Belevingen in
Franz Josef

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Franz Josef: De beste dingen die je niet wil missen

Franz Josef Town: gletsjerhelikoptertour met sneeuwlanding

1. Franz Josef Town: gletsjerhelikoptertour met sneeuwlanding

Geniet van enkele van de meest indrukwekkende bergen van Nieuw-Zeeland tijdens een helikoptervlucht. Land onder hen voor nog meer spectaculaire uitzichten en fantastische fotomomenten. Ontmoet elkaar op het kantoor van de lokale partner om in te checken en een veiligheidsbriefing bij te wonen. Na een transfer naar een privéhangar, ontmoet je je piloot en stap je aan boord van de helikopter om op te stijgen. Zet je headset op om te genieten van het begeleide commentaar van je piloot. Vlieg over de eindmorene van de oude Franz Josef-gletsjer en de vallei op over de ijsrivier. Geniet van de ijstoppen en spleten voordat je verder vliegt tussen de indrukwekkende Zuidelijke Alpen. Land op een verhoogde landingsplaats om te genieten van een prachtig uitzicht op enkele van de hoogste bergen van Nieuw-Zeeland. Je hebt genoeg tijd om ongelooflijke foto's te maken voordat je terugkeert naar de hangar.

...
Franz Josef-gletsjer: schilderachtige cruise over Lake Mapourika van 2 uur

2. Franz Josef-gletsjer: schilderachtige cruise over Lake Mapourika van 2 uur

Geniet van een panoramisch uitzicht op de Zuidelijke Alpen en gletsjers die reflecteren op het spiegelachtige water van het meer van Mapourika tijdens deze schilderachtige cruise van 2 uur. Het meer is gemaakt door de Franz Josef-gletsjer toen het zich 14.000 jaar geleden terugtrok en nu rustig en reflecterend ligt tussen de Zuidelijke Alpen en de zee. Ontmoet uw ervaren schipper en kleine groep op het kantoor in Franz Josef en neem een gratis transfer naar Lake Mapourika. Stap aan boord van de boot, leun achterover en ontspan aan boord van de Hanna-k in de comfortabele afgesloten hut of op het overdekte achterdek. Je schipper neemt je mee naar het Okarito Kiwi Sanctuary aan de verre oevers van het meer en helpt je de inheemse vogels van Nieuw-Zeeland te spotten. Geniet van informatief commentaar en fascinerende verhalen terwijl je langs onaangeroerd Jurassic regenwoud en 900 jaar oude Kahikatea-bomen vaart. Geniet van een kopje gratis thee of koffie terwijl u tot rust komt in het prachtige Glacier Country, een perfecte manier om de drukte te ontvluchten en te genieten van het landschap van de westkust.

...
Queenstown: Franz Josef Glacier Heli-wandeling

3. Queenstown: Franz Josef Glacier Heli-wandeling

Vlieg over de Zuidelijke Alpen, de thuisbasis van meer dan 3000 kleine gletsjers. Bezoek de Franz Josef-gletsjer aan de westkant van Aoraki / Mt Cook of de Tasman-gletsjer aan de oostkant. Geniet van de flexibiliteit om beide gletsjers te zien in geval van slechte weersomstandigheden tijdens uw tour naar keuze. Check in bij aankomst bij ofwel de Franz Josef Glacier-tour of de Tasman Glacier-tour en ga naar je helikopter. Houd een veiligheidsbriefing terwijl uw uitrusting wordt uitgedeeld. Ga naar een diep deel van de gletsjer via een schilderachtige helikoptervlucht. Ga over de diepe spleten van de ijsvallen en watervallen om te landen bij de bovenste Franz Josef-ijsval. U kunt ook een schilderachtige helikoptervlucht maken over het Tasman Terminal Lake naar de Tasman-gletsjer. Wees uitgerust met stijgijzers voor je trektocht naar de gletsjer, het verkennen van ijsgrotten en het zien van de natuurlijke, steeds veranderende wonderen van de gletsjers van het Zuidereiland.

...
Franz Josef Town: helikoptervlucht met 3 gletsjers met landing

4. Franz Josef Town: helikoptervlucht met 3 gletsjers met landing

Geniet van drie van de meest indrukwekkende gletsjers van Nieuw-Zeeland tijdens een helikoptervlucht. Land op de verhoogde landingsplaats om foto's te maken van het spectaculaire uitzicht. Ontmoet elkaar op het kantoor van de lokale partner om in te checken en een veiligheidsbriefing bij te wonen. Na een transfer naar een privéhangar, ontmoet je je piloot en stap je aan boord van de helikopter om op te stijgen. Zet je headset op om naar het begeleide commentaar van je piloot te luisteren. Vlieg over de eindmorene van de oude Franz Josef-gletsjer en de vallei op om de grote drie van bovenaf te zien. De Franz Josef- en Fox-gletsjers zijn ijsrivieren die de langste gletsjer van Nieuw-Zeeland afsluiten: de Tasman-gletsjer. Geniet van hun ijspieken en spleten terwijl je vliegt tussen enkele van de grootste bergen van Nieuw-Zeeland. Bewonder Mount Cook in de indrukwekkende Zuidelijke Alpen. Land op een verhoogde landingsplaats om gedurende 15 minuten te genieten van een prachtig uitzicht op Westland Tai Poutini National Park. Je hebt voldoende tijd om foto's te maken voordat je terugkeert naar de hangar.

