Datums kiezen

Forum Romanum

Forum Romanum

Forum Romanum: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Rome: Voorrangstoegang Colosseum, Forum Romanum & Palatijn Tour

1. Rome: Voorrangstoegang Colosseum, Forum Romanum & Palatijn Tour

Begin je rondleiding voor het monumentale Colosseum, waar je ook de gids ontmoet. Deze deskundige in Romeinse geschiedenis geeft je hier een introductie tot de mooiste arena van het Romeinse Rijk. Je verkent het fantastische Colosseum dat 80 toegangspoorten had en ruimte voor wel 65.000 toeschouwers. Kom meer te weten over de spectaculaire festivals die de Romeinen hier organiseerden en die tot wel 100 dagen konden duren. Geniet van vrije tijd na afloop van je bezoek om wat foto's te nemen, je op te frissen en rond te dwalen. Dan begint het tweede deel van de tour naar de Palatijn en het Forum Romanum. Verken het sociale, politieke en religieuze centrum van het Romeinse Rijk waar verschillende lagen in de Romeinse maatschappij met elkaar in contact kwamen. Bewonder de fenomenale ruïnes bij de Palatijn tijdens een rondleiding in de omgeving en geniet van een adembenemend uitzicht op het Colosseum. Voor het tweede deel van je rondleiding kun je de tweede gids, die gepassioneerd is over het oude Rome, ontmoeten. Haal alles uit je ervaring, en laat je leiden door twee van de best beoordeelde gidsen, door de vakgebieden die zij het beste kennen.

Rome: Rondleiding door Colosseum, Forum Romanum & Palatijnse Heuvel

2. Rome: Rondleiding door Colosseum, Forum Romanum & Palatijnse Heuvel

Ga het Colosseum binnen via een speciale groepsingang. Treed in de voetsporen van de gladiatoren en bekijk het monument vanuit een 360° panoramisch uitkijkpunt. Stel je met behulp van je gids voor hoe het was om 50.000 bloeddorstige toeschouwers te zien. Bezoek het Forum en loop langs verschillende belangrijke oude Romeinse overheidsgebouwen. Zet een stap in het verleden op het Forum Magnum, dat ooit een bruisende marktplaats was. Leer meer over de oude Romeinse cultuur en stel je voor hoe ze leefden. Beklim de Palatijnse Heuvel, een van de zeven heuvels van Rome. Ervaar de oudste plek van de stad, 40 meter boven het Forum Romanum. Bewonder het uitzicht op het Circus Maximus.

Rome: Colosseum en Forum Romanum ticket met multimediavideo

3. Rome: Colosseum en Forum Romanum ticket met multimediavideo

De tijd die je kiest voor je boeking verwijst naar de tijd bij het toeristenbureau, Piazza D'Ara Coeli 16. Ga op een educatief avontuur met een rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome - ideaal om je kennis te laten maken met de geschiedenis van de stad. Krijg voorbereidende informatie van een korte multimediavideo en ga dan te voet op pad om eerst het Forum, de Palatijnse Heuvel en aan het eind het Colosseum te bekijken. Begin je ervaring bij het kantoor van de activiteitenaanbieder, waar je je tickets ophaalt en geniet van een multimediavideo over het oude Rome. Ontdek met je ticket het Archeologisch Park: Forum Romanum, de Palatijnse Heuvel en het Colosseum. Bekijk het Forum Romanum, waar de alledaagse Romeinse burgers woonden, bekijk het graf van keizer Julius Caesar en verken de oude ruïnes in je eigen tempo. Vervolg je bezoek met de Palatijnse Heuvel, de plek waar Rome werd gesticht en waar de belangrijkste huizen van keizers en koningen stonden. Het ligt op een steenworp afstand van het Forum Romanum en Circus Maximum. Aan het einde stap je een van de beroemdste monumenten ter wereld binnen: het Colosseum. De toegang tot het Colosseum is ongeveer 2 uur na de tijd van het trefpunt. Verken het immense amfitheater - het grootste ooit gebouwd door het Romeinse Rijk.

