan de uitbarsting voorafgingen. Overal in de ruïnes kom je afgietsels van doden tegen: gipsen replica's van de ongelukkige burgers die niet konden ontkomen en door de oververhitte vulkaanas werden vereeuwigd. Reis daarna van Pompeii naar Napels, waarbij de reisleider je onderweg meer historische weetjes vertelt.

...
Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

2. Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

Reis terug in de tijd naar de rampzalige dag waarop in 79 voor Christus de onrustige vulkaan de Vesuvius uitbarstte en de Romeinse stad Pompeï onder gloeiendhete as bedolf.  Na aankomst neemt je deskundige gids je mee op een rondleiding van 2 uur langs de overblijfselen van de locatie die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en al bijna 2.000 jaar lang lijkt te zijn bevroren in de tijd. Op deze locatie, die tot de populairste ter wereld behoort, hoor je verhalen over het Forum, de thermische baden, het huis van Vetti en het bordeel Lupanare.  Na een typisch Napolitaanse pizza als lunch in één van de cafés in Pompeï rijd je tot dicht in de buurt van de top van de vulkaan die de stad verwoestte. Vanaf daar is het nog maar een klein stukje lopen naar de rand van de krater. De Vesuvius is de enige actieve vulkaan op het vaste land van Europa en hoewel hij regelmatig is uitgebarsten, heeft hij zijn roem vooral te danken aan de vernietiging van Pompeï en de omliggende dorpen. Klim naar de top, loop rond de krater en neem de omgeving van de rokende vulkaan in je op. Geniet van het adembenemende uitzicht over de baai van Napels. Je komt rond 17:00 uur weer terug aan in Napels, waar je wordt afgezet bij je hotel, cruiseschip of het treinstation.

...
Vanuit Napels: excursie van een halve dag naar Pompeii

3. Vanuit Napels: excursie van een halve dag naar Pompeii

Boek deze tour van een halve dag om de meest interessante bezienswaardigheden van Pompeii te zien. Je wordt op het geselecteerde tijdstip (08:00 of 13:30 uur) opgehaald vanaf het aangewezen ophaalpunt voor een rit naar de beroemde Romeinse stad die één van de belangrijkste archeologische vondsten ter wereld is. Kies voor een VIP-tour met kleine groep (met slechts 8 personen), een tour met kleine groep (met maximaal 18 personen), of een normale groepstour (met maximaal 40 andere personen). Bij aankomst ontdek je deze perfect bewaarde Romeinse stad met verharde straten, luxe villa's en prachtige tempels. Ervaar hoe Pompeii je het gevoel geeft alsof de oude Romeinen nog aanwezig zijn. Bezoek de thermische baden, theaters, forums, het huis van de beroemde Vetti en het "Lupanare". Bekijk natuurlijk afdrukken van lichamen die door het vulkanische as van bijna 2.000 jaar geleden bewaard zijn gebleven. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur. Na het bezoek aan deze ongelooflijke stad keer je weer terug naar het ophaalpunt.

...
Van het amfitheater tot het huis van de Faun

4. Van het amfitheater tot het huis van de Faun

Laat je archeologische gids je een diepgaand inzicht geven in hoe het leven was in Pompeii vóór de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Krijg inzicht in het dagelijkse leven van de Romeinen. Strat bij het amfitheater en loop langs de oude hoofdstraat via dell'Abbondanza. Bekijk gebouwen die in de Romeinse tijd essentieel waren voor het openbare leven, zoals het grote huis van Octavius Quartio , het huis en Thermopolium (restaurant) van Vetutius Placidus en het Stabische thermale bad . Bezoek het forum, het centrale punt van het leven in Pompeii. Wandel naar de grote villa die bekend staat als het Huis van de Faun. Luister naar je gids die je verhalen en feiten uit het verleden vertelt terwijl je loopt.