...
Franz Josef: Kayak & Walking Tour naar Okarito Kiwi Sanctuary

5. Franz Josef: Kayak & Walking Tour naar Okarito Kiwi Sanctuary

Geniet van een schilderachtige kajaktocht over het Mapourika-meer en de oude bodems van het beschermde Okarito Kiwi Sanctuary. Begin uw avontuur door uw ervaren team te ontmoeten op het kantoor van de lokale partner in Franz Josef. Ga met hen en uw kleine groep mee op een gratis transfer naar Lake Mapourika. Ga het water op en geniet van een panoramisch uitzicht op de Zuidelijke Alpen, gletsjers en ongerept Jurassic regenwoud weerspiegeld op het glasachtige water van Lake Mapourika. Peddel in het hart van het Okarito Kiwi Bird Sanctuary en verken het beschermde gebied met je deskundige gids. Ontdek een prehistorisch regenwoud, een overvloed aan vogels en het huis van de zeldzaamste Kiwi op aarde. Geniet tijdens uw tour van gratis thee en koffie. Geniet van meerdere fantastische fotomomenten en laat je gids gratis foto's van je maken terwijl je peddelt en naar het heiligdom wandelt.

...
Franz Josef- & Foxgletsjer: helikoptervlucht & sneeuwlanding

6. Franz Josef- & Foxgletsjer: helikoptervlucht & sneeuwlanding

Verken de oude ijswanden van de Fox- en Franz Josefgletsjers tijdens een helikoptervlucht van 30 minuten. Ervaar een spannende sneeuwlanding met spectaculaire fotomogelijkheden en creëer onvergetelijke herinneringen. De Franz Josef- en Foxgletsjers bieden een geweldig ijslandschap en zijn twee van de slechts enkele gletsjers ter wereld die zo dicht bij zowel de oceaan als het regenwoud staan. Je reist naar een centrale plek in het dorp Franz Josef waar je incheckt voor je vlucht. Doe je gordel om en maak je klaar voor een unieke vlucht, waarbij je hoog boven het ongerepte landschap vliegt en een spectaculair uitzicht hebt op de gletsjers. Luister naar het interessante livecommentaar van de ervaren piloot en bewonder het prachtige bevroren landschap onder je door de raampjes. Halverwege de vlucht blijft je helikopter boven het ijs en de sneeuw hangen en maakt hij daarna een spannende sneeuwlanding op de top van een van de gletsjers. Ga het adembenemende, bevroren landschap in voor een prachtig uitzicht en om ongelooflijke foto's te maken. Dan ga je terug naar de helikopter voor de vlucht terug naar de basis.

...
Franz Josefgletsjer 2,25-uurs wandeltocht & helikoptervlucht

7. Franz Josefgletsjer 2,25-uurs wandeltocht & helikoptervlucht

Het avontuur begint aan de voet van de gletsjer in het dorp Franz Josef, waar het vriendelijke team klaar staat om je in te checken. Je wordt uitgerust met de essentiële spullen en luistert naar de veiligheidsinstructies. Als je klaar bent, neemt je gids je mee op een korte wandeling door een inheems bos naar het helikopterplatform, waar je aan boord gaat van de helikopter. Na een spannende, panoramische vlucht hoog boven het ruige landschap, land je op de Franz Josefgletsjer en vertrek je voor een 2.25 uur durende begeleide wandeltocht. Met speciale aandacht voor de spectaculairste ijsformaties zal je gids je door enkele van de meest verbazingwekkende gletsjerlandschappen van Nieuw-Zeeland leiden. Elke reis is afgestemd op de capaciteiten van de groep en de omstandigheden op de dag van je tocht. Tijdens de wandeling vertelt je gids verhalen over de regio en deelt hij zijn kennis over de gletsjer en het omliggende terrein. De gletsjer verandert voortdurend, dus het kan zomaar gebeuren dat je door smalle spleten schuift of tussen torenhoge muren van ijs, kruipt door tunnels van blauw ijs, schuilt in ijsgrotten, of getuige bent van het afkalven van de gletsjer. Je kunt er zeker van zijn dat je de gletsjer in een unieke staat ziet en dat geen twee tours ooit helemaal hetzelfde zijn. Je reis is inclusief toegang tot de Franz Josef  Glacier Hot Pools, waar je na je avontuur kunt ontspannen in de verkwikkende warmte van de hete baden, nauw genesteld in het weelderige inheemse regenwoud.