Rome: Rondleiding door het Colosseum, de Palatijn en het Forum Romanum

4. Rome: Rondleiding door het Colosseum, de Palatijn en het Forum Romanum

Verken het beroemdste amfitheater ter wereld tijdens deze rondleiding. Ga het Colosseum binnen met voorrangstickets en leer over de ongelooflijke geschiedenis. Wandel met jouw gids over de Palatijnse Heuvel en het Forum Romanum om de meest iconische monumenten van het oude Rome te zien. Begin de rondleiding met het bewonderen van de buitenkant van het Colosseum. Luister terwijl je gids de geschiedenis van het monument door de eeuwen heen uitlegt. Ga het amfitheater door een veiligheidscontrole binnen en ontdek de spectaculaire activiteiten die er plaatsvonden. Bezoek vervolgens de eerste verdieping en bewonder het interieur.  Neem even de tijd om te stoppen voor de imposante Boog van Constantijn terwijl jouw gids de geschiedenis en belangrijkste kenmerken beschrijft. Wandel over de oude Via Sacra om bij de ingang van de Palatijnse Heuvel en het Forum Romanum te komen. Bewonder na de veiligheidscontrole de Boog van Titus van dichtbij. Ga verder met de rondleiding over de Palatijnse Heuvel, waar de overblijfselen van de oudste nederzetting van de stad zijn. Bezoek enkele van de belangrijkste keizerlijke residenties: het Palatijnse Stadion, de Domus Augustana en de Domus Flavia. Daal vervolgens af naar de vallei waar het Forum Romanum zich bevindt. Ontdek langs de Via Sacra de pracht van de Basiliek van Maxentius, de bronzen deur van de Tempel van Romulus, de merkwaardige hangende deur van de Tempel van Antoninus en Faustina, de Tempel en het Huis van de Vestaalse Maagden. Uiteindelijk kom je aan in het centrale gedeelte van het Forum Romanum, dat door de eeuwen heen het politieke, religieuze, economische en juridische centrum en plein van de oude stad is geworden. Bewonder en leer meer over de Curia, de Boog van Septimius Severus, het Tabularium, de Tempel van Saturnus en nog veel meer.

Rome: Rondleiding door het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn

5. Rome: Rondleiding door het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn

Ontdek het Colosseum van Rome, het Forum en de Palatijn en kom meer te weten over de geschiedenis van de stad. Sla de wachtrijen over en bezoek de eerste en tweede verdieping van het Colosseum. Bekijk de Boog van Titus en de plaats waar Julius Caesar werd begraven. Begin je tour door het antieke Rome met voorrangstoegang bij het Colosseum. Luister naar een inleiding over het Colosseum en kom meer te weten over de ongelofelijke constructie van het gebouw, en waarom het tot op de dag van vandaag als een technisch wonder wordt beschouwd. Let op de Romeinse cijfers boven elke boog als je binnenkomt. Verken de eerste en tweede verdieping van het Colosseum terwijl je gids verhalen vertelt over de keizers, gladiatoren en beroemde gevechten, die het Colosseum tot het meest gevierde antieke monument in Rome maakten. Met je nieuw verworven expertise over de oude Romeinen, loop je door het Forum Romanum en de Palatijn. Loop langs de triomfboog van Constantijn en luister naar het verhaal van de geboorte van Rome en de legendarische tweeling Romulus en Remus. Eenmaal op het Forum Romanum passeer je de Boog van Titus, het Huis van de Vestaalse Maagden en de begraafplaats van Julius Caesar - alles op wat ooit een uitgestrekt moerasgebied was. Dan ga je verder naar de Palatijn, waar je de ruïnes van de keizerlijke paleizen ziet, het uitgestrekte terrein van waaruit de keizers over de stad regeerden.

Rome: City Sightseeing Hop-on Hop-off Bus met Audiogids

6. Rome: City Sightseeing Hop-on Hop-off Bus met Audiogids

Verken de Eeuwige Stad vanuit een hop on, hop off-sightseeingbus met je ticket voor 1 dag, 24, 48 of 72 uur. Reis langs de iconen van de stad, stap uit bij een van de acht haltes en stap weer op de volgende bus als je verder wilt. Blijf flexibel terwijl je alle geweldige bezienswaardigheden in Rome ziet. De legende vertelt over Romulus en Remus en de 7 heuvels van Rome. Tegenwoordig is de stad de thuisbasis van een van de grootste kerken ter wereld, de Basilica di San Pietro van het Vaticaan, bereikbaar via een prachtig elliptisch plein. Tot de andere beroemde bezienswaardigheden behoren het prachtige Colosseum, de filmische Trevifontein en de romantische Spaanse Trappen. Met zijn levendige cafécultuur en schilderachtige trattoria's blijft Rome altijd inspireren. De volledige lus duurt 100 minuten en je kunt onderweg op een van de volgende punten afstappen: Locatie die het dichtst bij onze bushaltes ligt Terminal A Largo di Villa Peretti, Terminal B Largo di Villa Peretti of Terminal Piazza dei Cinquecento Santa Maria Maggiore San Giovanni in Lateranen Colosseum Circo Massimo Piazza Venezia Grote Argentinië Piazza Navona Vaticano (Angelenkasteel) Piazza di Spagna (Fontana di Trevi) Piazza Barberini Viale Enrico de Nicola (Stazione Termini)