...
Pompeï: rondleiding met voorrang in kleine groep

5. Pompeï: rondleiding met voorrang in kleine groep

Loop door de ruïnes van Pompeï met je kleine groep van maximaal 20  ersonen en verken deze oude stad, begraven door de Vesuvius in 79 n.C. Kom meer te weten over één van de best bewaarde archeologische vindplaatsen ter wereld tijdens deze 2 uur durende wandeltocht onder leiding van een archeoloog en professionele lokale gids. Je bezoekt het westerse gedeelte van de stad, waar de belangrijkste openbare gebouwen, woningen en winkels zich bevonden. Je ziet de jachthavenpoort, de basiliek, het forum, de baden, het Lupanar (bordeel), de bakker, het huis van Faun, het Termopolium, de hoofdstraat, de gipsafgietsels van de doden en de theaters. Aan het eind van de rondleiding geeft de gids je nog een paar goede tips over hoe je de rest van je dag kunt doorbrengen in het moderne Pompeï. Ook kan hij of zij je de weg wijzen naar het Heiligdom gewijd aan de Vrouwe van de Heilige Rozenkrans, op slechts een paar stappen van de uitgang van de archeologische vindplaats.

...
Vanuit Napels: daguitstap Pompeï & Herculaneum

6. Vanuit Napels: daguitstap Pompeï & Herculaneum

.Deze daguitstap door de Werelderfgoedplaatsen Pompeï en Herculaneum begint met een ophaalservice in je hotel in Napels en een transfer per bus naar de ruïnes in Pompeï Tijdens dit deel van de excursie zal er een tourassistent in de bus zijn. Bij aankomst in Pompeï ontmoet je je gids en verken je de ruïnes ongeveer 2 uur. Je gids laat je de tradities en het dagelijks leven van het oude Pompeii zien. Je ziet het theater, de necropolis, de thermale baden en de villa's van de rijke bewoners. Na Pompeii te verkennen bezoek je een sieradenfabriek vlakbij, waar met camee en koraal wordt gewerkt. Je komt meer te weten over het productieproces en hebt de kans iets moois te kopen. Een kleine wandeling verwijderd van de fabriek ligt het restaurant Vesuvio, waar je luncht. Na de lunch ga je naar Herculaneum, waar je de kans hebt om de ruïnes op eigen gelegenheid te verkennen. Het is mogelijk om het dagelijks leven van de bevolking hier in nog meer detail te observeren dan in Pompeï, omdat de modder en vulkanische puin die de stad bedekten de structuren en artefacten van Herculaneum ongelooflijk goed bewaarden. Houd er rekening mee dat tijdens het middagbezoek aan Herculaneum er geen tourassistent of gids is inbegrepen tijdens het bezoek aan de ruïnes.

...
Pompeii: rondleiding van 2 uur met archeoloog

7. Pompeii: rondleiding van 2 uur met archeoloog

Verkende ruïnes van Pompeii tijdens een rondleiding van 2 uur en reis terug in de tijd naar de dagen van het Romeinse Rijk. Je ontmoet je gids bij de oude Porta Marina Superiore voor een rondleiding door het westen van Pompeï, waar de belangrijkste openbare gebouwen, woningen en winkels stonden. Treed in de voetsporen van de Romeinse burgers van Pompeï en loop door dezelfde straten als waar zij hebben gelopen. Leer hoe de stad werd bedolven onder gesmolten as en lava door de uitbarsting van de Vesuvius in 79 voor Christus. Je gids brengt het Romeinse Rijk tot leven en biedt een intense ervaring. Ontdek de bijzondere bewaard gebleven bouwwerken en leer hoe de Romeinen leefden, zowel privé als in het openbaar. Hoor waarom UNESCO Pompeï en Herculaneum op de Werelderfgoedljist plaatste vanwege het "volledige en levendige beeld van de maatschappij en het dagelijks leven op een specifiek moment in het verleden, dat ongeëvenaard is in de rest van de wereld." Ontdek hoogtepunten, zoals de Basilica (gerechtshof) en het Forum, het centrum van het politieke en sociale leven in het Romeinse Rijk. Bekijk de Lupanar (bordeel), het Huis van de Faun, het Termopolium Capuano en het Huis van de Tragedische Dichter. Sta versteld van de gipsafdrukken van mensen en dieren op het moment dat ze stierven en bezoek een bakkerij waar je nog steeds de overblijfselen van het keukengerei en zelfs van het eten ziet!

...
Pompeii: augmented reality-tour

8. Pompeii: augmented reality-tour

Trek een AR-bril aan en geniet van een unieke, innovatieve en meeslepende augmented reality-tour door de archeologische vindplaats Pompeii. Stap in een andere tijd en zie hoe Pompeii eruitzag voordat het door de kracht van AR instortte. Ontmoet je reisleider en leer over het reisschema en hoe je gemakkelijk je AR-bril kunt gebruiken. Alle routes en reconstructies zijn ontwikkeld door een team van archeologen en experts om te laten zien hoe het leven in Pompeii was vóór de uitbarsting. Kijk hoe je AR-bril hologrammen creëert die de bestaande ruïnes overlappen en laat zien hoe de belangrijkste tempels, huizen, pleinen, theaters en gebouwen waren vóór de uitbarsting van 79 na Christus (augmented reality) in vergelijking met nu (realiteit).

