Kies data
Dingen om te doen

Franschhoek

Franschhoek: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Kaapstad: Franschhoek hop on, hop off-wijntram

1. Vanuit Kaapstad: Franschhoek hop on, hop off-wijntram

Vertrek vanuit Kaapstad met de bus en ga rechtstreeks naar de vallei van Franschhoek om deel te nemen aan de hop on, hop off-wijntram en de bus van Franschhoek. De Franschhoek Wijntram biedt een keuze uit twee hop on, hop off-lijnen (oranje of paars) die in tegengestelde richtingen rijden. Elke route stopt bij 8 wijnboerderijen in de Franschhoek Vallei, met inbegrip van Noble Hill, Babylonstoren, Backsberg, Vrede & Lust, Plaisir de Merle, Allee Bleue, Boschendal en Solms Delta. Je zult redelijkerwijs in staat zijn om 5-6 landgoederen te bezoeken op een dag.  Je profiteert van vervoer tijdens het rondje met een combinatie van tram- en trambussen. Elke halte is op een ander wijndomein, zodat je in en uit kunt stappen bij één van de landgoederen. De tram- of trambussen passeren elke halte eenmaal per uur, zodat je op je gemak kunt verkennen om van het ene landgoed naar het andere kunt gaan. Elk van de routes heeft een brede selectie wijnlandgoederen om te bezoeken, van boetiek tot feesttenten en elk biedt een uniek perspectief op de Franschhoek-wijnervaring. Om 16:00 uur ga je terug naar de tourbus voor je transfer naar Kaapstad.

Kaapstad: gedeelde ervaring wijnproeven, hele dag

2. Kaapstad: gedeelde ervaring wijnproeven, hele dag

Ontkurk de Kaapse wijnlanden en proef drankjes van de rijke geschiedenis, cultuur en landschappelijke vergezichten tijdens een dagexcursie met een gids die je meer vertelt over de streek. Je reis begint in de wijnstreek Paarl, beroemd om zijn kaas- en wijnproeverijen met geweldige uitzichten. Daarna ga je naar het wijngebied Franschhoek, een historische Franse enclave en grootvader van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw met een prachtig uitzicht op de bergen. Bezoek in Stellenbosch ook een thuisgekloonde Pinotage en bekroonde boerderijen. Je ontvangt een heerlijke à la carte lunch met vegetarische opties. Van pittige verhalen met complexe wendingen, zoals een slavenboerderij uit 1688 uit de Franse Republiek, een project van de 21e eeuw met gemeenschapsgedreven wijn, tot lichte en fruitige fabels, Bruce en zijn gidsen zullen je bezig houden. Je reist over de hoofdwegen van Kaapstad en proeft en komt meer te weten over de Cap Classique uit Zuid-Afrika, bedwelmende havens, zoete dessertwijnen en veel rode en witte wijnen.

Franschhoek: e-bike begeleide wijnmakerij

3. Franschhoek: e-bike begeleide wijnmakerij

Ontmoet je gids bij Hey Joe Brewing Company in Franschhoek, een dorp met eeuwenoude wijngaarden en historische regionale architectuur. Leer hoe u op uw e-bike rijdt, de zadelpen afstelt en een helm pakt. Fiets door het landschap langs pittoreske paden en wegen. Geniet van het adembenemende landschap terwijl u de hoofdwegen vermijdt. Bezoek 2-3 wijnmakerijen en fiets door wijngaarden, waarbij je op elke plek wijn proeft. Maak vanuit verschillende hoeken foto's van het mooie Franschhoek Village en de omliggende bergen. Luister terwijl je informatieve gids je vertelt over de rijke geschiedenis van het gebied.