Rome: Colosseum Arenavloer en rondleiding door het Oude Rome

7. Rome: Colosseum Arenavloer en rondleiding door het Oude Rome

Bespaar kostbare tijd en sla de lange rijen voor het Colosseum over als je 's werelds beroemdste amfitheater betreedt. Bekijk een gedeeltelijk gereconstrueerd gedeelte van de arenavloer om je voor te stellen hoe het gebouw eruit zag tijdens het Romeinse Rijk. Volg je gids op een spannende reis door de geschiedenis van het monument en bekijk de senatorzetels en het luik waar wilde dieren werden vrijgelaten voor bloeddorstig vermaak van dichtbij. Vanaf de rand van de arenavloer kun je naar beneden kijken in het ondergrondse gebied om de kamer te zien die deze wilde dieren vasthield en de paden die door de gladiatoren werden genomen. Ga door de gladiatorenpoort naar binnen, ga op de arenavloer staan en zie de Boog van Constantijn. Leer hoe het gebouw tot leven is gebracht. Hoor over de veldslagen die daar in de loop van de tijd hebben plaatsgevonden. Herbeleef de ervaring van de gladiatoren vanuit een exclusief perspectief. Ga dan naar het Forum Romanum om het centrum van het politieke en sociale leven in het oude Rome te ontdekken.

Roma Pass: 48 of 72-uurs citycard met vervoer

8. Roma Pass: 48 of 72-uurs citycard met vervoer

Het netwerk van de Roma Pass omvat meer dan 45 monumenten, musea en archeologische vindplaatsen, waaronder het Colosseum, de Romeinse en Keizerlijke Forums, de Capitolijnse Musea, Ara Pacis, de Markt van Trajanus, de Nationale Romeinse Musea, de Baden van Caracalla, de Borghese Galerij, Circo Massimo, het Archeologisch Park van Appia Antica en Castel Sant'Angelo. Met de city card heb je bij het eerste museum of de eerste bezienswaardigheid gratis skip-the-line toegang. Daarnaast krijg je korting op de toegang tot alle andere musea en archeologische vindplaatsen die je daarna bezoekt. Je krijgt ook korting bij andere deelnemende aanbieders van diensten en activiteiten. Verken de stad terwijl je gratis met het openbaar vervoer van Rome reist. Hier is een lijst van musea, archeologische vindplaatsen en ervaringen die inbegrepen zijn: - Accademia Nazionale di San Luca- Circo Massimo- Circo Massimo Experience- Forum Pass Super (Romeins Forum, Casino Nobile- Musei di Villa Torlonia - Serra Moresca- Museo Carlo Bilotti Aranciera di Villa Borghese- Museo Civico di Zoologia- Museo dell'Ara Pacis- Museo della Repubblica Romana e della memoria garibaldina- Museo delle Mura- Museo di Casal de' Pazzi- Museo di Roma- Museo di Roma in Trastevere- Museo di Scultura. Antica Giovanni Barracco- Museo Napoleonico- Museo Nazionale degli Strumenti Musicali (alleen met gereduceerd tarief)- Museo Nazionale di Castel Sant'Angelo- Museo Nazionale di Palazzo Venezia (dienst met Roma Pass tijdelijk opgeschort)- Museo Nazionale Etrusco di Villa Giulia- Museo Nazionale Romano- Museo Nazionale Romano - Museo di Roma in Trastevere- Museo Nazionale Romano - Museo di Roma in Trastevere- Museo di Roma in Trastevere- Museo di Roma in Trastevere- Museo di Scultura- Museo di Scultura. Crypta Balbi- Museo Nazionale Romano - Palazzo Altemps- Museo Nazionale Romano - Palazzo Massimo- Museo Nazionale Romano - Terme di Diocleziano- Museo Pietro Canonica a Villa Borghese- Museum der Beschavingen- Museo Nazionale Preistorico ed Etnografico "Luigi Pigorini"- Museum der Beschavingen - Museo Nazionale Preistorico ed Etnografico "Luigi Pigorini"- Museum der Beschavingen. Museo Nazionale dell'Alto Medioevo- Museum van Beschavingen- Museo Nazionale delle Arti e Tradizioni Popolari- Museum van Beschavingen- Museo Nazionale d'Arte Orientale- Palazzo Valentini- Archeologisch Gebied van de Domus Romane- Parco archeologico del Colosseo, Foro Romano & Palatino - Parco archeologico del Colosseo, Foro Romano & Palatino - Colosseo (Anfiteatro Flavio)- Parco archeologico del Colosseo, Foro Romano & Palatino - Palatino e Foro Romano- Parco Archeologico dell'Appia Antica- Parco Archeologico dell'Appia Antica - Antiquarium Di Lucrezia Romana- Parco Archeologico dell'Appia Antica - Complesso di Capo di Bove- Parco Archeologico dell'Appia Antica - Parco Archeologico dell'Appia Antica. Mausoleo di Cecilia Metella e Castrum Caetani- Parco Archeologico dell'Appia Antica - Parco Delle Tombe Della Via Latina- Parco Archeologico dell'Appia Antica - Villa dei Quintili e Santa Maria Nova- Parco Archeologico di Ostia Antica- Terme di Caracalla- Villa di Massenzio & Mausoleo di Romolo