...
Pompeii: rondleiding met toegang zonder wachtrij

9. Pompeii: rondleiding met toegang zonder wachtrij

Sla de wachtrij over en verken een van Europa's belangrijkste archeologische vindplaatsen samen met een professionele gids. Wandel door de oude straten en leer over het dagelijkse leven van degenen die in de oude stad woonden voorafgaand aan de catastrofale uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Bekijk de gebouwen en constructies die in de Romeinse tijd essentieel waren voor het openbare leven, zoals het nieuwe antiquarium, de basiliek, het forum, de thermale baden en het theater. Bekijk de overblijfselen van commerciële en woonwijken, waaronder een bakkerij en typische woonblokken.

...
Van Napels: Dagtrip naar Pompeii

10. Van Napels: Dagtrip naar Pompeii

Stap aan boord van de shuttlebusdienst op Piazza del Gesù Nuovo in het historische centrum van Napels en reis vervolgens comfortabel naar de archeologische vindplaats Pompeii. Laat je afzetten bij de hoofdingang en bespaar kostbare tijd met je toegangsticket voorrang. Reis terug in de tijd en stel je het leven voor in de tijd van het Romeinse rijk terwijl je slentert over geplaveide straten die meer dan 2000 jaar geleden zijn gebouwd. Bekijk de wonderbaarlijke overblijfselen van de winkels, tempels en theaters die waren bedekt met lava en as na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Bewonder de mozaïektegels van de luxe villa's van rijke kooplieden die hun fortuin verdienden in de welvarende stad. Bekijk de overblijfselen van het Huis van de Faun en krijg inzicht in hoe de burgers zich vermaakten terwijl je een bordeel, openbare baden en nog veel meer ontdekt.

...

Sitemap Forumthermen van Pompeii

Wil je alle activiteiten in Forumthermen van Pompeii ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Forumthermen van Pompeii

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.563 beoordelingen

Onze gids haar naam was Angela en onze chauffeur Antonio, zij zijn een heel goed team. Wij hebben ons enorm vermaakt op de trip zowel in de bus (waar we veel interessante verhalen over de geschiedenis hoorden) als ter plaatse. De Vesuvius vulkaan was adembenemend, het uitzicht was de hele weg naar boven waard. Het verloren stadje Pompeii was meer dan we hadden verwacht, ongelofelijk hoe inventief de mensen toen al waren. Onze gids gaf ons ook verschillende opties om Pompeii te bezichtigen wat geweldig was. Wij hebben toen besloten het niet alleen of per audiogids te doen, maar met een gewone gids. Dit was zeker de juiste beslissing als je echt alles erover wilt weten en ervaren. Kortom een echte aanrader!

De moeite waard om te gaan. Indrukwekkend en veel te zien,leren en ontdekken. Het uitzicht maakt het helemaal af. En dan in deze doolhof van straatjes en pleintjes je weg terug te vinden naar de uitgang is ook een ervaring. Maar de verschrikking wat ze mee gemaakt hebben zie je terug in de ruïnes en de beelden. Te kort om alles te kunnen zien en ontdekken.

De plaats van ophaling wordt goed op voorhand medegedeeld. Wanneer ik mijn mail vergeten bevestigen ben, hebben ze mij nog eens voor de zekerheid opgebeld om te bevestigen. Dag zelf was volledig volgens schema uitgelegd en uitgevoerd en stipt vertrokken en 's avonds terug. Alles in 8 uur tijd zien is natuurlijk onmogelijk.

Echt een aanrader als je maar een paar dagen in Napels bent! Je ziet de hoogtepunten van Pompei en sluit af met het beklimmen van de Vesuvius. De gidsen zijn erg bekwaam en vertellen het heel leuk waardoor je echt non-stop staat te luisteren wat ze te vertellen hebben. 10/10

Vesuvius ging niet door vanwege het slechte weer. Maar ze hadden een mooi alternatief om naar Napels te gaan.