Kaapstad: Kaapse wijnlanden Gedeelde dagtour op hele dag

4. Kaapstad: Kaapse wijnlanden Gedeelde dagtour op hele dag

Geniet van een dag vol prachtige landschappen en wijn- en kaasproeverijen tijdens deze tour door de Kaapse Wijnlanden. Proef de geschiedenis en bezoek historische bezienswaardigheden, zoals de gevangenis waar Nelson Mandela werd vastgehouden. Laat je 's ochtends ophalen bij je accommodatie door een gids / chauffeur in een luxe minibus en ga op een all-inclusive, hele dag Cape Winelands-tour. Volg de wijnroute Stellenbosch, Paarl en Franschhoek in al zijn pracht en geniet van een lunch omringd door wijngaarden. Geniet van wijnproeverijen bij maximaal 5 wijndomeinen, en bezoek ook monumenten, geniet van een stadsoriëntatietour in Stellenbosch en verken de stad Franschhoek. Reis langs de schilderachtige N2 en stop bij wijnlandgoed DeMorgenzon in Stellenbosch voor de eerste wijnproeverij van de dag. DeMorgenzon is uniek omdat ze over de wijngaarden verspreide muzikale speakers hebben van waaruit zachte klassieke muziek te horen is. Ze produceren ook een van de beste Chenin Blanc-wijnen in de regio. Van daaruit gaat u naar een van de oudste steden in Zuid-Afrika, Stellenbosch, voor een stadsoriëntatietour. Ga verder naar Marianne Wine Estate in Paarl om biltong te ervaren en hun wijnen te proeven. Marianne gelooft dat het combineren van verschillende soorten biltong met rode wijn de smaken van hun wijnen verbetert. Ga verder naar Fairview Vineyards and Goats Cheese voor een kaas- en wijnproeverij. Koop uw favoriete kaas en specerijen van de deli, evenals wijn uit een keuze uit 3 reeksen in het proeflokaal. Als je deze route volgt, stop je voor de Drakenstein-gevangenis om het Nelson Mandela-monument te zien. In deze gevangenis bracht Nelson Mandela zijn laatste dagen van opsluiting door voordat hij op weg ging naar vrijheid. Vervolgens krijgt u de kans om de stad Franschhoek te verkennen, bekend als de voedsel- en wijnhoofdstad van Zuid-Afrika. Het is de thuisbasis van enkele van de beste restaurants en wijndomeinen van het land. Leer meer over de Franse invloed op de Kaapse Wijnlanden en verken een stukje van de stad zelf. Neem een lunchpauze (op eigen kosten) en bezoek later het wijnlandgoed Mont Rochelle dat eigendom is van Sir Richard Branson. Je laatste wijnproeverij voor de dag is in Delaire Graff, bekend als de parel van de Kaapse Wijnlanden. Daarna ga je terug naar Kaapstad en wordt je afgezet bij je accommodatie.

Franschhoek & Stellenbosch: wijntour van een hele dag

5. Franschhoek & Stellenbosch: wijntour van een hele dag

Proef de lokale cultuur met deze uitstap langs diverse wijnkelders. Alle wijnproeverijen gaan gepaard met passende kaas, chocolade en vleeswaren. Bezoek 4 verschillende wijnhuizen in beide regio's: beroemde wijnhuizen en enkele verborgen juweeltjes die alleen bij de lokale bewoners bekend zijn. Je leert hoe wijn gemaakt wordt, hoe je wijn moet proeven, welk eten en welke wijn het beste samengaan en welke wijn je in een restaurant moet bestellen. Geniet van een heerlijke lichte lunch die midden in het wijnlandschap geserveerd wordt met uitzicht op de Franschhoekvallei.  Je krijgt diverse typen wijn, lokale vleeswaren die bij de wijnen passen, ambachtelijke chocolade en kunt over de mooie hoofdweg van Franschhoek wandelen.

Vanuit Kaapstad: dagtrip wijnstreek met proeverij

6. Vanuit Kaapstad: dagtrip wijnstreek met proeverij

Op deze tour verken je het gebied rond de Kaap en al het lekkers dat er wordt gemaakt. De eerste stop is  het strand van Blaauwberg, waar je schitterend uitzicht hebt op de Tafelberg. Vervolgens ga je de wijnstreek in voor een bezoek aan het  Backsberg Wine Estate (afhankelijk van beschikbaarheid). Hier krijg je een informatieve tour door de wijnmakerij en de kelder. Proef de klassieke witte en rode wijn, gepaard met een kaasje. Verken het plaatsje Franschhoek en eet een lekkere lunch in het hart van de wijnstreek. De combinatie van het prachtige landschap. De gastvrijheid, de topcuisine en de beste wijn geeft je momenten die je nooit zal vergeten. s Middags ga je naar Stellenbosch, de op één na oudste Europese nederzetting in de Kaap. Hier maak je een korte stadstour voordat je verder gaat naar Vergenoegt Wine Estate, waar je hun beste wijnen proeft. Zie hun 900 loopeenden in formatie langsparaderen.

