Frankrijk

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Frankrijk: De beste dingen die je niet wil missen

Abdij Mont Saint-Michel: ticket en zelfgeleide tour

1. Abdij Mont Saint-Michel: ticket en zelfgeleide tour

Ontdek een van 's werelds eerste UNESCO-Werelderfgoedlocaties met een bezoek aan de abdij van Mont Saint-Michel.De aanbidding van de heilige Michaël werd in 708 op de heilige berg geïntroduceerd, dat daarmee een van de belangrijkste plaatsen van de middeleeuwse bedevaart werd. Benedictijnse monniken begonnen hier in de 10e eeuw een abdij te bouwen.   De abdij heeft de aanvallen van mens, tijd en elementen weerstaan.De heroïsche weerstand tegen de Engelse aanvallen tijdens de Honderdjarige Oorlog (14e en 15e eeuw) maakte het tot een symbool van de Franse nationale identiteit.De monniken verlieten de abdij in 1790 en het werd in 1874 als historisch monument vermeld. De hele site is in zijn oude glorie hersteld dankzij voortdurende restauratie. Verken de site op een zelfgeleide tour met behulp van een informatieboekje en kom in je eigen tempo meer te weten over de fascinerende geschiedenis van de site.

Parijs: 1 uur durende rondvaart over de Seine

2. Parijs: 1 uur durende rondvaart over de Seine

Maak een rondvaart over de rivier de Seine, beginnend aan de voet van de Eiffeltoren. Vaar rustig onder de bruggen van Parijs door en bewonder de reeks prachtige monumenten langs het water, terwijl je luistert naar toelichting over Parijs en de bezienswaardigheden waar je langs vaart. Tijdens de rondvaart kom je langs de Eiffeltoren, de Notre Dame, het Hôtel de Ville, het Louvre en nog veel meer. Je kunt ook kiezen voor een avondrondvaart voor een totaal andere blik op de Lichtstad, die bij het vallen van de avond in de schijnwerpers wordt gezet.  Individuele audiogidsen zijn beschikbaar in 14 talen en geven toelichting over Parijs en haar geschiedenis, monumenten en architectuur. Houd er rekening mee dat de audiogids beschikbaar is via je smartphone door aan boord verbinding te maken met wifi.

Parijs: ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd

3. Parijs: ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd

Verken een van 's werelds beste kunstmusea op je eigen tempo met dit ticket voor het Louvre. Sla de rij voor de kassa over en ga direct naar de veiligheidscontrole om daarna enkele van de beste kunstwerken ter wereld te bekijken. Eenmaal binnen zie je onmisbare en iconische werken zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo. Ontdek meesterwerken uit de renaissance en oude Egyptische relikwieën en bewonder schilderijen uit de 13e tot 20e eeuw, prenten uit de Royal Collection en nog veel meer. Het museum opende zijn deuren op 10 augustus 1793 met een tentoonstelling van slechts 537 schilderijen. Het werd in 1796 gesloten en vervolgens weer geopend als het Musée Napoléon, met een grotere collectie. Veel werken werden naar hun oorspronkelijke eigenaren teruggebracht na de nederlaag van Napoleon bij Waterloo. De collectie werd uitgebreid tijdens de regeerperiodes van Lodewijk XVIII en Karel X, en tijdens het Tweede Franse Keizerrijk verkreeg het museum nog eens 20.000 werken. De collectie is flink gegroeid sinds de Derde Republiek en sinds 2008 is de collectie verdeeld in 8 curatoriële afdelingen: Egyptische oudheden; Midden-Oosterse oudheden; Griekse, Etruskische en Romeinse oudheden; kunst van de Islam; beeldhouwkunst; kunstvoorwerpen; Westerse schilderkunst en tenslotte grafische kunst. Let op: mensen met een 'Pass Education,' bezoekers onder de 18 en EU-inwoners onder de 26 mogen gratis naar binnen met geldige legitimatie.

Ticket met snelle toegang en wijnproeverij La Cité du Vin

4. Ticket met snelle toegang en wijnproeverij La Cité du Vin

Geniet van een tour door de permanente collectie bij La Cité du Vin, waarbij 19 exposities met het thema wijn aan bod komen. Breng ongeveer 3 uur door met het verkennen van de tentoonstelling met behulp van een handige metgezel, een digitale gids die beschikbaar is in 8 talen. Ga aan het einde van de tour naar de de belvedere op de 8e verdieping, waar je 360 graden aan panoramisch uitzicht over Bordeaux en de omgeving hebt. Je krijgt ook de kans om van een glas wijn te genieten bij een wijnproeverij, waarbij je kunt kiezen uit een selectie van 20 internationale topwijnen die regelmatig aangepast wordt. Na je bezoek kun je een kijkje nemen bij de boetiek op het terrein en een bezoek brengen aan de wijnkelder met haar enorme, internationale selectie, de restaurants (waaronder een op de 7e verdieping met panoramisch uitzicht) en de leeskamer.