Rome: Colosseum Arena, Romeins Forum & Palatijnse Heuvel Tour

9. Rome: Colosseum Arena, Romeins Forum & Palatijnse Heuvel Tour

Sla de rijen voor het Colosseum over en geniet van directe toegang tot de arena tijdens een wandeltour met gids. Zie waar de gladiatoren het amfitheater betraden in de tijd van het oude Rome. Bezoek vervolgens het Forum Romanum en de Palatijn. Kijk uit over de arena van het Colosseum. Leer van jouw kunsthistorische of archeologische gids over de plek, de toeschouwers, de gevechten die werden opgevoerd, en het leven in Rome in die tijd. De tocht gaat verder naar de Palatijn, waar rijke Romeinen woonden. Geniet van het prachtige uitzicht over het Forum Romanum. Wandel tussen de ruïnes van het Forum Romanum, terwijl je gids met behulp van illustraties en 3D-foto's laat zien hoe de gebouwen er destijds uitzagen.

Rome: Voorrangstoegang Colosseum, Forum Romanum & Palatijn Tour

10. Rome: Voorrangstoegang Colosseum, Forum Romanum & Palatijn Tour

Verken de bezienswaardigheden van Rome tijdens een unieke wandeltocht met een bezoek aan het Colosseum en de arenavloer, het Forum Romanum en de Palatijn. Ontdek ongeziene onderdelen van deze beroemde Italiaanse monumenten en kom meer te weten over de rijke geschiedenis dankzij de verhalen van een lokale gids. Geniet van een bezoek met gids aan het Forum Romanum. Bekijk de overblijfselen van openbare gebouwen, tempels, de heilige woning van de Vestaalse maagden en meer in het Forum - het politieke, sociale en religieuze hart van de stad. Luister naar de verhalen over de politieke drama's die zich hier hebben afgespeeld en de levens van mensen die meer dan 2.000 jaar geleden op deze plek leefden. Dwaal over de Palatijnse Heuvel, waar Romulus zijn nieuwe stad stichtte die tijdens de Republiek een thuis voor de rijken en machtigen werd. Ga terug in de tijd met een bezoek aan het iconische Colosseum. Tijdens deze tour krijg je via de poort van de gladiatoren toegang tot de arenavloer, en kun je je proberen voor te stellen wat zij hebben meegemaakt terwijl ze onder het toeziend oog van duizenden luidruchtige toeschouwers de arena betraden. Vanuit de arena kun je naar beneden kijken in de kerkers waar de gladiatoren zich van tevoren voorbereidden, en waar de wilde dieren verbleven.

511 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Forum Romanum: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Forum Romanum

Wil je alle activiteiten in Forum Romanum bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Forum Romanum

Gemiddelde beoordeling

4.5
(120.391 beoordelingen)

het bureau was zeer verantwoordelijk. ze stuurden ons vóór de tour restanten via sms en WhatsApp. de gids Monia was uitstekend. ze is gepassioneerd, ervaren en grappig. wij hebben een geweldige tijd met haar gehad. zal deze tour absoluut aan anderen aanbevelen

De gids, Iván, was erg goed, vriendelijk en zeer goed voorbereid, hij weet veel en brengt emotie over. Het is helemaal niet zwaar en moedigt je aan om meer te weten. Hij geeft om iedereen en dat niemand verdwaalt. Erg goed.

Onze gids Marie C was echt geweldig, 3 uur geschiedenis over het Colosseum en zijn architectuur, plus een dynamische en glimlachende gids!

Dankzij de uitstekende gids, Laritza. een spectaculaire ervaring. Ontzettend bedankt.

Zeer interessante rondleiding. Ook de kinderen vonden het geweldig.