Franschhoek: scootertocht naar beneden

7. Franschhoek: scootertocht naar beneden

Verken de prachtige bergen en wijnboerderijen rond de Franschhoek-vallei op een spannende en gezinsvriendelijke manier. Tijdens de tour zul je freewheelen over de glooiende hellingen van wijnboerderijen en ook door het natuurreservaat Mt Rochelle met een adembenemend uitzicht over de Franschhoek-vallei. De route is gemakkelijk te navigeren en de enige vereiste is dat je kunt fietsen. Alle tours worden begeleid door professionele gekwalificeerde gidsen en ook vergezeld van een fotograaf die actiefoto's van de tour zal maken. De foto's zijn na de tour te koop, zodat je tijd hebt om van de actie te genieten, terwijl je de mogelijkheid hebt om foto's te kopen en de herinneringen na de tour te bewaren. Scooters zijn niet-gemotoriseerd en worden aangedreven door de zwaartekracht. Je hoeft niet fit te zijn om van deze activiteit te genieten, maar je moet een fiets kunnen balanceren.

Vanuit Kaapstad: dagtour wijnstreek met wijnproeverij

8. Vanuit Kaapstad: dagtour wijnstreek met wijnproeverij

Wijnliefhebbers opgelet! Bereid je voor op een adembenemende reis door de wijnstreek van de Zuid-Afrikaanse Kaap. Kom van alles te weten over de productie van exquise wijnen, van de wijngaard tot de fles, en bezoek de historische steden Stellenbosch, Franschhoek en Paarl. Stellenbosch/Zewenwacht Het wijnlandschap rond Stellenbosch, op slechts 20 minuten van Kaapstad, is fenomenaal en verschilt totaal van dat van het Kaapse Schiereiland. In deze regio groeien veel verschillende druivensoorten, zoals de Chenin Blanc, Shiraz, Pinotage en de Méthode Cap Classique (de regionale champagne). Stellenbosch is een kleine maar levendige stad met een vermaarde universiteit en meer dan genoeg activiteiten; denk aan rondleidingen door wijnkelders en proeverijen. Je krijgt de kans om wijnen voor thuis aan te schaffen, zodat je ook ná je bezoek kunt genieten van de kwaliteitswijnen uit deze regio. (1 uur en 45 minuten) Franschhoek/Wijnlandgoed Marianne Franschhoek ('de Franse hoek') is een oud hugenotendorp. Met z'n talloze straten en landgoederen met Franse namen zul je in deze stad gemakkelijk verdwalen. Je zult je afvragen of je in het Frankrijk van vroeger bent beland. Laat je compleet betoveren door deze charmante stad en de serene omgeving. Je krijgt ook de kans om de delicatessen, kazen en beste wijnen van de regio te proeven. Dit is een unieke en ontspannende manier om de vallei van Franschhoek te ervaren. Je reist door glooiende wijngaarden in een open tram. (2 uur) Gevangenis Drakenstein Drakenstein is een laagbeveiligde gevangenis tussen Paarl en Franschhoek. In deze gevangenis bracht Nelson Mandela het laatste deel van zijn gevangenisstraf, die hij kreeg voor zijn anti-apartheidsstrijd, door. (10 minuten) Paarl/Laborie Paarl biedt een fascinerend inkijkje in de Zuid-Afrikaanse cultuur en traditie. Deze stad was het voormalige toevluchtsoord voor de eerste Hugenoten die na het Edict van Nantes uit Europa vertrokken. Je vindt hier ook een monument gewijd aan de Hugenoten. Bezoek ook de wijngaarden van de stad en proef de beste wijnen van de regio. (1 uur)