Rondvaart veerbootticket: Cannes naar Ste. Marguerite Island

5. Rondvaart veerbootticket: Cannes naar Ste. Marguerite Island

Je reserveert de veerboot rondvaarttickets voor een bezoek aan Ste. Marguerite Island vanuit Cannes. Zodra je van boord gaat het eiland op, wordt je omringt door de geur van dennen en eucalyptus. Je volgt de bewegwijzerde paden die je meenemen op een botanische en historische tour over het eiland. De wandeling passeert Batéguier Pond, waar talloze soorten trekvogels te zien zijn en naar de Point de la Convention, waar je unieke plantensoorten vindt. Je gaat verder naar Fort Royal, de voormalige residentie van de legendarische man in het ijzeren masker. Het Maritiem museum, beschut in een versterkte omheining, biedt ook een onschatbaar inzicht in de geschiedenis van het gebied. Honden zijn welkom aan boord van de veerboot en op het eiland Sainte Marguerite, op voorwaarde dat ze aangelijnd zijn.

Vanuit Arles: halfdaagse 4x4-safari in de Camargue

6. Vanuit Arles: halfdaagse 4x4-safari in de Camargue

Ontmoet je vriendelijke gids en kijk uit naar een geweldige safari van een halve dag met vierwielaandrijving. Camargue ligt tussen de rivierarmen van de Rhône en is een winderig land van zout en water. Vogels hebben van dit gebied hun veilige haven gemaakt en mensen zijn erin geslaagd om zich op deze unieke plek te vestigen zonder de lokale fauna te beïnvloeden. Verheug je op een ongelooflijke biodiversiteit en ontdek stieren en paarden, evenals lokale rijstculturen.   Met zijn adembenemende landschappen zal het park zeker vanaf het eerste moment indruk op je maken. Dit gebied, waarin water en alluviaal land, vijvers, moerassen en landmix mengen, heeft een rijke geschiedenis.   Ontdek de vijvers en moerassen, de thuisbasis van flamingo's en tal van andere vogels. Betreed een  privégebied en bekijk de beroemde Camargue-stieren en paarden. Ontdek het hart van het natuurpark Camargue en  leer interessante feiten over de natuur en geschiedenis van je gids.

Saint Malo: toegangsbewijs voor het Grand Aquarium

7. Saint Malo: toegangsbewijs voor het Grand Aquarium

Zie meer dan 600 kleurrijke en gevarieerde soorten, van koude abyssale zeeën tot warme tropische zeeën. Ervaar deze grote diversiteit. Bewonder een 360°-aquarium waar haaien en zeeschildpadden je meenemen in hun waterballet. Kom in contact met Bretonse soorten en koikarpers bij de touch pool. Geniet van 2 attracties die je meenemen op reis in symbiose met de vissen. De onderzeeër Nautibus neemt je mee naar de diepte en onthult het verborgen leven van meer dan 5.000 vissen en hun mariene ecosysteem door zijn patrijspoort. Ervaar de Abyssal Descender, een levensechte simulator, wekt de ziel van je ontdekkingsreiziger.

Carcassonne: Kasteel en Stadswal toegang met voorrang

8. Carcassonne: Kasteel en Stadswal toegang met voorrang

Carcassonne werd al in de 6e eeuw v.Chr. gevestigd en werd later een belangrijke Romeinse stad. Het werd versterkt in de 4e eeuw en was een strategische plaats in de Middeleeuwen. Zijn huidige vorm is ontstaan in de 13e eeuw na het besluit van de koning om de kenmerkende dubbelwandige stadswal te bouwen en het kasteel uit te breiden. De stad werd in de 19e eeuw gerestaureerd door Viollet-le-Duc en is een getuigenis van 1,000 jaar militaire architectuur en 2,500 jaar geschiedenis. Achtergelaten in het puin na afloop van de Albigenzische Kruistochten (1209-1229), de inquisitie en de ballingschap van de adellijke familie Trencavel, was Eugène Viollet-le-Duc door de Franse regering in 1844 aangesteld om de stad Cathar te herstellen. Na afronding in 1911 onder leiding van zijn leerling Paul Boeswillwald werd de koninklijke stad teruggebracht in zijn oorspronkelijke pracht en tenslotte in 1997 door UNESCO erkend als Werelderfgoed. In een nieuwe, zelfgeleide aanvulling op deze tocht kun je het prachtige uitzicht vanaf de middeleeuwse westelijke wallen bekijken. 

Parijs: rondvaart van 1 uur in het avondlicht

9. Parijs: rondvaart van 1 uur in het avondlicht

Maak een avondrondvaart over de Seine en zie hoe Parijs 's avonds oplicht. Luister aan boord op je smartphone naar de audiogidstoelichting (beschikbaar in 14 talen) om meer te weten te komen over de Eiffeltoren, het Louvre en andere bezienswaardigheden.  Vaar rustig door het hedendaagse en historische Parijs terwijl je vanaf de klassieke trimaran met terras en externe wandelgangen van het uitzicht geniet. Bewonder verlichte bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, Les Invalides en Musée d'Orsay. Bekijk de monsterachtige waterspuwers van de Notre Dame, passeer de imposante voorgevel van het Louvre en het Grand Palais en zie nog veel meer bezienswaardigheden.

Bordeaux: riviercruise op de Garonne met glas wijn

10. Bordeaux: riviercruise op de Garonne met glas wijn

Ontdek Bordeaux vanaf de rivier de Garonne aan boord van het jacht Le Luna. Geniet van een ander perspectief op de historische stad met deskundig commentaar. Bekijk vanaf de rivier enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de gotische kathedraal die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder 18e- en 19e-eeuwse herenhuizen en kunstmusea. Geniet van een glas lokale wijn en een kleine traditionele cake uit de regio, bekend als een canelé.

Sitemap Frankrijk

Wil je alle activiteiten in Frankrijk ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.