...
Franz Josef: helikoptervlucht over twee gletsjers

8. Franz Josef: helikoptervlucht over twee gletsjers

Bekijk de gletsjers Fox en Franz Josef in Nieuw-Zeeland met ononderbroken uitzicht vanuit een helikopter. Vlieg tussen de Zuidelijke Alpen en bewonder de ijstoppen en canyons terwijl je meer te weten komt over het geweldige spektakel van je professionele gids. Nadat je bent ingecheckt en een veiligheidsbriefing hebt gehad, word je overgebracht naar een privéhanger, waar je je piloot en gids ontmoet en aan boord van de helikopter gaat. U krijgt headsets om het commentaar van uw gids te horen. Je krijgt de mogelijkheid om te voet te stoppen en te verkennen op een verhoogde landingsplaats, perfect om foto's te maken.

...
Franz Josef: 3-uur durende kajaktocht op Lake Mapourika

9. Franz Josef: 3-uur durende kajaktocht op Lake Mapourika

Maak je klaar voor een ongelooflijke, drie uur durende begeleide kajakervaring. Begin je avontuur door je ervaren team te ontmoeten op het kantoor van de lokale partner in Franz Josef. Ga met hen en uw kleine groep mee op een gratis transfer naar Lake Mapourika. Zweef moeiteloos over het water en geniet van een panoramisch uitzicht op de Zuidelijke Alpen, gletsjers en ongerept Jurassic regenwoud weerspiegeld op het glasachtige water van Lake Mapourika. Peddel in het hart van het Okarito Kiwi Bird Sanctuary en verken het beschermde gebied met je deskundige gids. Tours vertrekken op verschillende tijdstippen gedurende de dag. Ochtenden zijn vaak de rustigste tijd van de dag op het meer, een perfecte keuze voor fotografen die de schoonheid van het gebied willen vastleggen. Dit is een unieke kans en een ervaring die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan Franz Josef.

...
Franz Josefgletsjer: helikoptervlucht met sneeuwlanding

10. Franz Josefgletsjer: helikoptervlucht met sneeuwlanding

Tijdens een 20 minuten durende helikoptervlucht naar de Franz Josefgletsjer reis je af naar het grotendeels ontoegankelijke hart van de imposante Nieuw-Zeelandse Alpen. Je ervaart een sneeuwlanding en ontdekt de ijswanden,  zodat je de ijsconstructie van een van de meeste spectaculaire gletsjers ter wereld kunt zien. Na de spectaculaire ineenstorting van de voorkant van de gletsjer in 2012 kun je de gletsjer alleen nog per helikopter bereiken. Je reist naar een centrale plek in het dorp Franz Josef waar je incheckt voor je vlucht. Stijg op en vlieg over de gletsjer die zich uitstrekt over nationaal park Westland Tai Poutini. Bewonder het dichte bos dat tot aan de rand van het ijs opkruipt en geniet vanuit de lucht van het adembenemende uitzicht over de gletsjer. Halverwege de vlucht land je op een sneeuwvlakte in de gletsjer die zonder speciale apparatuur en berggidsen alleen toegankelijk is per helikopter. Neem het indrukwekkende uitzicht in je op en maak nog een paar fantastische foto's voordat je weer terugvliegt naar het dorp Franz Josef.

...

Sitemap Franz Josef

Wil je alle activiteiten in Franz Josef ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Franz Josef

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 131 beoordelingen

absoluut adembenemende uitzichten.

De activiteit die we boekten was weergerelateerd, wat we wisten, dus we konden niet gaan op de dag dat we hadden geboekt. We waren opnieuw gepland voor de volgende dag, maar het weer was ook een probleem, maar we moesten de 20 minuten vliegen met een gletsjerlanding in plaats van de 30 minuten. We raden deze activiteit ten zeerste aan, maar zorg ervoor dat je extra tijd in het gebied hebt in geval van het weer

We hadden allemaal een geweldige ervaring, het weer hield voor ons, de helikoptervlucht was erg cool, gletsjertijd was meer dan geweldig, en de gids was uitstekend !!! Ook geweldig personeel bij de receptie, op de grond en bij gletsjer.

Geweldige reis, zeker het geld waard. De gletsjer is zeer uniek en de omgeving is op zijn zachtst gezegd bijzonder. De gidsen zijn zeer goed opgeleid en zullen uw reis nog beter maken - de Heli-opkomst is een ervaring op zich!

Geweldige helikoptervlucht. Dankzij goede weersomstandigheden konden we precies twee gletsjers zien. De piloot landde op de gletsjer van Franciszek Józef, waar we wat foto's konden maken.

Dit is een geweldige ervaring! Zeker aanbevolen. Het geld waard.