Van Kaapstad: Cape Winelands Full-Day Private Tour

9. Van Kaapstad: Cape Winelands Full-Day Private Tour

Vertrek uit Kaapstad en reis per luxe Mercedes Benz C-Klasse of Hyundai H1 naar de wijndomeinen van Stellenbosch, Paarl en Franschhoek in de Kaapse Wijnlanden. Reis langs de snelweg N2 naar het wijndomein DeMorgenzon, waar u stopt voor uw eerste proeverij bij een bekroonde wijnmakerij en producent van een van de beste Chenin Blanc-wijnen in de regio. (Wijnproeverijen niet inbegrepen) Stop vervolgens in Stellenbosch voor een oriëntatietour door de stad. Ga verder naar het Marianne Wine Estate in Paarl en proef wat biltong (gedroogd vlees) tijdens een wijnproeverij bij een wijnmakerij die gelooft dat het de smaken van hun rode wijn verbetert. (Wijnproeverijen niet inbegrepen) Reis naar Fairview Wine and Cheese voor een kaas- en wijnproeverij en de kans om uw favoriete kaas en specerijen te kopen, evenals wijnen van een keuze uit 3 labels. (Wijnproeverijen niet inbegrepen) Baan je een weg naar de voedsel- en wijnhoofdstad Franschhoek en stop onderweg bij de Drakenstein-gevangenis om het monument voor Nelson Mandela te zien. Bij aankomst in Franschhoek bezoekt u het Franse Hugenotenmonument op weg naar het wijndomein van Haute Cabrière. Proef hun versie van champagne, bekend als "MCC" ("Methode Cap Classique"). Beëindig uw wijnproeverij op het wijndomein Delaire Graff in het "juweel" van de Kaapse Wijnlanden. (Wijnproeverijen niet inbegrepen) Geniet van een lunch (op eigen kosten) in een van de aanbevolen restaurants, zoals die van de wijndomeinen Delaire Graff of La Petite Ferme of een van de vele eetgelegenheden in Franschhoek die geschikt zijn voor een lichte lunch. Keer aan het eind van de dag terug naar je accommodatie of word op tijd voor het diner afgezet bij een restaurant.

Vanuit Stellenbosch: e-biketour met wijnproeverij en lunch

10. Vanuit Stellenbosch: e-biketour met wijnproeverij en lunch

Vertrek per e-bike vanaf het handige ontmoetingspunt in Stellenbosch voor het eerste deel van de spannende reis naar Franschhoek. Het grootste deel van de route bestaat uit jeep- en mountainbikeroutes die leiden naar de Helshoogte-pas, een route die werd gebruikt door de eerste Franse en Nederlandse families die zich in 1688 in de Olifantshoek-vallei vestigden.   Bewonder het fantastische uitzicht onderweg en leer meer over de kleine missiestations en de inwoners in de Banghoek-vallei. Als je geluk hebt, zie je onderweg de elandantilope en de blauwe gnoe terwijl je langs verschillende bergbeekjes fietst in de Banhoek Conservancy. Geniet ten slotte van een overheerlijke lunch en de wijnproeverij op een Franschhoek-wijnlandgoed en neem de tijd om het pittoreske stadje te verkennen. Je tour eindigt met een comfortabel voertuig terug naar Stellenbosch.

Topbezienswaardigheden in Franschhoek

Veelgestelde vragen over Franschhoek

Welke topattracties zijn een must-see in Franschhoek?

De topattracties in Franschhoek zijn:

Sitemap Franschhoek

Wil je alle activiteiten in Franschhoek ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Franschhoek

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 984 beoordelingen

Super leuke tour met leuke hoogtepunten en een geweldige gids (Bram). We proefden geweldige wijnen en kregen ook heerlijke culinaire proeverijen van chocolade en hartige schotels aangeboden. De prijs-kwaliteitverhouding is hier echt geweldig! Ik deed alleen mee en had zoveel plezier met de rest van de groep. Kan de tour alleen maar aan iedereen aanbevelen.

Fantastische ervaring. In totaal hebben we 14 glazen uitstekende wijn geproefd, twee wijnhuizen bezocht en de stad Franschoek. Het landschap gezien vanuit de bus is erg mooi. De gids was erg aardig en vertelde ons veel interessante dingen. Ik raad deze reis aan iedereen aan!

Geweldige gids en geweldige wijnhuizen bezocht. We hebben aanbeden !! De lunch was heerlijk en de proeverij met de kaas een echte plus! Zelfs geen regenachtig weer, het is geweldig. Dankjewel

Het was super! Top gids, mooie rit, veel gezien en heel veel geleerd.

Was geweldig. Goede organisatie, heerlijke wijnen.