Forum Romanum

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 feiten over de ontwikkeling van het Forum Romanum

Het Forum Romanum is anders dan de andere fora van het Romeinse Rijk. Het is niet simpelweg ontworpen en gebouwd; het heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld. Hier zijn vijf feiten over de geschiedenis van het Forum Romanum!

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  Je koopt tickets voor het Forum Romanum, het Colosseum en de Palatijnheuvel. Je ticket is twee dagen geldig, maar er is een hoop te zien, dus ga vroeg en neem de tijd! Het Forum opent om 8:30 (behalve op feestdagen), maar de sluitingstijd verschilt per seizoen. Tussen april en september heb je meer tijd.
  Als je niet vooraf boekt, ga dan naar de ticketbalie bij de Palatijnheuvel. Vergeleken met de wachtrij bij het Colosseum is die bij de Palatijn een feest!

 • Hoe kom je er?

  Er zijn wel metrostations in de buurt, maar niet heel dicht bij de ingang. Colosseo is het dichtstbij, maar je moet nog steeds een stuk over de Via dei Fori Imperiali lopen om bij de hoofdingang te komen. Je kunt ook bus 51, 85, 87, 118 of 810 nemen naar halte Fori Imperiali.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Het Forum gaat om 8:30 open (behalve op feestdagen) en sluit een uur voor zonsondergang.
 • Toegangsprijzen
  Een ticket kost € 12,00 en is twee dagen geldig voor het Colosseum, Forum Romanum en Palatijnheuvel.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours en rondleidingen met gids.
 • Hoe kom ik er?
  Wandel een stukje vanaf metrohalte Colosseo of pak bus 51, 85, 87, 118 of 810 naar Fori Imperiali.
 • Extra tips

  • De eerste zondag van de maand is de toegang gratis!

  • Voor van tevoren boeken en de rij overslaan betaal je € 2 extra.

Sitemap Forum Romanum

Wil je alle activiteiten in Forum Romanum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Forum Romanum

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 71.213 beoordelingen

Onze gids (Marle) was geweldig!! Als lezer van veel geschiedenis dacht ik al een hoop te weten, maar deze gids wist ons te verrassen met ontzettend veel informatie en weetjes over het oude Rome. Van Romulus naar Julius Caesar, Octavianus tot Constantijn. Ze laat het Colloseum en de oude stad weer tot leven komen met mooie verhalen. Alles met veel enthousiasme en respect. Zonder deze gids hadden we een hoop waardevolle details gemist. Voor ons het hoogtepunt van onze vakntie. Absoluut de tjd en moeite waard!! De organisatie was ook prima. Gidsen waren op tijd aanwezig. Apparatuur om goed mee te luisteren werkte perfect. Vergeet niet iets te drinken mee te nemen, vooral als het warm is.

Heel leuke manier om de belangrijkste plaatsen in Rome te ontdekken. Super vriendelijke gids (Catharina), ze geeft op een luchtige manier uitleg zonder een heel geschiedenisboek af te rammelen. De elektrische fietsen zijn ook comfortabel. Een aanrader !

Rustige wandeling doorheen Forum Romanum, Palatijn en Colosseum met een zeer enthousiaste gids Marcius. Audio werkt ook zeer goed. Leuk om de lange wachtrijen te skippen.

Bijzonder aangename gids met veel kennis van zaken! Enthousiast, zeer goed Engels, behulpzaam en vriendelijk. Absoluut elke euro waard en een hoogtepunt van onze reis.

Goed aangegeven waar je moet zijn. Snelle doorstroom en geen enkele keer lang hoeven wachten.